Difference between revisions of "Cosmetic items/nl"

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
m (moved Smashman ♥s Cocks III/nl to Hats/nl over redirect: revert)
m (Corrections of Dutch mistakes and typo's.)
Line 6: Line 6:
 
''In tijden van oorlog, waren hoeden een goede manier om te laten zien welke rang je had, en ze maakten zeker dat de luchthartigheden alleen tot de lagere klassen behoorden. In tijden van vrede, zijn hoeden gebruikt door mensen om degenen zonder hoed te laten weten wie er hier wél een hoed draagt."''}}
 
''In tijden van oorlog, waren hoeden een goede manier om te laten zien welke rang je had, en ze maakten zeker dat de luchthartigheden alleen tot de lagere klassen behoorden. In tijden van vrede, zijn hoeden gebruikt door mensen om degenen zonder hoed te laten weten wie er hier wél een hoed draagt."''}}
  
'''De hoeden''' (of ''' hoofddeksels''') zijn accessoires met een eigen 'hoofd' locatie in het [[loadout]] scherm. Ze hebben geen invloed op de gameplay, en zijn er alleen voor cosmetische doeleinden. In totaal zijn er 73 ontgrendelbare hoeden. Valve heeft de eerste set van 9 hoeden tijdens de ''[[May 21, 2009 Patch|Sniper vs. Spy]]'' update geintroduceerd. Veel van de daaropvolgende hoeden zijn toegevoegd in latere updates, inclusief de hoeden die door de leden van de community zelf zijn ontworpen.
+
'''De hoeden''' (of ''' hoofddeksels''') zijn accessoires met een eigen 'hoofd' locatie in het [[loadout]] scherm. Ze hebben geen invloed op de gameplay, en zijn er alleen voor cosmetische doeleinden. In totaal zijn er 73 ontgrendelbare hoeden. Valve heeft de eerste set van 9 hoeden tijdens de ''[[May 21, 2009 Patch|Sniper vs. Spy]]'' update geïntroduceerd. Veel van de daaropvolgende hoeden zijn toegevoegd in latere updates, inclusief de hoeden die door de leden van de community zelf zijn ontworpen.
  
 
Hoeden kunnen vrijgespeeld worden door het willekeurige [[item drop system]], of door het [[crafting|crafting system]]. Maar door hun erg lage kans om willekeurig gevonden te worden en de hoge craft-prijs, zijn ze meestal veel gezocht en zijn ze erg populaire voorwerpen onder de community.  
 
Hoeden kunnen vrijgespeeld worden door het willekeurige [[item drop system]], of door het [[crafting|crafting system]]. Maar door hun erg lage kans om willekeurig gevonden te worden en de hoge craft-prijs, zijn ze meestal veel gezocht en zijn ze erg populaire voorwerpen onder de community.  
  
Om hoeden meer toegankelijk te maken zonder opoffering van de zeldzaamhijd van de bestaande, heeft Valve een aantal hoeden gemaakt die men kan krijgen door in-game [[achievements]]. Andere hoeden zijn toegevoegd als een bonus ter promotie van speciale aanbiedingen en spellen, betreffend; ''[[wikipedia:Left 4 Dead 2|Left 4 Dead 2]]'', ''[[wikipedia:Sam & Max: The Devil's Playhouse|Sam & Max: The Devil's Playhouse]]'', ''[[wikipedia:Alien Swarm|Alien Swarm]]'' en ''[[wikipedia:Worms Reloaded|Worms Reloaded]]''.
+
Om hoeden meer toegankelijk te maken zonder opoffering van de zeldzaamheid van de bestaande, heeft Valve een aantal hoeden gemaakt die men kan krijgen door in-game [[achievements]]. Andere hoeden zijn toegevoegd als een bonus ter promotie van speciale aanbiedingen en spellen, betreffend; ''[[wikipedia:Left 4 Dead 2|Left 4 Dead 2]]'', ''[[wikipedia:Sam & Max: The Devil's Playhouse|Sam & Max: The Devil's Playhouse]]'', ''[[wikipedia:Alien Swarm|Alien Swarm]]'' en ''[[wikipedia:Worms Reloaded|Worms Reloaded]]''.
  
 
== Lijst van hoeden ==
 
== Lijst van hoeden ==
Line 36: Line 36:
  
 
* '''[[August 13, 2009 Patch|The Classless Update]]'''
 
* '''[[August 13, 2009 Patch|The Classless Update]]'''
:De volgende set hoeden werd in het spel geplaast, die 18 nieuwe hoeden bevatte (voor elke klasse 2). (Met een duidelijk zichtbaar hogere polygonen-aantal dan de vorige.)  Deze hoeden zorgden er veelal voor dat de hoeden die al standaard op de klassen zaten moesten worden weggehaald, die de modellen veranderden en ook drie "hoedeloze" hoeden maakten in dit process. (Er zit een vierde, hoedloos model voor de Soldier in de spelbestanden, maar die bestaat niet als hoed.)
+
:De volgende set hoeden werd in het spel geplaatst, die 18 nieuwe hoeden bevatte (voor elke klasse 2). (Met een duidelijk zichtbaar hogere polygonen-aantal dan de vorige.)  Deze hoeden zorgden er veelal voor dat de hoeden die al standaard op de klassen zaten moesten worden weggehaald, die de modellen veranderden en ook drie "hoedeloze" hoeden maakten in dit proces. (Er zit een vierde, hoedloos model voor de Soldier in de spelbestanden, maar die bestaat niet als hoed.)
  
 
* '''[[September 2, 2009 Patch|September 2, 2009]]'''
 
* '''[[September 2, 2009 Patch|September 2, 2009]]'''
Line 42: Line 42:
  
 
* '''[[October 29, 2009 Patch|2009 Halloween special]]'''
 
* '''[[October 29, 2009 Patch|2009 Halloween special]]'''
:De Halloween event update brengt nog twee speciale hoeden voor alle klassen uit: de [[Ghastly Gibus/nl|Gruwelijke Gibus]], en het [[Mildly Disturbing Halloween Mask/nl|Licht Verontrustend Halloween Masker]]. De Gibus werd eerst aangekondigt op de Team Fortress 2 Blog en werd aangeboden aan de eerste 10,319 gebruikers die een verborden webpagina vonden. De hoed werd daarna beschikbaar gemaakt voor iedereen, samen met het Halloween Masker, door speciale [[Scarechievements/nl|Halloween achievements]]. De Gibus kan in het heden nog steeds door spelers gedragen worden, maar het Halloween Masker was gelimiteerd tot het event en kan alleen tijdens het correcte event gedragen worden.
+
:De Halloween event update brengt nog twee speciale hoeden voor alle klassen uit: de [[Ghastly Gibus/nl|Gruwelijke Gibus]], en het [[Mildly Disturbing Halloween Mask/nl|Licht Verontrustend Halloween Masker]]. De Gibus werd eerst aangekondigd op de Team Fortress 2 Blog en werd aangeboden aan de eerste 10,319 gebruikers die een verborgen webpagina vonden. De hoed werd daarna beschikbaar gemaakt voor iedereen, samen met het Halloween Masker, door speciale [[Scarechievements/nl|Halloween achievements]]. De Gibus kan in het heden nog steeds door spelers gedragen worden, maar het Halloween Masker was gelimiteerd tot het event en kan alleen tijdens het correcte event gedragen worden.
  
 
* '''[[November 2, 2009 Patch]]'''
 
* '''[[November 2, 2009 Patch]]'''
Line 48: Line 48:
  
 
* '''[[January 27, 2010 Patch|January 27, 2010]]'''
 
* '''[[January 27, 2010 Patch|January 27, 2010]]'''
:Drie nieuwe hoeden worden toegevoegd: de [[Towering Pillar of Hats/nl|Een Toren aan Hoeden]], de [[Noble Amassment of Hats/nl|Edele Verzameling van Hoeden]], en het [[Modest Pile of Hat|Bescheiden Verzameling van Hoeden]]. Speciale versies van deze hoeden werden toegekend aan de drie winnaars van de Propaganda fanart contest, met respectievelijk eerste, tweede en derde plaats lintjes eraan.
+
:Drie nieuwe hoeden worden toegevoegd: de [[Towering Pillar of Hats/nl|Een Toren aan Hoeden]], de [[Noble Amassment of Hats/nl|Edele Verzameling van Hoeden]], en het [[Modest Pile of Hat|Bescheiden Verzameling van Hoeden]]. Speciale versies van deze hoeden werden toegekend aan de drie winnaars van de Propaganda fan-art contest, met respectievelijk eerste, tweede en derde plaats lintjes eraan.
  
 
* '''[[March 18, 2010 Patch|March 18, 2010]]'''
 
* '''[[March 18, 2010 Patch|March 18, 2010]]'''

Revision as of 16:45, 19 November 2010

Hat magazine.png
"Door de geschiedenis heen, hebben mensen hoeden gedragen als een manier om te laten zien dat ze beter zijn dan anderen. “Ik koop hoeden,” lijkt een hoeddragende mens te zeggen. “Ik ben beter dan jij.” In tijden van oorlog, waren hoeden een goede manier om te laten zien welke rang je had, en ze maakten zeker dat de luchthartigheden alleen tot de lagere klassen behoorden. In tijden van vrede, zijn hoeden gebruikt door mensen om degenen zonder hoed te laten weten wie er hier wél een hoed draagt."
— Hats: The Ultimate Status Symbol.[1]

De hoeden (of hoofddeksels) zijn accessoires met een eigen 'hoofd' locatie in het loadout scherm. Ze hebben geen invloed op de gameplay, en zijn er alleen voor cosmetische doeleinden. In totaal zijn er 73 ontgrendelbare hoeden. Valve heeft de eerste set van 9 hoeden tijdens de Sniper vs. Spy update geïntroduceerd. Veel van de daaropvolgende hoeden zijn toegevoegd in latere updates, inclusief de hoeden die door de leden van de community zelf zijn ontworpen.

Hoeden kunnen vrijgespeeld worden door het willekeurige item drop system, of door het crafting system. Maar door hun erg lage kans om willekeurig gevonden te worden en de hoge craft-prijs, zijn ze meestal veel gezocht en zijn ze erg populaire voorwerpen onder de community.

Om hoeden meer toegankelijk te maken zonder opoffering van de zeldzaamheid van de bestaande, heeft Valve een aantal hoeden gemaakt die men kan krijgen door in-game achievements. Andere hoeden zijn toegevoegd als een bonus ter promotie van speciale aanbiedingen en spellen, betreffend; Left 4 Dead 2, Sam & Max: The Devil's Playhouse, Alien Swarm en Worms Reloaded.

Lijst van hoeden

Template:Navbox

Template:Anchor

Alle klassen

Template:All class hat table

Een korte geschiedenis van hoeden

De eerste negen hoeden worden geïntroduceerd in het spel, aangekondigd op het einde van de update als een toegevoegde bonus verrassing. De klasse modellen waren niet veranderd, dus hoeden voor de Scout, Soldier, Engineer en Sniper zijn gehecht aan hun standaard hoofddeksels.
De volgende set hoeden werd in het spel geplaatst, die 18 nieuwe hoeden bevatte (voor elke klasse 2). (Met een duidelijk zichtbaar hogere polygonen-aantal dan de vorige.) Deze hoeden zorgden er veelal voor dat de hoeden die al standaard op de klassen zaten moesten worden weggehaald, die de modellen veranderden en ook drie "hoedeloze" hoeden maakten in dit proces. (Er zit een vierde, hoedloos model voor de Soldier in de spelbestanden, maar die bestaat niet als hoed.)
Sinds de release van de eerste hats verschijnen er third-party programma's die een normale spelserver waar spelers in kunnen "idlen" simuleren, wat hun speeltijd en kansen om een hoed te krijgen verhoogt. Valve neemt een standpunt tegen dit aan en voegt een nieuw beleid in tegen het gebruik van alle externe idle applicaties, en verwijdert alle voorwerpen en hoeden die erdoor verkregen zijn.[2] De spelers die deze programma's niet gebruikt hebben worden beloond met de eerste speciale hat voor alle klassen, de Valsspeler's Klaagzang.
De Halloween event update brengt nog twee speciale hoeden voor alle klassen uit: de Gruwelijke Gibus, en het Licht Verontrustend Halloween Masker. De Gibus werd eerst aangekondigd op de Team Fortress 2 Blog en werd aangeboden aan de eerste 10,319 gebruikers die een verborgen webpagina vonden. De hoed werd daarna beschikbaar gemaakt voor iedereen, samen met het Halloween Masker, door speciale Halloween achievements. De Gibus kan in het heden nog steeds door spelers gedragen worden, maar het Halloween Masker was gelimiteerd tot het event en kan alleen tijdens het correcte event gedragen worden.
Bill's Pet wordt toegevoegd; nog een speciale, hoed geschikt voor alle klassen, die werd gegeven aan iedereen die het Valve spel Left 4 Dead 2 voor-bestelde.
Drie nieuwe hoeden worden toegevoegd: de Een Toren aan Hoeden, de Edele Verzameling van Hoeden, en het Bescheiden Verzameling van Hoeden. Speciale versies van deze hoeden werden toegekend aan de drie winnaars van de Propaganda fan-art contest, met respectievelijk eerste, tweede en derde plaats lintjes eraan.
De eerste set van community hoeden (hoeden die door spelers zijn gemaakt) van de Valve's Contribute! site worden in het spel gezet.
Alle spelers die "Sam and Max: The Devil's Playhouse" kopen in de eerste week van uitkomst, worden beloond met een speciale hoed, Max's Toegetakeld Hoofd, die draagbaar is door alle klassen.
De tweede set van community hoeden van Valve's Contribute! site worden in het spel gezet.
Alien Swarm wordt uitgebracht door Valve, en samen ermee ook een nieuwe hoed die draagbaar is door alle klassen: de Alien Swarm Parasiet. Het kan ontgrendelt worden door de achievement 'Hat Trick' in Alien Swarm te voltooien, waardoor dit het eerste voorwerp is dat een beloning is voor achievements in een spel behalve Team Fortress 2.
Alle spelers die Worms: Reloaded voor 2 September 2010 kochten, kregen een speciale hoed voor de Soldier, de Lumbricuspet.
De volgende hoeden werden toegevoegd: Melkman, Bombarderende Run, Grenadiers Softcap, Chieftain Challenge, Stoere Shako, Dr's Dapper Topper, Oude Guadalajara, Snurkers Slaapje, Handige Hendel, Sobere Stuntman, Chaos Capotain, Bokser Bescherming, Stevige Ontmoeting, Ol' Snaggletooth, Familiaire Fez, Ellis' Pet, Mann Co. Pet en Wiki Cap.

Ontwerpen

Template:Main

Blauwdrukken

Blauwdruk Benodigd Produceert
Fabriceer Hoofdbeschermer 3 Bewerkt Metaal 1 Willekeurig Hoofddeksel
Fabriceer Klasse Hoofdbeschermer 4 Bewerkt Metaal + 1 Klasseteken 1 Klasse-Hoofddeksel
Herbouw Hoofdbeschermer 2 Hoofddeksels 1 Willekeurig Hoofddeksel
Fabriceer Bonk Helm 1 Slagmanhelm + 2 Bonk! Atomische Vuist 1 Bonk Helm

Prijs opsommings-tabel

Voorwerp Totale crafting prijs Smelt-waarde
Willekeurig Hoofddeksel 2 hoofddeksels of 2 overig (Camerabaard, Operatiemasker, Besnorde Heer) of
54 wapens = 27 Schroot = 9 Gerecycled Metaal = 3 Bewerkt Metaal
54 Wapens
Klasse-specifiek Hoofddeksel 72 Wapens = (36 Schroot = 12 Gerecycled Metaal = 4 Bewerkt Metaal) + 3 wapens (1 Klasseteken) 75 Wapens

Notities

  1. Hoeden en Overige voorwerpen worden beschouwd als hoofddeksels voor bouw doeleinden.
  2. "Evenement hoeden" en andere hoeden van gelimiteerde verkrijgbaarheid tellen niet mee voor het "Herbouw Hoofddeksel" blauwdruk. Deze zijn; Bill's Pet, de Gruwelijke Gibus, het Licht Verontrustend Halloween Masker, de Valsspeler's Klaagzang, Max's Toegetakeld Hoofd, Alien Swarm Parasiet en de Lumbricuspet.

Trivia

  • Sam's Pet, die lijkt op het hoofddeksel van het hoofdkarakter uit de Sam & Max serie, was bedoeld om toegevoegd te worden samen met Max' Opgezette Hoofd, de Lugermorph, en de Grote Doder als deel van een week-lange kruis-promotie voor het kopen van Sam & Max: The Devil's Playhouse via Steam. Het werd uiteindelijk uit het spel verwijderd omdat het modelling-team problemen had met de hoed goed te laten passen op elke klasse, maar team-specifieke textures zitten nog steeds tussen de spelbestanden.
  • In de Mac Update verwees Valve naar Team Fortress 2 als "Amerika's #1 hoed-simulator met een oorlogsthema", gebaseerd op vaak voorkomende klachten dat de hoeden meer aandacht krijgen dan de gameplay zelf.[3]

Zie ook

Externe link

  1. http://www.teamfortress.com/classless/day01.php
  2. http://teamfortress.com/post.php?id=2787
  3. http://www.teamfortress.com/macupdate/earbuds/