Difference between revisions of "Expiration Date/fi"

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
(removed templates)
Line 1: Line 1:
 
{{DISPLAYTITLE:Viimeinen käyttöpäivä}}
 
{{DISPLAYTITLE:Viimeinen käyttöpäivä}}
{{trans}}
 
{{recent addition}}
 
 
{{Infobox video
 
{{Infobox video
 
|name=Viimeinen käyttöpäivä
 
|name=Viimeinen käyttöpäivä

Revision as of 11:30, 23 July 2015

Viimeinen käyttöpäivä
Expiration Date title.png
Videon tiedot
Julkaistu: 17. kesäkuuta 2014
Kesto: 14:58

Videon kuvaus

Engineer ja Medic ovat tehneet huolestuttavan löydön testatessaan teleporttia. Samaan aikaan Scout lakkaa kiusaamasta Spyta siksi aikaa, että pyytää häneltä yhtä kiusallista palvelusta; Ylläpitäjän sihteeri/siivooja/murhaekspertti neiti Pauling hautaa kiireesti eräitä raskauttavia ruumiita; ja Soldier saa uuden metallisen ystävän.

Elokuva

Videon käsikirjoitus

Expiration Date/fi/transcript

Juonitiivistelmä

Kun Heavy, Scout ja Soldier palaavat salkunryöstöreissulta, neiti Pauling soittaa heille ja kysyy miten meni. Häntä ärsyttää, että he jättivät silminnäkijöitä, jotka hänen pitäisi hoidella. Kun kolmikko saapuu tukikohtaan, Scout yrittää pyytää neiti Paulingia ulos, mutta ei saa oikein sanaa suustaan.

Tukikohdassa he kuulevat huonoja uutisia Engineeriltä ja Mediciltä: leipää teleportatessa sen sisälle ilmestyy suuria vihreitä kasvaimia, joten palkkasoturit päättelevät saavansa niitä itsekin teleportatessaan. He kaikki siis kuolisivat. Medic arvioi, että kaikilla tiimin jäsenillä on enää noin kolme päivää elinaikaa. Engineer antaa kaikille rannekellon, joka laskee aikaa palkkasoturien viimeisiin hetkiin.

Kohdatessaan tällaisia uutisia Spy päättää kerätä kaikkien viimeiset toiveet samaan ämpäriin. Spy uskoo toiveiden keräämisen Scoutin vastuulle, joka puolestaan täyttää ämpärin piirustuksilla auton alle jäävästä tai Eiffelin tornin kanssa rakastelevasta Spysta. Spy sanoo koko jutun olleen ajanhukkaa ja toivottaa vihaisena koko tiimille hyvästit.

Myöhemmin Scout tulee Spyn tupakkahuoneeseen pyytämään anteeksi ja kysymään apua. Scout myöntää, että hänellä oli oikeakin viimeinen toive: treffit neiti Paulingin kanssa. Scout tunnustaa, että vaikka hän itse pärjääkin hyvin tavallisten tyttöjen kanssa, Spy jättää hänet täysin varjoonsa mitä tulee hienoihin naisiin. Scout myöntää Spyn olevan häntä parempi, ja Spy pyytää häntä sanomaan sen tukikohdan keskusradioon vastineeksi palveluistaan.

Spy suostuu valmentamaan Scoutia naisten lähellä käyttäytymisessä. Vaikka Scout näyttääkin edistyvän hiukan, lopulta Spy julistaa hänet epäonnistuneeksi.

Kun kuolemankellossa on enää kaksi tuntia jäljellä, Scout päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä. Hän kutsuu neiti Paulingin tukikohtaan painamalla hälytysnappia, jota käytetään jos salkku varastetaan tukikohdasta. Neiti Pauling saapuu paikalle nopeasti, mutta raivostuu kuullessaan että salkku onkin turvassa.

Samaan aikaan Medic ja Engineer saavat selville, että leivissä esiintyvät kasvannaiset eivät ole kasvaimia ollenkaan, vaan tietoinen organismi joka voi levitä vain puhtaassa viljassa. Tämä tarkoittaa, että palkkasotureilla ei olekaan kasvaimia eivätkä he tee kuolemaa. Medic ja Engineer kertovat tiimille, että kaikki on kunnossa kunhan leipää ei teleportata; silloin Soldier kertoo, ettei hän ole muuta tehnytkään kuin teleportannut leipää viimeisten kolmen päivän ajan.

Neiti Pauling aikoo lähteä pois suuttuneena siitä, että Scout tärveli hänen ainoan vapaapäivänsä vuodessa. Kun Scout yrittää saada hänet jäämään, jättiläismäinen leipähirviö keskeyttää kaksikon. Syntyy taistelu, johon muut palkkasoturit kiiruhtavat apuun. Hirviö syö yhden Medicin lemmikkikyyhkyistä.

Taistelun aikana neiti Pauling keksii räjäyttää hirviön pommikärryllä, johon hän kiinnittää Scoutin kuolemankellon ajastimeksi. Kun Scout yrittää auttaa häntä, molemmat jäävät ansaan turvaovien väärälle puolelle pommin ollessa räjähtämäisillään. Kaksikko huomaa, että hirviön nielaisema kyyhky lentää vahingoittumattomana ulos sen suusta. Scout ja neiti Pauling katsovat toisiinsa ja hyppäävät hirviön suuhun.

Räjähdyksen tainnuttamat Scout ja neiti Pauling heräävät leipähirviön sisällä. Toettuaan neiti Pauling myöntää, että kokemus oli hänestä hauska. Scout kertoo hänelle lähestyvästä kuolemastaan juuri, kun kaksikko kaivetaan esiin leipähirviön jäänteistä. Medic kertoo heille, että vain leipä mutatoituu teleportissa ja että kaikki ovat kunnossa (sen jälkeen, kun Soldier on ilmoittanut kaikkien elävän ikuisesti).

Tarinan lopussa Scout yrittää järjestää uusia treffejä, mutta neiti Paulingin on kieltäydyttävä, koska hän käytti jo ainoan lomapäivänsä vuodessa. Hän pyytää Scoutia kuitenkin mukaansa työmatkoille. Scout kieltäytyy joka tehtävästä neiti Paulingin listassa, kunnes päästään sen tyypin tappamiseen, joka painoi hälytysnappia turhaan. Scouthan on jo valmiiksi varattu tähän tehtävään.

Huomioita

 • Ashly Burch, neiti Paulingin ääninäyttelijä, auttoi myös kirjoittamaan osan filmistä.[1]
 • Tämä on ensimmäinen Valven tekemä TF2-video, jossa neiti Pauling esiintyy, ja toinen, jossa esiintyy muita hahmoja kuin RED- ja BLU-tiimien jäseniä (ensimmäinen oli Toisen vuosittaisen Saxxy-palkintojuhlan traileri.)
 • Nolan North ääninäyttelee Engineeriä, koska alkuperäinen ääninäyttelijä Grant Goodeve oli estynyt.[2]
 • Tiimi, joka teki Vuoden 2013 paras kokonaisuus -Saxxyn voittaneen lyhytfilmin, Lil' Guardian Pyron, auttoi animoimaan pienen osan Viimeisestä käyttöpäivästä. [3] [4]
 • Nathan Vetterlein sanoi työskennelleensä hyvin lähellä Ashly Burchia elokuvan luomisen aikana.[sitaatti tarvitaan].
 • Kohdassa 4:16 oleva Scoutin repliikki, "Classic Scout", oli ääninäyttelijä Nathan Vetterleinin improvisoima, kuten hänen Twitch-kanavansa paljastaa.[sitaatti tarvitaan]


 • Viittauksia yleiseen kulttuuriin ja Team Fortress -universumiin:
  • Nimiruudussa lukee "COPYRIGHT LOLOLOL" oikeassa alakulmassa, mikä on toistuva vitsi "Tapaa tiimi" -videoissa. Myös ämpärissä olevissa korteissa lukee "LOL."
  • REDin tukikohta sijaitsee Hydron muokatussa osassa.
  • Ase, jonka neiti Pauling ottaa esiin leipähirviötaistelun aikana, perustuu klassiseen Derringeriin.
  • RED Bread -pakettiauton kuomukoristeissa lukee 'Sword'. Tämä on viittaus "Sword Van" -sarjakuvaan KC Greenin "Custom Comixista".[5]
  • Kohdassa 6:04 Spyn takana voi nähdä maalauksen, jossa hän ratsastaa yksisarvisella. Tämä on parodia maalauksesta Napoleon Ylittää Alppeja, jonka maalasi Jacques-Louis David. Maalauksessa esiintyy alunperin Napoleon Bonaparte.
  • Opetellessaan tanssia kohdassa 7:28 Scout tekee aluksi tanssiliikkeen Tom Jonesin laulusta "It's Not Unusual". • Lyhytfilmissä on muutamia virheitä ja epäyhtenäisyyksiä:
  • BLUn Soldier puuttuu pakettiauton katolta avauskohtauksessa ja ilmestyy vasta, kun auto lähestyy tukikohtaa.
  • Kohdassa 3:02, animaatio jossa Scout hymyilee ja katsoo Soldieria näytetään uudelleen pari sekuntia myöhemmin (3:05).
  • Kohdassa 4:16, Sniperin kello leijuu hänen vyötärönsä edessä sen sijaan, että olisi kiinni hänen vasemmassa ranteessaan. Tämä on todennäköisimmin virhe mallien asennoissa.
  • Kohdassa 6:23, sytytin leijuu Pyron pitelemän sarjakuvalehden alla, kun sen ilmeisesti tulisi olla hänen kädessään valmiina sytyttämään lehti tuleen. Tämä on viittaus "Tapaa Mediciin", jossa Pyro myös aikoo sytyttää lukemansa sarjakuvan palamaan.
  • Kohdassa 11:30, vain Heavy hehkuu ylilatauksen vaikutuksesta, kun taas Medic ja hänen aseensa näyttävät normaaleilta. Sama tapahtuu Tapaa Medicissä..
  • Kohdassa 11:36 Pyro säntää neiti Paulingin ohi taistelemaan leipähirviötä vastaan, vaikka hän teki sen jo edellisessä kohtauksessa. Sama tapahtuu kohdassa 12:25.
  • Kohdassa 11:55 Scoutin ase leikkaa leipähirviön läpi iskun jälkeen.
  • Kohdassa 11:59 Tarkkuuskivääri käyttää samaa ääntä kuin Tarkka AWPuri oman tuliäänensä sijaan.
  • Kohdassa 12:03-12:37, Heavyn konekiväärin tulitusääni vaihtuukin Tomislavin tulitusääneksi. Ääni vaihtuu ennalleen kohdassa 12:38.
  • Kohdassa 12:16, neiti Paulingin hahmomallin huulisynkka ei toimi lauseen viimeisen sanan kohdalla.
  • Kohdassa 11:48 Engineerin vartiotykki on tasolla 2. Mutta kohdassa 12:29, kun Engineer perääntyy leipähirviön luota, hän päivittää heti seuraavaksi (12:32) tason 1 vartiotykkiä. Kohdassa 12:43 tykki on jälleen kolmostasolla.
  • Kohdassa 12:41, Heavyn voi nähdä kaatuvan pois hirviön luota aivan neiti Paulingin lähellä. Mutta kohdassa 12:43 hän ampuu konekiväärillään Engineerin vieressä (jonka suuntaan neiti Pauling huutaa).

Lähteet

 1. Anthony Burch, "Ash helped write the latest TF2 short and she voices Miss Pauling.".     Julkaistu June 17, 2014. Haettu June 17, 2014.
 2. Nolan North, "all of 'em".     Julkaistu June 17, 2014. Haettu June 17, 2014.
 3. Working on a Part of the short
 4. LGP Mocap session at Valve
 5. KC Green's Custom Comix