Voorwerp Vind Systeem

From Team Fortress Wiki
< Item drop system
Revision as of 20:41, 15 November 2010 by Goudvis (talk | contribs) (Corrected minor spelling mistakes)

Jump to: navigation, search
Yes. I like this new weapon.
De Heavy
Backpack case.png

Het Voorwerp Vind Systeem is een systeem gecreëerd om de vele voorwerpen in Team Fortress 2 makkelijker te verkrijgen. Het systeem werd voor het eerst geïntroduceerd in de Sniper vs. Spy Update, en sinds dien is het aangepast om het verschil tussen "normale" en veel spelende spelers eerlijker te maken, en ook om het effect van idlen tegen te gaan.

Huidige Systeem

Op 20 April, 2010, werd het voorwerp vind systeem veranderd.[1] In plaats van willekeurige intervallen te bekijken of je een voorwerp krijgt, bepaalt het systeem waarneer het volgende voorwerp gevonden wordt. Zo wordt er voor gezorgt dat de spelers op regelmatige tijden een voorwerp vindt. Met het vorige systeem hadden spelers de kans om lange tijden geen voorwerpen te vinden. Het nieuwe systeem voorkomt dit probleem en de kans op een voorwerp is verhoogd.

Er is geen limiet van het aantal voorwerpen dat een speler per week kan vinden, maar in plaats daar van is er een limiet in het aantal uren waar in een speler voorwerpen kan vinden. Als je meer speelt dan het limiet kun je geen voorwerpen vinden. Als je minder speelt dan het limiet dan zal de ongebruikte tijd mee gaan naar de volgende week, en zal het limiet verhoogd worden. Na schatting is het maximale aantal voorwerpen dat gevonden kan worden 6-12 per week. Het systeem reset de spelers speeltijd limiet round 5- 5:30 PM elke Woensdag, PST (in Nederland is dat Donderdag, om 2 uur 's ochtends).

De voorwerpen worden opgeslagen in de rugzak nadat de speler dood is gegaan, heeft geruild of naar de Mann Co. Winkel is gegaan.

Voor en Nadelen

Een positief deel van het systeem is dat het oude en nieuwe spelers de kans geeft om nieuwe wapens te krijgen door middel van spelen. Het laat de spelers de klasse zijn die zij willen zijn, want zo lang als ze hun speeltijd gebruiken, de speler kans heeft op een voorwerp.

Veel spelers krijgen voorwerpen die ze al hebben. Het Ontwerp systeem was de oplossing hiervoor, en later ook het Ruil systeem, dat spelers de mogelijkheid geeft om al hun voorwerpen, op een paar uitzonderingen na, te ruilen met elkaar.[2]

Ondanks het nieuwe systeem, bestaat Idlen nog steeds. Ook al is het nu mogelijk, door gebruik te maken van de offline modus (door gebruik van de -textmode spel starter samen met -novid en -nosound om beeld en geluid uit te zetten) om zo servers alleen te gebruiken om ook echt te spelen.

Prestatie Mijlpalen

Op 29 April, 2008, creëerde Valve een set van drie ontgrendelbare wapens als onderdeel van de Gold Rush Update. Deze wapens kunnen behaald worden door een aantal prestaties te behalen, wat resulteert in prestatie mijlpaal. Er zijn drie mijlpalen, en iedere op een volgende vereist meer prestaties. Als een mijlpaal behaald is ontgrendelt de speler een wapen, die bij die mijlpaal behoort. De benodigde prestaties werden verlaagd, zodat spelers niet alleen zouden proberen deze prestaties te halen om de nieuwe wapens te krijgen.

Op 21 Mei, 2009, creëerde Valve het voorwerp vind systeem, en verwijderde het mijlpaal systeem. Valve paste dit al snel aan en combineerde het mijlpalen systeem met het voorwerp vind systeem voor de Sniper en Spy wapens in de Sniper Vs. Spy Update. Het mijlpalen systeem is tot nu nog steeds gebruikt in de WAR! Update en ook in de Engineer update.

Het oude Voorwerp Vind Systeem

Terwijl ze het Prestatie Mijlpalen systeem al aanwezig was bij de Scout,Pyro, Heavy en Medic, Valve creëerde het voorwerp vind systeem om de balans tussen de klassen te behouden na een klasse update. Dit systeem werd in het spel gestopt in de Sniper vs. Spy Update.

Valve berekende de gemiddelde tijd die een gewone Team Fortress 2 speler speelde, en kwam toen met een onbekende tijd die gebruikt werd als meet punt. Elke keer dat een speler 25 minuten gespeeld, maakte het spel een berekening voor de speler. Met wat geluk (25% per item chance) dan kregen ze een een willekeurig gekozen wapen of hoed,. Met wat pech, kregen ze niets op dat moment. Er was ook een aparte klok die iedere 15,430 seconde (4 uur, 17 minuten en 10 seconde) telde en zo berekende het de kans (1 op 28) om een hoed te vinden. De gemiddelde tijd om één voorwerp te vinden was 1 uur en 40 minuten (inclusief dubbele voorwerpen). Aangezien wapens via een willekeurig generator gegeven werden, verschillen de ervaringen met dit systeem.

Toen het systeem voor het eerst uit kwam, kreeg je alleen voorwerpen als de spelers waren verbonden met de Steam Community. Als een speler niet was ingelogd in zijn of haar vrienden lijst, of als Valve een de servers aan het onderhouden was, had de speler geen kans op een voorwerpen. Valve paste dit systeem later aan, en voorwerpen kunnen nu gevonden worden als de speler niet is ingelogd in zijn of haar vrienden lijst.

Rugzak

File:Backpack.jpg
Het scherm van de Rugzak die laat de plekken zien waar je voorwerpen zijn opgeslagen.

De rugzak is waar de items worden opgeslagen, en hier kan de spelers de klassen uitrusten met deze voorwerpen via het Loadout menu. De rugzak heeft een gelimiteerde inhoud van 200 plekken, dus soms is het nodig om een voorwerp weg te gooien, ruilen of te gebruiken in ontwerpen om te voorkomen dat de rugzak vol raakt. De inhoud was eerst één enkele pagina, waar maximaal 50 voorwerpen in konden. De inhoud werd later verdubbeld naar 2 pagina's, een totaal van 100 voorwerpen. Op 30 September, 2010 werd de inhoud nog eens verdubbeld naar 4 pagina's, een inhoud van 200 voorwerpen, door de nieuwe voorwerpen van de Mann-Conomy Update. De rugzak toont ook de standaard voorwerpen van de klassen op een aparte pagina. Dit kan nuttig zijn bij het aanpassen van de standaard wapens. Rugzak voorwerpen kunnen ook gesorteerd worden in een bepaalde volgorde zoals: op Klasse, welke positie ze hebben, enz.

External Links