MONOCULUS/fi

From Team Fortress Wiki
< MONOCULUS
Revision as of 19:04, 25 February 2012 by WindBOT (talk | contribs) (Auto: patchNameLinkFilter (Requested on User:WindBOT/PageRequests))

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Tämä artikkeli kertoo päävastuksesta. Jos etsit hattua, katso MONOCULUS!.
MONOCULUS
MONOCULUS
Tappokuvake
Killicon monoculus.png
Perustiedot
Aiheutettu vahinko 150
Vaikuttaa:
• Pataljoonan taustatuki: Kyllä
• Naps! Atomi-isku: Kyllä
• Karkkikeppi: Ei
• Rynnäkkökilpi:
• Kuolemankello: Kyllä
• Terässaappaat: Ei
• Mini-kriittiset: Ei
• Ylilataus: Kyllä
Löytyy: Eyeaduct
...Kaikki luulevat minun olevan pelkkä yksisilmäinen hirviö...
Demoman suree kadonnutta silmäänsä

MONOCULUS on REDin Demomanin puuttuva silmä, joka on kirottu Pomminomiconin toimesta. Merasmus kutsui sen, kun REDin Soldier rikkoi hänen sauvansa. Sarjakuvassa Pomminomicon, se on kuvailtu isoksi, lentäväksi ruskeaksi silmäksi joka ampuu violetteja raketin kaltaisia silmämunia.

Käyttäytyminen

MONOCULUS syntyy Eyeaductin Komentopisteestä aina 3:n minuutin välein(30 sekunnin sattumanvaraisen variaation mukana) kun ainakin 10 pelaajaa pelaa palvelimella ja heidät on määrätty tiimiin. Seisominen komentopisteen päällä samaan aikaan, kun MONOCULUS syntyy, haihduttaa pelaajan. Pelaajilla on aikaa 1 minuutti 30 sekuntia päihittää se, tai se katoaa. kun MONOCULUS on hengissä, komentopiste palautuu neutraaliin omistukseen, eikä sitä voi vallata, mistä johtuen kumpikaan joukkue ei voi voittaa erää vähään aikaan. MONOCULUksen jäljellä oleva terveys näkyy violetissa laatikossa lähellä ruudun yläreunan keskustaa. MONOCULUS ampuu silmänmuotoisia projektiilejä, joilla on varmat kriittiset osumat. Kun se raivostuu, se ampuu kolme näitä projektiilejä nopeassa sarjassa. Nämä projektiilit voidaan heijastaa takaisin, samalla tavalla kuin Soldierin raketit.

Sattumanvaraisin väliajoin, se teleporttaa, jättäen pyörivän violetin pyörteen siihen missä se ennen oli. Nämä portaalit pystyvät imemään lähellä olevia pelaajia sisäänsä helpottaakseen niiden sisäänpääsyä. Pelaajat, jotka pääsevät näiden pyörteiden sisään, joutuvat Manalaan. Päästyään Manalaan pelaajat syntyvät saarelle, ja ottavat koko ajan vahinkoa. Lähistöllä olevalla saarella on toinen portaali. Kun pelaaja pääsee pois Manalasta, hän syntyy jonnekin päin kartaa, vahingoittumattomana, kriittisillä iskuilla voimistettuina, yliparannettuina 200% heidän maksimiterveydestään ja heillä on myös parannettu nopeus, aivan kuin heitä olisi lyöty Kuritoimenpiteellä. Kun MONOCULUSta vahingoittaa tässä vaiheessa, se tainnuttuu ja vajoaa maahan parin sekunnin ajaksi.

Kriittiset iskut suututtavat MONOCULUSta, mikä tarkoittaa sitä että se kiihdyttää tulitusnopeuttaan. Tässä tilassa silmämunaprojektiilien nopeus vastaa Vapaudenheittimen rakettien nopeutta, ja MONOCULUS jahtaa kohteitaan kunnes se tyyntyy. On hyvä huomauttaa, että kriittiset iskut tuottavat MONOCULUkseen vahinkoa vain kaksinkertaisen määrän aseen perusvahingosta, eikä kolminkertaista, kuten toisia pelaajia vastaan. MONOCULUksella on myös luontainen vastustuskyky Konekiväärien sekä Liekinheittimien vahinkoa kohtaan. Toisaalta aseet tuottavat aina aseen perusvahingon verran vahinkoa, ei enemmän eikä vähemmän. Heitettävät aseet, kuten Hullu Maito sekä Jarate pomppaavat pois MONOCULUksesta. Iskuefektit, kuten Blutsaugerin parantaminen eivät vaikuta MONOCULUkseen.

Kun MONOCULUS on päihitetty, se ensin muuttuu valtavaksi Jarateräjähdykseksi, joka kastelee kaikki lähellä olevat pelaajat. Sen jälkeen auki oleva Pomminomicon ilmestyy. Sen ympärillä on punainen pyörre. Tämä Pomminomicon osoittaa koko ajan sitä pelaajaa kohti, joka tappoi MONOCULUksen, ja jopa kääntyy seuratakseen tätä pelaajaa. Pelaajat, jotka hyppäävät tämän punaisen pyörteen sisään, päätyvät Manalan Aarresaareen, erään mäen alapäähän. Mäen huipulla on suuri kallo sekä häkki, jonka sisällä on Pomminomicon. Häkki laskeutuu hitaasti maahan, mistä pelaajat voivat kerätä Pomminomiconin sekä saada saavutuksen "Sukella hyvään kirjaan". Hetken kuluttua kirjan saamisesta mäki peittyy räjähtäviin silmämunaprojektiileihin, tappaen kaikki pelaajat jotka yhä ovat siellä, ja Pomminomicon suljetaan taas häkkiin.

MONOCULUksen päihittämisestä saa automaattisesti saavutuksen "Optical Defusion", jonka myötä pelaaja saa hatun MONOCULUS!

Alkaen 2. marraskuuta 2011 -päivitys, MONOCULUksella on nyt taso. Joka kerta kun se päihitetään, se saa nopeamman tulitusnopeuden sekä isomman terveyden. Kun MONOCULUS pakenee, sen taso palaa ykköseen. MONOCULUksen maksimitaso on 32,767.

Strategia

Pääartikkeli: MONOCULUS match-ups

Liittyvät saavutukset

Monoculus angry.png Eye-chievements

Optinen harha
Optinen harha
Tapa MONOCULUS!

Leaderboard class scout.png Scout

Ympäristötuho
Ympäristötuho
Aiheuta ympäristön tuottama kuolema tyrmäämällä vihollinen.
Takapakki
Takapakki
Aiheuta ympäristön tuottama kuolema tai itsemurha Luonnonvoiman potkaisun avulla.

Leaderboard class soldier.png Soldier

Ilmatorjuntaa
Ilmatorjuntaa
Tapa 10 ilmassa olevaa vihollista Täysosumalla.


Leaderboard class pyro.png Pyro

Kuuma kuolema
Kuuma kuolema
Tapa vihollinen samalla sekunilla kun hän tappaa sinut.


Leaderboard class demoman.png Demo

Ikävä sattuma
Ikävä sattuma
Käytä tahmapomminheitintä tappaaksesi vihollinen ympäristövahingon avulla.


Leaderboard class heavy.png Heavy

Voittamaton Vanja
Voittamaton Vanja
Selviydy kriittisen raketin suorasta osumasta.


Päivityshistoriaa

27. lokakuuta 2011 -päivitys (Hyvin Pelottava Halloween-Spesiaali)

 • MONOCULUS lisättiin peliin.

28. lokakuuta 2011 -päivitys

 • Korjattiin vika, joka kaatoi pelin kun ladattiin karttoja jos MONOCULUS oli tapettu tai tyrmätty.
 • [Dokumentoimaton] Korjattiin bugi, jossa MONOCULUksen ampuminen luotiaseilla jätti tarroja betonista.

2. marraskuuta 2011 -päivitys

 • MONOCULUS! ON HYVIN VIHAINEN

Bugit

 • Jos kaksi eri puolen pelaajaa hyppäävät Manalan portaaliin samaan aikaan, kumpikin saattaa jäädä jumiin ilmaan teleporttauksen jälkeen.
 • Jos MONOCULUSta ei ole päihitetty vaan se häipyy, sen terveysmittari saattaa jäädä HUDiin.
 • Kun MONOCULUS on aktiivinen, viesti, joka ilmoittaa että pelaajat eivät voi vallata komentopistettä, sanoo "Odotetaan tiimitovereita", mikä on väärin.
 • Toisen pelaajan tappaminen heijastetulla silmämunalla lasketaan MONOCULUksen tapoksi.
 • Jos kuolee silloin kun MONOCULUS syntyy, tai silloin kun sen silmämunaraketit tuhoavat kurpitsapommit, se lasketaan itsemurhaksi.
 • Jos isket MONOCULUksen projektiilejä Nukkumatin pesäpallolla, se jäädyttää projektiilin paikalleen.
 • Kun MONOCULUSta isketään nuolilla ja se teleporttaa muualle, nuolet jäävät leijumaan ilmaan siihen asentoon missä ne olivat kun ne osuivat MONOCULUkseen.
 • Tappoikonia ei ilmesty kun MONOCULUS tuhoaa Vartiotykin.

Triviaa

 • Monoculus on latinaa ja tarkoittaa "yhtä silmää".
 • MONOCULUksen äänitiedostot ovat hidastettuja tai madallettuja versioita Demomanin äänitiedostoista.

Galleria

Katso myös