Palvelimet

From Team Fortress Wiki
< Servers
Revision as of 07:54, 8 January 2020 by PhoneWave (talk | contribs) (Replace deprecated wikipedia template)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Kuten kaikki Valven Source Engine-pelit, Team Fortress 2 käyttää asiakasohjelma-palvelin mallia. Asiakasohjelma on kopio pelistä joka on käynnissä pelaajan tietokoneella kun pelaaja yhdistää palvelimeen. Team Fortress 2:ssa on tällä hetkellä useita tuhansia palvelimia käynnissä maailmanlaajuisesti.

Palvelin vastaa monilta osin Team Fortress 2:en pelaamista. Se vastaa pelaajan tekemisistä päivittäen heidän sijaintejaan ja tilojaan, esim. aseella ampumista, vahingon kärsimistä ja vahingon aiheuttamista. Palvelin vastaa myös asioista, jotka eivät ole pelaajien ohjattavissa, esimerkiksi kartan ai:sta (tekoälystä), vartiotykin käytöstä ym.

Hyödyt

Sen sijaan, että pelaaja liittyisi olemassa olevaan palvelimeen, pelaajat voivat aloittaa uuden palvelimen. Tämä antaa pelaajalle mahdollisuuden isännöidä kartan vaihtoa, valiten, mitä karttaa haluaa pitää yllä ja mitä ei. Pelaaja voi myös vaihdella painovoimaa, luokkarajoituksia, highlander-rajoituksia ja niin edelleen. Erilaisia modeja voi myös asentaa palvelimelle.

Tyypit

Source-moottoriin on kaksi palvelintyyppiä.

Oma/paikallinen palvelin

Oma palvelin on tavallinen palvelin, joka pyörii pelaajan TF2 clientillä. Sen voi helposti tehdä "Create server" ("luo palvelin") -toiminnolla. Nämä palvelintyypit ovat parhaita LAN-käyttöön.

Dedicated server

Katso myös: Dedicated palvelimen asetukset

Dedicated Server on palvelintyyppi, joka ei tarvitse steamia toimiakseen. Dedicated serverit ovat edullisia. Monet dedicated serverit toimivat tehokkaalla kovalevyllä, taaten nopean käytön

Vaatimukset

Kun GSP (Game Server Provider) toimii, jokainen voi tehdä oman deticated serverin seuraavilla vaatimuksilla

Oma palvelin

  • Mac OS X 10.5.8 tai 10.6.3 ja uudemmat.
  • Windows XP ja uudemmat.

Dedicated server

  • Linux (x86 tai amd64) versiolla 2.3.2 tai uudemmalla.
  • FreeBSD (x86 tai amd64) Linuxilla.
  • Windows 2000 tai uudempi.

Päivityshistoria

Katso myös

Ulkoiset linkit