Difference between revisions of "Trading/hu"

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
(Frissíteni kellett, mert már régóta megváltozott.)
Line 7: Line 7:
 
'''Csere''' egy játékon belüli rendszer, melyet először a [[Mann-Konómia Frissítés]]ben mutattak be, ezzel a játékosok cserélhetnek [[fegyverek]]et, [[sapkák]]at, [[egyéb tárgyak]]at, és [[eszközök]]et egymás között. Ingyenesen játszó felhasználók korlátozva vannak, így ők kizárólag csak kaphatnak csere módban, nem adhatnak tárgyakat a másik félnek.
 
'''Csere''' egy játékon belüli rendszer, melyet először a [[Mann-Konómia Frissítés]]ben mutattak be, ezzel a játékosok cserélhetnek [[fegyverek]]et, [[sapkák]]at, [[egyéb tárgyak]]at, és [[eszközök]]et egymás között. Ingyenesen játszó felhasználók korlátozva vannak, így ők kizárólag csak kaphatnak csere módban, nem adhatnak tárgyakat a másik félnek.
  
==Mechanika==
+
== Steam Csere ==
[[File:Trading Screen Mann-Conomy1.png|thumb|300px|A Csere képernyő, éppen tranzakció zajlik.]]
+
[[File:Steam Item Trading.png|Steam Trading Beta|thumb|300px|Egy kép a Steam Cseréből]]
[[File:Trading Screen Mann-Conomy3.png|thumb|300px|Sikeres csere.]]
+
A '''Steam Csere''' először 2011 augusztus 2011-én, az nyílt béta egyik lehetőségeként mutatkozott be. A [[Steam]] Felhasználók akik résztvettek a tesztelésben, megjelölhették azokat a barátaikat akin szintén béta tesztelők.<ref>[http://www.teamfortress.com/post.php?id=6202<references/> Steam Trading: Out of Beta and available to everyone! - TF2 Team]</ref>A Steam Csere elérhető left minden felhasználónak 2011 szeptember 6-án.Steam Cserével a Felhasználóknak lehetőségük nyílt, hogy a Team Fortress 2 Dolgaikat egyéb játékokban lávő dolgaikért, valamint Steam Ajándékokért (pl.: Játékok, kupomok) cseréljék el. Csere értesítést a Chat-ből és a játékon belüli rendszerrel küldhetnek a játékosok.
  
* A csereképernyő eléréséhez válasszuk ki a Főmenüből a Tárgyak opciót, majd a Csere ikonját.
+
=== Működése ===
 +
* Először a Steam Csere ablak megjelenik, kezdetben 8 dolgot lehet cserélni, de a mint a 3. sor is megtelik, újabb helyek jelennek meg. Maximum 256 dolog cserélhető el egyszerre, így 8 dolognál értékesebb dolgok is könnyűszerrel eladhatók.
  
* A Játékosok cserére kiválaszthatnak egy másik játékost a barátok listájáról, a jelenlegi szerverről, vagy beüthetik egy játékos Steam közösségi URL kódját. Egy csere felkérés kerül elküldésre a játékosnak, ha elérhetőek és éppen a ''Team Fortress 2'' játékban vannak. Ha a vevő fél elfogadja a felkérést, akkor a játékképernyőt a csereképernyő váltja fel. Ha a vevő fél elutasítja a felkérést, vagy nem fogadja el azt 30 másodpercen belül, akkor a csere a végéhez ér.  
+
* A dolgok között a kereső funkcióval is navigálhatunk, jelentősen megkönnyítve a cserét. Hasonlóan a játékon belüli Cseréhez, itt is színekkel vannak jelezve a [[Item_quality/hu|Tárgyak minőségei]] szerint.
  
* A cserefelkéréseket 30 másodperces időközönként lehet küldeni.
+
* Ha sikerült egy csere, a dolgok automatikusan megjelennek a felhasználó Steam hátizsákjában.
  
* 1 tranzakció alatt 8 bármilyen típusú tárgyat lehet cserélni. A felhasználó csereablaka a képernyő jobb felső sarokban helyezkedik el. A cserélés érdekében a felhasználó vagy kiválasztja és behúzza a tárgyat a cserepanelekbe a tárolórekeszéből (bal oldalt feltüntetve), vagy dupla kattintással automatikusan bekerülnek egy elérhető cserepanelba. Az alsó 8 cserepanel a cserélni kívánó fél ajánlatát mutatja. A csereképernyő a tárgy színét is mutatja háttér és kontúr alapján, ezzel indikálva [[Ritkaság]]át.
+
* A dolgok egyéb játékokból is Cserélhetőek, ehhez a legördülő menüre kell kattintani. Jelenleg a következő játékok elérhetőek: ''Portal 2'', ''Team Fortress 2'', ''Spiral Knights'', valamint Steam ajándékok (amiket megvettél, de még nem használtad fel!)
  
* Mindkét felhasználó képes kapcsolatba lépni egymással, ezáltal eldönteni a csere sorsát a bal alsó sarokban található privát kommunikációs panelban.
+
* A régi Csere a továbbiakban nem elérhető, helyette egy Steam Csere ablak jelenik meg, miután a Csere véget ért, a Szerveren kiírásra kerül, hasonlóan a régi rendszerhez.
  
* A felkínált tárgyak szemügyre vétele után a felhasználóknak ki kell pipálniuk a "Cserére kész" jelölőnégyzetet. Ha netán közben változik az ajánlat, a felhasználóknak újra pipálniuk kell. Mikor mindkét játékos készen áll a cserére, a "Csere most" gombra kattintással végbe mehet a csere.
+
== Csere tipped profiktól ==
 +
{{hatnote|Note: Ezeket mindig tartsd szem előtt Cserélés közben4.}}
  
* Lehetőség van a csereképernyő időleges elhagyására, és a játék folytatására az escape gomb lenyomásával. Az escape gomb újabb lenyomásával visszatérhetünk a cserébe. Ha egy játékos nem kíván cserefelkéréseket kapni, az opciókban ezeket gátolhatja.
+
* Mindig ügyelj a tágyak minőségére!
 +
 
 +
*Mindig alaposan nézd át a tárgyakat, mielőtt elcseréled a dolgaidat!
 +
 
 +
*Minden csere saját akaratból kell hogy történjen: Ne hagyd, hogy mások nyomást gyakoroljanak rád, ha úgy érzed nem akarod, egyszerűen hagyd ott.
 +
 
 +
*Ha úgy érzed, nem igazságos a Csere, kérdezz meg másokat, vagy nézz küröl az interneten: Sok "árellenörző" oldal van.
 +
 
 +
*Mindig tiszteld az üzlettársadat: A kedvesség, figyelmesség fontos része egy jó Cserének!
 +
 
 +
*Figyelj az átnevezett dolgokra: A csalók átnevezhetnek egy Egyedi dolgot, hogy az [[Strange/Furá]]-nek, [[Unusual/Szokatlan]]-nak tűnjön. Ilyen esetben a dolog háttérszíne figyelmeztet a csalásra.
 +
 
 +
*Nézd meg hogy a venni/eladni dolgok Kraftolhatóak-e, ugyanis a 2011. október 13-i frissítés után a vásárolt dolgok nem [[Crafting/Kraftolhatóak]].
 +
 
 +
*Ellenőrizd, hogy a dolog, amit vesze duplikált-e: A Hátizsákjában rákattintva megnézheted, hogy egynél több is van-e ugyanabból a dologból.
 +
 
 +
 
 +
== Cserélhetőség ==
 +
 
 +
{{Item tradability list}}
 +
 
 +
 
 +
* Minden dolor cserélhető a fentieket leszámítva, valamint az [[Achievement weapons#Unlocked weapons|achievement fegyverek]]. Ha egy fém nem cserélhető fegyverektől left kraftolva, akkor maga a fém sem lesz kraftolható. Minden dolog, ami nem cserélhető dolgokból lett kraftolva, nem lesz tradelhető, azonban Gift Wrappel eladható.
 +
 
 +
* [[Self-Made]] dolgok, [[Community]] dolgok, és Valve dolgok are örökké cserélhetetlenek és kraftolhatatlanok.
 +
 
 +
=== Ideiglenes ===
 +
 
 +
*  A [[Mann Co. Store]/hu|Mann Co. Bolt]]ban várásolt dolgok a vásárlástól számított két napon belül válnak cserélhetővé.

Revision as of 12:25, 23 March 2012

Újabb elégedett vásárló!
The Engineer
Steam trading.png

Csere egy játékon belüli rendszer, melyet először a Mann-Konómia Frissítésben mutattak be, ezzel a játékosok cserélhetnek fegyvereket, sapkákat, egyéb tárgyakat, és eszközöket egymás között. Ingyenesen játszó felhasználók korlátozva vannak, így ők kizárólag csak kaphatnak csere módban, nem adhatnak tárgyakat a másik félnek.

Steam Csere

Egy kép a Steam Cseréből

A Steam Csere először 2011 augusztus 2011-én, az nyílt béta egyik lehetőségeként mutatkozott be. A Steam Felhasználók akik résztvettek a tesztelésben, megjelölhették azokat a barátaikat akin szintén béta tesztelők.[1]A Steam Csere elérhető left minden felhasználónak 2011 szeptember 6-án.Steam Cserével a Felhasználóknak lehetőségük nyílt, hogy a Team Fortress 2 Dolgaikat egyéb játékokban lávő dolgaikért, valamint Steam Ajándékokért (pl.: Játékok, kupomok) cseréljék el. Csere értesítést a Chat-ből és a játékon belüli rendszerrel küldhetnek a játékosok.

Működése

 • Először a Steam Csere ablak megjelenik, kezdetben 8 dolgot lehet cserélni, de a mint a 3. sor is megtelik, újabb helyek jelennek meg. Maximum 256 dolog cserélhető el egyszerre, így 8 dolognál értékesebb dolgok is könnyűszerrel eladhatók.
 • A dolgok között a kereső funkcióval is navigálhatunk, jelentősen megkönnyítve a cserét. Hasonlóan a játékon belüli Cseréhez, itt is színekkel vannak jelezve a Tárgyak minőségei szerint.
 • Ha sikerült egy csere, a dolgok automatikusan megjelennek a felhasználó Steam hátizsákjában.
 • A dolgok egyéb játékokból is Cserélhetőek, ehhez a legördülő menüre kell kattintani. Jelenleg a következő játékok elérhetőek: Portal 2, Team Fortress 2, Spiral Knights, valamint Steam ajándékok (amiket megvettél, de még nem használtad fel!)
 • A régi Csere a továbbiakban nem elérhető, helyette egy Steam Csere ablak jelenik meg, miután a Csere véget ért, a Szerveren kiírásra kerül, hasonlóan a régi rendszerhez.

Csere tipped profiktól

Note: Ezeket mindig tartsd szem előtt Cserélés közben4.
 • Mindig ügyelj a tágyak minőségére!
 • Mindig alaposan nézd át a tárgyakat, mielőtt elcseréled a dolgaidat!
 • Minden csere saját akaratból kell hogy történjen: Ne hagyd, hogy mások nyomást gyakoroljanak rád, ha úgy érzed nem akarod, egyszerűen hagyd ott.
 • Ha úgy érzed, nem igazságos a Csere, kérdezz meg másokat, vagy nézz küröl az interneten: Sok "árellenörző" oldal van.
 • Mindig tiszteld az üzlettársadat: A kedvesség, figyelmesség fontos része egy jó Cserének!
 • Figyelj az átnevezett dolgokra: A csalók átnevezhetnek egy Egyedi dolgot, hogy az Strange/Furá-nek, Unusual/Szokatlan-nak tűnjön. Ilyen esetben a dolog háttérszíne figyelmeztet a csalásra.
 • Nézd meg hogy a venni/eladni dolgok Kraftolhatóak-e, ugyanis a 2011. október 13-i frissítés után a vásárolt dolgok nem Crafting/Kraftolhatóak.
 • Ellenőrizd, hogy a dolog, amit vesze duplikált-e: A Hátizsákjában rákattintva megnézheted, hogy egynél több is van-e ugyanabból a dologból.


Cserélhetőség


 • Minden dolor cserélhető a fentieket leszámítva, valamint az achievement fegyverek. Ha egy fém nem cserélhető fegyverektől left kraftolva, akkor maga a fém sem lesz kraftolható. Minden dolog, ami nem cserélhető dolgokból lett kraftolva, nem lesz tradelhető, azonban Gift Wrappel eladható.
 • Self-Made dolgok, Community dolgok, és Valve dolgok are örökké cserélhetetlenek és kraftolhatatlanok.

Ideiglenes

 • A [[Mann Co. Store]/hu|Mann Co. Bolt]]ban várásolt dolgok a vásárlástól számított két napon belül válnak cserélhetővé.
  1. <references/> Steam Trading: Out of Beta and available to everyone! - TF2 Team
  Steam Trading: Out of Beta and available to everyone! - TF2 Team