Überlading

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Een Übergelade Heavy
IK BEN KOGELVRIJ!
De Heavy over de fijnere mechanica van een Überlading

Überlading (Duits voor super boost of overladen) is een bekwaamheid van de Medic. De Überlading bouwt zich op door met de Medic zijn genezende straal te richten op een teamgenoot (of vermomde Spy). Waneer de Überlading word geactiveerd geeft deze een buitengewoone kracht aan hem en zijn patiënt foor een korte periode. Het effect van een Überlading light eraan welk wapen gebruikt wordt.

Een meter op de HUD, waar ook je munitie verschijnt, laat zien hoeveel Überlading er beschikbaar is. Zodra de meter op 100% zit zal hij beginnen te flikkeren en de Medic zal een speciale dialoog roepen als indicatie dat hij zijn Überlading kan activeren secundaire aanvalsknop te drukken.


When activated, the ÜberCharge grants an extraordinary power to the Medic and his patient for a brief period of time. The effect of an ÜberCharge depends upon which healing gun is used to deploy it. Een Überlading geeft de Medic en zijn doelwit acht seconden van onoverwinnelijkheid met de Medi Gun, Snellere genezing en immuniteit tegen bewegingsverhinderende effecten met de Snelle Herstelling, of gegarandeerde Voltreffers voor het doelwit met de Kritzkrieg. Een Überlading zal doorgaan op een speler zolang de genezende straal op hun gericht is. Als de Medic sterfts zal de Überlading voortijdig stoppen. Daarnaast, als tijden een Überlading de Medic van wapens wisselt loopt de Übercharge meter gewoon door maar het effect zal verloren gaan todat de Medic weer naar zijn Medi Gun wisselt. Een speler zal blijven genezen tijdens een Überlading.

Opladen

De Überlading meter vult zich op twee verschillende snelheden gebaseerd op de gezondheid van de Medic's doelwit.

 • De Medi Gun's meter vult zich met 2.50% / per seconden waneer...
  • De speler die geneest wordt mnder dan 150% gezondheid heeft.(Volle Overheel)
 • De Medi Gun meter vult zich voor de helft zo langzaam wanneer het doelwit boven 142.5% gezondheid is buiten Instelling tijden. Dit is zo ontworpen om Medic's aan te moedigen om meer dan één doelwit te genezen.
  • Een team genoot genezen tijdens Instelling tijden geeft altijd een vole Überlading snelheid zelfs op volle overgeheelde team genoten. Dit was in een patch in December 2007 toegevoegd om een strategie te vervangen waar één speler zichself schade toebracht tijdens de instelling zodat de Medic constant op maximale snelheid zijn Überlading kon vullen.
 • De Kritzkrieg en Snelle Herstelling laden 25% sneller op dan de Medi Gun.
 • Met de maximale laad snelheid duurt het in totaal 40 seconden om een volle Überlading te krijgen met de Medi Gun. Met de laagste snelheid duurt dit 80 seconden.
  • Met de Kritzgrien en Snelle Herstelling duurt het 30 seconden (25% sneller) met de maximale snelheid en 60 seconden met de laagste snelheid.
 • Een Spy genezen (die vermomd is als een team genoot) laad de meter ook op.
 • Een Medic met een Überzaag zal zijn Überlading meter met 25% verhogen met elke treffer op een vijand.
  • Vijandige Scouts dat geraakt worden met een Überzaag terwijl ze onoverwinnelijk zijn doormiddel van Bonk! Atomische Stoot zullen de meter ook met 25% verhogen.
  • Vermomde Spies zullen dit niet doen tenzij de treffer hen vermoord of ze de Dodelijke gelijkenis gebruiken.
  • De Überlading meter zal in één keer helemaal gevuld worden als de Medic succesvol de Überzaag's bespotting uitvoert.
 • De Medic's Vita-Zaag kan gebruikt worden om een deel van de Überlading te behouden tussen levens in.
 • De Überlading word niet overgedragen als de Medi Gun in gebruik veranderd word. Bijvoorbeeld, als een Medic zijn Snelle Herstelling met 75% Überlading inwisselt voor een Medi Gun bij een Voorraadkast word de Überlading gereduceerd tot 0%.

Gebruik

Ook al zijn spelers immuun voor schade met een Überlading van de Medi Gun en zijn ze niet immuun tegen terugslag van wapens zoals Sentry Guns en de Pyro zijn Luchtknal. Dit kan gebruikt worden om de Medic van zijn doelwit te scheiden en zo de Überlading op zijn doelwit uit te schakelen. Aleen de Snelle Herstelling geeft immuniteit tegen bewegingsverhinderende effecten zoals terugslag, luchtknallen en vertraging van de Natascha.

Spelers onder invloed van een Medi Gun Übercharge kunnen geen Controleposten veroveren of de Vlag op pakken (maar kunnen nog wel controleposten verdedigen). Een Überlading gebruiken terwijl je iemand die de vlag heeft geneest zal alleen de Medic onoverwinnelijk worden. Dit is niet het geval met de Kritzkrieg of de Snelle Herstelling omdat spelers onder het effect van deze Überlading Controleposten kunnen veroveren en de vlag op pakken.

Tijden een Überlading kan de Medic van doelwitten veranderen wanneer hij wil. Het effect van een Medi Gun Überlading blijft nog eventjes hangen voor één seconden nadat je het contact verbreekt. Dit zorgt ervoor dat een Medic meerdere spelers onoverwinnelijk kan maken op het zelfde moment maar zorgt er tegelijk voor dat de Überlading meter sneller leeg raakt en je dus een kortere Überladings tijd hebt. Elke extra speler zorgt voor een 50% snelle uitputting ten opzichten van de standaard snelheid [1].

Meerdere Überladingen op eenzelfde speler op het zelfde moment overschrijven elkaar niet wat betekent dat één speler tegelijk onoverwinnelijk kan zijn terwijl hij snel geneest, imuun is tegen bewegingsverhinderende effecten en alleen maar voltreffers schiet. Een Medic met een Medi Gun en een Medic met een Kritzkrieg op het zelfde moment bijvoorbeeld kunnen hun gedeelde doelwit het effect van beide Überladingen geven wat een verwoestend effect kan hebben op de vijand met haast onoverwinnelijkheid (de Medic met de Kritzkrieg word niet onoverwinnelijk tijdens deze Überlading en kan gedood worden). Maar in de meeste situaties is het beter om twee verschillende spelers een Überlading te geven of te wachten tot de eerste is uitgewerkt voordat de tweede wordt geactiveerd.

Identificatie

Er zijn duidelijke visuele effect waaraan een speler het type Überlading kan identificeren met één oogopslag.

 • Met een Medi Gun Überlading geactiveerd zullen de Medic en zijn doelwit gloeien in hun team kleur met gele of paarse ogen een metalen glans.
 • Met een Kritzkrieg Überlading pulseert de genezende straal en de wapens van de Medic en zijn doelwit gloeien en knetteren met team gekleurde elasticiteit.
  • De Kritzkrieg geeft een gele vonk dat altijd door de genezende straal beweegt.
 • Een Snelle Herstelling zorgt ervoor dat de Medic's genezende straal gloeit en pulseert met een hogere intensiteit en een team gekleurde ring omsingeld hem en zijn doelwit.

Daarnaast, als je naar een vriendelijke Medic kijk, geneest word door een vriendelijke Medic of naar welke Medic dan ook kijkt als je als Spy speelt zal er een team gekleurde ballon op de HUD verschijnen die de naam, naam van de Medi Gun en het Überladings procent laat zien.

Het uiterlijk van een Spy tijdens een Überlading is een geval apart. Een Spy kan een vijandelijke Medic bedriegen door zijn Überlading op hem te gebruiken terwijl hij Vermomd is. Dit is een tactiek die de vijand kan verzwakken tijdens aan aanval tegelijkertijd de Spy een kans geeft een verrassingsaanval uit te voeren met de misplaatste Überlading. De Spy krijgt alle voordelen van de Überlading totdat de Spy zijn vermomming verbreekt ziet hij er voor zijn eigen team uit alsof hij bij hen hoort terwijl voor de vijand hij eruit ziet alsof hij bij hun hoort (een blauwe Spy onder het effect van een rode Überlading gloeit rood voor het rode team maar blauw voor het blauwe team). Wanneer de vermomming verbroken word gloeit hij nog één seconden na met zijn orginele team kleur dat beide team zo zien.

Gerelateerde Achievements

Leaderboard class scout.png Scout

Doktertje doden
Doktertje doden
Dood een Medic die op het punt staan een überlading in te zetten.


Prikje voor de pijn
Prikje voor de pijn
Verdoof 2 Medics die op het punt staan een überlading in te zetten.
Doden onder invloed
Doden onder invloed
Dood 3 vijanden terwijl je nog onder invloed van een überlading bent.

Leaderboard class soldier.png Soldier

S*M*A*S*H
S*M*A*S*H
Help een Medic 5 vijanden op te blazen met één enkele nl|überlading.

Leaderboard class pyro.png Pyro

Help, de dokter verbrandt
Help, de dokter verbrandt
Steek 3 Medics in de brand die op het punt staan een überlading in te zetten.
Pyrotechniek
Pyrotechniek
Dood 3 vijanden met een enkele überlading.

Leaderboard class demoman.png Demoman

Deconstructivisme
Deconstructivisme
Vernietig 5 bouwsels van vijandelijke Engineers tijdens één enkele überlading van een Medic.

Leaderboard class heavy.png Heavy

Fotostrojka
Fotostrojka
Laat een vijand een freezecam-afbeelding zien waarop je de vijand bespot terwijl je onkwetsbaar bent.


Opperste Sovjet
Opperste Sovjet
Krijg 50 keer een überlading.
Sovjet-blok
Sovjet-blok
Voorkom dat een onkwetsbare vijandelijke Heavy zich verplaatst terwijl je zelf onkwetsbaar en in de verdediging bent.

Leaderboard class medic.png Medic

Vuurdoop
Vuurdoop
Help 5 vijanden te verbranden met een enkele überlading voor een Pyro.


5 tegen 5
5 tegen 5
Help 5 vijanden op te blazen met een enkele überlading voor een Soldier.


Dubbelblind
Dubbelblind
Zet een überlading in binnen 8 seconden nadat een vijandelijke Medic in de buurt zijn überlading heeft ingezet.


Collectieve zorg
Collectieve zorg
Werk samen met 2 andere Medics om gelijktijdig 3 überladingen in te kunnen zetten.


Medische doorbraak
Medische doorbraak
Help 5 bouwsels van vijandelijke Engineers te vernielen met een enkele überlading voor een Demoman.


Voorkomen is beter dan genezen
Voorkomen is beter dan genezen
Verhinder met behulp van een teamgenoot die je van überladingen voorziet dat de vijand een controlepunt verovert.


Vooronderzoek
Vooronderzoek
Zorg dat je een überlading klaar hebt voordat de instellingsfase is beëindigd.


Triage
Triage
Voorzie een teamgenoot van een überlading binnen één seconde voordat deze door een dodelijke explosie wordt getroffen.
Hier komt het prikje
Hier komt het prikje
Help 3 vijanden te doden met een enkele überlading voor een Scout.


4 halen 1 betalen
4 halen 1 betalen
Help 2 vijanden knock-out te slaan met een enkele überlading voor een Heavy.


Kruisbestuiving
Kruisbestuiving
Voorzie 5 van je vrienden uit de Steam Community van een überlading.


Huisbezoek
Huisbezoek
Doe mee aan een spel van een van je vrienden en voorzie hem van een überlading.


Placebo-effect
Placebo-effect
Dood in één leven 2 vijanden terwijl je een überlading klaar hebt, maar die niet gebruikt.


Second opinion
Second opinion
Voorzie 2 teamgenoten tegelijkertijd van een überlading.


Traumaserie
Traumaserie
Zet binnen 5 minuten 3 überladingen in en help binnen deze periode 5 vijanden te doden.

Leaderboard class sniper.png Sniper

Afscheidsschot
Afscheidsschot
Schiet een tegenstander door het hoofd op het moment dat zijn onkwetsbaarheid is verlopen.
Überectomie
Überectomie
Dood een Medic die op het punt staan een überlading in te zetten.

Leaderboard class spy.png Spy

Dr. Nooooo
Dr. Nooooo
Steek een Medic in de rug die op het punt staan een überlading in te zetten.

Updateverleden

25 oktober 2007-patch
 • Een exploitatie dat ervoor zorgen dat een Medic met een verbroken connectie zijn Übercharge voort kon zetten totdat de server hem verwijderde is gemaakt.

7 november 2007-patch

 • Medic's Überlading stat-tracking gemaakt.

20 december 2007-patch

 • Een exploitatie waarmee de Medi Gun geen Überlading uitputte terwijl je van wapens wisselde is gemaakt.

1 april 2008-patch

 • Elke extra speler put de Überlading 50% sneller uit.

5 mei 2008-patch

 • Oneindige Überlading exploitatie gemaakt.

7 mei 2008-patch

 • Nog een oneidige Überlading explotatie gemaakt.

21 mei 2008-patch

 • Een bug waarmee Medics die snel hun wapens wisselen ervoor zorgen dat hun Überlading niet uitput gemaakt.

13 augustus 2009-patch

 • Spelers onder invloed van een Überlading kunnen niet verdoofd worden.

10 januari 2011-patch

 • Ervoor gezorgd dat het Kritzkrieg geluid niet vast komt te zitten.

5 mei 2011-patch

 • Ervoor gezorgd dat geen vuur/Jarate effecten verwijderd worden op spelers die door een Kritzkrieg een Überlading ontvangen.
 • Maffe Melk is toegevoegd aan effecten die verwijderd worden als een speler een Überlading van de Medi Gun ontvangt.

7 juli 2011-patch

 • [Onbeschreven] Een overlay voor de Snelle Herstelling's Megaheel is toegevoegd.

Trivia

 • De meeste omgevings gevaren negeren Überladingen en dode de spler ongeacht onoverwinnelijkheid. Een Überlading kan echter wel een Medic en zijn doelwit redden van de verdrinkingsdood.
 • Überladingen doven vuur op de Medic en zijn doelwit.
 • Tijdens een actieve Überlading een Medic kan van wapens wisselen naar bijvoorbeeld de Überzaag en het gebruiken tegen vijanden om zo het uitputten van de Überlading tegen te gaan. De Medic is als hij niet de Medi Gun vasthoud echter wel kwetsbaar.
 • Spelers onder het effect van een Überlading kunnen gedood worden door een telefrag.
 • De texturen voor spelers onder invloed van een Überlading zoals ledematen zijn van oudere versies van Team Fortress 2. Als je goed kijkt kun je zien dat de Überlading texturen voor de klassen niet goed uitgelijnd zijn in sommige plaatsen (zoals de bril van de Engineer die door zijn neus gaat).
 • Waneer je een speler raakt die onder invloed is van een Medi Gun Überlading met een voltreffer zal het geen schade toebrengen maar nog wel het voltreffer geluid spelen en letters die indicatie geven van een voltreffer boven het doelwit laten zien.
 • Spelers onder invloed van een Überlading zijn niet immuun voor Jarate of Maffe Melk maar zullen geen effect hebben tijdens de Überlading.
 • Spelers onder invloed van een Überlading kunnen verdoofd maar niet vermoord worden door de Sniper's Doorsteken Bespotting, Medic's Ruggenprik bespotting, en de Engineer's Organenmaler bespotting.
 • "Meet the Medic" onthuld dat een Überlading die geactiveerd word door middel van een Medi Gun-aangedreven apparaat chirurgisch bevestigd aan een patiënt zijn hart. Het onthuld ook dat het gemiddelde mensen hart vatbaar is voor exploderen wanneer aangedreven door het apparaat (of op zijn minst het prototype).

Gallerij

Zie ook