2Fort/fi

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Dis map ain't big enough for da two of us!
Scout vierekkäisistä tukikohdista
2Fort
Ctf 2fort bridge ss.png
Perustiedot
Karttatyyppi Lipunryöstö
Tiedostonimi: ctf_2fort
Tekijä(t): Valve
Kartan tiedot
Ympäristö: Maaseutu
Asetelma: Päivä, aurinkoinen
Syvää vettä: Kyllä
Kartan esineet
Healthico.png Terveyspaketteja: Smallhealth.png ×2  •  Mediumhealth.png ×4
Ammoico.png Ammuslaatikoita: Smallammo.png ×2   •   Mediumammo.png ×4
Kuvat
Menu photos ctf 2fort.png
Map Overview
2Fort overview.png
2Fort-kartasta on myös olemassa seuraava(t) versio(t): Invaasio.

2Fort on lipunryöstökartta, joka tehty samannimisen Team Fortress Classic -kartan pohjalta. Kummatkin näistä kartoista on saanut inspiraationsa pelin Team Fortress kartasta "2fort5". 2Fort oli ensimmäinen virallinen CTF-kartta Team Fortress 2:een. Se oli yksi pelin mukana alunperin tulleista kuudesta kartasta.

Kaksi samantyyppistä linnoitusta sijaitsevat toisiaan vasten, välissään ainoastaan vedentäyttämä oja. Ojan yli kulkee katollinen silta, ja kummankin linnoituksen parvekkeet ovat oivallisia hyökkäyspaikkoja tulevia vihollisia vastaan, erityisesti Sniperille.

Kumpaankin linnoitukseen on kolme sisäänkäyntiä, mutta niihin ei kaikkiin pääse jokaisella hahmoluokalla. Pääsisäänkäynnit ovat kaksi ovea maantasossa. Kumpaankin näistä johtaa pieni ramppi, ja sisäpuolella sisäänkäynnin yläpuolella on ritilä. Näiden ramppien avulla puolustajilla on korkean paikan etu hyökkääjiä vastaan. Toinen sisäänkäynti on viemäreitä pitkin, kummankin tukikohdan alla. Viemäreiden ja tukikohtien väliset sisäänkäynnit sisältävät portaikon ja vettä. Kolmas sisäänkäynti on parvekkeiden kautta, jonne pääsee yleisesti vain erityisillä hyppytekniikoilla Scouttina, Soldierina, Demona tai Engineerinä.

2Fortin tukikohdat ovat virallisten CTF-karttojen helpoimmat puolustaa lippuhuoneesta pois johtavien pitkien, helposti tukittavien käytävien johdosta. Jokainen lipunryöstö vaatii tiimiltä paljon vaivaa, erityisesti kun palvelimella on monta pelaajaa.

Voittaakseen, tiimisi tulee ryöstää vihollistiimin tiedustelusalkku toistuvasti, kunnes pelin ryöstöraja on saavutettu (3 oletuksena), estäen samalla vihollista tekemästä samaa.

Esittelyvideo

Sijainnit

Ulkoalueet

 • Silta: Silta yhdistää kartan kaksi linnoitusta. TF2-versiossa 2Fortista, toisin kuin aiemmissa versioissa, sillalla on katto, joka mahdollistaa Scoutin kaksoishypätä siihen parvekkeelta, juosta sitä pitkin ja hypätä siitä vastatiimin parvekkeelle. Katto myöskin suojaa eteneviä pelaajia, ja siirtää kartan toiminnan sisätiloihin.
Yleensä, Scoutit onnistuvat helposti hyppäämään sillalle, mutta kompuroivat siitä pois lähtiessään, pudoten maantasossa olevien ovien eteen. Sillan katon ääripäät ovat nimittäin bugisia; jos Scout yrittää hypätä aivan reunalta, peli katsoo hänen "putoavan", joka vie yhden hypyn. Aivan vähän ennen hyppääminen korjaa ongelman.
Sillan katolla juoksevat Scoutit ovat alttiina Snipereiden tulitukselle, joka rajoittaa hyppyjen pituutta, tuoden jälleen uuden esteen hyökkääville Scouteille.
 • Sisäänkäynti: Kuljettuaan sillan yli, edessä on kaksi maantasossa sijaitsevaa ovea tukikohtaan. Pienen matkan päässä sisällä käytävän ulkoasu muuttuu T:n muotoon. Kääntymällä vasemmalle pääsee viemäreihin johtaville portaille, kuten myös kapeaan, parvekkeen varustehuoneen tukikohdan sisäänkäyntiin ja sisäpihaan yhdistävään käytävään (varustehuoneesta pääsee käytävään lattiassa olevan reiän kautta). Kääntymällä oikealle tulee keskikokoiseen huoneeseen, jonka toisessa päässä on ovi sisäpihalle. Tätä huonetta käyttävät kummatkin tiimit paljon, sillä se on suorin reitti sisäänkäynniltä sisäpihalle. Engineerit voivat pistää tänne pystyyn pieniä pesäkkeitä, estääkseen sitä kautta hyökkääviä vihollisia. Huoneen suuren koon takia se on myös loistava piilopaikka Spyille. Monet muut 2Fortin osat ovat liian kapeita suojatakseen näkymätöntä Spyta, mutta tämä huone on poikkeus, mahdollistaen sisäänkäynnin lähistöllä tapahtuvien taisteluiden ohi kulkemisen huomaamattomasti.
 • Parvekkeet: Parvekkeet ovat tukikohdan etualalla, toisessa kerroksessa, ja niiden keskellä on "bunkkeri". Bunkkerissa on suuria, lasittomia ikkunoita ja katto. Ikkunoista avautuu lähes esteetön näkymä alueelle. TF2:ssa parvekkeita kutsutaan joskus myös "Sniper-kielekkeiksi", sillä Sniperit suosivat niitä usein, koska niistä näkee lähes koko ulkopihan 2Fortista, siltaa ja sen alapuolella sijaitsevaa vesialuetta laskematta.

Linnoitusten alueet

 • Viemärit: Kummankin tukikohdan alapuolella sijaitsevat tunnelit, jotka johtavat sillanalaiselta vesialueelta tukikohtien sisäänkäynnille. Viemärit ovat mutkittelevia, luoden useita sokeita kulmia, joiden ympärillä on hyvä taistella. Pyroilla on täällä etu. Molemmissa viemäreissä on huone eräässä kulmassa siten, että yhdestäkään tunnelista ei näe huonetta täysin. Vesialueen puolella huoneesta, tunneli kaartuu 90 astetta, mutt tukikohdan puolella on pitkä, suora tunneli. Tämä pitkä tunneli antaa pitkän näköyhteyden viemäreiden uloskäynnin ja keskellä sijaitsevan huoneen välille. Viemäreiden huoneet ovat yleensä Engineerien suosiossa, jotka asettavat sinne Teleportteja päästääkseen tiiminsä nopeasti vastustajien tukikohtaan. Näitä viemäreitä käytetään usein vihollisen tukikohtaan pääsemiseen, välttyen samalla yläpuolella valvovilta Snipereilta. Viemäreiden kapeus hankaloittaa Spyita, sillä he eivät pääse hiipimään vastustajien ohi niitä pitkin.
 • Sisäpiha: Sisäpiha on päätapa siirtyä maantason ja toisen kerroksen välillä kummassakin tukikohdassa. Se on suljettu, katoton alue kummankin tukikohdan sisällä, pääsijaisen uudelleensyntymishuoneen vieressä ja sisääntultaessa oikealla. Sen kolmella reunalla on korkeat kielekkeet, ja ovet, jotka johtavat syntymishuoneeseen, toisessa kerroksessa sijaitsevaan portaikkoon, joka johtaa tiedustelusalkulle, sekä parvekkeelle ja sisäänkäynnille. Kahdet portaikot mahdollistavat pääsyn huoneen korkeammalle tasolle. Engineerit käyttävät tätä tilaa usein tärkeänä puolustuspisteenä, sillä se on monille luokille ensisijainen tapa päästä tiedustelusalkulle. Asettamalla tänne Vartiotykin niin, että se suojaa myös parvekkeille menevää oviaukkoa, Engineer voi tehokkaasti puolustautua hyökkäyksiä vastaan.
 • Ritilä: Pieni huone sisäänkäyntien yläpuolella, jonka lattiassa on ritilä, jossa on reikä. Huoneesta pääsee suoraan tukikohdan yläkertaan, ja sitä käytetäänkin usein tapana liittyä sisäänkäynneillä tapahtuviin taisteluihin nopeasti. Demot, Soldierit ja Scoutit voivat myös hypätä alhaalta ylös tähän huoneeseen, luoden uuden reitin päästä toiseen kerrokseen. Engineer ja Demo voivat kuitenkin vartioida huonetta, rajoittaen vastatiimin pääsyä siitä. Alueellinen vahinko vaikuttaa ritilän lävitse.
 • Yläkerta: Suuri huone toisessa kerroksessa, ensisijaista varustehuonetta vastapäätä. Tästä huoneesta on pääsy parvekkeelle, "ritilälle", kierreportaiden yläpäähän ja sisäpihalle. Tätä huonetta käytetään jatkuvasti, sillä se on merkittävin risteys kartassa, yhdistäen käytännössä kaikki tukikohdan alueet toisiinsa. Sitä käyttävät usein Scoutit, jotka ovat hypänneet parvekkeelle, sillä siitä pääsee suoraan tiedustelusalkulle kierreportaiden kautta. Yläkertaa kutsutaan myös toisinaan "heinähuoneeksi" (lattialla makaavien isojen heinäpaalien takia) tai "yläkerran aulaksi".

Päätukikohdan alueet

 • Kierreportaat: Nämä portaat johtavat kellarista ylös ja ulos tukikohdasta, ja ovat toinen vain kahdesta kulkureitistä tiedustelusalkkuhuoneesta. Viemäreiden tavoin, kierreportaat ovat hyvin kapeita useilla mutkilla. Tästä seuraa paljon lähitaistelua, ja vastustajia onkin helppo estää kulkemasta Apulaitteella, Vartiotykillä tai Heavyllä. Portaiden yläpää yhdistyy yläkertaan pienen huoneen kautta, jossa on pieni terveyspaketti ja ammuslaatikko, kuten myös kaksi kulmaa, joissa Spyt usein piilottelevat. Yläkerran huoneesta näkee suoraan kierreportaisiin, mahdollistaen Sniperien ampua sieltä tiedustelusalkun kanssa pakenevia vihollisia.
 • L-kuilu: Tämä huone on pitkä ramppi, joka johtaa sisäpihan perältä kellariin. Se on toinen uloskäyntireitti tietosalkkua ryöstettäessä. Sen nimeksi on annettu "L-kuilu", sillä aiemmissa 2Fortin versioissa sen tilalla oli hissi. Sitä kutsutaan myös "peräportaiksi", "pitkiksi portaiksi", "suoriksi portaiksi", "portaiksi" tai vaan "suoraksi".
 • Kellari: Kierreportaiden ja L-kuilun alapäässä olevaa aluetta kutsutaan "kellariksi". Se johtaa tietosalkkuhuoneeseen. Lähellä L-kuilua on varustehuone. Keskellä kellaria on terveyspaketti ja ammuslaatikko, jotka lisättiin 29. huhtikuuta 2008 -päivitys. Näiden nostettavien esineiden lisääminen on tehnyt tietosalkun vartioimisesta hankalampaa, ja hyökkäämisestä piirun verran helpompaa.
BLUn tietosalkkuhuone
 • Tietosalkkuhuone: Tässä huoneessa on tietosalkku. Siihen on kaksi sisäänkäyntiä kellarista. Tämä on pääsijainen puolustuspiste 2Fortissa, ja siksi Engineerit, Demot ja muut luokat vartioivatkin siellä usein. Ryöstääksesi vastatiimin tietosalkun onnistuneesti, tulee sinun palauttaa se oman tiimisi tietosalkkuhuoneeseen. Tietosalkku sijaitsee pöydän päällä, sisäänkäynneistä toisella puolella huonetta. Huoneen ulkoasu tekee siellä vartioimisen helpoksi, ja hyökkääminen saattaa toisinaan olla lähes mahdotonta ilman Ylilatausta.


Strategiat

Katso yhteisön strategiat kartalle 2Fort

Liittyvät saavutukset

Achieved.png Yleiset

Täydellinen Hyökkäys
Täydellinen Hyökkäys
Voita 2Fort ilman tappioita.


Maailmanmatkaaja
Maailmanmatkaaja
Pelaa kokonainen peli kartoilla 2Fort, Dustbowl, Granary, Gravel Pit, Hydro ja Well (CP).


Päivityshistoria

29. huhtikuuta 2008 -päivitys (Gold Rush -päivitys)

 • Lisättiin keskikokoinen ammus- ja terveyspaketti kellarin käytäville.
 • Lisättiin pieni ammus- ja terveyspaketti kierreportaiden yläpäähän.
 • Korjattiin hyväksikäytettävä ongelma BLU:n parvekkeen ulkopuolella.
 • Korjattiin REDin tukikohdan etualalla oleva numero "2" -kuva, joka ei näkynyt.

23. helmikuuta 2010 -päivitys

 • Korjattiin bugi, joka mahdollisti BLUn pelaajien tukkia BLUn syntymishuoneiden ovia ja lukita tiimikavereita huoneisiin.
 • Siirrettiin BLU:n Sniper-seinää alemmas, samaan tasoon kuin REDillä.

18. heinäkuuta 2011 -päivitys

 • [Dokumentoimaton] Karttaan lisättiin "Grocket"

Bugit

Skyboxin asioita ei piirretä kaikista kulmista
 • Tällä hetkellä, kierreportaiden oviaukkoon asetettu apulaite estää hyökkäävän tiimin ja laitteen omistavan Engineerin täysin. REDin puolelle vastaavaan paikkaan asetetun Apulaitteen yli voi kyykkyhypätä.
 • Viemäreiden polvenkorkuisen veden takia pelaajien kävelyäänet voi kuulla lähes missä päin tukikohtaa tahansa, jopa parvekkeilla.
 • Pelaajat voivat hyppiä sisään ja ulos parvekkeiden keskellä olevista ikkunoista Xbox 360- ja PlayStation 3 -versioitta; PC-version 2Fortissa tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.
 • BLU:n parvekkeiden lähellä olevan syntymishuoneen lähellä olevan rakennuksen yläreunassa on näkymätön palikka, joka mahdollistaa Soldierien ja Demojen hypätä ylös ja nähdä kartan läpi.
 • Tietyissä kohdissa kummankin tukikohdan sisäänkäyntejä Skyboxin esineitä ei piirretä.

Nippelitietoa

Mann's Landin kartta

Katso myös