Tilimuodot

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Way to go, pally!
Scout päätöksestä tehdä TF2:sta ilmainen

Team Fortress 2:ssa on kaksi tilimuotoa: "premium" ja "ilmainen". 23 kesäkuuta 2011, Über-päivityksen julkaisun yhteydessä, Valve teki pelistä free-to-playn (tai "F2P:n"), erottaen pelaajat, jotka ostivat pelin ennen 23. kesäkuuta ja pelaajat, jotka latasivat sen myöhemmin. Ilmaiset ja premium-tilit eroavat ainoastaan esinejärjestelmän rajoituksissa, joten mitään pelattavuuteen vaikuttavia tai toisille etuja antavia eroja ei niillä ole.

Vertailu

Jokainen, joka aktivoi pelin Steamissa käyttäjälleen, käyttää ilmaista tiliä. Verrattuna premium-tileihin, ilmaiset tilit rajoittavat vaihtamista, luomista ja reppupaikkojen määrää. Ilmaisten tilien repussa voi säilyttää vain 50 esinettä, eikä kaikkien esineiden piirustuksia ole saatavilla. Tämän lisäksi, pelaajat voivat ainoastaan vastaanottaa esineitä vaihdoissa, eivät lähettää. Sama pätee Lahjapaperilla käärittyihin esineisiin. Esineiden saamista on rajoitettu myös muilla tavoin – ilmaiset tilit voivat saada ja säilyttää ainoastaan "Normaaleja" esineitä.[1] Vaikkei ilmaisille tileille yleisesti pyritä asettamaan pelattavuuteen vaikuttavia rajoituksia, on yhteisön puolesta kehitetty ilmaisia pelaajia estäviä palvelinlisäosia. Team Fortress 2 Beta on myöskin saatavilla ainoastaan premium-tileille.

Premium-tili on tili, jolle on ostettu Team Fortress 2 ennen 23. kesäkuuta 2011, tai ilmainen tili, joka on tehnyt jonkun ostoksen Mann Co. -kaupasta. Premium-tileillä ei ole ilmaisten tilien rajoituksia esineiden hankinnassa, eikä normaalissa pelattavuudessa. Sen lisäksi, pelaajat jotka ostivat Team Fortress 2:n ennen 23. kesäkuuta saivat kaikille luokille sopivan päähineen, Ostotodistuksen.

Esinejärjestelmän rajoitukset

Ominaisuus Ilmainen Premium
Reppu Rajoitettu 50 paikkaan 300 paikkaa (laajennettavissa 1000 paikkaan Repunlaajentimella)
Esineet Normaalit[1] Normaalit, harvinaiset, ja kosmeettiset[1]
Luominen Rajoitetut piirustukset[2] Kaikki piirustukset
Vaihtaminen Voi ainoastaan vastaanottaa esineitä Voi lähettää ja vastaanottaa esineitä
Lahjapaperi Voi ainoastaan vastaanottaa lahjapaperilla käärittyjä esineitä Voi lähettää ja vastaanottaa lahjapaperilla käärittyjä esineitä

Tilimuodon muuttaminen

Ilmaisen tilin omaavat pelaajat voivat päivittää tilinsä premium-tiliksi tekemällä minkä vain ostoksen Mann Co. -kaupassa. Vaikka edullisin esine kaupassa onkin tällä hetkellä Krittikola (hinnaltaan $0,99 / £0,76 / 0,85 / 59ruplaa / R$0,99), pienin summa, jonka Steam-lompakkoon voi lisätä, on $5.00 / £4.00 / 5.00€. Ostettuaan minkä vain esineen, pelaajan tili päivittyy välittömästi 'premiumiksi', ja kaikki ennen vaikuttaneet rajoitukset poistuvat.

Pelaajat, jotka ostivat fyysisen kopion pelistä, saavat premium-tilin aktivoituaan pelin Steamissa, sekä myös Ostotodistuksen.[1]

Katso myös

Viitteet

  1. a b c d Team Fortress 2: Free-to-Play FAQ (englanniksi), tf2.com, June 23, 2011. Accessed June 26, 2011.
  2. Lista piirustuksista, joita ilmaiset pelaajat voivat käyttää (englanniksi)

Ulkoiset linkit