Kontotyper

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Way to go, pally!
Spanaren om Valves beslut att göra TF2 gratis att spela

Team Fortress 2 erbjuder två huvudsakliga kontotyper; "premium" och "gratis". Den 23e Juni, 2011, med släppet av Über Uppdateringen, adopterade Valve free-to-play (eller "F2P") modellen för spelet, och skapade en distinkt skillnad mellan kontotyper för spelare som köpt spelet innan den 23 Juni, 2011 och spelare som laddade ner spelet efteråt. Gratis och premiumkonton skiljer sig bart från varandra när det gäller begränsningen av systemet för föremål, och därför finns det inga begränsningar för någon av kontotyperna som påverkar spelsätt eller att vissa spelare har övertag över andra.

Skillnader

Gratiskonton definieras av spelare som har aktiverat spelet på Steam efter den 23e Juni, 2011 på deras respektiva konton. Till skillnad från premiumkonton, erbjuder gratiskonton mindre förmågor inom byte, tillverkning, och förvaringsutrymme i deras Ryggsäck. Gratiskonton reducerar spelarens ryggsäcksstorlek till endast 50 platser och stänger ner funktionen att kunna använda vissa ritningar och tillverka kosmetiska föremål. Utöver detta, kan spelare endast få föremål via byte, men de kan inte själva byta bort föremål. Dessutom kommer föremålssystemet endast att inkludera Standardföremål (endast vapen).[1] Fastän att det inte finns några typiska begränsningar för spel på gratiskonton, så har flera dedikerade servrar utvecklat plugins som hindrar spelare som har gratiskonton från att ens ansluta till servern. Även vissa spel-ändrande uppsättningshattar är inte tillverkningsbara. Team Fortress 2 Beta är endast tillgänglig för premiumspelare.

Premiumkonton är konton som har köpt en kopia av Team Fortress 2 innan den 23e Juni, 2011 eller ett gratiskonto som har aktiverat spelet genom att köpa någonting från Mann Co. Butiken. Premiumkonton har inte några begränsningar för att erhålla och förvara föremål, och inte heller några spelmässiga begränsningar. Spelare som köpte Team Fortress 2 före den 23e Juni, 2011 belönades med Inköpsintyget, en huvudbonad för alla klasser.

Begränsningar i föremålssystemet

Verktyg Gratis Premium
Ryggsäck Begränsad till 50 platser 300 platser (kan utökas upp till 1000 genom att använda Ryggsäckutökare)
Föremål Standard[1] (förutom HHHH-ritningen) Standard, Ovanliga och Kosmetiska[1]
Tillverkning Begränsade ritningar Alla ritningar
Byte Kan få föremål och kan byta föremål som har blivit bytta till dem Kan skicka och få föremål
Presentpapper Kan endast få inslagna föremål Kan skicka och få inslagna föremål

Uppgradering av kontotyp

Spelare med ett gratiskonto kan uppgradera till ett premiumkonto genom att köpa vad som helst från Mann Co. Butiken. Det billigaste föremålet i butiken är för närvarande Crit-a-Cola. När man köper ett föremål, kommer spelarens konto omedelbart att uppgraderas till premium och alla tidigare begränsningar kommer tas bort.

Spelare som tidigare köpt en butikskopia av Team Fortress 2 kommer få deras konton uppgraderade till premium då de aktiverar spelet på Steam, och kommer även få Inköpsintyget.[1]

Demonstration

Se även

Referenser

  1. a b c d Free-to-Play FAQ, teamfortress.com, June 23, 2011. Accessed June 26, 2011.

Externa länkar