Ylläpitäjä

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Tämä artikkeli käsittelee Team Fortress 2:n Ylläpitäjää. Jos etsit Team Fortress Wikin ylläpitäjiä, katso Oikeudet.
Ylläpitäjä komentokeskuksessaan
Minua surettaa se, että huolimatta parhaista yrityksistäni ohjeistaa ja parantaa teitä, jotkut teistä aina löytävät uuden tavan epäonnistua.
Ylläpitäjä

Ylläpitäjä, joka tunnetaan myös nimellä Kuuluttaja tai Helen[1] , käsittelee sekä RED että BLU joukkueitten asioita, kuin myös TF Industriesin asioita. Hän on sen mystisen äänen lähde, joka komentaa ja kuuluttaa elintärkeitä asioita otteluiden aikana. Tämä ikääntynyt ja läpikotaisin paha nainen hallitsee niin lävistävän katseen kuin äänen, joka ei jätä mitään kyseenalaiseksi. Hänen yleinen käyttäytymisensä viittaa joko hienoiseen vihantunteeseen tai karvaaseen pettymykseen.

Rooli ja velvollisuudet

Ylläpitäjällä on huomattavasti valtaa sekä vaikutusvaltaa. Vaikka hänestä tulikin RED ja BLU -yhtiöiden omistaja, on myöhemmin paljastunut että Blutarch ja Redmond Mann ovat vieläkin elossa Radigan Conagherin elämänpidennyslaitteiden ansiosta. Vaikka he ovatkin vielä elossa, kumpikaan Mannin veljeksistä ei näytä olevan kykenevä hoitamaan omia yrityksiään, ja niin Ylläpitäjän voidaan tarkoituksellisesti sanoa hallitsevan yrityksiä. Laajemmassa merkityksessä, tämä antaa hänelle mahdollisuuden hallita kaikkia suuria hallituksia planeetalla. Hänellä on tapana pitää operaationsa huippusalaisena, manipuloiden tapahtumia kulissien takaa. Mikä tahansa tapahtuma, jolla on mahdollisuus herättää ei-haluttua huomiota, lopetetaan nopeasti keinoja kaihtamatta.

Hän kommunikoi molempien joukkueiden kanssa yhdellä mikrofonilla joka on kiinnitetty keskuspaneeliin. Taitavalla pistokkeiden ohjauksellaan hän voi kytkeä itsensä useille eri kommunikointikanaville, mukaan lukien niille jotka käsittelevät RED ja BLU -joukkueita. Hänen viestinsä välittyvät joukkueille Alarm-O-Tron 5000 -kaiutinjärjestelmän kautta. Kaiutinjärjestelmä on kytketty hälytystauluun jossa on lukemattomia eri tilanteen mukaan syttyviä varoitussignaaleja, esimerkiksi "Intruder Alert - RED Spy - In Base". Massiivinen monitoririvi hänen keskuspaneelinsa edessä antaa hänelle mahdollisuuden pitää silmällä kaikkia tapahtumia jatkuvasti. Hänen tarkat motiivinsa palkkamurhaajien tilaamiseen tappavaa taistelua varten molempien hänen yhtiöidensä puolesta säilyy mysteerinä.

Ylläpitäjällä on henkilöstöä, johon kuuluu mm. uskollinen apulainen Neiti Pauling sekä useita lähettejä.

WAR!

In my experience, Miss Pauling, nothing kills friendship faster... than a healthy competition.
The Administrator on her evil deeds

Ylläpitäjä pitää yritysten välisiä ystävyyssuhteita syvänä luottamuksen pettämisenä, joka on kielletty sopimuksessa. Kun hänen apulaisensa Neiti Pauling toi Ylläpitäjän tietoon RED Demomanin ja BLU Soldierin uuden ystävyyssuhteen, Ylläpitäjällä oli kommunikointikanavat auki kummallekin. Kommunikointikanavien kautta hän henkilökohtaisesti rohkaisi kumpaakin tappamaan uuden kaverinsa saadakseen palkinnoksi salaperäisen ja arvokkaan uuden aseen, joka oli Mann Co. -yhtiön kehittämä. Kuten pitikin, tämä nopeasti tuhosi kukoistavan ystävyyssuhteen ja aloitti seitsemän päivän sodan.

Ohjaaja

This director's the perfect dupe. He's too stupid to divine our reasons for commissioning him. Too arrogant to listen to anything our mercs are actually telling him. And he records everything.
The Administrator on the director

Ylläpitäjä palkkasi Ohjaajan tallentaakseen taustatietoa siitä, mitä RED -joukkueen jäsenet saattaisivat sanoa kysymyksistä jotka löytyivät Ylläpitäjän tiedoista. Ylläpitäjällä ei ollut tarkoitusta pitää Ohjaajaa töissä kovin pitkään, koska Ylläpitäjä piti Ohjaajaa hyväuskoisena hölmönä ja yhtä heikkolahjaisena kuin palkkasotureita. Niinpä hän antaa Neiti Paulingille käskyn tappaa Ohjaaja myöhemmin kaivoksella. Hän myöskin lähettää kuvia Sniperin vanhemmista, Heavyn kodista ja Konekivääristä, ja yhden Soldierin päistä takaisin RED -joukkueelle. Palkkasotureiden tapettua lähetin, Ylläpitäjä rankaisee heitä koska mini-televisiot joita he kantavat ovat ilmeisesti erittäin kalliita, ja Ylläpitäjä varoittaa heitä keskustelemasta sopimusehdoista kenenkään kanssa. Hän antaa palkkasotureiden tietää, että tässä tapauksessa, se oli melko järjetön esimerkki ja kaikki kerätyt todisteet - paitsi Soldierin päät - tuhottiin.

Ilmestyminen

Ylläpitäjän ilmestymisessä riittää kerrottavaa. Se alkoi fanikuvasta, jonka oli tehnyt artisti Makani. Kuva levisi ympäri internettiä, osoittautuen melko suosituksi. Hiukan sen jälkeen, artisti kutsuttiin Valven päämajaan vierailulle, jolloin Valve osti artistilta Ylläpitäjän mallin. Monta kuukautta myöhemmin, Halloween-päivityksen aikaan, Zepheniah Mannin kuolinvuoteen vieressä istuu nainen jolla on lähestulkoon identtiset kasvot Makanin tekemän kuvan kanssa. Joulukuun 9. päivänä 2009, Ylläpitäjän kasvot julkaistiin virallisesti käyttäen Makanin mallia, vain pienten vaatteitten muokkausten kanssa. Tapaa Ohjaaja -sarjakuvan julkaisun yhteydessä, Ylläpitäjän ulkoasu oli kokenut vielä lisää muutoksia.

Trivia

  • Ylläpitäjän on ääninäytellyt Ellen McLain, joka on ääninäytellyt myös GLaDOS:n sekä useita muita hahmoja Portal -pelisarjassa ja Voice Overwatch Dispatcher:n Half-Life 2 -pelisarjassa. Näin ollen McLain on ääninäytellyt kaikissa Orange Boxin peleissä.
  • Ylläpitäjän vihjataan olleen parisuhteessa Saxton Halen kanssa jonkin aikaa sitten. Saxton Hale viittaa Ylläpitääjään "ketjupolttavana viettelijättärenä".
    • Vastauksena tiedusteluihin Ylläpitäjän suhteesta Saxton Halen kanssa: "Nainen ei kerro, ja herrasmies ei kysy. Tarkemmin sanottuna, Ylläpitäjä ei koskaan unohda. Tai anna anteeksi. Tai hellitä. Teidän joukossanne olevien uteliaitten Parkereitten olisi hyvä muistaa ensi kerralla käpälöidä luottamuksellisia asioitani kuin kaatopaikan koirat."[2]
  • Poker Night at the Inventory -pelissä, Ylläpitäjän kuva tekee cameo-roolin ruutuakkana "Poker Night" ja "Poker Night Alternative" -korttipakoissa.
  • Hänen blogipostauksensa mukaan[3], Ylläpitäjällä on yksi tunti lomaa vuodessa, jonka hän usein viettää puistossa ruokkien kyyhkysiä, aiheuttaen sodan niiden välille.

Galleria

Katso myös

Viittaukset

Ulkopuoliset linkit