Adminisztrátor

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Az Adminisztrátor az irányítótermében.
Elkeserít hogy az önöknek való útmutatásban és az önök jobbá tételének érdekében tett minden igyekezetem ellenére, néhányan továbbra is ragaszkodnak a felsülés újabb módozatainak kereséséhez.
Az Adminisztrátor

Az Adminisztrátor (vezetékneve: ismeretlen; keresztneve: Helen), vagy más néven TF Bemondó vagy egyszerűen Bemondó, mind a RED, BLU és TF művek vezérigazgatója. Tőle származik a rejtélyes, testtelen hang, mely utasításokkal illetve alapvető információkkal látja el a játékosokat meccsek alatt. Egy idős és velejéig romlott lángész nő, az Adminisztrátornak átütő tekintete és olyan hangja van, mely teljes és megingathatatlan engedelmességet parancsol... vagy mást. Általános viselkedése kis haragot vagy keserű elégdetlenség különböző szintjeit mutatja.

Szerep és Feladatok

Egy rejtett kép a Mann Manor pályán.

Az Adminisztrátornak jelentős befolyása és hatalma van. Valaha őt hittük a RED és BLU vállalatok tulajdonosának, de azóta kiderült hogy Blutarch és Redmond Mann még élnek, köszönhetően Radigan Conagher élethossszabbító gépének. Ennek ellenére, a Mann testvérek egyike sem képes cégeik ügyeinek kezelésére, ezért az Adminisztátoré az irányítás. Ez kiterjesztve a világ minden jelentős kormánya fölötti irányítást biztosít az Adminisztrátornak. Tevékenységei szigorúan bizalmasak, a színfalak mögül irányít. Bármi fejlemény mely nem kívánt figyelem kockázatával jár, azonnal megsemmisítésre kerül szélsőséges elfogultsággal.

Mindkét csapattal egy mikrofonnal kommunikál, ami egy központi irányítópanelhez csatlakozik. Rengeteg csatlakozó és aljzat ügyes kezelésével, számos kommunikációs csatornába tud belépni, olyanokat is beleértve melyek a RED vagy BLU csapat minden tagjához szólnak. Az üzeneteit az Alarm-O-Tron 5000 hangszórórendszer juttatja el a csapatokhoz, ami egy panelhez csatlakozik, mely rengeteg jelzéssel mutatja a különböző fontosságú szituációkat (pl. RED Spy a bázison). Az irányítópanele előtti nagy monitortömbön keresztül követi nyomon az aktuális eseményeket. Pontos indítékai, hogy miért küldi két cégének zsoldosait halálos csatákba állandóan, egyenlőre talány maradt.

Az Adminisztrátort pár alkalmazott segíti, beleértve hűséges asszisztensét Miss Pauling-ot.

A HÁBORÚ

Tapasztalatom szerint, Miss Pauling, nincs jobb ellenszere a barátságnak mint egy kis... egészséges versengés.
— Az Administrator gonosz mesterkedése közben

Az Adminisztrátor szerint két csapat közti barátság a bizalom mélységes megszegése, amit a szerződés is tilt. Miután asszisztense Miss Pauling felhívta figyelmét, hogy a RED Demoman és a BLU Soldier barátok lettek, közvetlen csatornán beszélt mindkettejükhöz. Mindkettőt arra sarkallta hogy megölje új barátját, ha szerezni akar egy titokzatos és értékes új fegyvert melyet a Mann Co. fejlesztett. Pont ahogy szerette volna, ez gyorsan megsemmisítette virágzó barátságukat és ezzel megkezdődött a hét napig tartó háború.

Megjelenés

Az adminisztrátor külleme nagy múlttal rendelkezik. Egy rajongói képpel kezdődött (Makani műve), ami elterjedt az Interneten, bizonyítva népszerűségét. Nem sokkal ezután a művészt meghívta a Valve, ahol a tervet megvették. Hónapokkal később, a Hallowe'en-i promóció során, egy nő volt látható nagyon hasonló vonásokkal, Zepheniah Mann mellett a halálos ágyán. Végül, 2009. December 9-én, az Adminisztrátor arca hivatalosan is megjelent, Makani terve alapján, apró változásokkal öltözékén.

Apróságok

Makani eredeti rajza
Adminisztrátor kártya
 • Az Adminisztrátor szeret cigarettázni, szereti a Havi büntetés magazint, és Saxton Hale szerint, a steak ebédeket és a szexet jóképű férfiakkal.
 • Az Adminisztrátor hangja Ellen McLain, aki hangját kölcsönözte még GLaDOS-nak (Angol) a Portal-ban és Overwatch Dispatcher-nek (Angol) a Half-Life 2-ben.
 • Az Adminisztrátor ritkán ír a TF2 hivatalos blog-ra; általában olyan bejegyzéseket mely a közösség rossz viselkedésének lehordására irányulnak, mint például a külső achievement megnyitó programok használata.
 • Az Adminisztrátor az egyetlen NPC ami megjelenik a játékban (kivéve Zepheniah Mann-t és Silas Mann-t).
 • Ahogy ebben a képregényben (Angol) látszik, The Adminisztrátor birtokolja a Mann Családi Képet. Nagyon hasonlít Elizabeth-re, Zepheniah Mann szolgálójára.
 • 'Az Adminisztrátor' (Angol) részt vesz a Meet the Spy eseményeiben.
 • Az Adminisztrátor valószinűleg kapcsolatban volt Saxton Hale-el régen, aki úgy említi mint "láncdohányos csábítót".
  • Válasza állítólagos kapcsolatáról Saxton Hale-el: "Egy nő soha nem mesél, és egy úriember sose kérdez. Jobban idevág hogy, egy Adminisztrátor sose felejt. Vagy bocsájt meg. Vagy könyörül. A kiváncsiskodók jobban teszik ha ezt nem felejtik el, ha legközelebb a titkos magánügyeim közt tapogatnak mint az elvadult kutyák." 1
 • A Demoman szerint az Adminisztrátor "a dühös nő aki mindig kiabál velünk amíg mi harcolunk."
 • Egy festmény ami mintha az Adminisztrátort ábrázolná, látható Mann Manor pályán, az első pont közelében, ahol fejjel lefelé neki van döntve a falnak.

Lásd még

Hivatkozások