Administratören

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Administratören I hennes kontrollrum.
It saddens me that despite my best efforts to instruct and better you, some of you insist on finding new ways to fail.
The Administrator

Administratören (verkliga namn Helen; familj är okänd), ochså referrad till som TF Hallåkvinna eller helt enkelt Hallå:an är VD:n för både RED och BLU samt TF Industries. Hon är källan till den mystiska, och kroppslösa rösten som ger ut order och informerar om viktiga saker som händer under matcher. En gammal och mycket ond mästerhjärna av kvinna, innehar hon både en mycket genomborrande blick, medans hennes röst är av den sort som tillkännagivs total lydnad.. annars. Hennes vanliga beteende hoppar mellan olika toner av antingen surhet eller bitter besvikelse.

Roll och Jobb

En gömd tavla i Mann Manor.

Administratören har ett rätt så stort inflyttande och kraft. Hennes ägandeskap av både RED och BLU, ger henne i praktiken total kontroll över alla inflyttelserika regeringar över hela världen. Hon tenderar att hålla hennes planer topphemliga, och väljer istället att manipulera bakom ridåerna. Allting som kan dra oönskad uppmärksamhet är snabbt terminerad.

Hon kommunicerar med båda lagen från en mikrofon, som är kopplad till en central kontrollpanel. Genom en mästerlig manupilation av en stor mängd kontakter och sladdar, kan hon snabbt ta sin in i en rad kommunikationskanaler, inkluderat de två som ger order till RED och BLU lagen. Hennes meddelanden är skickade genom talarsystemet Alarm-O-Tron 5000, den själv är kopplad till ett bord med en rad med ord som lyser upp i olika kritiska lägen ( se RED Spion - Infiltrerat basen). En massiv monitorbank framför hennes kontrollpanel tillåter henne att hålla ett vakande öga över allting som händer, hela tiden. Hennes exakta motiv bakom att låta de båda lagen gå en blodig kamp till mötes på en konstant basis är fortfarande ett mysterium.

Administratören har en rad anställda, så som hennes lojala assistent Miss Pauling.

KRIG

Det är min uppfattning, Miss Pauling, att ingenting dödar vänskap snabbare än lite.. frisk konkurrens.
— Administratören håller på med hennes illsinninga dåd

Administratören anser att djupa vänskaper är ett stort intrång av hennes förtroende, vilket är förbjudet efter kontrakt. Efter det att hennes assistent Miss Pauling förde det faktum att RED Demoman samt BLU Soldaten hade blivit vänner, hade hon en specifik kommunikationskanal till de båda. Genom dessa, uppvaktade hon den andra att döda sin kompis för att få tag på Ett nytt och mystiskt föremål gjord utav Mann Co. precis som det var tänkt, förstörde detta snabbt vänskapen mellan de två, och så började det sju dagar långa kriget.

Framträdanden

Administratörens framträdanden har ett historiskt förflutet. Det började med en rendition gjort av ett fan till TF2, Makani, vilket spred sig runt Internet, och visade sig vara mycket populärt. Kort därefter blev han inbjuden till Valve för en rundtur, där designen till Administratören blev köpt. Många månader senare, under PR för Halloween-Specialen, såg man en nära identisk kvinnas ansikte nästintill Zepheniah Mann på sin dödsbäd. Den 9:e cecember 2009, blev administratörens ansikte officiellt avslöjad, med Makanis design, med några få klädesförändringar.

Trivia

Makanis ursprungliga design.
Administratörskortet.
 • Administratören verkar tycka om cigaretter, Punishment Monthly tidningen, och enligt Saxton Hale, middagar med stek och sex med snygga män.
 • Administratören har fått sin röst av Ellen McLain, som ochså gjorde rösten till GLaDOS I spelet Portal samt Övervakaren I Half-Life 2.
 • Administratören skriver ibland meddelanden på TF2 Official Blog; oftast för att ösa sina tankar över folk I communityn för olyckligt befarande, så som externa program för att låsa upp framsteg.
 • Administratören är den enda icke-spelarkaraktär som har en återkommande plats i spelet, förutom då kanske Zepheniah Manns spöke och Silas Mann.
 • Som det är visat i KRIG-serien, har Administratören den fulla familjebilden av Zepheniah Manns familj. Hon har en mycket stor likhet med Elizabeth, Zepheniah Mann's tjänsteflicka.
 • 'Administratören' tar plats samtidigt som förloppet i Möt Spionen.
 • Det är indirekt sagt att Administratören har varit I ett förhållande med Saxton Hale för en tid sedan, som referar henne till en "Kedjerökande förförerska"
  • I respons till frågor kring hennes påstådda relation med Saxton Hale: "En kvinna säger aldrig, och en gentleman frågar aldrig. Mer träffande, en Administratör glömmer aldrig. Eller förlåter. Eller mjuknar. De nyfikna bland er borde göra bättre i att komma ihåg detta, nästa gång ni bestämmer er för att rota igenom mina konfidentiella affärer som hundar." [1]
 • Demolitionsmannen referar henne som "Den sura kvinnan som alltid skriker på oss när vi slåss."
 • Ett porträtt av vad som liknar Administratören kan hittas i Mann Manor, nära den första kontrollzonen, där den är upp-och-ner och vänd emot väggen.

Se ochså

Externa länkar