BLU

From Team Fortress Wiki
< BLU
Jump to: navigation, search


Egyesült Építők Ligája
BLU
Információ
Mozaikszó: BLU
Szakterület: Építési munkálatok
Felségterület: Rossz föld
Műveleti igazgató: Blutarch Mann
Weboldal: www.buildersleagueunited.com
Ideje felvilágosítani a következőt a fajtádból!
A katona miután a BLU újoncok feliratkoztak

BLU (Egyesült Építők Ligája), a TF művek leányvállalata, ami az "építési műveletekre" van specializálódva. A valóságban egyike annak a milliárdnyi al-vállalatnak, ami arra szolgál, hogy a világ felének kormányait titokban irányítsa. A BLU alapítója és műveleti igazgatója (továbbiakban CEO azaz:Chief executive officer) nem más, mint Blutarch Mann. A meggyőző külsejű székház valójában a föld alatt kiterjedt műveleti bázisokkal, számítógép platformokkal, műholdakkal, rakétákkal, és silókkal van felszerelve.

A világ másik fele a rivális vállalat, a RED (Megbízható Bontási Munkálatok) kezében van. Mindkét vállalat a világ egyik felét uralja, a maguk kiterjedt és fegyelmezett aktatologató bürokrata hadseregével. Ha bármiféle olyan probléma adódik, amit már a bürokrácia eszközeivel nem sikerül megoldani a vállalatok előszeretettel bérelnek fel zsoldosokat, akik nyers erővel szereznek érvényt a megbízójuk szavának. A két vállalat közötti ilyetén konfliktus nagyjából száz éve tart már, napjainkig, bizonyos földviták miatt, és a világ minden kormánya érintett az ügyben.

A RED és a BLU közötti rivalizálás egyre intenzívebbé válik, ami ahhoz vezet, hogy szinte minden nézeteltérést brutális vérengzésbe torkollik. A társaságok közötti barátkozást a szerződés tiltja. Ennek ellenére a RED tűzszerész és a BLU katona egyszer gyors barátságot kötött egymással, miután találkoztak egy lövedék kiállításon. Ez az ügy pedig felkeltette az Adminisztrátor figyelmét, azonban ő kieszelt egy tervet, hogy hogyan fordíthatná ismét egymás ellen a két barátot egy ravasz ajánlattal, hogy az, aki kettejük közül győztesen kerül ki a harcból kapja meg az ő titokzatos új tárgyát, ezáltal a régi barátságból egy vérgőzös háborúvá torkollott.

BLU főleg az ipari építészeti stílust kedveli, amíg a RED ragaszkodik a rusztikus stílushoz. A BLU öltözködési stílusa elég liberális, az újoncokat rögtön ebbe az egyszínű kék uniformisba bújtatják, amiről aztán elég könnyű rájuk ismerni. Ez nagy segítséget nyújt az őrtornyoknak a két csapat megkülönböztetésében.

Leányvállalatok

Lásd még: Cégek listája
Founder and CEO, Blutarch Mann, 1850

A BLU ismert al-vállalatai:

 • Szalonna
 • Legnagyobb acélrudak
 • Binksi erdőirtás
 • BLU csík
 • Aranyfolyam üzemanyag
 • Gray sóder társaság
 • Jimi lekvár
 • Fejedelmi vízvezeték hálózat
 • Rio Grande széntársaság
 • Scoot kenuja
 • Wright szállítás

Hozzátartozó termékek

Galléria

Lásd még