Rygstik

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Spy 
Killicon backstab.png
 Heavy Weapons Guy
Surprise.
Surprise.
Spyen efter et rygstik

Et rygstik er et kontekstafhængigt angreb som en Spy kan udføre med et hvilket som helst af hans nærkampsvåben. Når en Spy bruger en a sine knive til at skade en fjende bagfra, vil det lave et vellykket rygstik, hvilket resulterer i øjeblikkelig død i næsten alle tilfælde, undtaget mod en Überladning eller Bonk!-Atompunch.

Mekanisme

En Spy kan kun rygstikke fjender så længe de er tæt på en standard-nærkamps rækkevidde, og Spyen er inden for en 180° rækkevidde bag fjenden. Rygstik deler omrking 200% af dit måls nuværende liv og er altid kritisk (øger skaden til 600% af målets nuværende liv), medmindre det er forhindret af en Forsvarsfanen. Imidlertid, vil Battalion's Backup ikke skabe nogen reduktions skade. På grund af mekanikken i Spyens nærkampsvåben, modsætning til de fleste nærkampsvåben, forbinder et rygstik med det samme ved aktivering; der er ikke nogen forsinkelse mellem det øjeblik spilleren angriber og det øjeblik, hvor rygstikket udføres. For at angive, at en Spy er inden for den rigtige rækkevidde for at kunne udføre et rygstik, vil han automatisk hæve sin kniv og derefter vende den nedad, klar til et drab. Kniven vil blive ved med at være i denne position indtil målet er ude for rækkevidde, eller Spyen prøver at lave et rygstik ved at angribe. Kniven vender nedad hvis du star bag en fjendtlig forklædt eller skjult Spy. Når kniven peger nedad, så det eneste Spyen skal gøre er at angribe for at få et øjeblikkeligt drab til at ske.

Et rygstik kan blive udført mens en Spy har sin forklædelse aktiv, selvom forklædelsen bliver fjernet når man angriber, uanset om angrebet kommer i kontakt med fjenden. Et rygstik kan ikke dræbe en Scout under påvirkning af Bonk!-Atompunch eller en spiller som er under effekten af en Überladning. Stikskjoldet, et oplåseligt sekundært våben brugt af Sniper-klassen. Den blokere et forsøg på et rygstik og forårsager også en midlertidig (omkring 2 sekunder) manglende evne til at angribe, blive usynlig eller skifte våben for den Spy, som forsøger et rygstik. Selvom, Razorback-skjoldet gør Snipere mindre tilbøjelige for rygstik kan Spies bare bruge deres sekundære våben i stedet for.

Rygstikker du med Din Evige Belønning eller Voodo-prikket, laver du en lydløs død. Dine ofre vil ikke skrige, deres krop vil forsvinde og drabet vil ikke blive vist til offerets holdkammerater. Den angribende Spy vil forklæde sig selv med det samme så snart fjenden er stukket ned.

Rygstikker du med Kynikerens Kunai vil den tage offerets resterende liv og give det til Spyen, op til et maximum af 210. Dette opvejes på grund af mindre liv.

Rygstikker du med Den Store Indtjener vil den fylde Spyens usynligheds meter med 30%, uanset om dit usynligheds ur er fremme. Et rygstik med dette våben giver også et 3 sekunders speed boost til Spyen.

Rygstikker du med Den Kolde Skulder vil den laver dine fjender om til ragdolls, en is statue, hvilket også laver en høj frysende/revnende lyd.

Rygstikker du en stor robot i Mann vs. Machine vil det skade op til 750 grundskade, men dette er reduceret til 25% af de (188) som standard; hver rustnings penetrations opgradering gendanner 25% af grundskaden, op til 125% ud af (938).

Rygstiks teknikker

 • Stik-og-Sap: Stik en ("turtling") Engineer, før du skifter til din Elektro-sapper og sap så Engineerens Sentry Gun; dette skal være gjort hurtigt så sentryen ikke kan nå at vende sig om og dræbe dig. En Spy, som ved hvad han laver kan bruge sentryens dreje bevægelse og gå imod den efter han stikker (da den vil følge hans bevægelse, og købe ham mere tid). Hvis du bruger Din Evige Belønning, kan den være brugbar i denne fremgangsmåde fordi du forklæder dig med det samme efter et vellykket rygstik, og dermed forhindrer sentryen i at afsløre dig; en Spy uden en forudgående forklædning skal gemme sig for ikke at blive fanget af sentryens opmærksomhed, da sentryen ikke vil lade sig narre af din direkte forklædning så snart den er begyndt med at skyde. Denne taktik er noget nemmere på Engineers, som bruger Fjernbetjeneren, fordi sentryen er deaktiveret i tre sekunder efter Engineerens død.
 • Sap-og-stik: Sap en Engineers ubevogtet bygning som lokkemad og gem dig, stik ham så snart han vender tilbage for at fjerne sapperen.
 • Overhovedet-stik eller Trappestik: Stå op ved toppen af en trappe, rampe, ting, eller en hvilken som helst form for let forhøjelse, (Teleportere virker også men er sværere), imens du kigger nedad på en fjende, der nærmer dig. Løb fremad og duk dig mens du hopper, derefter stopper du med at løbe frem og så drejer midt i luften for at stikke dem lige i ryggen. Denne teknik kan være vanskelig at mestre, men den er også vanskeligt at beskytte sig mod, da fjenden næsten skal dreje sig helt rundt for at undgå det. Mængden af tid brugt på at dukke sig er afgørende for dette trick; stikket vil ikke registrere uden at man dukker sig.
  • Spillere, der har spillet i længere tid vil enten undgå at gå op mod dig, eller bakke ud af rækkevidden så snart de ser en Spy ved toppen af en trappe eller rampe. I stedet for at vise din hensigt, kan du lave tricket uden at vente ved toppen. Mens du løber ned af trappen, hop og duk dig mens du drejer dig. De fleste spillere vil blive ved med at løbe frem af. Så snart de passerer under dig stikker du dem.
   • Der er mange måder at gøre dette på og de begge er for avanceret Spies. Man kan også udføre et Blindt stik hvor du dukker dig uden at blive set før du laver tricket, hvilket kan være et Drop stab. Det er nogle gange også nødvendigt at bruge piletasterne, men den vanskelige del er at forudsige dit mål handlinger. En anden måde kunne værre et "Baglæns" Trappestik, hvor du løber fremad til en lige stor nok højdes fordel, derefter hopper du baglæns mens du dukker dig og løber fremad for at stoppe på dit måls hoved før du rygstikker dem. Begge virker generelt. Selv de bedste spillere ville ikke se den komme.
  • Nogen Spies foretrækker at lande på toppen af deres fjende i stedet for direkte bag dem. For at gøre dette, skal du bare stoppe dig selv midt i luften. For at undgå at glide ned fra spillerens hoved, brug den modsatte tast i stedet for den vej du går. Du kan stikke dem mens du dukker dig fra toppen af deres hoved. Fordelene ved at gøre det på denne måde er, at det kan udføres hurtiger sådan dit mål ikke har tid til at reagere og du vil have mere tid til at stikke. Selvom spilleren skulle vende sig helt rundt, kan du stadig bruge dine piletaster til at komme i den rigtige position igen, og dermed stikke spilleren.
 • Hurtigstik: Mens en fjende løber mod dig, lad dem passere før du drejer rundt og stikker dem i ryggen. Dette er en af de eneste pålidelige metoder til at rygstikke Scouts eller en hvilken som helst fjende, der køber din forklædning.
 • Hjørne-stikket: Dette er en avanceret Spy teknik. Tekniken involvere at du lokker din fjende hen til et hjørne, derefter bakker du ud og stikker fjenden, der kigger den vej som du gjorde. Dette virker kun en eller to gange på en fjende, og det er bedst brugt på flugt mod Scouts eller Pyroer.
 • Top-stikket: Nogen gange vil Engineere placerer deres Sentry og Dispenser på en måde så Engineeren har sin ryg mod væggen, hvilket får ham til at se ud som om han er beskyttet mod rygstik. Det er muligt at hoppe op på Engineerens hoved ved at hoppe op på en Sentry eller Dispenser først. Når du sidder på Engineerens hoved, skal du dukke dig mens du peger ned på hans ryg (kigge den samme vej som ham) og så snart du ser kniven hæve sig, kan du scorer et rygstik.
 • Leap-stikket (eller Drop Stik eller Ørne Stik): Dette er lignende til et overhoved stik, men i stedet for at fokusere på at stikke fjenden fra en betydelig højde (normalt fra jorden over modstanderen - broer, tage eller afsatser. Dette virker bedst med Stikkerens Lommeur eller Gengangeren. Bliv usynlig ved en bro/højt sted (eller gem dig, hvis du burger Dead Ringeren) og så snart fjenden passere nedenunder dig, hopper du ned og stikker dem i ryggen. Det er nemmere at lave tricket med Cloak-og-Daggeren, men det er nemmere at slippe væk med Dead Ringeren (især mod flere modstandere). Fjenden vil ikke have nogen ide om, hvor du kom fra fordi de sjældent kigger op.
  • Prøver du at lave et leap stik på den samme fjende på det præcis samme sted er som regel en dårlig ide (gør det igen et andet sted for at være på den sikre side), selvom han kan være paranoid) - denne taktik er bedre brugt, når fjenden er distraheret, da de ikke vil lægge mærke til at du hopper på dem.
 • Matador-stikket: Dette er en avanceret Spy teknik og er vanskelig at mestre. For at udføre den, skal du være over for en enkelt fjende, der vender mod dig. Enten løb mod ham eller lade ham nærme dig, inden han når ind for nærkamps rækkevidden, bruger du piletasterne til at gå til en anden side (højre eller venstre) for et split sekund før du hurtigt skifter retning til den modsatte side. Dette vil vise dig fjendens ryg for et meget kort øjeblik, da han følger din første bevægelse, og du bør stikke omgående i løbet af dette korte mellemrum . Dette er brugbart mod de spillere, som prøver at dræbe Spies ved brug af nærkampsvåben, ligesom de fleste Scout spillere. Skulle denne teknik fejle og du misser, er det fordi du vil være yderst sårbar på meget tæt afstand og der er stor chance for du dør, men hvis du udfører det rigtigt, kan du komme ud af farlige situationer, såsom når en Medic prøver at dræbe dig med sin Knoglesav. Det anbefales ikke at prøve denne teknik på Pyroer; teknikken virker nok stadig, medmindre Pyroen også burger sit nærkampsvåben, vil der sandsynligvis blive sat ild til dig og det vil skade en del liv. Når du bliver mere fortrolig med tricket, kan det være perfekt mod Pyroer, som prøver at dræbe dig med deres Axtinguisher. Et hurtigt side-trin skulle være nok.
 • Understikket: Denne rygstiks teknik involverer at du rammer fjenden lige i det sekund du er under dem. Det er typisk brugt på spillere, der forfølgere en Spy, når offeret falder fra en højde, kan Spyen bruge dette til at bevæge sig under ved brug af de vandrette piletaster og stikke dem i det i korte øjeblik, hvor offeret udsættes. Teknikken involverer nogen gange at man står stille før man bevæger sig for at forvirre fjenden og derved generelt tvinge dem til at bevæge sig i et forudsigeligt mønster og det giver mulighed for at komme ind under offeret som falder. Understikket er også kendt for at være risikabel ligesom det ovennævnte Overhoved stik/Trappestik, da spilleren skal dreje. Understikket kan også bruges på uvidende fjender i områder som spawns, hvor spilleren kan hoppe ned fra en højde eller andre fælles steder som Spyen kan bruge.
 • Strafe-og-Snap: Dette er en meget avanceret rygstiks teknik. Dette trick er ligesom et matador stik, men i stedet for at bevæge dig tilbage til spilleren, bevæger du dig væk. For at udføre dette trick, skal du løbe mod fjenden før du kan nå dem ved at slippe fremad-knappen, derefter så hurtigt du kan mens du ser spilleren, bevæger du dig i den modsatte retning på samme tid imens du clicker. Tricket kræver meget øvelse for at mestre det, men så snart du lærer det, kan det være rigtig nyttigt i stramme situationer.
 • Counter to Counter: Opfundet af CulRulDud. Stikket kredser om de spillere, der ved, hvordan man kan undgå et Hjørne-stik, så hvad med at bruge deres "Undvigelses teknik" imod dem? Der er to versioner, det ene, hvor fjenden bakker ud når du prøver at lave et hjørne stik og den anden, hvor fjenden bliver ved med at fortsætte, men forsøger at tage et hjørne, som er bredere end dig. I den første version, når fjenden bakker ud bliver du nød til at tage det inderste hjørne og blive ved med at løbe imod ham, brug piletasterne til at bevæge dig og sigt på hans ryg indtil du kan udføre et rygstik. I den anden version, når fjenden prøver at gå rundt om dig, bevæger du dig tilbage og han vil sikkert vende sig om og blive ved med at sigte på dig, derimod vil du være bag ved ham siden du bakkede ud, da han prøvede at komme forbi dig, stik ham lige i netop det øjeblik. I begge versioner, hvis du laver stikket fortidligt kommer du til at misse og kan nok ikke gøre det igen medmindre du laver tricket igen.
 • Frø stik: Dette er et meget avanceret rygstik og det bruger den samme manøvrer som et trappestik, men i stedet skal du hoppe ned fra en spillers hoved og rygstikke en anden spiller. Du kan fremdrive dig endnu længere ved at bruge et c-tap hop fra fjendens hoved, dette vil gå videre på grund af fjenders manglende helbred. Dette kræver meget øvelse og god timing, men kan også blive brugt til at hoppe fra en fjende til en anden meget hurtigt.
 • Baglæns Matador: Dette er meget ligne til matador stikket (se ovenfor) men her skal du have din ryg vendt mod fjenden. For at udføre dette, skal fjenden jage dig, mens du løber i en retning, og så snart du tror dit mål er tæt nok på, drejer du rundt i en cirkel og i en anden retning indtil du kan se dit måls side og derefter stikker du. Denne teknik virker godt på Pyroer, Scouts eller en hvilken som helst hurtig klasse, som prøver at slå dig i nærkamp.

Problemer

Se også: Lag kompensation
 • På grund af en glitch inde i spillet, kan et stik, der blev udført foran spilleren, nogle gange vise sig at være et rygstik. Mere kendt som et "ansigtstik", de drab kan skyldes lag fra selveste spillet selv. Før en masse spil opdateringer, var ansgitstik mere almindelige på grund af fejl med, hvordan spillet vil kunne genkende et rygstik. Ansigtstik har to former: det "gyldige" stik og det "sande" ansigtstik. De fleste spillere, der ser et ansigtstik, er for det meste bare et hjørne stik eller side stik, hvor fra Spyens skærm ser han det som om han prøver på at udføre et rygstik, men på grund a lag, ser mållet Spyen angribe fra fronten. Et gyldigt ansigtstik fungerer som tilsigtet af udviklerne, hvilket gør korrekt brug af en forsinkelse kompensation. Et sandt ansigtstik, ser det ud som om Spyen angriber en fjende fra fronten og det ses på begge spillers skærme, men på grund af forsinkelse kompensationen, bliver det registret som et rygstik. Dette er ment som en fejl.
 • Et andet fællesskabs-opfundet udtryk kalder det for et fejlstik, hvilket refererer til et rygstik men hvor kniven kun gør normal skade, på grund af knivens animation, som ikke var klar og fordi kniven ikke rigtig havde kontakt. Disse stik er for det meste altid forbundet med latenstiden mellem serveren og spilleren.
 • Det sker sjældent mens en spiller håner at spillerens 'ryg' skifter position, og i stedet er dirkete bag spillerens tredje-persons kamera, og det beytder at spillere kan undgå rygstik ved at bevæge kameret væk fra Spyen. Dette sker generelt ved et uheld; f.eks, når du peger kameraet foran dig kan du se dig selv udføre hånet fra fronten, derimod bliver din ryg placeret foran. Ansigtstik kan også sjældent ske på denne måde.
 • Vinklen, der kræves for at kunne udføre et rygstik er baseret på den retning som fjenden kigger i; dog har alle spillere modeller, hvis normale holdning har ryggen roteret lidt til venstre, på grund af den måde, de bærer deres respektive våben på (dette er mest fremtrædende med Heavyer). Det betyder, at i nogen vinkler ser det ud til at du stikker dit mål i ryggen, men i virkeligheden er du slet ikke inden for den 180 graders vinkel for et rygstik.

Relateret præstationer

Leaderboard class soldier.png Soldier

Lynjustits
Lynjustits
Dræb en Spy, som lige har stukket en holdkammerat i ryggen.


Leaderboard class sniper.png Sniper

Chokbehandling
Chokbehandling
Dræb en spion, hvis rygstikforsøg er blevet blokeret af din Razorback.
Trøstepræmie
Trøstepræmie
Bliv stukket i ryggen 50 gange.

Leaderboard class spy.png Spy

Urostifter
Urostifter
Stik dine Steam-fællesskabsvenner i ryggen 10 gange.


Kontraspionage
Kontraspionage
Rygstik en forklædt Spy.


Dr. Nooooo
Dr. Nooooo
Stik en Medic i ryggen mens vedkommende er klar til at bruge en ÜberLadning.


Vigtigt Mål
Vigtigt Mål
Stik en fjende i ryggen som dominerer 3 eller flere af dine holdkammerater.


Er Det Sikkert?
Er Det Sikkert?
Stik 50 fjender i ryggen, mens de er ved at erobre kontrolpunkter.


Minesnyder
Minesnyder
Sap en fjendtlig bygning, og stik derefter den Engineer, der har bygget den, i ryggen inden for 5 sekunder.


Mesterspion
Mesterspion
Stik 1000 fjender i ryggen.


Snydt – Igen
Snydt – Igen
Stik 3 Snipere i ryggen i et enkelt liv.
Ind Fra Kulden
Ind Fra Kulden
Opnå et hævn-drab med et rygstik.


Alternativ Måde At Dø På
Alternativ Måde At Dø På
Dræb en Sniper, efter at dit rygstik ødelægger hans Razorback.


Jeg Er Spion, At Du Ved Det
Jeg Er Spion, At Du Ved Det
Rygstik en Medic, som har helet dig inden for de seneste 5 sekunder.


Identitetstyveri
Identitetstyveri
Stik den fjende, du i øjeblikket er forklædt som, i ryggen.


Må Jeg Lige Skære Igennem?
Må Jeg Lige Skære Igennem?
Rygstik en fjende og den Medic, der heler ham, inden for 10 sekunder af hinanden.


Skær Og Brænd
Skær Og Brænd
Stik en fjende i ryggen, som derefter skifter til Pyro, inden han vender tilbage.


Manden Med De Defekte Pistoler
Manden Med De Defekte Pistoler
Stik en Engineer i ryggen, og sap 3 af hans bygninger i løbet af 10 sekunder.


Du Stikker Kun Tre Gange
Du Stikker Kun Tre Gange
Stik 3 fjender i ryggen inden for 10 sekunder.

Opdateringshistorik

25. oktober 2007-opdateringen
 • Fikset en udnyttelse med Spyens rygstik, hvor man kunne stikke en spiller, der ikke var vendt væk fra dig.

19. februar 2008-opdateringen

 • Fikset en fejl, hvor en Spy kunne score et rygstik ved at stikke spilleren foran.

1. marts 2008-opdateringen (Xbox)

 • Fikset en udnyttelse med Spyens rygstik.

24. februar 2009-opdateringen (Scout-opdateringen)

 • Ændret rygstiks håndtering for at fikse ansigtstik.
 • [Udokumenteret] Reduceret stik radiusen til 160 grader. Fjernet hurtigt rygstik og dermed reducerert Spyens rygstik rækkevidde (Er siden blevet gendannet). Gjort rygstik hurtiger.

5. marts 2009-opdateringen

 • Øget rygstiks tjek så Spies kan side-stikke igen.

21. maj 2009-opdateringen (Sniper vs. Spy-opdateringen)

 • Heavyen og Sniperen har nu deres egne rygstiks døds animationer.

8. juni 2009-opdateringen

 • Tilføjet en rygstiks døds animation til Heavyen.
 • Fikset et par tilfælde, hvor levedygtige rygstik ville fejle.

13. august 2009-opdateringen (Den klasseløse opdatering)

 • Skjulte Spies, der står i en gyldig rygstiks position vil ikke længere hæve deres kniv.

17. december 2009-opdateringen (WAR!-opdateringen)

 • Tilføjet flere rygstiks animationer.

13. januar 2010-opdateringen

 • Tilføjet rygstiks døds animationer til Scouten, Spyen, Medicen, Demomanden, Engineeren og Pyroen. All døds animationer har 25% chance for at spille.

18. oktober 2011-opdateringen

 • Fikset en glitch, hvor Spyen vil tage faldskade efter at have rygstikket nogen imens han stod på toppen af den spiller.

30. oktober 2014-opdateringen

 • Fikset kniven, der ikke spillede sin rygstiks animation mens krit var deaktiveret.

Fejl

 • Når en spiller fra det andet hold står på toppen af en Spy, kan Spyen altid udføre et vellykket rygstik uanset om hvor langt Spyens sigte er fra den rigtige rygstiks radius.
 • Og dog, når du stikker ud efter en fjende, vil Spyen lave rygstiks animationen, selv hvis det ikke var et rygstik.

Paratviden

 • Originalt, var Spyens rygstiks animation lidt længere en over et sekund og blev lavet om til den animation som den er nu, men gjort langsommere. Dette blev ændret til en hurtiger version, som den vi bruger i dag så den var bedre balanceret. Før denne ændring, ville talentfulde Spies "hurtig-stikke". Dette involveret at men holdte sig ude fra målets rygstiks rækkevidde, og svinge kniven lige i det sekund du kommer ind i rækkevidden og dermed uden om rygstiks animationen, men stadig belønner et øjeblikkeligt drab.
 • Dræber man en spiller med et rygstik vil det nogen gange skabe en særlig rygstiks døds animation. Denne animation har 25% chance for at ske og det varierer fra klasse til klasse. Sniperen laver den same animation, som er brugt i Meet the Spy.
  • Sniperens rygstiks animation er først set i Trailer 2 før overhoved nogen rygstiks animationer blev integreret i spillet.
 • Du kan ikke dele nogen skade ved at rygstikke en fjendtlig Scout (under påvirkning af Bonk!-Atompunch) eller andre fjender som er under påvirkning af en Überladning, dog kan du stikke dem for at skuber dem langt væk og det kan også bruges til at skube en fjende ned i et hul, såsom ned fra klippens kant på DeGroot Keep, hvilket vil få dem til at dø selvom de er udødelige.
 • Før Gun Mettle-opdateringen, kunne Spies overleve 5 rygstik med fuld liv, imens de havde Gengangeren fremme. Spyen kunne stadig blive slået tilbage hvis han blev stukket i ryggen, så han kunne stadig blive skubbet ud over en kant eller noget.

Eksterne links