Ryggstikk

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Spy 
Killicon backstab.png
 Victim
Surprise.
So, your deadly skill is jogging? Mine is murdering people.
The Spy to the Scout

Et Ryggstikk er et kontekst-sensetivt angrep med Spy's Kniv eller Your Eternal Reward som kan resultere som et engangs treff. En Spy kan bakstikke fienden så lenge fienden er innen rekkevidde for et meele angrep, og at Spy har en 180° avstand på fiendens rykk. Rykkstikk gjør skade på 600% på fiendens liv og er alltid Critically hit (eller ikke om fienden har på Battalion's Backup, men den vil ikke ha en redusert skade funksjon). På grunn av mekanismen til Spy's melee angrep, ulikt fra de fleste melee angrepene, blir ryggstikk koblet til direkte når den blir aktiv. For å indikere så at Spy er innen rekkevidde som behøves for å gjøre et ryggstikk, vil han snu kniven sin , som gir tegnet til at man kan drepe. Kniven vil holde samme posisjon helt til man ikke kan nå fienden, eller om man har gjennomført rykkstikk angrepet med Spy..

Et ryggstikk kan bli gjennomført i disguise/no, selv om den går direkte av etter å ha gjort ryggstikket, om den vil treffe fienden eller ikke. Et ryggstikk kan ikke drepe Scouter som bruker Bonk! Atomic Punch, spillere som er i Überladning modus eller en Dead Ringer Spy som har mer enn 3 helse poeng. Sniper's opplåsbare Andre våpen, Razorback, kan blokkere ett angrep og kan paralysere Spy'en som utfører angrepet momentalt. Dette våpenet gjør at Snipere slipper å tenke på Cloack Spy's, og den kan tvinge dem til å gjøre andre metoder for å drepe dem.

Ryggstikk med Your Eternal Reward gjør slik at ikke fienden skriker, men at kroppene deres forsvinner. Og Spy'en blir forkledd som fienden direkte etter angrepet.


Ryggstikk Teknikker

  • Stab-and-Sap: Hugg til en (turtling) Engineer, føre man tar fram Sapper og Sapper Engineer’s Sentry Gun; dette ,å bli gjort kvikt så at ikke Sentry Gunnen kan snu seg og angripe deg under teknikken. Hvis man utfører angrepet bakfra må Senty Gunnen snu kanskje helt rundt (og en Spy kan lett løpe rundt den for å kjøpe mer tid). ; ved bruk av Your Eternal Reward som er brukbar i et bakhold, så kan du bli direkte duisgised etter ryggstikket, som hindrer at en Sentry Gun fra å oppspore deg og skyte; en Spy uten noen form for primær disguise må stole på dekning som tar en Sentry Gun's oppmerksomhet, selv om en Sentry ikke blir så lett lurt av din direkte ydisguise når den allerede fyrer av.
  • Sap-and-Stab: Sapp en Engineer's building som han ikke bryr seg om som lokkemat, gjem deg, så hugg han når han kommer for å fjerne Sapper'en.
  • Stairstab: Stå på toppen av et trappetrinn, se ned på fienden som kommer mot deg. Løp forover og hopp, snu rundt i luften for å hugge dem i ryggen. Denne teknikken kan være vanskelig å få til, men den er også vanskelig å beskytte seg imot, siden fienden ikke kan snu seg helt rundt for å ikke bli tatt.
  • Spinstab: Når en fiende løper mot deg, la han løpe forbi deg føre du snur og stikker hans ubeskyttede rygg. Dette er en av de mest tryggeste måtene man kan drepe Scouter på.
  • The Matador Stab: Dette er en mer komplisert ryggstikk teknikk. Teknikken er å lure fienden til et hjørne, da snur man og går tilbake og stikker fienden når han snure seg når han snur seg samme veien som du gjorde. Noter at denne teknikken vil bare fungere en eller to ganger på fienden, den vil ikke virke på Heavyer og er egnet best når man skal myrde Pyroer.
  • The Headstab: Noen ganger kan Engineers plassere demmes Sentry Gun og Landestasjon i en stilling som gir en Engineer beskyttelse i et hjørn, som markerer at man ikke kan bli ryggstukket. Det er fullt mulig å hoppe på en Engineer's hode og flytte siktet rundt til ryggen hans helt til man får "klar til å ryggstikke" animasjonen fra kniven, som gjør at man får ryggstikket fienden i ryggen mens man står på hodet.
  • The Ninja-stab (eller leaping stab): er lik trappeteknikken, men den er mer fokusert på å stikke ned en fiende der de minst venter seg (vanligvis ovenifra fienden - broer og lignende over de vanlige veiene på flere mapper som er idealet for denne teknikken) og det er best å bruke Cloak and Dagger eller Dead Ringer. Skjul deg på en høy plass (eller gjem deg om du bruker Dead Ringer) og la fienden få passere der du skal ned og hopp etter dem og stikk dem ned i ryggen. Å gjøre stikket er det mye enklere å bruke Cloak and Dagger, men å slippe unna er det enda enklere med Dead Ringer (spesielt mot flere fiender). Forsøk på å ninja-stab den samme fienden på det samme punktet er en dårlig ide (gjøre det på et annent sted er mest sikreste, selv om han er paranoid) - denne taktikken er god som distraksjon, bare gjør en ninja-stab et sted, gå til ett annet sted og bytt taktikk. Dette resulterer at fienden vil konstant gjøre noe som heter Spy-check der på den plassen de blir stukket ned.
  • The Circlestrafe Stab: Dette er en avansert Spy teknikk og er vanskelig å utføre. For å gjøre den, må man mot en fiende, som er rett framfor deg. Eller løper mot deg , da, akkurat føre han når meele sonen, gå til siden (venstre eller høyre) for et kvart sekund, føre man fort snur og går en annen direksjon og går til en annen side. Dette vil blotte fiendens rygg for en kort stund når han ser deg gå til siden første gang, og man bør klare å stikke han ned mellom første og andre side gangen. Denne teknikken er egnet for fiender som hater Spy's og som prøver og drepe dem med meele våpen, det hender ofte at Scout spillere gjør det. Husk på, farten på denne teknikken, at fienden vil huske at du var foran han føre han ble stukket ned, kalt et facestab. Feiler teknikken, og du bommer på stikket, vil man være utrolig skadelig i close-range og vil kanskje dø av den, men om teknikken er gjort på riktig måte, vil teknikken gi deg tilgang til å stikke ned en fiende i de mest fatale situasjoner. En flott teknikk for Dead Ringer Spy's. Men det er ikke rekommendert mot Pyroer, teknikken vil fungere, men om Pyroen vil slå deg ned med melee våpen, må man ta en del skade av dette.

Problemer

Se også: Lag compensation

På grunn av en in-game glitch, kan et hugg forfra bli regnet som et ryggstikk. Kjent som facestab, denne draps teknikken er nå en lag compensation av spillets engine seg selv. Prioritert i mange av spill patchene, blir facestab vanligvis regnet som en bug i spillet på grunn av den indikerer et ryggstikk..

Enda et kjent problem er failstab, som refererer til et ryggstikk som skal ha vært suksessfull men gjør bare normal Knife damage, selv om ryggstikk animasjonen er gjort med kniven for fullt. Disse ryggstikkene indikerer at det er sen kontakt mellom serveren og spilleren.

Servere med kommandoen tf_weapon_criticals 0 på rappoterer at ryggstikk animasjonen som normalt spilles av når spilleren har et perfekt posisjon for et ryggstikk, vil ikke bli spilt av i det hele.

Relaterte Achievements

Leaderboard class soldier.png Soldier

War Crime Spybunal
War Crime Spybunal
Kill a Spy who just backstabbed a teammate.


Leaderboard class sniper.png Sniper

Shock Treatment
Shock Treatment
Kill a Spy whose backstab attempt was blocked by your Razorback.
Consolation Prize
Consolation Prize
Get backstabbed 50 times.

Leaderboard class spy.png Spy

Agent Provocateur
Agent Provocateur
Backstab your Steam Community friends 10 times.


Counter Espionage
Counter Espionage
Backstab a disguised Spy.


Dr. Nooooo
Dr. Nooooo
Backstab a Medic that is ready to deploy an ÜberCharge.


High Value Target
High Value Target
Backstab an enemy who is dominating 3 or more of your teammates.


Is It Safe?
Is It Safe?
Backstab 50 enemies who are capturing control points.


Sapsucker
Sapsucker
Sap an enemy building, then backstab the Engineer who built it within 5 seconds.


Spymaster
Spymaster
Backstab 1000 enemies.


Triplecrossed
Triplecrossed
Backstab 3 Snipers in a single life.
Come in From the Cold
Come in From the Cold
Get a Revenge kill with a backstab.


Die Another Way
Die Another Way
Kill a Sniper after your backstab breaks his Razorback.


FYI I am a Spy
FYI I am a Spy
Backstab a Medic who has healed you in the last 5 seconds.


Identity Theft
Identity Theft
Backstab the enemy that you're currently disguised as.


May I Cut In?
May I Cut In?
Backstab an enemy and the Medic healing him within 10 seconds of each other.


Slash and Burn
Slash and Burn
Backstab an enemy, who then switches to Pyro before they respawn.


The Man with the Broken Guns
The Man with the Broken Guns
Backstab an Engineer, then sap 3 of his buildings within 10 seconds.


You Only Shiv Thrice
You Only Shiv Thrice
Backstab 3 enemies within 10 seconds.

Trivia

  • Originalt sett var Spy's Kniv animasjon over et sekund lengre og inneholdt samme animasjon, men ble saktet ned. Dette ble endret til den normale som er nå.
  • Myrde en fiende med et ryggstikk vil resultere et ryggstikk animasjon som spilles av. Denne animasjonen har 25% sjanse for å dukke opp, og varierer fra klase til klasse.

Eksterne Linker