Engineerin perusstrategia

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Alapas rukoilla, poika!
Engineer
Engineertaunt1.PNG

Engineer omaa ainutlaatuisen kyvyn rakentaa rakennuksia. Vaikka hänen aseensa ovatkin heikompia, hänen Vartiotykkinsä voi tappaa useita vihollisia. Hänen Teleporttisysteeminsä lähettää tiimitoverit eturintamalle, samalla kun Apulaite parantaa sekä toimittaa tiimiläisille ammuksia. Rakennettuaan rakennuksen hän voi nostaa ja siirtää sen uuteen paikkaan, jolloin hän voi helpommin auttaa vetäytyviä tai kaukaisia tiimitovereita. Engineer rakennuksineen on jatkuvasti Demomanien ja Spyiden tähtäimessä. Hyvin ajoitettu vihollisen Ylilataus voi nopeasti pilata kaiken hänen raskaan työnsä. Kun hänen rakennuksensa ollaan tuhottu, on kaikkein tärkeintä, että Engineer selviää hengissä voidakseen rakentaa ne uudelleen. Hyvä Engineer laittaa rakennuksensa paikkoihin, joissa vihollinen ei niitä helposti huomaa, eikä epäröi liata käsiään suojellessaan niitä.

Ensisijaiset aseet

Haulikko + mukautetut versiot

Shotgun Festive Shotgun

Haulikko on petollisen voimakas ase lähietäisyydeltä sekä keskipitkien matkojen päästä. Käytä sitä suojelemaan itseäsi ollessasi yksin ja pelottelemaan pois viholliset, joita Vartiotykkisi ei voi ottaa tähtäimeensä, kuten naamioituneita Spyita. Kaikista saatavilla olevista ensisijaisista aseistasi Haulikko tuottaa johdonmukaisimman määrän vahinkoa.

Rintamaoikeus + mukautetut versiot

Frontier Justice Festive Frontier Justice Australium Frontier Justice

Lippaan kokoa lukuunottamatta Rintamaoikeus on tilastollisesti identtinen Haulikon kanssa. Saat eniten irti Rintamaoikeudesta, jos sijoitat Vartiotykkisi tai Minivartiotykkisi hyökkäävään asentoon, jossa sen pitäisi saada muutamia tappoja tai avustuksia ennen kuin se tuhotaan, jonka jälkeen saat kostona kriittisiä osumia. Vaikka olisitkin varastoinut suuren määrän kostokrittejä, lippaan pieni koko sekä niiden kaikkien menettäminen kuollessa estää sinua riehumasta. Vaikkakin voit tuhota oman Vartiotykkisi ja silti saada kostokrittejä, Vartiotykkisi tulivoima on yleisesti ottaen hyödyllisempää.

Leskenluoja

Widowmaker

Leskenluoja tuhlaa 30 metallia per laukaus, mutta maksaa takaisin metallia riippuen siitä kuinka paljon teet vahinkoa. Varmat laukaukset lyhyeltä etäisyydeltä yleensä tuottavat paljon enemmän kuin 30 metallia. Keskipitkiltä tai pitkiltä etäisyyksiltä sen sijaan tuottaa sinulle lähes 30 metallia. Ellet sitten voi olla varma siitä, että saat hyvän osuman, olet yleensä hyödytön eturintamalla tätä asetta käyttäessäsi ja saat usein huomata olevasi vailla metallia. Se toimii parhaiten rakennuksiasi suojellessa, sillä Apulaitteesi voi korvata suurimman osan metallista, jonka menetät ampuessasi Leskenluojalla etäisyyksiltä. Ota Pistooli käyttöön Leskenluojan ohella jotta sinulla on luotettava ase metallisi loputtuakin.

Pomson 6000

Pomson 6000

Haulikkoon verrattuna Pomson 6000 on vähemmän tehokas suorassa taistelussa; se tekee vähemmän vahinkoa lähietäisyydeltä, siinä on pienempi lipas ja sen projektiilit ovat huomattavasti hitaampia kuin normaalit luodit. Se on kuitenkin luotettava ja sen latausaika on lyhyt, joten voit hyvin käyttää sitä vihollisen häiritsemiseen pidempien matkojen päästä. Pomson 6000 voi olla hyvinkin käyttökelpoinen; Medic ja Spy menettävät siitä osuman saadessaan pienen osan Ylilataus- tai Verhoutumis-mittareistaan. Tätä voidaan käyttää estämään heitä hyökkäämästä tai pakenemasta tiimiäsi yhtä hyvin, etenkin jos kyseessä on Medicin tavallinen Ylilataus tai jos Spy käyttää Kuolemankelloa.

Pelastuspartiolainen

Rescue Ranger

Pelastuspartiolaisen avulla voit siirtää rakennuksiasi toiseen paikkaan pitkältä matkalta. Tämä prosessi tuhlaa 100 metallia; taistelussa, aseta etusijalle Vartiotykkisi puolustaminen tuhoutumiselta.

Paniikkikohtaus

Panic Attack

Paniikkikohtaus latautuu ja vaihtaa asetta kaksi kertaa normaalia haulikkoa nopeammin. Lippaassa on aluksi 0 ammusta. Painaessasi napin pohjaan, saat ladattua aseeseen enintään 4 ammusta. Vapauttaessasi napin pohjasta, Paniikkikohtaus ampuu ladatut ammukset yksi kerrallaan sarjana. Terveyspisteittesi vähetessä Paniikkikohtauksen tulitusnopeus nousee ja luotien hajonta-alue laajenee.

Toissijaiset aseet

Pistooli + mukautetut versiot

Pistol Lugermorph C.A.P.P.E.R

Engineerinä sinulla on valtava määrä Pistoolin luoteja, joten voit vapaasti ampua useita kertoja torjuaksesi vihollisia tai varmistaa, onko joku pelaaja Spy. Se toimii hyvin Minivartiotykkien kanssa.

Kaukopaimen + mukautetut versiot

Wrangler Festive Wrangler Giger Counter

Kun Kaukopaimen on aktiivisena, Vartiotykkisi saa vahinkoa vähentävän suojan. Vartiotykkiä on myös mahdollista ohjata manuaalisesti. Kun ohjaat Vartiotykkiäsi, se ampuu nopeammin ja sitä ei ole rajoitettu normaaliin kääntymisnopeuteensa. Ohjaamisesta johtuen Vartiotykki ei kuitenkaan havaitse kohteita automaattisesti. Tämä jättää ohjaamisen vain sinun käsiisi. Kaukopaimenta käytetään yleensä korvaamaan Vartiotykin rajattu kantama, tai vihollisen tukikohdan piirittämiseen. Ohjatessasi Vartiotykkiä altistat itsesi vahingolle; kuten muitakin aseitta käyttäessä, kyykisty ja piiloudu Vartiotykkisi taakse suojaan välttääksesi kuoleman. Kun otat Kaukopaimenen pois käytöstä, Vartiotykki lamaantuu 3 sekunnin ajaksi, joten sinun täytyy ajoittaa tämä hyvin. Jos sinun tarvtisee keskittyä johonkin muuhun, älä pelkää antaa Vartiotykkisi toimia normaalisti.

Pallosalama

Short Circuit

Pallosalama ampuu sähköä, joka tuottaa pientä vahinkoa, mutta sillä voi myös tuhota vihollisen projektiileja. Pallosalama on hyvä puolustukseen, koska seillä voit suojata tiimitovereitasi sekä rakennuksiasi raketeilta, kranaateilta, ja jopa tahmapommeilta. Jokainen tuhottu projektiili veloittaa pienen määrän metallia. Et voi myöskään nostaa rakennuksiasi, kun Pallosalama on aktiivinen; tämä tarkoittaa sitä, että tiimisi pitää hoidella viholliset nopeasti, jos et kykene käyttämään Pallosalamaa puolustukseen.

Lähitaisteluaseet

Jakoavain + mukautetut versiot

Wrench Golden Wrench Saxxy Festive Wrench Silver Botkiller Wrench Australium WrenchGolden Frying Pan Necro Smasher

Jakoavain ei ole ainoastaan ase; lyämällä rakennuksia Jakoavaimellasi niitä voi rakentaa kaksi kertaa nopeammin. Jos Spy asettaa Tyhjentäjän tuhotaksesi rakennuksen, kaksi Jakoavaimen iskua riittää poistamaan sen. Käytöstä poistetut Vartiotykit palautuvat 0.5 sekunnin kuluttua Tyhjentäjän poistamisesta, joten hoitele ensin Spy jos hän on yhä lähistöllä. Rakennustesi päivittäminen ja korjaaminen Jakoavaimella on taistelua tärkeämpää, joten käytä Jakoavaintasi mahdollisimman paljon pelin aikana.

Karjakoura

Gunslinger

Karjakoura tarjoaa sinulle 25 terveyspistettä lisää ja korvaa Vartiotykkisi halvalla, hetkessä valmistuvalla Minivartiotykillä.

Southern Hospitality

Southern Hospitality

Eteläisen Vieraanvaraisuuden aiheuttama verenvuoto voi olla hyödyksi taistelussa, ja se helpottaa löytämään verhoutuneet Spyt. Alttius tulivahingolle on suuri; jos Pyro saa sinut kiinni yksin ja kaukana rakennuksistasi, kuolet todennäköisemmin.

Väkänen

Jag

Väkäsellä rakennusten lyöminen saa ne rakentumaan nopeammin kuin tavallisella Jakoavaimella. Tämä ominaisuus tekee siitä hyödyllisen nopeaan rakentamiseen, tai rakennusten uudelleenjärjestämiseen, jos tajuat liikkuvasi jatkuvasti, tai tarvitset Vartiotykin välittömästi. Tästä johtuen Väkäsen korjausnopeutta on rajoitettu, ja se tarvitsee kolme lyöntiä tuhotakseen Tyhjentäjät. Tämä tekee Spyiltä puolustautumisen vaikeammaksi.

Ahaa-elämys

Eureka Effect

Painamalla latausnäppäintä Ahaa-elämys antaa sinulle voiman teleportata tukikohtaasi tai teleporttisi uloskäynnille. Tästä johtuen Ahaa-elämys rakentaa hitaammin, ja saat 50% vähemmän metallia ammuslaatikoista ja Apulaitteista. On parhainta käyttää lähellä olevaa metallia rakennusten rakentamiseen, ja teleporttausta niitten viimeistelemiseen. Teleporttia voi myös käyttää pakokeinona sinulle ja vaurioituneelle rakennuksellesi.

Rakennukset

Sinua arvostetaan suurimmaksi osaksi rakennuksiesi vuoksi, ja niillä on suuri vaikutus taisteluun. Tukikohdan rakentaminen vie aikaa, tarkoittaen sitä, että sinun täytyy suunnitella miten käytät aikasi. Koska Vartiotykki on suuri osa tulivoimaasi, useimmissa tapauksissa haluat kehittää sen ensimmäisenä. Jos tiimitoverisi eivät pysty pitämään puoliaan ilman Vartiotykkiäsi, harkitse Apulaitteen tai Teleportin rakentamista auttaaksesi heitä pidemmällä aikavälillä. Jos joku rakennuksista on lähellä tuhoutua, voit siirtää sen pois; joskus on tärkeämpää pelastaa kehitetty Vartiotykki, kuin hidastaa vihollisiasi.

Vartiotykki

Sentry Gun

Parhaita paikkoja Vartiotykeille ovat tiheät paikat. Tämän tarkoituksena on estää vihollisiasi kiertämästä sinua ja Vartiotykkiäsi. Kun asetat paikolleen Vartiotykkiä, ota huomioon minne saakka se voi ampua, ja mistä vihollinen voi ampua sitä. Jos Vartiotykki on jätetty avoimelle paikalle, se voi ampua laajemmalle alueelle, mutta on samaan aikaan alttiimpi hyökkäyksille. Jos asetat sen kulmaan, seinämät luonnollisesti suojaavat sitä, mutta se voi keskittyä vain tiettyyn osaan taistelukentästä. Täsmällinen kohta Vartiotykillesi voi olla hyvinkin palkitsevaa; muutama tuuma voi pelastaa sen Soldiereilta tai Snipereiltä. Pidä mielessäsi Vartiotykkisi tulivoima, ja mitä vastaan se on valmis taistelemaan. Jos Vartiotykkisi ei havaitse joitakin vihollisia, voit aina ampua heitä Haulikolla. Jos haluat turvallisesti rakentaa Vartiotykkisi, muista kerätä metallia Apulaitteestasi tai Ammuslaatikoista.

Minivartiotykki

Combat Mini-Sentry Gun

Pienen kokonsa ja nopean rakennusaikansa vuoksi Minivartiotykit voidaan usein asettaa paikkoihin, joissa normaalit Vartiotykit eivät välttämättä toimisi tai joihin eivät mahtuisi. Nämä edut yhdistettynä Karjakouran antamiin lisäterveyspisteisiin antavat mahdollisuuden aggressiivisempaan pelityylin. Ne kustantavat vain 100 metallia, joten sinun pitäisi olla mahdollista ylläpitää jatkuvaa tulitusta. Rakentuessaan Minivartiotykeillä on vähemmän terveyspisteitä, edellyttäen sinua nopeuttamaan rakentamista itse, jos haluat niitten olevan jotain muutakin kuin pelkkä harhautus. Ne ovat vähemmän käytännöllisiä puolustavissa tilanteissa, missä niitten vähennetty tulivoima ei ole tarpeeksi taistelemaan vihollisia vastaan tehokkaasti.

Apulaite

Dispenser

Apulaite on tyypillisesti ensimmäinen laitteesi jonka haluat rakentaa, jotta sinulla olisi tasainen tapa saada metallia, mikäli lähistöllä ei sijaitse Ammuslaatikoita tai Varustekaappia. Apulaitteen rakentaminen lähelle taistelukenttää pitää tiimitoverisi terveinä ja antaa heidän puolustaa aluetta pitemmän aikaa. Lisäksi, koska Apulaite on kiinteä esine, voit hypätä sen päälle kiivetäksesi paikkoihin, joihin et normaalisti pääsisi. Voit myös tukkia pienet käytävät vihollis-Spylta.

Teleportti

Teleporter

Teleporttisi on hyvä olla rakennettuna, jotta se voi aktiivisesti tuoda apujoukkoja taistelukentälle, vaikka matka ei olisikaan pitkä. Yritä asettaa Teleportin Uloskäynti taktiseen paikkaan, kuten lähelle taistelukenttää, piiloon tai esineen taakse, sen sijaan, jotta se olisi helposti nähtävillä. Kierrä Uloskäynti niin, että se osoittaa pois päin seinästä, jotta tiimitoverisi pääsisivät taistelemaan heti kuljettuaan läpi. Jos jompikumpi Teleportin päistä ottaa vahinkoa, voit korjata sen lyömällä toista päätä. Jos suojelet rakennuksiasi, pidä Teleporttisi Uloskäynti kauempana, koska vihollis Spyt voivat myös käyttää sitä ja teletappaa sinut.