Grundläggande Pyrostrategi

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Pyron är en medelmåttigt tuff klass som specialiserar sig inom närstrid och överträffar i att utföra bakhåll på fiender med sina eldkastare. Efterglöden han orsakar kommer stadigt skada flyende fiender, vilket gör honom till en bra slå-och-spring taktiker. Hans komprimerade luftstöt kan användas för att reflektera projektiler, släcka brinnande lagkamrater eller tvinga sina fiender att flytta sig. Hans flammor nollställer döljning och förklädnader, vilket gör honom till en svår kontring för Spionen. Medan han är lätt att lära sig att spela, kan det ta tid att lära sig använda hans olika vapen rätt. En bra Pyro kommer ofta att byta vapen för att maximera skada. På längre avstånd är Pyron sårbar mot träffskanningsvapen, så som Minigunen eller Krypskyttegeväret.

Primärvapen

Alla dina primärvapen bränner slut på ammunition snabbt, så plocka frekvent upp tappade vapen, ta ammunitionslådor och besök allierade Utmatare för att hålla dig rustad.

Eldkastare

Item icon Flame Thrower.png

För att lätt komma inom räckhåll för att använda din Eldkastare, ta alternativa rutter för att göra bakhåll på dina fiender. Rör dig i en cirkulär-sidledsväg runt dina motståndare för att reducera skadan du tar. Förlita dig inte på efterglöd för att göra slut på dina fiender, eftersom att det finns många sätt att släcka den med. Om motståndare flyr, byt till ditt sekundärvapen för att jaga. Spionkolla misstänksamma lagkamrater genom att puffa ut små portioner med eld.

Ryggbrännaren

Item icon Backburner.png

Även fast du kommer orsaka markant mera skada då du använder Ryggbrännaren, förlita dig mer på bakhåll för att snabbt göra slut på fiender bakifrån. Du kommer infinna dig i att den ökade kostnaden för en luftstöt gör det svårare att störa ÜberLaddningar så väl som att beskydda dig själv på längre avstånd. Generellt offrar du försvar för attack.

Avfettaren

Item icon Degreaser.png

Avfettarens snabbare vapenbyte är mycket användbar. Den passar speciellt bra ihop med din komprimerade luftstöt; efter att ha antänt och luftstött en fiende, byt snabbt till ett annat vapen, så som Hagelgeväret eller Brandslaktaren för att orsaka allvarlig skada. Däremot kommer den reducerade efterglödskadan inte pålitligt att göra slut på fiender och gör slå-och-spring taktiker minde effektiva.

Komprimerad Luftstöt

Den Komprimerade Luftstören är en kraftig nyttokälla som kan användas både offensivt eller defensivt. Offensivt kan den användas för att tvinga brinnande spelare in i miljöfaror på kartan, utanför skydd eller in till hörn där du lätt kan göra slut på dem med ett kraftfullt vapen som Brandslaktaren. Defensivt kan den användas för att reflektera projektiler, knuffa undan farliga fiender och släcka lagkamrater som brinner. Luftstöten kan även flytta odödliga spelare, så som de under effekten av en standard ÜberLaddning.

Sekundärvapen

Hagelgevär

Item icon Shotgun.png

Hagelgeväret är ditt mest pålitliga distansvapen. Använd den för att inleda attacker mot fiender på medelavstånd, speciellt om de flyr från den korta räckvidden av din Eldkastaren. Hagelgeväret är ditt kraftfullaste vapen mot andra Pyros, vilka inte kan bli eldsatta.

Signalpistolen

Item icon Flare Gun.png

Signalpistolen avfyrar långsamma, bågfärdande projektiler som kan orsaka rejäl skada mot fiender utan för räckvidden av ditt Hagelgevär. Signalpistolen orsakar kritiska träffar på brinnande fiender, vilket tillåter dig att göra slut på flyende motsåndare från ett avstånd. Om du inte säkert kan närma dig ett område, kan du helt enkelt ducka in och ut från skydd medan du använder Signalpistolen för att retas på långt håll; om du konstand träffar dina skott kommer du kunna orsaka enormt stor skada, speciellt mot långsamma mål som en Tung Artillerist.

Detonatorn

Item icon Detonator.png

Mycket likt Signalpistolen, är Detonatorn användbar för att retas med med fiender som är långt borta eller bakom skydd. Förmågan att manuellt kunna detonera dina lysraketer ger dig en aning lättnad på ditt sikte och tillåter dig att antända flera fiender samtidigt. Däremot så orsakar Detonatorn endast mini-kritiska träffar på brinnande fiender, vilket gör att den blir mindre effektiv som ett slutgörande vapen. Du kan använda explosionen för att lysrakethoppa upp till ovanliga platser för kostnaden av en liten andel hälsa.

Närstridsvapen

Brandyxa / Saxxyn

Item icon Fire Axe.png Item icon Saxxy.png

Eftersom att du redan strider på nära håll med din Eldkastare kommer du knappast aldrig använda din Brandyxa. Använd ett annat närstridsvapen för att ge dig själv andra nyttoförmågor.

Brandslaktaren / Postpucklaren

Item icon Axtinguisher.png Item icon Postal Pummeler.png

Brandslaktaren är ett av dina mest kraftfulla vapen. Efter att du har tänt eld på en fiende, kombinera detta med en komprimerad luftstöt för att flytta och döda honom från full hälsa. Den passar utomordentligt bra ihop med Avfettaren och dess snabba vapenbytestid.

Hemrivaren / Lemlästaren

Item icon Homewrecker.png Item icon Maul.png

Använd din Eldkastare och Hemrivaren för att försvara allierade Teknikers byggnader från fientliga Spioner och deras Elektrosappare. Offensivt kommer den att förstöra alla osköldade byggnader med två slag. På grund av dess begränsade räckvidd är det fortfarande mer effektivt att närma dig ett Vaktgevär med din Eldkastare istället.

Eldomkraften

Item icon Powerjack.png

Då du strider ensam, använd hälsan som ges utav Eldomkraften för att hålla dig vid liv. Om du inte är i Medeltida läge behöver du inte oroa dig allt för mycket över sårbarheten mot närstridsskador; som Pyro har du ett övertag i närstrid. Jämfört med liknande närstrid med Brandslaktaren, offrar du en hel del inledningsskada i utbyte mot överlevnad.

Ryggkliaren

Item icon Back Scratcher.png

Använd Ryggkliaren i Medeltida läget eller när ert lag saknar en Sjukvårdare. Om en Sjukvårdare inte har något annat mål att hela, kan du effektivt hjälpa honom ladda upp en ÜberLaddning då du är skadad.

Vässad Vulkanbit

Item icon Sharpened Volcano Fragment.png

Vid närstridsavstånd orsakar ditt primärvapen redan markant skada och tänder eld på fiender. Därför, är det bättre om du bara använder den Vässade Vulkanbiten i Medeltida läget, där det är det enda vapnet som pålitligt kan tända eld på fiender. I Medeltida läge kan det vara mycket effektivt att samarbeta tillsammans med en annan Pyro utrustad med Brandslaktaren eller en Spanare utrustad med Solstickan.

Se även