Scoutin perusstrategia

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Sano heippa polvilumpiollesi, houkka!
Scout
Scouttaunt2.PNG

Scout on nopein ja kiistämättä ketterin hahmoluokka pelissä. Hänen nopeutensa ja kykynsä tuplahypätä avaavat hänelle monia vaihtoehtoisia reittejä monissa paikoissa, tehden hänestä arvaamattoman ja hyvän väijytyksessä. Hänet lasketaan kahdeksi pelaajaksi kun vallataan komentopisteitä tai kun työnnetään pommilastia, se tekee hänestä ideaalin päämäärien suorittamiseksi nopeasti. Taistellessa hänen vahinkonsa määrä ja nopeus tekevät hänestä yhden parhaista hahmoluokista kaksintaisteluissa. Koska hänellä on vähän terveyttä, Scout turvautuu vahingon välttämiseen selviytyäkseen; esimerkiksi, hänen tuplahyppynsä auttaa häntä pakenemaan potkaisua, putoamisvahinkoa ja räjähdyksiä. Maksimoidakseen tehdyn vahingon ja minimoidakseen otetun vahingon, hyvä Scout juoksee kentän reunoilla ja tappaa tärkeitä kohteita, kuten Medicejä. Aseet, jotka voivat seurata tai hidastaa pelaajia, kuten Natasha ja Vartiotykki, ovat tappavia Scoutia vastaan.

Ensisijaiset aseet

Taistellessasi, älä luota pelkkään hiireesi vihollistesi jäljittämiseksi. Liiku ympäriinsä keskittääksesi vastustajan näytölläsi. Liiku nopeasti ja arvaamattomasti, jolloin sinuun on vaikeampi osua ja samalla tehden sinun omasta tähtäämisestäsi helpompaa ja tarkempaa.

Haulinsylkijä + mukautetut versiot

Scattergun Festive Scattergun Silver Botkiller Scattergun Australium Scattergun

Lyhyeltä etäisyydeltä haulinsylkijäsi voi tappaa useimmat luokat kahdella hyvin tähdätyllä laukauksella. Haulinsylkijän hitaan lataamisnopeuden vuoksi Pistooliin vaihtaminen latauksen ajaksi tai kaukaisten vihollisten hoitelemiseksi on viisasta.

Luonnonvoima + mukautetut versiot

Force-A-Nature Australium Force-A-Nature Festive Force-A-Nature

Luonnonvoima tekee ehkä massiivista vahinkoa, mutta sitä on ladattava hyvin usein, joka tekee siitä hyvän iske-ja-juokse -aseen. Sen laukaukset potkaisevat kauemmas sekä sinua että kohdettasi. Kohdettasi laukaistaan poispäin aiheutetun vahinkomäärän perusteella - mitä suurempi vahinko, sitä suurempi potkaisu. Tämä tekee Luonnonvoimasta hyvän lähietäisyydeltä vaarallisia vihollisia vastaan. Voit hyödyntää itseesi kohdistuvaa potkaisua voimahyppyjä tekemällä, jolloin pääset vielä useampiin paikkoihin kuin tuplahyppäämällä. Muista kuitenkin käyttää voimahyppyä vasta, kun Luonnonvoima osuu kohteeseen ja tuhoaa tämän; potku jättää sinut alttiiksi vihollisten vastaiskuille. Muista aina ampua kaksi kertaa ennen kuin lataat Luonnonvoiman; jos lataat yhden laukauksen jälkeen, laukaus hylätään.


Pysäyttäjä

Shortstop

Pysäyttäjä on kuin Haulinsylkijän ja Pistoolin sekoitus. Vaikka se tekee vähemmän vahinkoa kuin muut ensisijaiset aseesi, sen luotien kapea leviäminen ja lyhyt latausaika tekee siitä luotettavan aseen pitkiltä matkoilta. Kun Pysäyttäjä on valittuna, sinä myös paranet nopeammin, joka tekee siitä hyvän Hullun maidon tai Karkkikepin kanssa. Lisäksi lennät 40% kauemmas potkaisun uhrina; vaikka tämä kannustaakin sinua pysymään kaukana miltä tahansa räjähdyksiltä, voit myös siten käyttää räjähdyksiä pakenemaan helpommin.

Limulataus

Soda Popper

Limulataus muistuttaa Luonnonvoimaa, mutta sillä ei ole potkaisuefektejä. Luonnonvoiman tavoin sitä on parasta käyttää iske-ja-juokse -tyyppisenä aseena. Kuitenkin sen lyhyempi latausaika tarkoittaa, että se on parempi pitkittyneissä taisteluissa. Kun Limulataus on käytössä, HUDiin ilmestyy "hype"-mittari, joka latautuu pelaajan juostessa ase esillä. Hype-mittari täyttyy noin 5200 Hammer-mitan juoksemisen tai hyppimisen jälkeen (Scoutin tavallinen liikkumisnopeus on noin 400 Hammer-mittaa sekunnissa, joten mittarin täyttyminen vaatii noin 13 sekuntia jatkuvaa liikkumista). Kun mittari on täynnä, toissijaisen tulen painaminen (oletus: MOUSE2) aktivoi hype-tilan 10 sekunnin ajaksi, jonka aikana Scout voi hypätä maksimissaan viisi kertaa ilmassa (yhteensä kuusi hyppyä) lisäten myös kirkkaanvioletin hehkun Scoutin aktiiviseen aseeseen. Atomisoijalla ei ole vaikutusta hype-tilan aikana; se ei anna ylimääräistä hyppyä eikä vahingoita sinua.


Pikkupojan paukkurauta

Baby Face's Blaster

Pikkupojan paukkuraudassa on vain 4 luodin lipas ja hidastaa liikkumisnopeuttasi 10% verran. Aseessa on boostimittari, joka täyttyy kun tuotat vahinkoa. Kun boostimittari on täynnä, liikkumisnopeutesi nousee 30%, jolloin olet paljon nopeampi kuin normaalisti. Tuplahyppyyn tuhlaantuu 75% boostia, joten saatat joutua tekemään pieniä uhrauksia väistellessäsi vihollisten iskuja. Myös vahingon ottaminen laskee boostimittaria, joten tuplahypyn käyttäminen voi joka tapauksessa olla pelastuksesi. Voit käyttää Pistoolia rakentaaksesi boostimittaria pitkien matkojen päästä, mikäli se on tarpeellista.

Selkäsauna

Back Scatter

Selkäsauna tekee minikriittistä vahinkoa kun ammut sillä vihollisten selkään lähietäisuudeltä, mutta sillä on pienempi lipas eikä se ole yhtä luotettava kuin monet muut ensisijaiset aseesi. Verrattuna tavanomaiseen haulinsylkijään, Selkäsauna loistaa väijytyksissä mutta on heikompi keskipitkiltä matkoilta. Tämän vuoksi sinun on oltava mahdollisimman lähellä kohdetta, joten sinun on jatkuvasti ravattava vihollisten lähettyvillä.

Toissijaiset aseet

Pistooli + mukautetut versiot

Pistol Lugermorph C.A.P.P.E.R

Pistooli on tukiase, jota käytetään pääasiassa jo pahasti vahingoittamiesi vihollisten viimeistelyyn tai kaukaisten vihollisten vahingoittamiseen. Sen voi ladata huomattavasti nopeammin kuin minkään ensisijaisista aseistasi, ja sitä voidaankin käyttää vihollisten häiritsemiseen tai vetäytyvien joukkuetoverien suojaamiseen. Se on myös hyvä tapa hoidella Vartiotykkejä kaukaa.

Naps! Atomi-isku + mukautetut versiot

Bonk! Atomic Punch Festive Bonk! Atomic Punch

Naps! Atomi-isku on yleishyödyllinen esine, jota voi käyttää suojautumaan miltä tahansa vihollisiskuilta. Sen päätarkoituksena on väistellä tai häiritä vihollistulta. Voit esimerkiksi käyttää sitä pääsemään Vartiotykkien ohi, vetäytymään turvallisesti tai houkutella Demomaneja räjäyttämään tahmapommiansansa turhaan. Taistelun ulkopuolella sitä voi käyttää selviytymään tulesta, verenvuodosta tai Atomisoijan aiheuttamalta vahingolta itseen. Vaikkakin olet lähes näkymätön sen vaikutuksen alaisena, älä silti vitkastele avoimilla paikoilla; olet yhä altis potkuille etkä halua jäädä kiinni kun Naps! -vaikutus päättyy.

Krittikola

Crit-a-Cola

Krittikola on yleishyödyllinen esine joka palkitsee sinut riskien ottamisesta. Käytettäessä teet varmoja minikriittisiä osumia ja voit liikkua 25% nopeammin, mutta otat tästä "hintana" 10% enemmän vahinkoa. Sitä on hyvä käyttää juuri ennen väijytystä tai muita tilanteita, joissa vastustaja ei ehdi kostaa ajoissa. Jos käytät Krittikolaa kaukaa vihollisten häiritsemiseksi, se sopii hyvin yhteen Pysäyttäjän kanssa.

Hullu maito + mukautetut versiot

Mad Milk Mutated Milk

Hullu maito heitetään kranaatin tavoin ja se poistaa väliaikaisesti uhreiltaan hyvät vaikutukset, jolloin kuka tahansa tiimissäsi voi parantaa itseään vahingoittamalla vihollista. Sitä voidaan käyttää joko pienissä, yksittäisissä tappeluissa tai suurissa tulitaisteluissa tiimisi tukemiseen. Hullun maidon avulla voi myös paljastaa tiimitovereiksesi tekeytyneitä Spyita.

Siipeilijä

Winger

Pistoolin tavoin Siipeilijää voi käyttää häiritsemään vihollisia tai turvaamaan vetäytyminen. Pistooliin verrattuna sen suurempi vahinko sopii paremmin lyhyisiin kohtaamisiin; Siipeilijä tekee vähemmän vahinkoa ajan mittaan johtuen sen pienemmästä lippaan koosta. 25% hyppäämiskorkeus tekee liikkeistä vaikeasti päästäviin paikkoihin helpompaa ja toimii hyvin Atomisoijan kanssa.

Söpönassun sormipyssy

Pretty Boy's Pocket Pistol

Kun Söpönassun sormipyssy on aktiivisena aseenasi, et ota lainkaan putoamisvahinkoa ja saat viisi terveyspistettä joka osumasta. Se tekee sinusta 20% alttiimman vahingolle, joten sinun tulee välttää vahinko kokonaan. Sen tulitusnopeus on myös Pistoolia hitaampi, joka tekee siitä paremman pienen vahingon tuottamiseen taistelujen sijasta. Söpönassun sormipyssy toimii hyvin Pikkupojan paukkuraudan kanssa.

Lentävä giljotiini

Flying Guillotine

Lentävä giljotiini voidaan heittää kuuden sekunnin välein kohtalaisen vahingon sekä verenvuodon aiheuttamiseksi, joka tekee siitä sopivan keskipitkiä taisteluja varten. Jos se osuu tainnutettuun viholliseen, se tekee varman kriittisen osuman.

Lähitaisteluaseet

Maila + mukautetut versiot

Bat Frying Pan Saxxy Conscientious Objector Festive Bat Freedom Staff Bat Outta Hell Memory Maker Ham Shank Golden Frying Pan Necro Smasher Crossing Guard Batsaber


Koska teet jo valmiiksi niin paljon vahinkoa lähietäisyydeltä, käytä Mailaa vain, kun ammukset ovat loppu tai jos olet tuhoamassa keskeneräisiä Engineerin rakennuksia. Nopeasti liikkuva Maila tekee vähemmän vahinkoa kuin Haulinsylkijäsi.

Nukkumatti

Sandman

Nukkumatti laskee maksimiterveyspisteitäsi hieman, mutta voit sen avulla iskeä vihollisia tainnuttavilla baseball -palloilla. Se sopii hitaita kohteita kuten Heavyja vastaan.

Pyhä Makrilli + mukautetut versiot

Holy Mackerel Unarmed Combat Festive Holy Mackerel

Pyhä Makrilli toimii täysin samalla tavalla kuin Maila, mutta kertoo joka osumasta erikseen tappolokissa. Osuma, joka aktivoi Spyn kuoleman näyttelemisen ei esiinny osumana eikä tappona. Tämä helpottaa Kuolemankelloa käyttävän Spyn etsimisessä.

Karkkikeppi

Candy Cane

Kun sinulla on Karkkikeppi käytössä, jokainen tappo saa vihollisesi tiputtamaan elämälaatikoita. Näitä voi käyttää parantamaan tiimitovereitasi etulinjoilla. Karkkikepin ei tarvitse olla aktiivisena tätä esinebonusta varten. Tästä huolimatta, olet herkempi räjähdysvahingolle. Tämä tarkoittaa sitä, että täysosuma raketista tai kranaatista tappaa sinut yhdestä osumasta. Spyn joka käyttää Kuolemankelloa on helpompi tunnistaa, koska hän ei tiputa elämälaatikoita lavastaessaan oman kuolemansa.

Piikkipamppu + mukautetut versiot

Boston BasherThree-Rune Blade

Kun isket vihollista Piikkipampulla, se aiheuttaa verenvuotovahinkoa lisättynä normaalin mailan lyöntivahinkoon. Jos kuitenkin satut lyömään vihollisesta ohi, aiheutat itsellesi verenvuotoa. Täten, hyökkää vain silloin, kun olet varma, että hyökkäys osuu. Aiheuttamalla vahinkoa itsellesi, voit auttaa Mediciä täyttämään hänen Ylilatausmittarinsa. Verenvuotoefekti auttaa myös verhoutuneitten Spyitten löytämisessä. Satuttaessa itseäsi, aiheutat pienen määrän iskuvoimaa. Tämän avulla voit hypätä korkeammalle terveyspisteitten kustnnuksella.

Tähtitikku

Sun-on-a-Stick

Tähtitikku tekee saman verran vahinkoa Syttyneitä vihollisia vastaan, kuin jos ampuisit heitä läheltä Haulinsylkijällä. Täten, Sinä ja Pyro loistatte lähitaistelussa ja voitte usein viimeistellä vihollisen ilman tiimitovereitten apua. Hyödyllisyydestä huolimatta tarviset Pyron avuksi, siksi et välttämättä voi hyödyntää tätä tekniikkaa usein.

Sotaviuhka

Fan O'War

Sotaviuhka tekee pienen määrän vahinkoa, mutta "tuomitsee viholliset kuolemaan", aiheuttaen pienen valkoisen pääkallon ilmestymisen uhrin pään yläpuolelle. Tästedes vihollisen ottama vahinko on mini-kriittistä. Yksi vastaan Yksi - taistelutilanteessa ota viuhka esille, tuomitse vihollinen, ja vaihda toiseen aseeseen viimeistelläksesi asian. Sotaviuhka on hyödyttömämpi suuria vihollisjoukkoja vastaan, koska olet vähillä terveyspisteillä, ja voit tuomita vain yhden vihollisen kerrallaan.

Atomisoija

Atomizer

Atomisoijan ei tarvitse olla aktiivinen taatakseen sinulle oikeuden triplahyppyyn, joten voit jättää huomiotta sen sivuvaikutukset ja simppelisti käyttää Ensisijaista asettasi lähitaistelussa. Triplahypyn lisäämä liikkuvuus on usein sen kustantaman 10 terveyspisteen arvoinen, varsinkin jos se tarkoittaa vihollisen taakse hyppäämistä, tai kuolettavan raketin väistämistä. Jos yhdistät Atomisoijasi Luonnonvoimaan, voit sovittaa potkaisun ja triplahypyn nelinkertaiseksi hypyksi. Naps! Atomi-Iskun vaikutuksen alaisena et ota ollenkaan vahinkoa kolmannesta hypystä.

Paketointipalvelu

Wrap Assassin

Samaan tapaan kuin Nukkumatti, Paketointipalvelu lähettää liikkeelle pallon, joka aiheuttaa verenvuotovahinkoa osuttuihin vihollisiin. Kaikista hyödyllisintä sitä on käyttää heikentämään voimakkaampia vihollisia, ja sitten viimeistellä heidät Haulinsylkijällä. Jos käytät Ensisijaista asettasi Lähitaistelussa, voit olla välittämättä paketointipalvelun vähennetystä lyöntivahingosta.