Grundläggande Spanarstrategier

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Say goodbye to ya kneecaps, chucklehead!
Spanaren

Spanaren är den snabbaste och diskutabelt mest mobila klassen i spelet. Trots ömtålig, så låter hans fart och förmåga att dubbelhoppa honom att lätt komma åt alternativa vägar på många kartor, vilket gör honom extremt oförutsägbar och effektiv vid bakhåll. Han räknas som två spelare när han övertar en Kontrollpunkt eller puttar en Bombvagn, vilket gör honom ideal för att avsluta uppdragsobjektiv fort. Under strid gör hans höga skadeeffekt och rörlighet honom till en av de bästa i en-mot-en strid. På grund av att hans hälsa är så låg, så litar Spanaren helt och hållet på att undvika skada för att överleva; till exempel så låter hans dubbelhopp honom undvika rekyleffekter och fallskada. För att maximera skadan gjord och minimera skadan tagen, så brukar en bra Spanare hålla sig i utkanten av ett stridsfält och döda viktiga fiender. Vapen som kan sakta ner eller följa spelare, som Natascha eller Sentry Gun, är dödliga för Spanaren.


Primärvapen

När du strider, använd inte bara musen för att sikta på fiender. Använd din rörelse för att hålla fienden centrerad på din skärm och skjut när ditt sikte och fienden korsas. Det här tillåter dig att fokusera på att röra dig effektivt och oförutsägbart, vilket gör dig svårare att träffa, på samma gång som ditt sikte blir smidigare och mer noggrant med hjälp av förutsägelse. Hitta det avståndet du fungerar bäst på och använd din fart för att behålla det; i närstrid gynnar snabba hopp för att undvika fiendens skott skjutna neråt, medan mera måttliga avstånd tillåter dig att hålla dig på marken och kontinuerligt "strafea" från sida till sida.

Hagelbössa

Scattergun

Vid direkt avstånd kan din Hagelbössa döda de flesta klasserna med bara två välplacerade skott. Det är ditt bästa vapen för långvarig strid på grund av dess rimliga magasinstorlek och höga skadeeffekt. Hagelbössans skottspridning är väldigt bred, så byt till din Pistol för fiender som är långt borta.

Hagel-Med-Kraft

Force-A-Nature

Hagel-Med-Kraft har hög sprängkraft, men måste laddas om ofta, vilket gör den till ett bra "hit-and-run" vapen. Utrusta dig med Pistolen när du använder Hagel-Med-Kraft så att du alltid har ett vapen att skjuta. Du kan använda Hagel-Med-Krafts rekyl på dig eller ditt mål; en fiende som är slungad upp i luften bäddar för en lätt "kill", medan den självförvållande rekylen tillåter dig att "Force Hoppa" till ännu mer oförutsägbara platser. Om du aktivt hoppar under strid, spara ditt dubbel hopp tills efter du har skjutit med Hagel-Med-Kraft; rekylen kan lämna dig upphängd och försvarslös i luften.

Shortstop

Shortstop

Shortstopen är en blandning mellan Hagelgeväret och Pistolen. Medan den gör mindre skada än andra primära vapen, så gör dess tighta skottspridning den mer pålitlig vid längre avstånd. Shortstopen laddar om ganska fort, vilket låter dig kontinuerligt skjuta och göra konsekvent skada. Dock så använder den samma ammunition som Pistolen, så du borde använda ett annat sekundärt vapen för att spara ammunition.

Läskpopparen

Soda Popper

Läskpopparen är lik Hagel-Med-Kraft, men besitter inte rekyleffekten. Precis som Hagel-Med-Kraft, är den bäst använd som ett "Hit-and-run" vapen. Hursomhelst, den snabbare omladdnningstiden gör att den är mer pålitlig under längre strid. Läskpopparens Hype mätare fylls bara när du rör på dig och har Läskpopparen som aktivt vapen. Du kan kontrollera när du ska aktivera Hypen genom att röra dig tills mätaren är nästan full, och sen byta till ett annat vapen tills du möter en fiende. De garanterade mini-crittarna från Hypen är inte bundna till bara Läskpopparen och fungerar ganska bra till dina andra vapen.


Sekundärvapen

Pistol / Lugermorph

Pistol

Pistolen är ett reservvapen, huvudsakligen använt för att göra slut på skadade mål. Den laddar om mycket snabbare än alla dina primära vapen och kan användas för att trakassera fiender eller täcka en reträtt. På längre avstånd, använd pistolen för att åsamka konsekvent skada.

Bonk! Atomic Punch

Bonk! Atomic Punch

Bonk! Atomic Punch är ett situationsanpassat bruksföremål som kan användas för att undvika eller attrahera fiendens skott. Till exempel så kan du använda det för att distrahera Sentry Guns, reträtt på ett säkert sätt, lura Demomen till att detonera deras egna stickybombs-fällor, eller blockera flaskhalsar.

Crit-a-Cola

Crit-a-Cola

Crit-a-Cola är ett föremål som kan belöna dig för att ta risker. Eftersom det gör om all skada tagen och gjord till mini-crits, så ska du endast dricka det innan ett överfall från bakhåll, eller för att trakassera fiender på avstånd med din Shortstop. Effekten från Crit-a-Cola kommer inte att stapla på effekten av andra föremål, så drick det inte och ta skada om du inte behöver det.

Manisk Mjölk

Mad Milk

Manisk Mjölk är kastad som en granat och tillfogar en tillfällig debuff på sina offer, som tillåter alla dina lagkamrater att hela sig genom att skada offret som är under effekten av Manisk Mjölk. Den kan användas i både ensamstrid eller stora eldstrider för att ge dig och dina lagkamrater ytterlig överlevnadsförmåga. Dessutom så kan Manisk Mjölk användas för att utsläcka brinnande lagkamrater eller avslöja dolda Spioner.

Yttern

Winger

Precis som pistolen, så kan Yttern användas för att trakassera fiender eller täcka en reträtt. Dess ökade skada är balanserad av den förminskade magasinsstorleken. Yttern åsamkar mindre skada än pistolen under längre tidsperioder, vilket gör den effektivare för snabba möten.

Närstridsvapen

Slagträ / Saxxy / Vapenvägraren / Festligt Slagträ

Bat Saxxy Conscientious Objector Festive Bat

På grund av att du redan skadar så mycket på nära håll, så skall du endast använda ditt Slagträ när du har slut på ammunition eller när du handskas med obevakade Tekniker-byggnader. Även om det svingas fort, så skadar det ändå mer än andra närstridsvapen.

John Blund

Sandman

John Blund sänker din maximala hälsa men ger tillgång till ett alternativt skott som slungar en baseboll kapabel till att stunna fiender. Bollen flyger måttligt snabbt i en båge projektil, så träffa din fiende så. Du kan stunna fiender antingen innan du attackerar eller för att täcka en säker reträtt. I stora eldstrider så ska du fokusera på de farligare fienderna, så som Den Tunga Artilleristen och crit-boostade fiender.

Fina Fisken / Obeväpnad Strid

Holy Mackerel Unarmed Combat