Basic Sniper strategy/nl

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Ik kom jullie halen, bastaarden!
De Sniper

De Sniper blinkt uit in het afmaken van vijanden van verre afstanden. Zijn vaardigheid om een hoodschot te kunnen maken zorgt ervoor dat hij veel schade kan doen bij vijanden, voordat die vijanden bij hem in de buurt komen. Zijn effectiviteit neemt exponentieel toe met zijn vaardigheden; een ervaren Sniper kan meer dan drie onervaren Snipers waard zijn. Belangrijke doelen voor een Sniper zijn onder andere vijandelijke Snipers, Medics, Heavies en Engineers. De Sniper is één van de zwakste klassen van dichtbij, en is dus vaak het doel van klassen die alleen opereren, zoals Scouts en Spies. Als een Sniper alleen in een hoek staat, heeft hij een grote kans om vermoord te worden. Een goede Sniper zwerft over het slagveld achter zijn team en blijft niet op één plek hangen.

Primaire wapens

Elk primaire wapen vertrouwt op je precisie, het is dus belangrijk om met de gevoeligheid van je muis te experimenteren, tot je je er comfortabel bij voelt. Als het te laag is, zul je moeilijk op vijanden kunnen richten die veel ontwijken. Als het te hoog is, zul je moeilijk kunnen precies kunnen richten, bijvoorbeeld op het hoofd van je vijand. Andere aanpasbare instellingen op je computer, zoals de muis acceleratie, kun je aan of uit zetten om je precisie te verhogen. Als je van een verborgen positie schiet, moet je onthouden dat de deathcam je locatie verraad aan de vijand. Verander dus vaak van positie, en houd een oogje in het zeil voor vijanden die je van achter proberen aan te vallen, met name Spies.

Snipergeweer / Feestelijk Snipergeweer

Sniper Rifle Festive Sniper Rifle

Jouw Snipergeweer's lazer punt zal altijd zichtbaar zijn, waar je ook richt. Vijanden die je lazer punt zien zullen weten dat je op hun richt, en kunnen beslissen niet uit hun dekking te komen. Als je het wilt verbergen, zul je op een nabij object moeten richten, tot je klaar bent om te schieten. Als je op je vijand richt, moet je kiezen of je voor het lichaam of het hoofd wilt mikken. Ondanks dat een snelle headshot veel moeilijker is om te raken, doet het evenveel schade als een volledig opgeladen lichaamsschot. Als je vijand zich van jou aanwezigheid bewust is, zal hij veel heen en weer bewegen, en kan het dus makkelijker zijn om hem met een lichaamsschot te vermoorden, zeker als je weet dat hij maar weinig levens heeft. Ook als je niet volledig bent ingezoomd, is je snipergeweer nog steeds volledig accuraat en doet net zoveel schade als een ongeladen lichaamsschot, dus zoom niet in als je meteen moet schieten.

Jachtman

Huntsman

Laten de dit met het snipergeweer vergelijken, De jachtman kan niet inzoomen, het heeft een langzamere vuursnelheid en schiet relatief langzaam zijn projectielen, dit moedigt je aan om van dichterbij te vechten. Het kan niet worden gebruikt om te 'campen' zoals dat bij het snipergeweer kan, dit is omdat een volledig opgeladen pijl, die je langer dan vijf seconden hebt opgeladen, niet meer accuraat is, en je dus vaak je doel mist. Rechtermuisknop zal het opladen van je pijl stoppen, waardoor je munitie kan sparen en de Sniper zijn arm kan laten rusten. Een vriendelijke Pyro kan je pijl in de brand steken, waardoor jij vijanden van een afstand in de brand kan steken.

Sydney Slaper

Sydney Sleeper

De Sydney Slaper is een hele goede snipergeweer als je een niet accuraat bent, of als je bijna nooit hoofdschotten maakt. Ookal heb je wat minder kracht, een verzwakte vijand die in Jarate is ondergedoopt is een makkelijke prooi voor je vijanden. Zonder de kracht om hoofdschotten te geven, ben je erg kwetsbaar tegen vijandelijke Snipers die het standaard snipergeweer gebruiken en je zult alleen zwakkere klassen met een volledig opgeladen schot kunnen vermoorden.

Bazarenkoopje

Bazaar Bargain

Het bazarenkoopje is gemaakt voor goede Snipers die opeenvolgend hoofdschotten kunnen maken. Met een volledige bonus dat hij 50% sneller oplaad, kan je makkelijk grootlijvige klassen neerhalen. Ongeladen hoofdschotten doen evenveel schade, wat betekend dat je nog normaal met zwakkere klassen kan afhandelen.

Machina

Machina

De Machina's volledig opgeladen schot doet bonus schade en, alhoewel het moeilijk te doen is, schiet door meerdere vijanden tegelijk. De Machina heeft ook nadelen, je kan bijvoorbeeld niet ongezoomd schieten, en de tracer verraad je positie na elke schot. Het wordt steeds moeilijker om met je scope te richten als de vijanden dichterbij komen, dus het is het beste om middelmatige afstand te houden en steeds van positie te veranderen. Een volledig geladen schot is het beste te benutten als de vijand geclusterd staat, omdat een hoofdschot van de standaard snipergeweer al een overgeneesde Heavy in één schot kan neerhalen.

Secundaire wapens

Machinepistool

Submachine Gun

Ookal is het machinepistool een wak wapen, het blijft sterker dan je slagwapens en kan worden gebruikt om verzwakte vijanden of vijanden die moeilijk te raken zijn, zoals de Scout, te vermoorden. Het is makkelijker om jezelf te verdedigen met een machinepistool dan met Jarate als je in je eentje operereerd. Het wapen gaat goed samen met de jachtman, omdat ze allebei van dichtbij gebruikt worden. Ook gaat het goed samen met de Machina, omdat je daarmee niet kan inzoomen.

Scheermesrug

Razorback

De Scheermesrug werkt het beste als je dichtbij vijanden vecht, waar veel Spies zijn. Een Spy verraad zichzelf door jou aan te vallen met zijn mes als je een scheermesrug gebruikt. Maar een Spy kan nog steeds zijn Revolver gebruiken om je gemakkelijk te vermoorden. Het machinepistool of de Jarate werken beter als anti-spy maatregelen.

Jarate

Jarate

Jarate wordt net als een granaat gegooid, en brengt een laag op de vijand, hierdoor neemt het ondergedoopte slachtoffer extra schade op. In grote gevechten is het slim om op een middelmatige afstand te blijven, zodat je meerdere vijanden tegelijk kan onderdopen, en je teammaten kunnen ze dan afmaken. De Jarate gaat goed samen met de Bushwacka, je kan hier snel vijanden die te dichtbij komen afmaken. Jarate kan ook teammaten die in de brand staan doven, en het kan een onzichtbare Spy zichtbaar maken.

Darwins gevarenschild

Darwin's Danger Shield

Je kan Darwins gevarenschild samen met de jachtman gebruiken voor gevechten van dichtbij. Het beschermd je niet van ruggesteken, dus je blijft net zo kwetsbaar voor Spies als altijd.

Slagwapens

Kukri-mes / Saxxy / Gewetenrijke Bezwaarder

Kukri Saxxy Conscientious Objector

Het Kruki mes een goed wapen om met vijanden van dichtbij af te handelen, vooral Spies.

Stammenmans Shiv

Tribalman's Shiv

Als je het bloed effect meerekend, doet één klap van de Stammenmans Shiv meer schade dan de standaard Kukri-mes, maar over een langere periode niet meer. Gebruik het als je jezelf vak maar een paar slagen ziet doen op vijadnen. Als je iemand onderdoopt in Jarate zal het de schade van het bloeden stevig vergroten. Het bloed effect kan ook worden gebruikt om onzichtbare Spies te vinden.

Bushwacka

Bushwacka

Gebruik de Bushwacka in combinatie met Jarate om snel van nabije vijanden af te komen met gegarandeerde voltreffers. Vijanden zullen bijna nooit naar je toe rennen, waardoor de Bushwacka-Sydney Slaper combinatie minder effectief is. Als een Pyro je insluit, heb je weinig kans om te overleven, met of zonder Bushwacka.

Shahanshah

Shahanshah

De Shanhanshah doet minder schade als je meer dan de helft van je maximum levens hebt, en meer schade als je minder dan de helft van je maximum levens hebt. Als je wordt ingesloten door meerdere vijanden is het slim om andere wapens te gebruiken tot je levens laag genoeg zijn om de Shahanshah met zijn volledige capaciteiten te benutten.


Voorwerp set effecten

De Croc-o-style Kit

Sydney Sleeper Darwin's Danger Shield Bushwacka Ol' Snaggletooth

Deze set geef je een bonus waardoor je een iets grotere kans hebt om vijandelijke Snipers te vermoorden. Maar je mist de offensieve wapens om dit te doen, en daardoor is zelf-verdediging met deze set erg moeilijk. Doordat de Sydney Slaper geen hoofsdchotten kan geven kan je de zwaardere klassen nog steeds vermoorden, en zul je elk schot moeten opladen, zelfs als je tegen zwakkere klassen vecht.

Zie ook