Grundläggande Krypskyttstrategi

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search

Krypskytten är överlägsen i att ta ner fiender från långa avstånd. Hans förmåga att få huvudskott låter honom orsaka allvarlig skada på fiender innan de ens kan komma i närheten. Han effektivitet ökar exponentiellt med spelarens skicklighet; en erfaren Krypskytt kan vara värd tre eller flera. Viktiga mål för en Krypskytt inkluderar fientliga Krypskyttar, Sjukvårdare, Tung Artillerister och Tekniker. Krypskytten är en av de svagaste klasserna på nära avstånd och blir ofta målet för klasser som arbetar ensamma, så som Spanare och Spioner. Om han är ensam och omringad, kommer han troligen att dö. En bra Krypskytt förflyttar sig runt slagfältet bakom hans lagkamrater och campar inte på ett enda ställe.

Primärvapen

Alla dina primärvapen förlitar sig på precision, så experimentera med ditt pekdons känslighet tills du hittar en bekväm inställning. Om den är för låg så kommer du få det svårt att träffa fiender som duckar undan ofta. Om den är för hög kommer du få problem med att sikta på mer specifika mål, som dina fienders huvuden. Om du avfyrar från en gömd position, kom ihåg att dödskameran avslöjar din plats för fienden. Byt position ofta och håll ett öga på fiender som kan överrumpla dig, speciellt Spioner.

Krypskyttegevär

Item icon Sniper Rifle.png

Ditt Krypskyttegevärs laserprick är synlig för fienden. Om du vill gömma den, sikta på ett närliggande objekt tills du är redo att skjuta. När du siktar på en fiende, välj noggrant om du vill sikta mot huvudet eller kroppen. Trots att ett snabbt huvudskott kan vara svårt att träffa, kommer det att orsaka lika stor skada som ett fullt laddat kroppsskott. Om ditt mål vet om din position och rör sig i sidled, kan det vara lättare att döda honom med ett kroppsskott, speciellt om du vet att hans hälsa är låg. När du inte är inzoomad kommer Krypskyttegeväret ändå att avfyra helt pricksäkra skott och orsakar lika mycket skada som ett oladdat skott, så slösa inte tid på att försöka zooma in om du måste avfyra på direkten.

Huntsman

Item icon Huntsman.png

Till skillnad från Krypskyttegeväret, kan Huntsman inte zooma in, har en långsam eldgivningshastighet och avfyrar relativt långsamma projektiler, vilket uppmuntrar dig till att slåss på frontlinjen. Den kan inte lika lätt användas till att campa vid ett område, eftersom att ett laddat skott som har behållits dragen i över fem sekunder inte kommer följa ditt hårkors och generellt missa ditt mål. Alternativeld låter dig avbryta laddningen av en pil, vilket tillåter dig att spara ammunition och vila Krypskyttens arm. Allierade Pyros kan tända dina pilar och tillåter dig därmed att tända eld på spelare från långt avstånd.

Sydney-Sövaren

Item icon Sydney Sleeper.png

Sydney-Sövaren är utmärkt om du har lägre pricksäckerhet eller infinner dig i att du inte lyckas landa några huvudskott. Även fast du förlorar eldkraft, kommer svaga fiender täckta med Jarate vara lätta mål för dina lagkamrater. Utan förmågan att kunna landa huvudskott är du sårbar mot fientliga Krypskyttar som använder Krypskyttegeväret och kommer endast kunna döda de svagare klasserna med ett fullt laddat skott.

Basarfyndet

Item icon Bazaar Bargain.png

Basarfyndet är menad för konsistenta Krypskyttar som kan landa efterföljande huvudskott. Med en full bonus kommer den att ladda upp till 50% snabbare, vilket tillåter dig att snabbt ta ner robusta klasser. Oladdade huvudskott orsakar lika mycket skada, vilket betyder att du kan ta dig an svagare klasser normalt. Du kan säkert behålla din laddning genom att använda ozoomade skott vid medelavstånd.

Machina

Item icon Machina.png

Machinas fullt laddade skott orsakar bonusskada och, medan det är svårt att rada upp, kan genomborra flera fiender. Däremot kan den inte avfyras om man inte är inzoomad och den avfyrar spårljusammunition som avslöjar din position efter varje skott. Det blir svårare att rå på närgående fiender medan du är inzoomad, så behåll ett avstånd från den huvudsakliga striden och byt plats regelbundet. Det fullt laddade skotten används bäst då det siktas mot en stor grupp med fiender, eftersom ett fullt laddat skott till skillnad från Krypskyttegeväret, är kapabel att omedelbart döda en överhelad Tung Artillerist.

Sekundärvapen

Kpist

Item icon Submachine Gun.png

Medan Kpisten är ett svagt vapen, är den starkare än ditt närstridsvapen och kan användas för att göra slut på svaga fiender. Den är lättare att försvara dig själv med än Jarate när du är ensam eller ifrån dina lagkamrater. Beroende på dess natur vid kortare avstånd, fungerar den bra ihop med Huntsman eller Machina.

Razorback

Item icon Razorback.png

Razorback fungerar bäst när du strider nära allierade, där Spioner riskerar att avslöja sig själva om de skulle attackera dig. Om du är isolerad kan en Spion fortfarande använda sin Revolver för att enkelt döda dig. Kpisten eller Jarate är bättre anti-Spionval om du inte blir anfallen konstant.

Jarate

Item icon Jarate.png

I stora eldstrider, använd Jarate för att stänka ner flera fiender på en gång och låt dina lagkamrater slutföra jobbet. Tillsammans med Bushwacka kan man lätt ta ner fiender som kommer för nära. Jarate kan släcka lagkamrater som brinner, så väl som enkelt annullera Spionens Döljning och förklädnad.

Darwins Farosköld

Item icon Darwin's Danger Shield.png

Överväg att använda Darwins Farosköld tillsammans med Huntsman för strid på nära avstånd. Den beskyddar dig inte från rygghugg, så du är lika sårbar mot Spioner som alltid.

Närstridsvapen

Kukri / Saxxy

Item icon Kukri.png Item icon Saxxy.png

Kukrin är ditt föredragna vapen när du måste ta dig an närgående fiender, speciellt Spioner.

Stamherrens Hemgjorda Kniv

Item icon Tribalman's Shiv.png

Om man inkluderar blödningseffekten, orsakar Stamherrens Hemgjorda Kniv mer skada än Kukrin, men över längre perioder. Använd den när du infinner dig att endast träffar ett fåtal slag på fiender vid närstrid. Om du täcker en fiende i Jarate kommer blödningseffekten bli mycket effektivare. Blödningseffekten kan även användas för att avslöja Dolda Spioner.

Bushwacka

Item icon Bushwacka.png

Använd Bushwackan i kombination med Jarate för att snabbt göra slut på närgående fiender. Det är ovanligt att fiender anfaller rakt emot dig, vilket gör att en Bushwacka-Sydney-Sövare kombination är mindre effektiv. Om en Pyro lyckas överrumpla dig, är det troligt att du kommer dö i alla fall, vilket gör sårbarheten för eld försumbar.

Shahanshahen

Item icon Shahanshah.png

Om du blir instängd av en fiende, använd Kpisten för att skada honom tills din hälsa är låg nog så att du kan använda Shahanshahen som en stark, sista utväg.


Föremålsuppsättningar

Krok-O-Stil-Kitet

Sydney Sleeper Darwin's Danger Shield Bushwacka Ol' Snaggletooth

Uppsättningsbonusen ger dig en aning ökad överlevnadsförmåga mot fientliga Krypskyttar. Däremot så gör saknaden av offensiva vapen det svårare att försvara sig själv. Eftersom att Sydney-Sövaren inte kan landa huvudskott, kan du inte döda robustare klasser själv och måste ladda alla skott för att döda svagare klasser med en träff. Erfarna fientliga Krypskyttar kommer dessutom helt enkelt landa kroppsskott på dig istället.

Lawrence av Australien

Bazaar Bargain Shahanshah Desert Marauder

I strid fungerar vapnen i denna föremålsuppsättning likt Krypskyttegeväret och Kukrin; ju mer precisa dina skott är, desto mindre är det troligt att du kommer behöva använda Shahanshahen i försvar.