Soldier-strategia

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Time to inform your next of kin!
The Soldier
Soldiertaunt1.PNG

Soldier on kova, kaikkiin tarkoituksiin sopiva hyökkäävä hahmoluokka, joka on etevä sekä hyökkäys- että puolustustarkoituksissa. Vaikka Soldier onkin hidas jalan, hän voi rakettihypätä päästäkseen pitkienkin matkojen päähän hetkessä ja päästäkseen sellaisiinkin paikkoihin, jonne muut hahmoluokat eivät pääsisikään. Hänen aseensa voivat päihittää useita vihollisia hetkessä, mutta niistä loppuvat ammukset nopeasti. Hyvän Soldierin pitäisi olla säästäväinen ja laskea tarkkaan ammuksensa, sekä tähdätä hyvin ja antaa räjähdysvahinkonsa tehdä mahtavia määriä lisävahinkoa vihollisiinsa ennen kuin alkaa ampua lisää projektiileja. Soldier on erinomainen kaveri Medicille, sillä hän voi vahingoittaa itseään raketinheittimellään ja siten auttaa nostamaan ylilatausta myöhempään käyttöön.

Ensisijaiset aseet

Raketinheitin + mukautetut versiot

Rocket Launcher Festive Rocket Launcher Silver Botkiller Rocket Launcher Australium Rocket Launcher

Raketinheitin ampuu hitaita raketteja, jotka tekevät raskasta vahinkoa suurella alueella. Jos osaat ohjailla rakettejasi oikein, voit tehokkaasti vahingoittaa vihollisiasi tähtäämällä näiden jalkoihin. Raketinheittimestä loppuvat nopeasti ammukset, joten ole säästäväinen rakettiesi suhteen. Aseen latausprosessi on suhteellisen hidas, joten käytä haulikkoa viimeistelemään jo vahingoittuneet viholliset, jos raketit loppuvat kesken. Voit raketinheittimen rakettien tuottamia räjähdyksiä hyväksikäyttäen uhrata hieman terveyspisteitäsi rakettihypyn tekemiseen, jotta pääset yllättäen hetkessä vihollistesi selustaan ampuaksesi heidät ennen kuin he ehtivät tajuta, että olet heidän takanaan. Voit myös käyttää raketinheitintäsi vihollisten heittämiseen, jolloin he ovat helppo kohde seuraavalle iskullesi.

Täysosuma

Direct Hit

Kuten nimestä voi päätellä, täysosuma ylentää erityyppistä tapaa pelata Soldierilla, ja sen avulla viholliset voi tappaa tavallista raketinheitintä nopeammin. Sen pienempi räjähdysalue on vähemmän tehokas kerääntyneitä vihollisia vastaan, joten sitä kannattaa käyttää yksittäisiä vihollisia vastaan. Raketin suurempi vahinko tekee sinusta vahvemman liikkumattomia tai hitaita kohteita, kuten vartiotykkejä ja Heavyja, vastaan ja tuhoaa lähietäisyydeltä yhdellä iskulla heikommat hahmoluokat, kuten Scoutit. Kokeneemmille pelaajille raketin nopeus tekee aerialista helpompaa.

Musta laatikko + mukautetut versiot

Black Box Australium Black Box Festive Black Box

Jos osut vihollisiin Mustan laatikon ampumilla raketeilla, saat hieman lisäterveyttä. Kuitenkin aseen pienempi koko heikentää pelaajaa; erityisesti rakettihypyn tehokkuus on paljon alhaisempi kuin ennen. Käytä tätä pitkittyneessä taistelussa, jossa sinulla on aikaa ladata asetta usein ja selviytyä pidempään kuin vihollisesi.

Rakettihyppääjä

Rocket Jumper

Rakettihyppääjän avulla voit harjoitella rakettihyppäämistä ottamatta lainkaan vahinkoa. Sillä voi rakettihypätä vihollisten lähietäisyydelle heidän voittamisekseen esimerkiksi lähitaisteluaseilla, mutta oikeassa taistelussa se ei ole kovin hyödyllinen.

Vapaudenheitin

Liberty Launcher

Vapaudenheittimen raketin suurempi nopeus tekee etenkin yksittäisen ilmassa olevien kohteiden tuhoamisesta paljon helpomoaa. Vapaudenheittimen lippaan koko on 25% suurempi mutta se tekee 25% vähemmän vahinkoa, joten voit - ja sinun täytyykin - ampua vihollisiasi paljon useammin. Vapaudenheittimellä myös otat vastaan 25% vähemmän vahinkoa rakettihypyistä, josta on paljon apua, kun sinun on tehtävä rakettihyppy, mutta terveyspisteesi ovat vähissä.

Karjankäristin

Cow Mangler 5000

Karjankäristin 5000 on loputtomasta ammusten määrästään huolimatta verrattavissa tavalliseen raketinheittimeen. Karjankäristin 5000 tekee Engineerin rakennuksiin vähemmän vahinkoa, mutta sytyttää viholliset tuleen. Karjankäristin 5000 toimii mainiosti vartiotykkejä vastaan, mikäli sinulla on apunasi joukko tiimitovereita, jotka pitävät huolen, ettei siitä koidu haittaa.

Alkuperäinen

Original

Alkuperäinen on tilastoiltaan identtinen tavallisen raketinheittimen kanssa. Kuitenkin sen ampumat projektiilit lentävät pikemminkin ristiin kuin oikeaan kuten raketinheittimen kanssa. Tämän vuoksi voi olla hankalaa osua vihollisiin, etenkin niihin, jotka ovat todella lähellä.

Kerjäläisen kanuuna

Beggar's Bazooka

Kerjäläisen kanuuna voi säästää kolme projektiilia ja sitten ampua ne kaikki kerralla. Huono puoli kuitenkin on, että Kerjäläisen kanuuna ei voi kerätä ammuksia Apulaitteista, joten sinun täytyy kerätä ammuksia ammuspakkauksista, käymällä Täydennyskaapilla tai keräämällä kuolleiden pelaajien aseita.

Ilmatuki

Air Strike

Toissijaiset aseet

Haulikko + mukautetut versiot

Shotgun Festive Shotgun

Haulikko on lyhyellä ja keskipitkällä etäisyydellä yhtä tehokas kuin monet muutkin toissijaiset aseet. Jos raketinheittimestäsi ovat ammukset loppu, haulikko on loistava vara-ase ja sitä voidaan käyttää viimeistelemään vihollisia, joita olet jo vahingoittanut raketinheittimelläsi. Voit myös vaihtaa haulikkoon vihollisten ollessa niin lähellä, että raketinheitin vahingoittaisi samalla myös sinua. Se on hyvä vaihtoehto kokeneita Pyroja ja Scoutteja, jotka voisivat helposti väistää raketinheittimesi ammukset, vastaan.

Sotalippu + mukautetut versiot

Buff Banner Festive Buff Banner

Sotalippu korvaa haulikkosi, jolloin olet vähemmän tehokas kaksintaistelussa. Sen avulla sinä ja läheiset liittolaisesi tekevät minikriittisiä osumia vähän aikaa. Pysy eturivissä ja käytä ensisijaista asetta, joka tuottaa hetkessä paljon vahinkoa suurella alueella (kuten raketinheitin) nostaaksesi nopeasti raivomittarisi. Se on tehokas etenkin, kun johdat hyökkäyksiä vihollisen alueelle, varsinkin, jos käytät sitä yhdessä ystävällisen Medicin ylilatauksen kanssa. Vaikutuksen alue on suuri ja esteet eivät sitä pysäytä, ja tiimitoveriesi on helppo seurata sinua.

Terässaappaat

Gunboats

Terässaappaiden avulla voit tehdä useita rakettihyppyjä ilman, että tarvitset Mediciä parantamaan sinua, sillä ne suojaavat sinua rakettihyppyjen aiheuttamalta vahingolta. Niitä ei myöskään tarvitse ottaa esiin joka kerta tarvittaessa, joka helpottaa paljon asioita.

Pataljoonan taustatuki

Battalion's Backup

Pataljoonan taustatuki on kuin sotalippu, mutta se vähentää sinun ja tiimitoveriesi ottamaa vahinkoa 35%. Voit käyttää hyödyksi sen puolustavaa auraa muunmuassa johtaessasi hyökkäyksiä, pitämässä paikkaa tai torjuessa Kritzkriegin tai sotalipun. Aura vähentää myös vartiotykeiltä otettua vahinkoa 50%, jolloin Engineerin pesän tuhoaminen on helppoa. Lisäksi saat 20 passiivisesti terveyspistettä lisää.

Näkinkeisari

Concheror

Näkinkeisari on kuin sotalippu, mutta sen aura tekee läheisistä tiimitovereista nopeampia ja palauttaa heidän terveyspisteitään, mikäli he tekevät vahinkoa. Toisin kuin muiden lippujen, Näkinkeisarin parannusefekti ei ole hyödyllinen, jos käytät sitä vain itseesi. Sitä tulee käyttää, kun tiimitovereita on lähistöllä.

Miehenpolkijat

Mantreads

Miehenpolkijoilla putoamisvahingostasi 3x tehdään siihen pelaajaan, jonka päälle laskeudut rakettihypyn jälkeen. Yritä siis tehdä rakettihyppy niin, että varmasti putoat vihollisen päälle, mikäli käytät miehenpolkijoita.

Reserviräiskijä

Reserve Shooter

Kun heität vihollisen ilmaan raketilla, haluat hyvin todennäköisesti viimeistellä tämän ennen kuin hän laskeutuu ja pääsee kostamaan sinulle. Reserviräiskijä sopii tähän mainiosti, varsinkin, kun laskeutuminen voi olla vaikeaa. Kuitenkaan se ei ole yhtä luotettava toissijainen ase kuin haulikko, sillä sitä on ladattava hyvin usein. Käytä sitä vain viimeistelemään yhä ilmassa olevat viholliset ennen kuin sinusta tulee altis tämän vastaiskulle.

Biisoninpaimennin

Righteous Bison

Haulikkoon verrattuna Biisoninpaimennin on heikompi lyhyeltä etäisyydeltä; se aiheuttaa vähemmän vahinkoa, sillä on pienempi lipas ja sen projektiilit ovat normaaleja luoteja hitaampia. Se kuitenkin on tarkka pidemmiltä etäisyyksiltä, ei vaadi ammuksia ja se on nopeaa ladata, eli voit käyttää sitä lakkaamatta vihollisen häiritsemiseen. Se on myös tehokas suuria joukkoja ja pakenevia vihollisia vastaan. Vaikka se tekeekin vähemmän vahinkoa rakennuksiin, sillä voi helposti osua niiden takana piileskelevään Engineeriin.

Liitäjän laskuvarjo

B.A.S.E. Jumper

Liitäjän taskuvarjo ja rakettihyppääjä ovat oivallinen yhdistelmä. Se on kuitenkin maan pinnalla tehokkaaseen haulikkoon verrattuna heikko, ja sitä kannattaa käyttää vain rakettihyppyjen yhteydessä ollessasi ilmassa.

Paniikkikohtaus

Panic Attack

Paniikkikohtaus toimii kuten Kerjäläiskanuuna; mutta tällä kertaa kolmen sijasta voit säästää neljä panosta. Nimensä mukaisesti paniikkikohtaus loistaa tilanteissa, joissa voisit yhtä hyvin vain panikoida.

Lähitaistelu

Lapio + mukautetut versiot

Shovel Frying Pan Saxxy Conscientious Objector Freedom Staff Bat Outta Hell Memory Maker Ham Shank Golden Frying Pan Necro Smasher Crossing Guard

Lapio on verrattavissa muiden hahmoluokkien lähitaisteluaseisiin. Hitautesi kuitenkin tekee siitä melko hyödyttömän, ellet sitten kytkeydy lähitaisteluun puolellasi oleva Medic rinnallasi, on suositeltavaa valita jokin toinen lähitaisteluase.

Tasoittaja

Equalizer

Tasoittaja tekee vain puolet lapion tekemästä vahingosta, jos sinulla on täydet terveyspisteet. Et kuitenkaan yleensä tarvitse sitä kun sinulla on täydet terveyspisteet. Tasoittaja tekee sitä enemmän vahinkoa, mitä vähemmän sinulla on terveyspisteitä jäljellä, jolloin se on tehokas sinua vainoavia suurta vahinkoa tekeviä lähitaisteluaseita käyttäviä vihollisia vastaan. Muista siis olla käyttämättä tasoittajaa, jos haluat Medicin parantavan sinua normaalisti.

Pain Train

Pain Train

Käytä [Pain Trainia] vain, kun valtaatte puolustuspisteitä tai työnnätte pommilastia aktiivisesti; Pommilasti -tila on ainoa tila, jossa tämä ase on edullinen. Jos sinulla on Medic-kaveri rinnallasi, voit käyttää tätä asetta rakettihyppääjän kanssa, jolloin voit työntää pommilastia yhtä nopeasti kuin Scout.

Puolisokea Samurai

Half-Zatoichi

Puolisokea Samurai toimii mahtavasti vain, jos kyseisellä aseella on toinen kantaja kyseisessä kentässä. Sitä ei myöskään voi vaihtaa toiseen aseeseen, ennen kuin sillä on tehty tappo.

Disciplinary Action

Disciplinary Action

The Disciplinary Action has an increased melee range of 75% but deals slightly reduced damage. The main perk of this weapon is that it allows you to strike a teammate to temporarily boost both of your running speeds. Thus, you can use it to increase your mobility without sacrificing health via rocket jumping. Stay near allies so that you can make use of the speed boost more often; it can be used when running to the front lines, retreating, or chasing after faster opponents.

Market Gardener

Market Gardener

The Market Gardener can be useful if you actively rocket jump while in combat. While it is simpler and more practical to continue firing rockets while airborne, the style points gained from landing a melee attack while rocket jumping cannot be disregarded. To increase the chances of landing that critical melee hit, familiarize yourself with the mechanics of rocket jumping. Rocket jumping over obstacles or up to higher elevations can greatly aid in catching opponents by surprise. The Mantreads can be used alongside the Market Gardener to avoid being easily shoved away while in midair.

Escape Plan

Escape Plan

As your health decreases, wielding the Escape Plan will grant you increasingly faster speed, allowing you to escape attackers with ease. Because it marks you for death, you're discouraged from using it to quickly engage an enemy. Additionally, you can use the Rocket Launcher to damage yourself so that you can quickly reach the front lines; if doing so, make sure you don't get picked off by a stray enemy before you can find a source of healing. Remember to put it away if you want a friendly Medic to heal you normally.