Grundläggande Spionstrategi

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Spionen specialiserar sig på bedrägeri och överträffar i att straffa fientliga spelare som begår misstag. Trots att han är skör och har några av de svagaste vapnena i spelet, kan han rygghugga fiender och sappa Teknikers byggnader. Spionen kommer nästan alltid att röra sig bakom fientliga linjer. För att hjälpa till med detta, kan han använda döljning och förklädnader för att ta sig omkring obemärkt. Förmågan att se fiendespelares namn och hälsa tillåter honom att göra slut på svaga motståndare med sin Revolver. På grund av hotet han utför, kommer fiender frekvent att Spionkolla deras lagkamrater. Pyrons eld kommer göra både förklädnad och döljning värdelös, vilket gör denne till den farligaste motklassen för Spionen. En bra Spion kommer använda både hans Döljning och Förklädnadskit för att undvika att dra till sig uppmärksamhet.

Primärvapen

Revolvern / Big Kill

Item icon Revolver.png Item icon Big Kill.png

Även fast den är svagare än andra primärvapen, är Revolvern extremt precisionssäker, så du kan använda den för att ta ner fiender från längre avstånd. Det finns flera situationer där du kommer välja att använda den i strid istället för Kniven, som vid misslyckade rygghugg, då du inte säkert kan närma dig ett mål, eller när en Krypskytt har en Razorback utrustad.

Ambassadören

Item icon Ambassador.png

Använd Ambassadören om du är säker på att sikta. Förmågan att kunna landa huvudskott låter dig ta ner de flesta klasser med endast ett par skott och går väl ihop med din förmåga att kunna se fiendens hälsa. Det finns en period mellan varje skott där Ambassadören inte kan få huvudskott, så det är bättre om du väntar mellan avfyrningar istället för att avfyra snabbt.

Främlingen

Item icon L'Etranger.png

Främlingen konverterar eldkraft till potentiell flyktförmåga och kan användas för att säkert fylla på din Döljning från ett avstånd. Den fungerar väl tillsammans med Dolken och Manteln eller Dödsringaren, klockor som har deras laddningsmetoder begränsade.

Verkställaren

Item icon Enforcer.png

Verkställarens ökade skadekraft är användbar om du måste strida din väg från fiendelinjer och gör dig till ett större hot i en-mot-en dueller. Däremot gör den ökade tiden det tar för att aktivera Döljning, det lättare för fienden att följa dig om du blir upptäckt. Dödsringaren påverkas inte av Verkställarens nackdel och kommer förtfarande dölja dig omedelbart när du tar skada.

Diamondback

Item icon Diamondback.png

Diamondbacks reducerade basskada gör den till ett dåligt vapen i direkt konfrontation. Däremot gör de garanterade kritiska träffarna, som tjänas vid förstörandet av en sappad byggnad, det lättare att fly från fientligt territorium efter ett lyckat anfall. Samarbeta med dina lagkamrater för att försäkra dig om att byggnaderna förstörs; deaktivera helt enkelt Teknikerns Vaktgevär med en Sapper och spring ingripande runt medan dina lagkamrater förstör den. Du kommer fortfarande att få kritiska träffar, även om den sista träffen inte orsakades av din Sapper.

Sekundärvapen

Elektrosapparen

Item icon Electro Sapper.png

Elektrosapparen kommer omedelbart att deaktivera en Teknikers byggnad och kan endast bli borttagen av Teknikern eller Pyrons Hemrivare. Du har en oändlig tillgång med Sappers och du kan snabbt sätta ut dem på byggnader inom nära räckhåll. Typiskt sätt kommer du först rygghugga Teknikern och därefter snabbt sappa byggnader i närheten för att hindra dem från att skjuta mot dig. Dina vapen orsakar reducerad skada mot byggnader som har en Elektrosappare på dem.

Närstridsvapen

Kniv/Saxxyn

Item icon Knife.png Item icon Saxxy.png

Kniven orsakar veklig skada. Om du inte kan rygghugga en fiende, är det troligen bättre att du använder Revolvern i strider, speciellt efter att du bilvit upptäckt. Däremot om endast lite mer skada krävs för att ta ner ditt mål, är Kniven en bra slutgörare.

Din Eviga Belöning

Item icon Your Eternal Reward.png

Oförmågan att förklä dig kommer få dig att förlita dig mer på din Döljning och förmåga att hitta bra gömställen. När du väl har lyckats få en förklädnad, är du fri till att närma dina fiender bakifrån. Förlita dig inte på den "tysta mördar"-aspekten av vapnet; döda fiender kommer fortfarande att kunna kommunicera med sina lagkamrater via text eller röstchatten. Om du är fast med en långsam förklädnad, kan du dölja dig för att röra dig i normal hastighet.

Konspiratörens Kunai

Item icon Conniver's Kunai.png

Konspiratörens Kunai kommer att göra dig mycket skör. Om du inte är under effekten av dess överhelning, kan du bli dödad av endast en projektil. När du använder Konspiratörens Kunai, spela aggressivt och försök att landa kontinuerliga rygghugg för att behålla din hälsa och eliminera negativa effekter så som efterglöd. Genom att använda Dödsringaren tillsammans med Konspiratörens Kunai, kan det tillåta dig att snabbt navigera bakom fientliga linjer utan att dödas av ett slumpmässigt skott.

Den Stora Löntagaren

Item icon Big Earner.png

Den Stora Löntagarens hälsoreducering gör dig inte lika skör som Konspiratörens Kunai, men den låter dig fortfarande att bli dödad av starkare vapen så som Soldatens Raketgevär. Spela aggressivt och få flera dödanden för att snabbt fylla på din döljning för en enkel flykt. Den fungerar bra tillsammans med Dolken och Manteln, som inte kan laddas via upplock, så väl som Dödsringaren, som låter dig navigera bakom fientliga linjer utan att dö av ett slumpmässigt skott.

PDA 1

Förklädnadskitet

Item icon Disguise Kit.png

Förklädnadskitet är en av dina huvudsakliga infiltreringsverktyg. Om du befinner dig nära lagkamrater är det bäst att förklä dig som en fredlig klass eller en fientlig Spion, så att du drar mindre uppmärksamhet om du blir sedd. Du kan säkert ändra din förklädnad medan du är dold för att bli av med fiendens misstänksamhet. En förklädnad tar en sekund för att komma i effekt, så undvik det vanliga misstaget att närma dig en fiende innan förklädnaden är klar. När du väl har navigerat dig bakom fiendens linjer, försök att inte bete dig som en Spion; till exempel, omladdning med din Revolver medan du är förklädd kommer mima din förklädnads omladdningsanimation, vilket tillåter dig att blända in bättre. Även om du är förklädd, håll dig inte framför fientliga linjer för länge, eftersom att du fortfarande är sårbar mot Spionkollning.

PDA 2

Osynlighetsklockan / Entusiastens Tidur

Item icon Invisibility Watch.png Item icon Enthusiast's Timepiece.png

Av alla dina klockor är Osynlighetsklockan som har minst rum för fel men tillåter dig att ta färdas längre distanser medan du är dold. För att hålla din Döljning fylld och redo för nödfall, deaktivera den i trygga områden och plocka frekvent upp metall. Även om du är osynlig, är du inte odödlig; när en ammunitionslåda ses försvinna, kommer erfarna spelare möjligtvis att Spionkolla området. Om du befinner dig på fientligt territorium, håll dig i rörelse för att minska riskerna för dig att bli upptäckt eller omringad.

Dolken och Manteln

Item icon Cloak and Dagger.png

Dolken och Manteln används bäst i områden med lite metall att plocka upp. Genom att hålla dig stilla, kan du vara osynlig utan tidsbegränsning, vilket tillåter dig att campa vid områden för att ta ner viktiga mål, så som fientliga Sjukvårdare. När du tar dig till en plats över en viss tid, kommer långsam gång eller snabba ryck att förbruka lika mycket döljning. Fortsätt att vara mobil; fiender kommer börja Spionkolla om du stannar i samma område för länge. Likaså, använd inte bara Dolken och Manteln för att hålla dig ur farans väl; att vara vid liv betyder inte att man är duglig.

Dödsringaren

Item icon Dead Ringer.png

Genom att helt enkelt "dö" från fallskada är ett säkert tecken på att du är en Spion. För att fejka din död mer övertalande, överväg att låta fienden skada dig en aning innan du tar fram Dödsringaren. Även om du gör dig fejkade död helt uppenbar så tillåter Dödsringarens skadereducering, medan du är dold, dig att navigera genom slagfält och bakom fiendelinjer. Medan fiender inte kommer kunna se dig då du krockar in i dem, är du fortfarande sårbar mot avslöjningseffekter så som eld, blödning och Jarate. Se till att veta vart det finns metall att plocka upp, så att du snabbt kan fylla på din döljning i nödfall.