Verjaardagsmodus

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Vandaag is een mooie dag!
De Soldier over verjaardagen

Verjaardagsmodus of feestmodus is een servermodus die verscheidene "grappige lichaamsdelen" inschakelt naast de normale lichaamsdelen. De spelmodus wordt automatisch geactiveerd op 24 augustus, de releasedatum van de oorspronkelijke Team Fortress in 1996, maar kan ook manueel aangezet worden door tf_birthday 1 in te stellen in de server.cfg.

Veel van de lichaamsdelen in deze modus worden eveneens gebruikt in de laaggeweldversie van het spel als voltijdse vervangingen. Een strandbal verschijnt in de BLU spawnkamer aan het begin van de ronde en kan door de meeste aanvallen evenals door de Pyro's luchtstoot voortgestuwd worden. Gezondheidskits worden vervangen door verjaardagstaarten en munitiepakketten krijgen een strik zoals geschenken.

Veranderingen

Tijdens de 23 augustus 2011-patch had elke speler automatisch een Feesthoedje op. Dit werd later een alleenstaand voorwerp dat gedragen kan worden zoals andere hoeden. Op die manier werden clippingproblemen tussen het Feesthoedje en niet-standaardhoeden opgelost.

Tijdens het evenement schakelde de verjaardagsmodus het gebruik van gewelddadige lichaamsdelen volledig uit en werd bloed vervangen door ballonnen. Sommige gewelddadige lichaamsdelen worden nu gespawnd samen met geschenken en andere grappige lichaamsdelen.

Bij het scoren van een voltreffer werd oorspronkelijk een juichend geluidseffect afgespeeld in plaats van het normale voltrefferimpactgeluid. Dit geluidseffect is nu verplaatst naar de Lawaaimaker - Verjaardag TF.

Verjaardagsgallerij

Pickupgalerij

Lichaamsdelen

Hoofdartikel: Grappige lichaamsdelen

De verjaardagsmodus maakt gebruik van zowel de normale als de grappige lichaamsdelen waarvan de laaggeweldversie van Team Fortress 2 gebruikmaakt.

Promotiegalerij

Updateverleden

20 augustus 2010-patch

 • Een bug in verband met de berekening van feestdagen waardoor verjaardagsmodus een paar dagen te vroeg aangezet werd, is verholpen.
 • [Onbeschreven] Een nieuwe "Happy Birthday Team Fortress"-strandbal is toegevoegd die willekeurig in de BLU spawn verschijnt aan het begin van de ronde wanneer verjaardagsmodus aanstaat.

23 augustus 2011-patch

 • TF Verjaardag-vervangingsmodellen voor gezondheidskits en munitiepakketten zijn toegevoegd.
 • TF Verjaardag-Feesthoedje en Lawaaimaker zijn aan het spel toegevoegd.
 • [Onbeschreven] De TF Verjaardag-strandbal is geüpdatet en luidt nu "Happy 15th Birthday".
 • [Onbeschreven] De oorspronkelijke verjaardagsmodusfeesthoedjes worden nu niet langer gebruikt.
 • [Onbeschreven] Normale lichaamsdelen worden nu samen met grappige lichaamsdelen gebruikt in verjaardagsmodus.
 • [Onbeschreven] Ballonnen vervangen niet langer bloed in verjaardagsmodus.
 • [Onbeschreven] Het juichend geluidseffect komt niet langer automatisch voor in verjaardagsmodus; dit geluidseffect is verplaatst naar de Lawaaimaker - Verjaardag TF.

23 augustus 2012-patch

Trivia

 • Het is mogelijk om andere spelers te doden door de strandbal met hoge snelheid naar hen toe te stuwen, onafhankelijk van het team waarin die speler zit. Als de speler op deze manier gedood wordt, telt dat als een zelfmoord.
 • De Kortsluiter kan de strandbal vernietigen. Het is onbekend of dit zo bedoeld is of niet.

Zie ook