Födelsedagsläge

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Today is a good day!
Soldaten

Födelsedagsläge, även kallat partyläge, är ett serverläge som tillämpar olika "fåniga kroppsdelar" som används tillsammans med de normala kroppsdelarna. Det aktiveras automatiskt den 24 Augusti, datumet som det ursprungliga Team Fortress släpptes 1996. Det kan aktiveras manuellt på servrar genom att använda inställningen tf_birthday 1 i server.cfg filen.

Många av kroppsdelarna som ses i detta läge används i de censurerade versionerna av spelet, som fulltidsersättningar. En badboll kan hittas i BLUs skapningsrum i början av en runda och kan slungas iväg av de flesta attacker samt Pyros tryckluft. Hälsoförpackningar ersätts med födelsedagstårtor och ammunitionslådor är inslagna med en fluga, likt en födelsedagspresent.

Ändringar

Före Augusti 23, 2011 Patch satte födelsedagsläge automatiskt Partyhattar på klassernas huvuden. Detta har nu ersatts med ett eget föremål som kan väljas som alla andra hattar. Detta förhindrar ett flertal klippningsproblem för Partyhatten med andra hattar förutom standardhattarna.

Födelsedagsläge brukade helt avaktivera användandet av blod och våldsamma kroppsdelar; blod ersattes med ballongpartiklar. Vissa våldsamma kroppsdelar skapas nu tillsammans med presenter och andra fåniga kroppsdelar.

Då man fick kritiska träffar brukade det resultera i att ett hyllningsljud spelades upp, istället för det normala ljudet för en kritisk träff. Detta har nu blivit flyttat till TF Födelsedagssiren.

Galleri


Delar

Huvudartikel: Fåniga Kroppsdelar

Födelsedagsläge använder både normala kroppsdelar och fåniga kroppsdelar, som censurerade versioner av TF2 använder.

Uppdateringshistorik

Augusti 20, 2010 Patch

 • Fixade en bugg för beräkningen av högtidsdagar som fick Födelsedagsläge att aktiveras ett par dagar i förväg.
 • [Odokumenterad] Lade till en "Happy Birthday Team Fortress" badboll som slumpmässigt kommer skapas i BLUs återskapningsrum i början av en runda när Födelsedagsläge är aktiverat.

Augusti 23, 2011 Patch

 • Lade till TF födelsedagsmodeller för hälsopaket och ammunitionslådor.
 • Lade till TF Födelsedags-Partyhatt och -Siren.
 • [Odokumenterad] Uppdaterade TF födelsedagsboll till att visa "Happy 15th Birthday"
 • [Odokumenterad] De ursprungliga födelsedagsläge-hattarna används inte längre
 • [Odokumenterad] Normala kroppsdelar är nu aktiverade tillsammans med fåniga kroppsdelar i födelsedagsläge
 • [Odokumenterad] Ballongpartiklar ersätter inte längre blod i födelsedagsläge
 • [Odokumenterad] Hyllningseffekter sker inte längre automatiskt i födelsedagsläge; detta har flyttats till TFs Födelsedagssiren

Kuriosa

 • Det är möjligt att döda en spelare genom att slå iväg en badboll mot en spelare i tillräckligt hög hastighet, oavsett om spelaren är i ditt lag eller ej. När en spelare dödas på detta sett kommer det se ut som att spelaren begått självmord.
 • Modellen som används för det stora hälsopaketet är återanvänd från Portal, tillsammans med nya texturer.