Bloeden

From Team Fortress Wiki
< Bleeding(Redirected from Bleed/nl)
Jump to: navigation, search
Sniper 
Killicon bleed.png
 Spy
HUD icon for bleeding.
You know what yer dominatin' now? Bleedin'.
De Sniper

Bloeden is een schade effect dat wordt toegedaan door bepaalde wapens.

Als een speler het bloed effect krijgt, dan zal hun gezondheid regelmatig naar beneden gaan met 4 gezondheisdpunten per 0,5 seconden totdat het effect stopt, het slachtoffer sterft, wanneer het slachtoffer een Medikit oppakt of wanneer hij of zij een bevoorraadingskast bereikt. Bloeden kan niet worden verwijderd door water of ondersteunde voorwerpen van teamgenoten behalve de Sandvich.

Bloedende spelers kunnen zien dat ze bloeden doordat hun scherm langzaam rood zal oplichten, er een rode bloed druppel op hun gezondheidsdisplay aanwezig is en door constante ineenkrimpingen. Andere spelers kunnen het effect zien door de bloeddeeltjes die de speler achterlaat.

Bloed duur verschilt per wapen en stapelt niet op bij meerdere slagen; nogmaals geraakt worden door een wapen dat het bloed effect veroorzaakt reset de status tot zijn volle duur. Ookal kan bloeden geen voltreffers geven op zichzelf, kan het bloeden wel mini-crits geven als het doelwit geraakt is door Jarate, of wanneer de speler die het bloeden veroorzaakt heeft versterkt is door het Versterkende Vaandel.

Bloeden kan gebruikt worden in hit-and-run taktieken, waardoor de speler directe confrontaties kan vermijden terwijl hij of zij zeer veel schade kan uitdelen over tijd. Daarbij komt dat dit een handig hulpmiddel is om onzichtbare Spies uit te zoeken, waarna deze zullen ineenkrimpen en bloeddeeltjes zullen produceren.

Gerelateerde wapens

Wapen Notitie
Item icon Tribalman's Shiv.png
Stammenmans Shiv
  • Het bloedeffect van de Stammenmans Shivs duurt 6 seconden, wat ervoor zorgt dat één klap 80 schade doet.
Item icon Southern Hospitality.png
Zuiderse Gastvrijheid
  • Het bloedeffect van de Zuiderse Gastvrijheid duurt 5 seconden, wat ervoor zorgt dat één klap 105 schade doet.
Item icon Boston Basher.png
Boston Beuker
  • Het bloedeffect van de Boston Beuker duurt 5 seconden, wat ervoor zorgt dat één klap 75 schade doet.
    • Dit geldt ook voor dit wapens zelfschade.
  • Dezelfde waarden vinden we terug bij het Drie-Runenzwaard.
Item icon Wrap Assassin.png
Verpakte Moordenaar
  • Het bloedeffect van de Verpakte Moordenaar duurt 5 seconden, wat ervoor zorgt dat één kerstbal in totaal 55 schade doet.
Item icon Flying Guillotine.png
Vliegende Guillotine
  • Het bloedeffect van de Vliegende Guillotine duurt 5 seconden, wat ervoor zorgt dat één hakmes in totaal 84 tot 97 schade doet.

Trivia

  • Wanneer Bloeden voor het eerst geïntroduceerd werd via de Stammenmans Shiv, liet de doodsicoon zien welk wapen er op het moment van de dood gedragen werd door de moordenaar. Wanneer Jarate werd vastgehouden, of tijdens respawn, werd de "Schedel en Botten" doodsicoon gebruikt.

Gallerij