Bleeding

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Krypskytt 
Killicon bleed.png
 Spion
HUD ikonen för blödning.
You know what yer dominatin' now? Bleedin'.
Krypskytten

Blödning är en skadeeffekt som medföljer på vissa vapen. Skulle en spelare bli påverkad utav blödning kommer dennes hälsa gradvis minska med en hastighet av 4 hälsopoäng var 0.5 sekund tills att antingen effekten ger sig, att offret dör, eller att denne lyckas nå en förbandslåda eller ett återställningsskåp. Blödning kan inte försvinna med hjälp av vatten eller supportföremål från lagmedlemmar, bortsett från Smörgosen.

Blödande spelare märker av effekten genom att dennes skärm får ett långsamt, blinkande rött hölje, en bloddroppe vid hälsomätaren samt genom att man konstant rycker till av smärta. Andra spelare ser effekten som blodpartiklar som omger en påverkad spelare.

Blödningstiden varierar mellan vapen och staplas inte vid flera slag; att bli slagen av ett vapen med blödningseffekten kommer istället återställa blödningstiden till fullo. Även fast blödning inte kan orsaka Kritiska träffar på egen hand, kan den ge Mini-kritiska träffar om målet är täckt av Jarate, om spelaren träffats med Krigsfjädern eller om spelaren som orsakade blödningen har buffats av Buffbaneret.

Blödning är utmärkt att dra nytta av under hit-and-run manövrer och tillåter spelaren att hålls sig undan direkt konfrontation medan denne orsakar avsevärd skada över tid. Dessutom är det en bra funktion för att hitta dolda Spioner som kommer att rygga tillbaka och ge ifrån sig blodpartiklar.

Associerade Vapen

Vapen Noteringar
Tribalman's Shiv
Stamherrens Handgjorda Kniv
  • Stamherrens Hemgjorda Knivs blödningseffekt pågår i 6 sekunder, vilket tillåter att ett slag kan orsaka ungefär 80 skada totalt.
Southern Hospitality
Söderns Gästfrihet
  • Söderns Gästfrihets blödningseffekt pågår i 5 sekunder, vilket tillåter att ett slag kan orsaka ungefär 89 skada totalt.
Boston Basher
Bostonbankaren
  • Bostonbankarens blödningseffekt pågår i 5 sekunder, vilket tillåter att ett slag kan orsaka ungefär 75 skada totalt.
    • Det samma gäller för vapnets själv-skadeeffekt, bortsett att det första slaget orsakar 12 skada.
Three-Rune Blade
Treruns-Svärd
  • Treruns-Svärdets blödningseffekt pågår i 5 sekunder, vilket tillåter att ett slag kan orsaka ungefär 75 skada totalt.
    • Det samma gäller för vapnets själv-skadeeffekt, bortsett att det första slaget orsakar 12 skada.

Kuriosa

  • När blödning för blev introducerat tillsammans med Stamherrens Hemgjorda Kniv visade dödsikonen de vapnet som spelaren för närvarande höll i. När spelaren höll i Jarate eller under processen utav återskapning visades därför "Dödskalle" dödsikonen.

Galleri

Blödning i spelet