Blood Money

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Blood Money
Bloodmoney01.jpg
Stripinformatie
Uitgave: October 29, 2014
Aantal pagina's: 12
Artiest: makani
Writer: Jay Pinkerton & Erik Wolpaw
Colorist: Maren Marmulla

Blood Money is een strip die werd uitgebracht op 29 oktober 2014 samen met Scream Fortress 2014. Het bespreekt de strijd van Merasmus om een kwaadaardig Circus te maken voor de Kwaadardige Circusgod "Bonzo".

Synopsis

Aan het begin van de strip vereert Merasmus een standbeeld van de kwaadaardige circusgod "Bonzo", claimend dat kermissen werden uitgevonden door de oude Sumeriërs voor kwade doeleinden. Niet veel later wordt onthuld dat het standbeeld van hout is gemaakt, ook al houdt Merasmus vol dat hij het gekerft heeft uit een meteoriet van onbekende afkomt. Daarna brengt de strip ons naar buiten, waar we een aannemer ontmoeten die Steve heet, die samen met Merasmus probeert uit te zoeken waarom het standbeeld niet werkt. Steve stelt de gebruikelijke "aan/uit" en "zit de stekker er wel in"-vragen. Steve becommentariëert dan de geur, waarvan Merasmus zegt dat het de stank van duizenden brandende zielen is. Overduidelijk wijfelend vraagt Steve of het geurkaarsen zijn, en Merasmus geeft toe dat hij gelogen heeft. Later beseft Merasmus dat hij vergeten is dat hij de kermis moest bouwen op een oude begraafplaats. Steve zegt dat het heel duur zou zijn om dat recht te zetten, en Merasmus legt uit dat hij het geld niet heeft omdat hij "twaalfduizend geleend heeft bij de Japanse maffia en alles opgedaan heeft aan een gigantische 'test je kracht'-machine". Hoe dan ook vindt Merasmus een omweg; de begraafplaats moet niet voorbestaand zijn en ook niet per se onder de kermis zijn. Om een "paar idioten" te vinden die zijn "lijkenprobleem" kunnen oplossen, gaat Merasmus naar het Halloweenfeestje van het RED Team, waar hij begroet wordt door zijn oude kamergenoot Soldier. Sniper, Scout, en Spy kunnen gezien worden op de achtergrond. Terwijl hij wordt gebeten door een wasbeer zwaait Soldier naar Merasmus, hem naar binnen uitnodigend. Hij zegt dat ze het net hadden over hoe ze hem zouden vermoorden. De strip eindigt met de zin "Bereid je voor op Scream Fortress VI".

Pages

Trivia

  • Het hele RED Team, behalve één BLU Spy, staat op de voorkant van de strip.
  • De Japanse maffia, vermeld in de strip, verwijst waarschijnlijk naar de Yakuza, een prominente georganiseerde misdaadorganisatie in Japan.
    • Je merkt ook dat Merasmus' rechterpink ontbreekt en daar nu een verband omzit. Dit is een verwijzing naar Yubitsume, een Japans ritueel bijna exclusief uitgevoerd door de Yakuza, waar men zijn/haar eigen vinger afsnijdt om zich te verontschuldigen of om schulden af te betalen.
  • Op pagina 12 leest de Spy een boek dat "Hoe Ben Ik Een DNA-test Te Slim Af" heet.

Externe links