Bots/ro

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Un Soldier bot in actiune pe harta Dustbowl Training.
Aceasta pagina este despre boti in jocul Team Fortress 2. Pentru boti in Team Fortress Wiki, vezi Category:User bots.
Coechipierii umani te-ar putea judeca, dar acesti roboti lipsiti de suflet? DA. Nu sunt orbi. Dar SUNT muti, deci incompetenta ta va fi un secret pe care il vor lua cu ei in mormant.
Mac Update blurb

Sunt doua tipuri de bots in Team Fortress 2: Toti botii sunt papusi. Toti botii sunt conceputi cu inteligenta superficiala artificiala, destinati sa imite miscarile jucatorilor reali, si pot fi folositi fara a activa Cheats. Botii nu au AI coding, Dar sunt folositori pentru teste si antrenament. Papusile bot au nevoie de server sa aiba codurile activate, ceea ce de asemenea dezactiveaza Achievements.

AI Bots

Botii AI sunt conceputi sa imite jucatorii reali si nu sunt controlati direct. De asemenea, clasele lor sunt alese la intamplare. Folosesc un cod AI sofisticat, bazat pe PlayerBot si Infected AI din seria Left 4 Dead.[1] Botii AI nu au nevoie de server sa aiba activate codurile; Achievements sunt posibile atunci cand joci cu ei cu o singura exceptie: Botii nu vad niciodata Deathcam atunci cand ii omori; Astfel, nu poti face un tauntkill achievement pe un bot.

Botii AI pot fi controlati indirect spre un grad:

 • Orice bot coechipier sau inamic pe care jucatorul se concentreaza cu tina in Setup time va face taunt.
 • Un Medic bot va vindeca coechipierul daca acesta striga "Medic!" voice command.
 • Daca un bot Medic are ÜberCharge pregatit, folosind comenzile vocale, "Go go go!" sau, "Activate Charge!" vor face Medicul sa activeze ÜberCharge.

Botii vor folosi comenzi vocale ca si "Spy!" sau "Move Up!", dar varianta scrisa a acestor comenzi nu va fi afisata.

Statusul curent al Botilor AI

Botii AI sunt inca in teste si vor deveni mai sofisticati pe masura ce vor fi imbunatatiti. Momentan, toate clasele functioneaza binisor pana la Hatless Update, incluzand si clasa Spy. Botii AI functioneaza bine pentru majoritatea hartilor King of the Hill, unele harti Payload, hartile Capture the Flag, hartile Atac/Aparare Dustbowl sau Gorge, si Mann Manor (botii pot fi adaugati doar folosind comanda tf_bot_add). Folosirea Botilor AI pe hartile nesuportate este posibila folosind anumiti pasi; Oricum, ei nu vor imita jucatorii reali atat de bine.

Nota: Un pachet de boti a fost compilat pentru multe harti comune.

Folosirea Botilor pe harti nesuportate

 1. Scrieti "sv_cheats 1" in consola
 2. Scrieti "nav_generate" in consola
 3. Asteptati un scurt timp
 4. Harta se va reincarca (navigatia a fost salvata si pasul precedent nu trebuie sa fie repetat)
 5. Deschideti consola si scrieti "tf_bot_add <numarul>" pentru a adauga boti.

Botii pot fi folositi pe orice harta unde au fost urmati toti pasii de mai sus, fara a fi nevoiti sa ii repetati, cu exceptia comenzii "tf_bot_add <number>" de fiecare data cand doriti sa adaugati un bot.

Hartile ce pot suporta Boti oficial

Comportamentul Botilor AI

 • Momentan botii nu pot purta echipament deblocat, incluzand Arme, Palarii, sau Miscellaneous.
 • Momentan botii nu pot executa rocket jump sau sticky jump.
 • Daca un bot omoara un jucator, exista o sansa ca acestia sa execute tauntul dupa si daca reusesc, vor continua sa execute tauntul chiar si daca se trage in ei.
 • Cand un bot vede un Spy inamic deghizat, acesta ii va urmari miscarile. Un bot nu va ataca un Spy deghizat decat daca acel Spy ataca, plasand un saps pe o constructie, sau se loveste de un bot.
 • Botii Pyro vor folosi Compression blast impotriva proiectilelor si oponentilor in general.
 • Botii Medic vor vindeca toate celelalte clase inaintea unui Sniper (lafel si in cazul unui Engineer) chiar si daca este folosita comanda vocala "Medic!".

Referinte