Dekoreret våben

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
 Raketkaster 
Elite-kvalitet Raketkaster (Lidt slidt)
Dette er hvad Gud ville bruge til at skyde nogen med.
Soldieren da han finder et sjældent dekoreret våben.

Dekoreret kvalitet er en genstandskvalitet tilknyttet til våben med en speciel rank faktorer, udvendig slid og potentiel Sær tæller og/eller Udsædvanlig effekt. Lige nu er den eneste metode, hvorpå du kan opnå dekoreret genstande, tilfældige belønninger for fuldførte kontrakter, eller åbningen af specifikke våbenkasser. Dekoreret våben skaffet fra kasser har en chance for at være Sære, en endnu mindre chance for at være Udsædvanlige og en usandsynlig lille chance for at være begge. Sære varianter har en tæller tilknyttet på siden af våbenet, som tæller drab (eller ÜberCharges i Medi-geværets tilfælde).

Når der holdes et Dekoreret våben, kan spilleren trykke på inspicere-knappen (Normaltast: F) for at iværksætte en brydelige animation, som undersøger våbnet fra forskellige vinkler. Dekoreret våben er kun kosmetiske og påvirker ikke spillet på nogen måde.

Denne kvalitet inkluderer 6 niveauer af sjældenhed, beskrevet som Grader. Disse grader, fra mindst sjælden til sjældneste, er:

 • Civil
 • Lejesoldat
 • Freelance
 • Jægersoldat
 • Snigmorder
 • Elite

Dekoreret våben kan også have én af fem forskellige niveauer af udvendig slid. Disse er:

 • Kampvansiret
 • Velbrugt
 • Afprøvet i marken
 • Lidt slidt
 • Fabriksny

Den udvendige kvalitet falder fra Fabriksny til Kampvansiret, hvor den første er den mest prestige og den anden er den mest slidte. Idet kvaliteten falder, begynder ridser og eventuelt blodklatter at fremkomme på en gradvis skala efter hver eneste nedgang i slidhed. Disse komponenter, såvel som mønstrene, er forskellige i skala og rotation fra spiller til spiller, da spillet putter dem tilfældigt efter genstanden først er givet. Mens spillet genererer et rygsæksikon for den bestemte version af den dekoreret genstand som spilleren ejer, bruger Steam-fællesskabsmarkedet et delt rygsæksikon for hvert eneste våben med en bestemt udvendig slid.

Når man rykker musen over et dekoreret våben i Rygsækken, vil et detaljeret vindue komme frem, som viser en rotationsmodel af genstanden. Vinduet viser også våbnets specifikke grad og udvendige slid, såvel som en liste over alle genstande som kan findes i våbnets respektive samling (alle våben spilleren ejer i denne samling vil have et flueben ved siden af sit navn på listen). Vælger man at inspicere våbnet igennem kontekst menuen, åbner man et større vindue af våbenmodellen, som kan blive roteret manuelt.

De Dekoreret våbens mønstre og de udvendige kvaliteter fremkommer ikke, når man initierer spillet med dxlevel -80 eller dxlevel -81. I stedet for at vise dekorationerne, fremstår de kun som deres regulære modstykke. Når man initierer spillet på disse Directx niveauer, ændres deskriptionen for Dekoreret våben, ved tilføjelsen af en ekstra linje, som siger: "Du er i DirectX 8, dekoreret våben er inkompatible og vist som regulære våben". Hvis man har en Gun Mettle-kampagnepas i ens indkøbsvogn, når man står ved kassen i Mann Co. Butikken vil spillet vise en besked som advarer spilleren om, at Dekoreret våben ikke virker i DirectX 8.

I spillet, bruger Dekoreret våben sin grads kvalitetsfarve.

I genstandslisten på Steam, byttehandler og Steam-fællesskabsmarked, ligegyldig grad, bruges den hexadecimale farvekode
#FAFAFA
.

Gun Mettle-opdateringen Samlingerne

Galleriet nedenunder viser kun en af de mulige positioner for disse våben, det er blot ment som en referencepunkt.

Teufort-Samlingen

Våbene der tilhører Teufort-Samlingen

Teufort-Samlingen er en af to våbendekorations-samlinger opnålig gennem fuldførelsen af Gun Mettle kontrakter. Det er samling af våbendekorationer baseret på forskellige teksture fundet i 2Fort, såsom planker, metalplader og jord.

Håndværker-Samlingen

Våbene der tilhører Håndværker-Samlingen

Håndværker-Samlingen er den anden våbendekorations-samling opnålig gennem fuldførelsen af Gun Mettle kontrakter. Det er en samling af dekorationer, som har et "gør-det-selv"-look, med de fleste våben malet på en måde, som får dem til at ligne, at de er lavet af husholdnings-materialer og/eller stof. Holdfarve-varianterne er oftest tilknyttet til materialer med et plaid mønster.

Concealed Killer Samlingen

Våbene der tilhører Concealed Killer samlingen

Concealed Killer Samlingen er en af to våbendekorations-samlinger, som kun kunne opnås ved at åbne våbenkasser, der kunne findes under Gun Mettle Kampagnen. For at opnå et våben med denne dekoration, skulle spilleren åbne en Concealed Killer-våbenkassen. Denne samling fokuserer på militær-stiliseret kamuflage designs, med variende farver og mønstre.

Powerhouse Samlingen

Våbene der tilhører Powerhouse samlingen

Powerhouse Samlingen er den anden våbendekorations-samling, som kun kunne opnås ved at åbne våbenkasser, der kunne findes under Gun Mettle Kampagnen. For at opnå et våben med denne dekoration, skulle spilleren åbne en Powerhouse-våbenkassen. Det primære fokus af denne samling er lyse mønstre, som ligner elektricitet eller strømstations-logoer, nogle som er relateret til banen Powerhouse.

Tough Break-opdateringen Samlingerne

Galleriet nedenunder viser kun en af de mulige positioner for disse våben, det er blot ment som en referencepunkt.

Høst Samlingen

Høst Samlingen er en af to våbendekorations-samlinger opnålig gennem fuldførelsen af Tough Break kontrakter. Halvdelen af de mulige dekorationer fra denne samling er baseret på efterårs farver og mønstre, som blade, græskar og træer. Den anden halvdel af dekorationerne er mere skræmmende eller Halloween-baseret.

Gentlemannes Samlingen

Gentlemannes Samlingen er den anden våbendekorations-samling opnålig gennem fuldførelsen af Tough Break kontrakter. Dekorationerne fra denne samling påtager sig fancy, ornamenteret, eller dyrt-udseende designs. "High Roller's" sættet især fokuserer på et casino eller gambling tema.

Pyroland Samlingen

Pyroland Samlingen er en af to våbendekorations-samlinger, som kun kunne opnås ved at åbne våbenkasser. For at opnå et våben med denne dekoration, skulle spilleren åbne en Pyroland-våbenkasse med en Tough Break-nøgle. Våbene fra denne samling fokuserer på mønstre og designs fundet i Pyroland.

Warbird Samlingen

Warbird Samlingen er den anden våbendekorations-samling, som kun kunne opnås ved at åbne våbenkasser. For at opnå et våben med denne dekoration, skulle spilleren åbne en Warbird-våbenkasse med en Tough Break-nøgle. Disse våben bærer motiver fra de landes luftvåben der kæmpede i Anden Verdenskrig; USAAF og Luftwaffe inkluderet.


Grader

Hovedartikel: Grad

Dekoreret våben kommer i seks forskellige grader. Graden er bestemt for det specifikke våben og bruges som en identifikation for sjældenhed. Derfor er det ikke muligt for en Elite Grad Barn Borner at eksistere, eller en Freelance Grad Sand Cannon.

Farve Navn Eksempel
#B0C3D9 Civil-kvalitet Haglspreder
#5E98D9 Freelance-kvalitet Klæbebombekaster
#4B69FF Lejesoldat-kvalitet Rullekanon
#8847FF Jægersoldat-kvalitet Flammekaster
#D32CE6 Snigmorder-kvalitet Snigskytteriffel
#EB4B4B Elite-kvalitet Raketkaster

Det skal også noteres at alle niveauer af udvendig slid kan fremkomme på alle grader, så det er muligt at have et Kampvansiret Elite grads våben og et Fabriksnyt Civil grads våben.

Festivizers

Efter 22. december 2015-opdateringen, kan spillere nu feste deres Dekoreret genstande med Festliggører. Når den er brugt på et våben, vil det få lys analogt til de allerede-eksisterende Festlige våben, såvel som et Festlig præfiks ved siden af dekorationens navn og en "festiviseret" genstands-attribut.

Udsædvanlige Effekter

Udsædvanlige Dekoreret våben vil have en partikeleffekt tilknyttet til enden af deres geværløb. Nogle Usædvanlige effekter kan også bevæge sig hele vejen ned ad løbet.

Fejl

 • Holdfarvet Dekoreret våben fremstår altid som RØD på klassevalgs-skærmen.
 • Holdfarvet dekoreret våben, som er samlet op af spilleren, ændrer ikke deres farve til spillerens nuværende hold. Dette kan dog være intentionelt.
 • Udsædvanlige effekter kan blokere skærmen nogen gange.

Opdateringshistorik

2. juli 2015-opdateringen #1 (Gun Mettle-opdateringen)
 • [Udokumenteret] Tilføjede Dekoreret kvalitet.

2. juli 2015-opdateringen

 • Fixede at dekorative våben ville fremstå anderledes efter at have blevet byttet, eller listet på Steam-Fællesskabsmarket. Påvirket genstande er vendt tilbage til deres originale (permanente) udseende.

6. juli 2015-opdateringen

8. juli 2015-opdateringen #1

15. juli 2015-opdateringen #1

 • Fixede et problem med Usædvanlige Revolvere, hvor den usædvanlige effekt nogle gange ville forsvinde når Spyen spillede død, forklædte sig selv, usynliggjorde sig selv, og så videre.
 • Fixede at dekoreret våben ikke blev vist ordenlig for spillere med ældre shader model 2.0 hardware.

23. juli 2015-opdateringen #1

 • Fixede at Stat-klokke modellerne ikke blev usynliggjort med Spyen.

24. september 2015-opdateringen

 • Fixede en sag, hvor Stat-klokke modellerne ville flyve i luften, mens spilleren hånede.

17. december 2015-opdateringen (Tough Break-opdateringen)

 • Tilføjede 4 nye våbensamlinger.

22. december 2015-opdateringen

 • Fixede at dekoreret våben ikke fik Crit-forstærknings materiale-effekten.