PDA

From Team Fortress Wiki
< PDA(Redirected from Build Tool/nl)
Jump to: navigation, search
Dit artikel is over het bouw- en vernietigingsgereedschap. Voor het wapen type, zie de wapen pagina.


Dat heb ik gebouwd.
De Engineer

De PDA's zijn standaard wapens voor de Engineer, bestaande uit het Bouwgereedschap en de Vernietigingsgereedschap, welke hij gebruikt om bouwsels respectievelijk te bouwen en vernietigen. Het Bouwgereedschap is een apparaat in de trant van een rekenmachine, terwijl het Vernietigingsgereedschap een typisch ontploffingsapparaat is met een klein schermpje en een grote, rode knop.

Deze toestellen zijn geen normale wapens, aangezien ze niet gebruikt kunnen worden om aan te vallen; ze worden vooral gebruikt als een visuele cue aan de speler zelf en anderen. Hierdoor is er geen gebruikelijke vertraging wanneer er tussen het PDA en het laatste wapen word gewisseld. Terwijl de speler een PDA gebruikt, verschijnt er een unieke menu op het scherm, dat de speler in staat stelt om constructies te bouwen of vernietigen.

Wanneer één van de PDA's gekozen word, verschijnt er een HUD midden in het scherm. Ook al staan alle vier beschikbare constructies erop, alleen de constructies die kiesbaar zijn staan opgelicht. De keuze voor de constructies is gedaan door vooraf ingestelde knoppen. Wanneer "het vorige wapen"-knop of de vuurknop word ingedrukt, wordt de PDA geannuleerd en wordt er gewisseld naar het vorige wapen. De Pip-Boy veranderd het uiterlijk van de PDA's.

De selectieknoppen zullen alleen functioneren op de geschikte PDA onder de juiste omstandigheden. Als een speler te weinig metaal heeft, dan zal de toegang tot bepaalde constructies met het Bouwgereedschap worden geweigerd, maar het verzamelen van metaal zorgt ervoor dat de optie weer beschikbaar word. Vergelijkbaar kan het Vernietigingsgereedschap geen constructies vernietigen die niet gebouwd zijn. Het Vernietigingsgereedschap kan ook geen constructies vernietigen waar een Sapper aanhangt.

Als een speler ervoor kiest om een beschikbare constructie te bouwen met het Bouwgereedschap, zal het spelersmodel een gereedschapskist dragen en zal de speler een blauwdruk op de grond voor ze zien, met de oriëntatie van de gekozen constructie. Terwijl de blauwdruk zichtbaar is, zal de secundaire vuurknop de blauwdruk 90 graden tegen de klok in draaien, terwijl de primaire vuurknop de constructie plaatst. "Het laatste wapen"-knop zal de constructie annuleren.

Als je de laatst gebruikte wapen knop in klikt of primaire vuurknop klikt dan annuleer je beide PDA menu's en brengt je terug naar je vorige wapen.


Demonstratie

Console Informatie

Merk op dat de console versies geen apart Vernietigingsgereedschap heeft. In plaats daarvan worden beiden PDA's beheerd door het Bouwgereedschap. Nadat de PDA is geactiveerd, kan de speler de rechter trekker, of R2, gebruiken om een geselecteerde constructie te bouwen, indien genoeg metaal beschikbaar is en de linker trekker, of L2, gebruiken om de geselecteerde constructie te vernietigen, als deze al gebouwd is.


Vreemde variant


Updateverleden

26 september 2007-patch
 • Een paar afgeknotte strings in het vernietigingsmenu zijn gerepareerd.

28 februari 2008-patch

 • De PDA is veranderd om knoppen te accepteren die gebonden zijn aan "slot1", "slot2", etc., en "slot10" annuleert.
 • Een bug waarbij Engineers constructies konden vernietigen die gesapped werden, is gerepareerd.

19 januari 2011-patch

 • De aanzichtmodellen van de PDA's hebben niet langer een RED skin terwijl de speler in BLU team is.

22 maart 2012-patch

 • [Onbeschreven] Het Bouwgereedschap's heeft nu een plaats in de Engineer's loadout scherm.
 • [Onbeschreven] Het Bouwgereedschap is nu hernoembaar.
 • [Onbeschreven] Bouwgereedschap en Vernietigingsgereedschap verschijnen nu wanneer je standaard voorwerpen bekijkt in je rugzak.

4 september 2012-patch

 • [Onbeschreven] PDAs gefixt zodat ze niet meer de verkeerde animaties gebruiken.

12 maart 2013-patch

 • Vreemde variant toegevoegd voor het Bouwgereedschap.

11 juni 2014-patch #1

 • [Onbeschreven] Een witte lijn is toegevoegd aan de namen van constructies op de PDA menus.

June 11, 2014 Patch #2

 • De Engineer's bouwmenu is gefixt zodat het niet meer open blijft staan terwijl je van klas bent veranderd.

18 juni 2014-patch (Love & War Update)

 • PDA modellen zijn naar het c_models systeem omgezet.

10 december 2014-patch

 • De Engineer's PDA is gefixt zodat het niet altijd als laatst gebruikte wapen word gezien.

28 maart 2018-patch #1

 • De Engineer's PDA's zodat ze het "Gebruik minimale viewmodels" optie wel naleven.

Ongebruikte inhoud

 • Het voorwerpschema heeft een lijst met ranken gerelateerd aan 'Gezondheid Bevoorraad' bedoelt om door de vreemde variant van de PDA gebruikt te worden. Echter gebruikt de PDA Sentry doden en gebruikt algemene namen en waarden.

Bugs

 • Als een vreemde Bouwgereedschap aan word getrokken in Mann vs. Machine, dan kan de Engineer zijn upgrades verliezen en het geld dat eraan besteed is als hij het Upgradestation gebruikt wanneer een andere speler de Engineer's Dispenser of Teleporter gebruikt.
 • Als een Bouwgereedschap in gebruik is en dan met een object of projectiel geraakt word, dan word de optie om de bouwen weggehaald.
 • Het Vernietigingsgereedschap speelt niet altijd de trek animatie.

Trivia

 • De tf_build_menu_controller_mode console variant kan een PDA als beide een bouw en sloop gereedschap maken, zoals op consoles.
 • De pda_click console commando laat zien de Engineer een knop drukt op zijn PDA, alleen zichtbaar voor andere spelers. Dit commando gebruiken maakt geen gebouw en is alleen voor diverse reden. De animatie doet het niet als je kruit.
 • Het Bouwgereedschap is gebasseerd op de Texas Instrument's TI-2500 Series Datamath Calculators, voor het eerst te zien in 1971.

Notes

 • Tussen de PDAs en laatst gebruikte wapen schakelen zal niet in de normale vertaging resulteren zoals bij normale wapenschakeling.
 • De Pip-Boy veranderd het uiterlijk van beide PDA's overleggende HUD.

Galerij

Zie ook