Constructies

From Team Fortress Wiki
< Buildings(Redirected from Building/nl)
Jump to: navigation, search
Ik heb dat gebouwd.
De Engineer over zijn constructies

Constructies zijn machines die gemaakt kunnen worden door de Engineer door zijn Bouw Gereedschap te gebruiken. Deze constructies omvatten de Sentry Gun, Dispenser en Teleporter.

Engineer die bij zijn Dispenser staat

Overzicht

Om een constructie te maken, moet een Engineer eerst genoeg metaal hebben. Hij kan dan zijn Bouw Gereedschap gebruiken om een plek te kiezen voor de constructie; constructies hebben een bepaalde ruimte nodig om te werken, en ze kunnen niet geplaatst worden op over het algemeen steile hellingen. Wanneer geplaatst zullen de constructies automatisch worden opgebouwd. De snelheid van de opbouw can worden verdubbeld door continu de constructie te slaan met elke mogelijke Moersleutel; meerdere Engineers die dit tegelijk doen stapelen het effect op; en de constructie slaan met de Kartel versneld de opbouw snelheid met een extra 30%. Zodra de constructie volledig is opgezet, zal het meteen beginnen te werken.

Net zoals spelers hebben constructies gezondheid en worden ze vernietigd wanneer deze is verlaagd tot 0. De gezondheid van een constructie neemt toe naar zijn maximum onder het opbouwen, dus is het makkelijker om een constructie te vernietigen dat nog incompleet is. Spelers kunnen focussen op een constructie om de huidige gezondheid te bepalen net als bij andere spelers, hoewel zwakke constructies ook zichtbare tekens van schade weergeven zoals rook, vonken en vlammen. Constructies zijn immuun tot voltreffesr en mini-voltreffers net als afval en opbouw van schade, dus buiten spat schade om, zal elke aanval op een gebouw een constante schade aanrichten van elke afstand. Constructies tellen niet voor wanneer-raak effecten inclusief de vertoning van uitgedeelde schade.

Constructies kunnen worden hersteld, verbeterd, en (in het geval van Sentry Guns) opnieuw geladen worden door ze te raken met een moersleutel, als de gebruiker beschikt over voldoende metaal. Metaal prioriteit gaat naar het repareren, daarna naar bevoorraden, en ten slotte naar upgrades, met grenzen aan de hoeveelheid metaal die in elke slag kan gaan. Het upgraden van een gebouw neemt in totaal 200 metaal en verhoogt de gezondheid met 20% in aanvulling op de verbetering van de vaardigheden, constructies kunnen twee keer worden verbeterd om niveau 3 te bereiken.

Constructies kunnen worden uitgeschakeld door de Elektrosapper van de Spy. Als een Elektrosapper wordt geplaatst op een gebouw, wordt de werking onmiddellijk stopgezet en wordt de eigenaar gewaarschuwd, naast de gezondheid af te tappen. Sappers kunnen worden verwijderd door een slagwapen van de Engineer of de Huizenbreker / Strijdhamer van de Pyro, die de activiteiten van de constructie herstellen. Constructies kunnen niet worden gerepareerd, opnieuw geladen, bijgewerkt of afgebroken worden terwijl er Sappers op zitten.

Indien de Engineer dit wenst, kan hij een van zijn constructies vernietigen met het Vernietigings Gereedschap. Dit zorgt ervoor dat de constructie direct ontploft alsof het vernietigd is door een vijand. De overblijfselen van de constructie kunnen worden opgepakt als munitie en / of worden hergebruikt als metaal. Constructies die een elektrosapper geplaatst hebben gekregen kunnen niet worden gesloopt. De constructies van de Engineer zijn niet kwetsbaar voor zijn andere wapens of zijn Sentry Gun (in tegenstelling tot de Engineer zelf).

Constructies functioneren normaal onderwater, met de handicap dat een Sentry Gun niet door het oppervlak van het water kan kijken in beide richtingen.

Specificaties

Constructietype Kosten in metaal Gezondheidspunten Schroot
wanneer kapot gemaakt
Bouwen Upgraden Level 1 Level 2 Level 3
Sentry Gun Standaard 130 200 150 (441) 180 (212) (529) 216 (270) (635) 15 x 4 (60)
Combat Mini-Sentry Gun 100 n.v.t. 100 (294) n.v.t. 0 x 4 (0)
Dispenser 100 200 150 180 216 10 x 5 (50)
Teleporter-ingang/-uitgang 50 200 150 180 216 6.25 x 4 (25) Ingang
6.25 x 4 (25) Uitgang


Constructietype Bouwtijd (seconden)
Eerste constructie Eerste constructie + geboost door
WrenchGunslingerSouthern Hospitality
Eerste constructie + geboost door
Jag
Eerste constructie + geboost door
Eureka Effect
heractiveren Heractiveert + geboost door
WrenchGunslingerSouthern Hospitality
Heractiveert + geboost door
Jag
Heractiveert + geboost door
Eureka Effect
Upgraden
Sentry Gun Standaard 10.5 4.2 3.75 6.0 3.5 2.333 2.1875 2.8 1.6
Combat Mini-Sentry Gun 4.2 2.625 2.442 3.231 2.333 1.75 1.667 2.0 n.v.t.
Dispenser 21.0 8.4 7.5 12.0 5.25 3.818 3.621 4.421 1.6
Teleporter-ingang/-uitgang 21.0 8.4 7.5 12.0 5.25 3.818 3.621 4.421 1.6

Constructiebouwsnelheid = Standaard bouwsnelheid / (1 + Totaal van alle boosts)

 • Standaard bouwsnelheid (Sentry): 10.5
 • Standaard bouwsnelheid (Dispensers en Teleporters): Sentry bouwsnelheid x 2 = 21.0
 • Heractivatieboost (Sentry): 2.0
 • Heractivatieboost (Dispensers en Teleporters): 3.0
 • Mini-sentry boost: 1.5
 • Standaard moersleutelsnelheid: 1.5
 • Kartel-boost: 1.5 + 0.3 = 1.8
 • Eureka-effect-boost: 1.5 / 2 = 0.75
 • The first and second hits on a stock sentry gun will save 1.5 seconds, while all others will save 1 second. On dispensers, the first hit will save 2 seconds and all others will save 1 second.

De tijd neemt aan dat de moersleutelboost constant in effect is, maar omdat de bouwer zijn moersleutel niet constant kan zwaaien zijn deze waarden in de praktijk een beetje slomer. Elke toegevoegde Engineer voegt zijn eigen persoonlijke moersleutelboost toe aan de formule.


HUD

Het bouwscherm staat in de linkerbovenhoek van het scherm
Hoofdartikel: Heads-up display

Het bouwscherm geeft met een oogopslag informatie over de constructies van de Engineer en mogelijke elektrosappers van een vijandelijke Spy. De status van verschillende aspecten van een constructie is aangegeven door een icoon.

Icoon Beschrijving
Building icon Kills.png Een nummer dat het aantal doden van de Sentry Gun aangeeft, gevolgd door het nummer van assists (alleen bij Sentry Guns).
Building icon Ammo.png Een balkje dat het percentage overgebleven ammunitie weergeeft (Sentry Gun) of metaalreserves (Dispenser).
Building icon Metal.png Een balkje dat het percentage van de voortgang van de bouw aangeeft (alleen levels 1 en 2).
Building icon Rockets.png Een balkje dat het percentage overgebleven raketten aangeeft (alleen level 3 Sentry Gun).
Building icon Teleports.png Een nummer dat het aantal teleportaties aangeeft dat de teleporter ingang heeft gegeven. Transformeert in een herlaad-balkje na een teleportatie.

Verplaatsing

Respons om een constructie te verplaatsen.
Een Engineer die een constructie draagt.

Constructies kunnen worden opgepakt en verplaatst door hun eigenaren door het indrukken van de alternatieve vuurknop, tijdens het kijken naar en staan naast de constructies. Dit mechanisme zorgt voor een nieuwe indeling op het slagveld, zonder de constructie volledig opnieuw te maken, waardoor je metaal en tijd bespaart, en je ook de score van elk constructie behoudt. Het oppakken van een gebouw gaat onmiddellijk, en de Engineer houdt na het oppakken van de constructie een gereedschapskist op zijn schouder die voor alle spelers zichtbaar is, terwijl de speler in zijn eerste-persoons perspectief nog altijd de gereedschapskist als een normaal constructie zal dragen in normale constructie. Beschadigde constructies kunnen worden opgepakt, maar bij constructies die worden gesapped kan dit niet. Een constructie kan worden verplaatst wanneer een grijze tab wordt weergegeven naast de naam van de constructie op de interface (zie rechts). In aanvulling op een pictogram voor de constructie en een hand, toont het tabblad ook welke toets of muisknop op dat moment is ingesteld als alternatieve vuurknop.

Een constructie kan verplaatst worden per keer, en door dit te doen verminderd de snelheid van de Engineer merkbaar naar 75% (225v), een stukje langzamer dan een Heavy, wat het type en/of level van de constructie ook mag zijn. Bijkomend, de Engineer kan niet wisselen naar een wapen of voorwerp totdat het gebouw weer is neergezet. Het is nog steeds mogelijk om Teleporters te gebruiken (zijn eigen of die van een Engineer uit zijn team) - tenzij, natuurlijk, hij de ingang of uitgang draagt.

Als de Engineer wordt gedood terwijl hij een constructie verplaatst, is de constructie ook vernietigd, en de Engineer zal een gereedschapskist laten vallen die zich zal gedragen alsof je een grote ammunitie krat oppakt. Een speciaal dood icoontje dat staat voor een gereedschapskist zal worden laten gezien naast de dood van de Engineer.

Het opnieuw neerzetten van een constructie is hetzelfde als een normale constructie, behalve dat de constructie zichzelf twee keer zo snel zal opbouwen als de normale snelheid, en de Engineer kan dit proces nog eens versnellen. Constructies van hogere levels zullen door alle upgrade animaties moeten gaan voordat ze werkzaam worden, en ze kunnen niet opgepakt worden totdat ze klaar zijn. Beschadigde constructies behouden dezelfde gezondheid als dat ze hadden toen ze werden opgepakt; ze kunnen niet worden gerepareerd tijdens het opnieuw opbouwen tenzij ze extra worden beschadigd tijdens het opbouwen, en zelfs dan kunnen ze alleen worden gerepareerd naar wat ze als gezondheid hadden voordat ze werden opgepakt (totdat ze volledig opnieuw zijn opgebouwd).

De drie fases van het herbouwen van een constructie (oppakken, verplaatsen en heropbouwen) worden vergezeld door specifieke responses.

Constructies kunnen niet worden verplaatst als je het Eureca-Effect gebruikt.

Vernietiging

Een constructie kan vernietigd worden door zijn eigenaar met het vernietigingsgereedschap of door een vijand die welke wapen dan ook gebruikt, inclusief de Elektrosapper. Een constructie kan ook vernietigd worden als een Engineer een constructie draagt en wordt vermoord. Een vernietiging is één punt waard en is opgeslagen op het scorebord van de speler. Een vernietiging kan geen assist krijgen tenzij de constructie werd gesapped (in welk geval de Spy die hem heeft gesapped de assist krijgt) of als de constructie is vernietigd tijdens het verplaatsen (in welk geval de assistent dezelfde zal zijn als degene voor de Engineer's dood).

Vernietigingspunten worden niet gegeven aan Engineers die hun eigen constructies vernietigen. Daarbovenop, vernietigingen tellen tijdens de Opzet Fase in termen van het scorebord, hoewel alle andere gebeurtenissen zoals wraak voltreffers wel geactiveerd zullen worden als normaal. Als een Engineer ervoor kiest om via zijn Uitrusting zijn slagwapen te veranderen, zullen al zijn constructies meteen worden vernietigd op het moment dat het nieuwe slagwapen beschikbaar is (enerzijds door de Engineer die opnieuw spawned, anderzijds door het aanraken van een Herbevoorradings Locker). Een constructie van een Engineer is ook vernietigd als een speler wisselt van Engineer naar een andere klasse, van het ene team naar het andere, of wanneer hij de server verlaat.

Wanneer een constructie is vernietigd door een vijand, reageert de Engineer met een van de drie Engineer responses, waarbij hij zijn team waarschuwt.

Gerelateerde Prestaties

Achieved.png Algemeen

Sentry-schutter
Sentry-schutter
Dood met één sentry 10 mensen met een sentrygun.


Riftloper
Riftloper
Dood een vijand binnen 5 seconden nadat je een Engineer z'n teleporter gebruikt.


Controlpoint.png Foundry

Met de deur in huis
Met de deur in huis
Verover een controlepost 12 seconden nadat je uit een teleporter stapt.


Leaderboard class scout.png Scout

Poortje toe
Poortje toe
Vernietig 3 teleporter-ingangen.


Slopen die hap
Slopen die hap
Vernietig 3 vijandelijke bouwsels die nog in aanbouw zijn.
Wie het kleine niet eert...
Wie het kleine niet eert...
Vernietig een actieve sentry met je pistool.

Leaderboard class soldier.png Soldier

Engineer, maar niet lang meer
Engineer, maar niet lang meer
Dood een Engineer die zijn sentry repareert terwijl hij door vijanden wordt beschoten.


Kanongekletter
Kanongekletter
Vernietig 5 sentry's van Engineers terwijl je buiten hun bereik staat.


Leaderboard class pyro.png Pyro

Pyromaantje
Pyromaantje
Vernietig 50 bouwsels van vijandelijke Engineers.


Een muur van vuur
Een muur van vuur
Dood 5 Spy's die met een sapper een van je gebouwen proberen te vernielen.


Leaderboard class demoman.png Demoman

Blind vuur
Blind vuur
Vernietig met een voltreffer van je granaatwerper een bouwsel van een Engineer dat je niet kunt zien.


Spybotage
Spybotage
Dood 20 Spy's binnen 5 seconden nadat ze een van je gebouwen hebben gesaboteerd.


Bommenwerper van Loch Ness
Bommenwerper van Loch Ness
Dood een vijandelijke speler met kleefbommen binnen 5 seconden nadat hij is geteleporteerd.
Puinzooi
Puinzooi
Vernietig 50 gebouwen.


Deconstructivisme
Deconstructivisme
Vernietig 5 bouwsels van vijandelijke Engineers tijdens één enkele überlading van een Medic.


Drieledige destructie
Drieledige destructie
Blaas met één kleefbom een Engineer, zijn Sentry Gun en zijn Dispenser op.

Leaderboard class heavy.png Heavy

Fabrieksarbeider
Fabrieksarbeider
Dood 20 vijanden terwijl je je gezondheid herstelt met een dispenser.


5-secondenplan
5-secondenplan
Dood een vijand binnen 5 seconden nadat je een teleporter hebt verlaten.


Leaderboard class engineer.png Engineer

(Niet Zo) Eenzaam Zijn De Helden
(Niet Zo) Eenzaam Zijn De Helden
Voorzie een Heavy van gezondheid met je dispenser terwijl hij 5 spelers doodt.


Afgemat En Uitgeblust
Afgemat En Uitgeblust
Laat door jou gebouwde dispensers 20 brandende spelers doven.


Klusjesman
Klusjesman
Repareer 50.000 schade aan bouwsels die door je teamleden zijn gemaakt.


Onbeschofte Engineer
Onbeschofte Engineer
Laat een vijand een freezecam-afbeelding zien van jou en je sentry die hem zojuist heeft gedood.


Samen Delen
Samen Delen
Zorg ervoor dat je bij een sapper komt, geplaatst op één van je bouwsels, en hem vervolgens weghaalt, terwijl je verscheidene meters verderop stond.


Gedelegeerd
Gedelegeerd
Krijg 10 assists met een andere Engineer waarbij een sentrygun heeft meegeholpen aan het toebrengen van schade.


Grensgerechtigheid
Grensgerechtigheid
Laat je sentry binnen 10 seconden de vijand doden die jou net heeft gedood.


Texas Ranger
Texas Ranger
Sleep bouwsels 1 km tijdens je gehele carrière.


Het Beste Kleine Slachthuis in Texas
Het Beste Kleine Slachthuis in Texas
Dood 5000 vijanden, in totaal, met je sentryguns.


Als Jij Het Bouwt, Zullen Zij Sterven
Als Jij Het Bouwt, Zullen Zij Sterven
Sleep een level 3 sentry naar een positie waar deze kort na heractiveren een vijand doodt.


Bescherming van je Patenten
Bescherming van je Patenten
Vernietig de sentry van een vijandelijke Engineer met een sentry die door je Wrangler wordt bestuurd.


Sapperdeflap
Sapperdeflap
Vernietig 25 sappers op bouwsels die door andere teamleden zijn gemaakt.


Herhaling Is De Sleutel
Herhaling Is De Sleutel
Voer 50 reparaties (schadepunten of munitie) uit op een sentry die wordt bestuurd door de Wrangler van een andere engineer.


Stille Hulp
Stille Hulp
Upgrade 50 bouwsels die door teamleden van jou zijn gemaakt.
Snipers Snappen
Snipers Snappen
Dood 10 snipers met een sentrygun die door je Wrangler wordt bestuurd.


Gebouwd Om Te Overleven
Gebouwd Om Te Overleven
Laat een bouwsel 2000 aan schade overleven zonder te worden vernietigd.


Hoe De Pest Is Neergehaald
Hoe De Pest Is Neergehaald
Vernietig 50 vijandelijke kleefbommen die binnen het bereik van bouwsels van jou of je teamleden liggen.


Cowboyende Apotheker
Cowboyende Apotheker
Laat dispensers die jij hebt gemaakt in totaal 100.000 aan gezondheid herstellen tijdens je gehele carrière.


Goed Gebouwd
Goed Gebouwd
Laat een sentry, die beschermd wordt door het schild van de Wrangler, 500 schadepunten opvangen zonder te worden vernietigd.


Helpende Hand
Helpende Hand
Help een teamgenoot een bouwsel te maken.


Gepakt Op De Afstand
Gepakt Op De Afstand
Dood 10 vijanden buiten het normale bereik van een sentry door middel van de Wrangler.


Dood Metaal
Dood Metaal
Raap 10.000 aan afvalmetaal op afkomstig van vernielde bouwsels.


Zoekmachine
Zoekmachine
Dood 3 vermomde Spy's met een sentrygun die door jouw Wrangler wordt bestuurd.


Medic, Metaal en Magazijnen
Medic, Metaal en Magazijnen
Repareer een sentry die wordt beschoten terwijl je wordt behandeld door een Medic.


Niemandsland
Niemandsland
Gebruik een sentry om 25 vijanden te doden die een controlepost aan het innemen zijn.


Doordouwer
Doordouwer
Teleporteer 100 teamleden naar de strijd.


Dokter Feest
Dokter Feest
Laat een dispenser 3 teamleden tegelijkertijd genezen.

Leaderboard class medic.png Medic

Medische doorbraak
Medische doorbraak
Help 5 bouwsels van vijandelijke Engineers te vernielen met een enkele überlading voor een Demoman.


On-site service
On-site service
Genees een Engineer die zijn sentry repareert terwijl hij door vijanden wordt beschoten.


Leaderboard class sniper.png Sniper

Gede-sentry-aliseerd
Gede-sentry-aliseerd
Vernietig 3 sentrys van Engineers.


Leaderboard class spy.png Spy

Sapkoning
Sapkoning
Vernietig 1000 bouwsels van Engineers met sappers.


Vernietigingscampagne
Vernietigingscampagne
Vernietig het bouwsel van een vijand en steek binnen 5 seconden de Engineer neer die het heeft gemaakt.


Gezamenlijke operatie
Gezamenlijke operatie
Vernietig een sentry van de vijand binnen 3 seconden nadat een teamgenoot een andere heeft vernietigd.
Bouw stilgelegd
Bouw stilgelegd
Dood een Engineer die een sentry aan het maken is.


De man met de kapotte wapens
De man met de kapotte wapens
Steek een Engineer in de rug en vernietig binnen 10 seconden 3 van zijn bouwsels.

Update Geschiedenis

20 september 2007-patch
 • Verbeterd dat Sentry Gun flitsers het niet goed deden buiten de oorsprong van de map.

26 september 2007-patch

 • Een fout verbeterd met de plaatsing van Teleporters die resulteerden in spelers die niet meer konden bewegen.

5 oktober 2007-patch

9 oktober 2007-patch

 • Granaten van de Demoman botsen nu met spelers en Engineers constructies na de eerste stuiter, maar zullen nog niet exploderen wanneer ze contact maken.

25 oktober 2007-patch

 • Constructies van de Engineer exploderen nu wanneer de Engineer dood gaat opslag dood
 • Verbeterd scoor probleem waar het vernietigen van een bouwbaar iets een geestpunt maakte, niet meehielp aan het scorescherm maar wel meetelde met de totale score
 • Een paar gevallen verbeterd waar granaten door spelers of constructies heen gingen
 • De "bouw X" van de Engineer reageren nu zoals het hoort wanneer ze direct worden verbonden aan toetsen.

7 november 2007-patch

 • Een fout verbeterd in het scoren van Engineer constructie vernietiging.
 • Engineers krijgen niet langer punten voor het gebruiken van de eigen Teleporter.
 • Uitbuiting verbeterd dat spelers toeliet om te teleporteren met de koffer.

21 november 2007-patch

 • Een constructie bot mengeling cache verbeterd van dormant entities. Repareert wapens in SourceTV die geplakt waren aan de verkeerde botten

20 december 2007-patch

 • Sapped constructies krijgen nu een beetje minder schade van de Spy die ze heeft gesapped.
 • Verbeterd dat de Teleporters speler-gevormde deeltjes niet meebewogen.

14 februari 2008-patch

 • Een server log invoeging toegevoegd dat vernietigde constructies door de Engineer zelf bijhield.
 • Verbeterd dat Sentry Gun schaduwen nu clippen.

28 februari 2008-patch

 • Veranderd dat constructies van de Engineer ontploffen als een speler het spel verlaat in plaats van dat ze wegknipperden.
 • Verbeterd dat de Engineer constructies kon vernietigen die werden gesapped.
 • Een potentiële crash gemaakt voor spelers die werden genezen door een Medic of Dispenser.

29 april 2008-patch (Gold Rush Update)

 • Teleporter effecten verschijnen niet meer op onzichtbare of verklede Spies.
 • "aantal keer gebruikt" invoer verbeterd voor Teleporters die een maximum hadden van 32.
 • Mapmakers kunnen nu constructies van de Engineer direct in een map plaatsen, met de optie ze onsterfelijk te maken.

11 december 2008-patch

 • Teleporters kunnen nu worden geupgrade naar level 3. Het zal sneller herladen naarmate het level hoger is.
 • De Dispensers van de Engineer kunnen nu naar level 3 worden geupgrade. Het zal nu metaal geven en snel genezen als het is geupgrade.

15 december 2008-patch

 • Teleporter geluiden voor level 2 en 3 Teleporters toegevoegd.

28 januari 2009-patch

 • Verbeterd dat teleporter ingangen/uitgangen effecten werden meegegeven als ze geen matchende uitgang/ingang hadden.

24 februari 2009-patch (The Scout Update)

 • Nieuwe geluiden toegevoegd voor geupgrade Teleporters.

21 mei 2009-patch (Sniper vs. Spy Update)

 • Spies kunnen nu vijandelijke Teleporters gebruiken.

29 mei 2009-patch

 • Verbeterd dat Spies niet konden worden gedood door vijanden die in hen teleporteerden als zij op de teleporter uitgang stonden met de Doden Beller geactiveerd.

23 juni 2009-patch

 • Verbeterd dat Teleporters niet bouwbaar waren in enkele plaatsen waar dit wel het geval hoorde te zijn (zoals in het basin aan het eind van Badwater Basin).

13 augustus 2009-patch (Classless Update)

 • Verbeterd dat Sentry Gun schoten op volledige verhulde Spies als zij nog steeds het dichtstbijzijnde doelwit waren
 • Engineer die een teleporter slaan met hun moersleutel zullen nu ook het andere eind repareren en Sappers van beide kanten weghalen, mogen deze geplaatst zijn.

31 augustus 2009-patch

 • Verbeterd dat je constructies kon verbranden in het water terwijl je zelf buiten het water stond.
 • Verbeterd dat teleporterende Spies vast kwamen te zitten in tegenstanders die op de uitgang stonden.
 • De server log verbeterd waarbij teleport kills niet werden aangegeven als "telefrag".

28 april 2010-patch

 • Jezelf doden met je Sentry Gun zal de doden-teller van de Sentry Gun niet verhogen.

29 april 2010-patch (119th Update)

 • Verbeterd dat Teleporters niet teruggingen naar level 1 als de andere kant was vernietigd.
 • Verbeterd dat Teleporter uitgangen de verkeerde deeltjes effecten gebruikten.

30 april 2010-patch

 • Verbeterd dat de Engineer meer dan één type van elk constructie kon maken.

8 juli 2010-patch (Engineer Update)

 • Engineers kunnen nu constructies oppakken en verplaatsen.
 • Verbeterd dat een server zou crashen als je constructies verplaatste.
 • Met een moersleutel op een Sentry Gun slaan zal hem nu upgraden, repareren en ammunitie toevoegen allemaal in één slag, waarbij repareren en upgraden voorgaat als er niet genoeg metaal is voor de Engineer.

9 juli 2010-patch

 • Een uitbuiting verbeterd dat toeliet dat Engineers level 2/3 Mini-Sentry Guns konden bouwen.
 • Een fout verbeterd die toeliet dat sapped constructies konden worden opgepakt door de Engineer.
 • Een fout verbeterd waarbij een level 3 Sentry Gun met een beteugelaar raketten bleef vuren ook wanneer de ammunitie op was.
 • Een fout verbeterd waar spelers de pose aanhielden van het verplaatsen van een constructie bij het wisselen van klasse.
 • Engineers kunnen niet langer constructies oppakken wanneer ze verlamt zijn of in staat van verlies zijn.
 • Een fout verbeterd waarbij een Sentry Gun met de effecten van de Beteugelaar niet werden toegekend aan de Sentry Gun.
 • Een server crash verbeterd in de spelers dood code, gerelateerd aan opgepakte constructies.

13 juli 2010-patch

 • Een server crash verbeterd gerelateerd aan het verplaatsen van constructies bij het starten van een ronde.
 • Verbeterd dat spelers constructies konden oppakken voordat een ronde was begonnen.
 • Een uitbuiting verbeterd waarbij Engineers level 3 Mini-Sentry Guns konden maken.

19 juli 2010-patch

 • Een probleem verbeterd waar het niet mogelijk was constructies op te pakken in Arena mode.
 • Een uitbuiting verbeterd dat toeliet om teamleden te vermoorden met de Beteugelaar.
 • Een fout verbeterd waarbij Teleporters meer gezondheid konden krijgen dan hun normale hoeveelheid.

18 oktober 2010-patch

 • Een Sentry Gun uitbuiting verbeterd dat Engineers meerdere Sentry Guns liet bouwen.
 • Verbeterd dat Engineers level 3 Mini-Sentry Guns konden bouwen met de Beteugelaar.

19 oktober 2010-patch

 • Nog een Sentry Gun uitbuiting verbeterd dat Engineers meerdere Sentry Guns liet bouwen.
 • Verbeterd dat Engineers level 3 Mini-Sentry Guns konden bouwen door middel van de Beteugelaar voor het echt deze keer.

2 december 2010-patch

 • Verbeterd dat Engineers constructies met Sappers konden vernietigen door de opdracht direct in te voeren in de console.

6 januari 2011-patch (bèta)

 • Schade aan constructies verminderd met 50%

10 januari 2011-patch

 • Mini-Sentry kill icoon toegevoegd.

22 februari 2011-patch

 • [Onbeschreven] Verschillende deeltjeseffecten, inclusief voltreffer raketten, pijp-bommen, en kleefbommen, waren veranderd om helderder te verschijnen. Deze veranderingen telden niet voor ATi grafische kaart gebruikers en enige anderen.

10 maart 2011-patch

 • Verbeterd dat de Het Beste Kleine Slachthuis in Texas prestatie geen Mini-Sentry en Beteugelaar kills meetelde

Bugs

 • Een heropgebouwde level 2 of level 3 Sentry Gun zal een vijand proberen op te stellen als doel op het moment dat hij een level omhoog gaat en de animatie start om up te graden naar het volgende level. Als de Sentry Gun direct is gericht naar een vijand, kan het zelfs even vuren voordat de animatie begint.
 • Engineers die bespotten vlak voor een constructie en hem meteen daarna oppakken zullen de mogelijkheid beschikken om met een onzichtbare gereedschapskist rond te lopen. Als ze dit doen, kunnen ze aanvallen met hun huidige slagwapen wanneer ze deze dragen.
 • Als een Engineer van klasse wisselt, zullen zijn constructies simpelweg verdwijnen; dit is niet hetzelfde als wanneer de Engineer zijn uitrusting van zijn slagwapen veranderd, van team veranderd, of het spel verlaat, in welk geval zijn constructies simpelweg worden vernietigd.
 • Als een constructie is opgepakt wanneer het wordt beschadigd, en dan wordt herbouwd, kan het bouwscherm het als beschadigd rapporteren zelfs nadat het volledig is gerepareerd.
 • Constructies zijn niet onder invloed van zwaartekracht; als de vloer onder een constructie verdwijnt, zal de constructie blijven zweven in de lucht.
 • Zwaar beschadigde constructies kunnen mogelijk blijvend tekens van schade laten zien (zoals vonken en vlammen) die zullen blijven zelfs als de constructie weer volledig is gerepareerd.

Ongebruikte Inhoud

 • Het Repareer knooppunt was een constructie dat beschouwd werd als een toevoeging bij de Engineer Update, maar was geschrapt tijdens ontwikkeling.

Galerij

Ico camera.png Gerelateerde foto's: