Bygninger

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Jeg byggede det.
Engineeren om hans bygninger

Bygninger er maskiner, som kan konstrueres af Engineeren ved hjælp af hans konstruktionsværktøj. De fem tilgængelige bygninger er:

Bygninger

Engineers har brug for metal til at bygge, opgradere og reparere bygninger.

Ligesom spillere, bygninger har livspoint, og ødelægges når deres livspoint reduceres til nul (se destruktion længere nede). En bygning kan med vilje ødelægges ved at bruge nedrivningsværktøjet. Bygninger, der kan opgraderes modtager yderligere 20% til deres livspoint hver gang de opgraderes. Kritisk skade gør ikke ekstra skade mod bygninger. Våben får heller ikke af reduceret skade på afstand; Uanset afstanden, gør hvert angreb samme skade (bortset fra splash damage). Bygninger har visuelle effekter til at vise deres skade; let skadede bygninger vil udsende røg og gnister, og svært beskadigede vil se ud som om, de står i brand. Spyen can desarmere og langsomt skade bygninger over tid med hans Sapper. Nedrivningsværktøjet can ikke bruges til at ødelægge bygninger der er ved at blive sappet.

Bygninger opføres automatisk når de indsættes, men kan blive bygget dobbelt så hurtigt ved at slå dem gentagne gange med Engineerens Skruenøgle under konstruktionen og yderligere 30% hurtigere ved at bruge Jaguaren. At have mere end én Engineer til at slå bygningen stabler effekten. Nedrivning af ubrugte bygninger er brugbart til at genskaffe metal, da de vil eksplodere og efterlade ødelagte metalstykker når de ødelægges.

Når en standard Sentry Gun, Dispenser eller Teleporter er blevet færdigbygget, kan Engineeren bruge metal til at reparere, resupplere eller opgradere dem ved at slå på dem igen med Skruenøglen. Metal-prioritiering går til at reparere først, så resupplere og til sidst opgradere, med grænser på hvor meget metal der kan bruges per slag med Skruenøglen. Du kan også bruge Skruenøglen til at fjerne Electro-sappere; det kræver to slag for at fjerne dem. Venlige Pyros der bruger Hjerteknuseren eller Muggerten can fjerne Sappers med et enkelt slag.

Alle bygninger can gås igennem af Engineerens holdkammerater, men de vil virke solide overfor Engineeren selv, hvilket tillader ham at stå oven på sine egne bygninger. Bygninger er også solide over for fjender, inklusiv fjendtlige Spies. I vand fungerer bygniner normalt; men en Sentry Gun fuldt omgivet af vand vil ikke angribe fjender over vandet, og omvendt.

Specifikationer

Building type Cost in metal Health points Scrap Metal
when destroyed
Build Upgrade Level 1 Level 2 Level 3
Sentry Gun Stock 130 200 150 (441) 180 (212) (529) 216 (270) (635) 15 x 4 (60)
Combat Mini-Sentry Gun 100 Ugyldig 100 (294) Ugyldig 0 x 4 (0)
Dispenser 100 200 150 180 216 10 x 5 (50)
Teleportere 50 200 150 180 216 6.25 x 4 (25) Entry
6.25 x 4 (25) Exit


Building type Build time (seconds)
Initial construction Initial construction + boosted by
WrenchGunslingerSouthern Hospitality
Initial construction + boosted by
Jag
Initial construction + boosted by
Eureka Effect
Redeployed Redeployed + boosted by
WrenchGunslingerSouthern Hospitality
Redeployed + boosted by
Jag
Redeployed + boosted by
Eureka Effect
Upgrade
Sentry Gun Stock 10.5 4.2 3.75 6.0 3.5 2.333 2.1875 2.8 1.6
Combat Mini-Sentry Gun 4.2 2.625 2.442 3.231 2.333 1.75 1.667 2.0 Ugyldig
Dispenser 21.0 8.4 7.5 12.0 5.25 3.818 3.621 4.421 1.6
Teleportere 21.0 8.4 7.5 12.0 5.25 3.818 3.621 4.421 1.6

Building construction speed = Default construction speed / (1 + sum of all boosts)

 • Default construction speed (Sentry Guns): 10.5
 • Default construction speed (Dispensers and Teleporters): Sentry Gun speed x 2 = 21.0
 • Redeployment boost (Sentry Guns): 2.0
 • Redeployment boost (Dispensers and Teleporters): 3.0
 • Mini-Sentry boost: 1.5
 • Stock wrench boost: 1.5
 • Jag boost: 1.5 + 0.3 = 1.8
 • Eureka Effect boost: 1.5 / 2 = 0.75

Times assume wrench boosting is in constant effect. As the builder cannot swing their wrench until their weapon switch delay wears off, these values will be slightly slower in practice. Each additional Engineer adds their own personal wrench boost to the formula.


HUD

Bygnings-HUD'en er lokaliseret øverst i det venstre hjørne på skærmen.
Hovedartikel: Heads-Up Display

Bygnings-HUD'et giver overblik omkring Engineer'ens bygninger og en fjendtlig Spy's Electro-sappere, såfremt der en på Engineer'ens bygning. Status på andre aspekter af en bygning indikeres af et ikon.

Ikon Beskrivelse
Building icon Kills.png Et nummer indikerer en Sentry Guns antal af dræb efterfulgt at antallet af assisteringer i parantes (kun for Sentry Guns).
Building icon Ammo.png En indikator bar der præsenterer procenttallet af ammunition tilbage (Sentry Gun) eller metal tilovers (Dispenser).
Building icon Metal.png En indikator bar der repræsenterer hvor langt bygningen er i en opgraderingsprocess (kun Niveau 1 og 2 bygninger).
Building icon Rockets.png En indikator bar der repræsenterer procenttaellet af raketter tilbage (kun Niveau 3 Sentry Gun).
Building icon Teleports.png Et nummer indikerer antallet af teleporteringer en Teleporter Indgang har lavet. Omdannes til en genopladningsfremskridtsbar efter en teleportering.

Flytning

Building ready haul.png
En Engineer bærer en bygning.

Bygniner kan pakkes of flyttes af deres ejere ved at presse den alternative ild-knap mens man kigger på og står tæt på dem. Selve operationen er øjeblikkelig, og Engineer'en vil fremstå bærende på bygningens værkstøjkasse på hans skulder til andre spillere, mens han fra en tredje-persons perspektiv stadig vil bære værktøjskassen som en normal bygnings-opførelse. Beskadigede bygninger kan pakkes op, men ikke dem der lider aktivt under en Electro-Sappers effekt. En bygning er i stand til at blive flyttet når et gråt faneblad vises ved siden af bygnings navn på interfacet (se til højre). En bygning kan samles op og flyttes når en grå fane med en bygning og en hånd er synlig, og viser også hvilken tast eller museknap, som er nødvendig.

Det er muligt at flytte højst en bygning ad gangen, og ved at gøre det reduceres Engineer'ens hastighed til 75% (225v), en anelse langsommere end en Heavy, uanset hvilken type eller niveau bygningen har. Engineers vil heller ikke kunne skifte til nogle våben eller ting indtil bygningen er genopført. Det er stadig muligt at benytte hans egne Teleportere under flytning (medmindre han flytter Indgangen eller Udgangen til en af hans Teleportere) og andre venlige Engineers Teleportere.

Bliver en Engineer dræbt under flytningen ødelægges bygningen sammen med ham. Et specielt drabsikon, som repræstenrer en værkstøjskasse vil blive vist sammen med Engineer'ens.

Genopførelse af en bygning er svarende til en normal konstruktion, bortset fra at bygningen vil opføre sig selv dobbelt så hurtigt som normalt, og Engineer'en kan få processen til at gå endnu hurtigere. Bygninger på højere niveauer will blive nødt til at gå igennem alle deres opgraderingsanimationer før de bliver funktionelle, og kan heller ikke samles op igen før de er klar. Beskadigede bygninger beholder deres liv så snart de pakkes, og kan heller ikke repareres før de bliver funktionelle igen.

De tre faser i bygningsgenopførelsen (pakning, flytning og genopførelse) er ledsaget af specifikke svar.

Denne mekanik tillader for genopførelsen uden at være nodt til at rekonstruere bygningen, hvilket sparer tid og penge, mens den også bevarer hvilken som helst score en bygning må have.

Destruktion

En bygning can ødelægges af sin ejer ved brug af nedrivningsværktøjet eller en fjende ved brug af et hvilket som helst våben, inklusiv Electro-sapperen. En bygning kan også blive ødelagt hvis en Engineer bærer på en bygning og en spiller dræber Engineer'en. Destruktion er et point værd til ødelæggeren og optages på scoreboardet. En desktruktion kan ikke assisteres, medmindre bygning er tidligere blevet sappet af en Spy; den Spy vil så få pointet for assist.

Destruktionspoint kan ikke blive tildelt Engineers, som ødelægger deres egne bygninger. Destruktioner vil heller ikke tælle under Setup-fasen. Men destruktionen sker stadig i spillet, og alle tilknyttede effekter, såsom Præriens Hævns hævn-krits, går i effekt. Skulle en Engineer beslutte sig for at ændre sin Skruenøgle via sit udstyr, vil alle hans bygninger destrueres det sekund den nye Skruenøgle andvendes på (enten ved at tilbagevende eller ved at nå et genforsyningskabinet). En Engineer's bygninger ødelægges også når en spiller skifter fra Engineer til en anden klasse.

Når en bygning ødelægges af en fjende, reagerer en Engineer med en af tre svar til at alarmere holdkammerater i nærheden.

Demonsterering

Relatede præstatiner

Achieved.png General

Sentryskytte
Sentryskytte
Akkumuler 10 sentry-drab med en enkel sentry.


Riftgængeren
Riftgængeren
Dræb en fjende inden for 5 sekunder efter du har rejst gennem en Engineers teleporter.


Leaderboard class scout.png Scout

Lukkevagt
Lukkevagt
Destruer 3 indgange til teleportere.


Hvis du bygger den...
Hvis du bygger den...
Destruer 3 af fjendens bygninger, mens de stadig er ved at blive bygget.
Skyd dem ned
Skyd dem ned
Destruer en aktiv sentry med din pistol.

Leaderboard class soldier.png Soldier

Enkeltbillet Til Evigheden
Enkeltbillet Til Evigheden
Dræb en Engineer, mens han reparerer sin sentry, når det er under fjendtlig beskydning.


Navar0wns Kanoner
Navar0wns Kanoner
Dræb 5 Engineer-sentries, mens du er uden for deres rækkevidde.


Leaderboard class pyro.png Pyro

Brandstifter
Brandstifter
Ødelæg 50 Engineer-bygninger.


Firewall
Firewall
Antænd 5 Spies, der har en sapper på en venligsindet bygning.


Leaderboard class demoman.png Demoman

Skud I Blinde
Skud I Blinde
Tilintetgør en Engineer-bygning ude af syne med en fuldtræffer fra din Granatkaster.


Vendetta
Vendetta
Dræb 20 Spies mindre end 5 sekunder efter, at de har sappet en venligsindet bygning.


En Klæbrig Velkomst
En Klæbrig Velkomst
Dræb en fjendtlig spiller med klæbebomber mindre end 5 sekunder efter, at denne har teleporteret sig.
Død Over England!
Død Over England!
Tilintetgør 50 bygninger


Nedrivningsekspert
Nedrivningsekspert
Tilintetgør 5 fjendtlige Engineer-bygninger i løbet af en enkelt ÜberCharge fra en Medic.


Argyles Trick
Argyles Trick
Spræng en Engineer, hans Sentry Gun og hans Dispenser i luften med en enkelt klæbebombe-detonation.

Leaderboard class heavy.png Heavy

Fabriksarbejder
Fabriksarbejder
Dræb 20 fjender, mens du lades op af en dispenser.


Femsekundersplan
Femsekundersplan
Dræb en fjende i de første 5 sekunder efter, at du er trådt ud af en teleport.


Leaderboard class engineer.png Engineer

Den (ikke Særligt) Ensomme Cowboy
Den (ikke Særligt) Ensomme Cowboy
Hold en Heavy helet med din dispenser, mens han opnår 5 drab.


De Forkomne Helte
De Forkomne Helte
Sluk 20 brændende spillere med dispensere bygget af dig.


Sammenhold Gør Stærk
Sammenhold Gør Stærk
Reparer venligtsindede bygninger, der kontrolleres af andre spillere, for 50.000 skadespoint.


Uciviliseret Engineer
Uciviliseret Engineer
Giv en fjendtlig spiller et stillbillede af dig og den sentry, der lige har dræbt vedkommende.


Skarpt Trav
Skarpt Trav
Nå hen til og fjern en sapper, der blev placeret på din bygning, da du var adskillige meter væk.


Vicesherif
Vicesherif
Opnå 10 assisterede drab med en anden Engineer, hvor en sentry var involveret i drabet.


Præriens Hævn
Præriens Hævn
Få din sentry til at dræbe en fjende, senest 10 sekunder efter at han har dræbt dig.


Texas Ranger
Texas Ranger
Slæb bygninger 1 km i løbet af din karriere.


De Blodrøde Floder
De Blodrøde Floder
Høst 5000 drab med dine Sentry Guns.


Hvis Du Bygger Den, Vil De Dø
Hvis Du Bygger Den, Vil De Dø
Slæb en sentry på niveau 3 hen til en position, hvor det opnår et drab kort efter omrokering.


Patentbeskyttelse
Patentbeskyttelse
Ødelæg en fjendtlig Engineers Sentry med din egen Sentry, der styres af din Wrangler.


En Nævefuld Sappere
En Nævefuld Sappere
Ødelæg 25 sapperebygninger, der er bygget af dine holdkammerater.


Geværbegær
Geværbegær
Udfør 50 reparationer og/eller genladninger af en Sentry, der styres af en anden Engineers Wrangler.


Kompagnon
Kompagnon
Opgrader 50 bygninger, der er bygget af dine holdkammerater.
Gråspurve Med Kanoner
Gråspurve Med Kanoner
Dræb 10 Snipers med en Sentry, du styrer med din Wrangler.


Godt Håndværk
Godt Håndværk
Hjælp en enkelt bygning med at tage over 2000 skadespoint uden at blive ødelagt.


Forårsrengøring
Forårsrengøring
Ødelæg 50 fjendtlige klæbebomber, der ligger inden for rækkevidde af venligtsindede bygninger.


Kunder I Butikken
Kunder I Butikken
dispenser, som du har bygget, til at uddele i alt 100.000 helbredspoint i løbet af din karriere.


Våben, Der Holder
Våben, Der Holder
Lad en Sentry, under Wrangler-skjoldet, absorbere 500 skadespoint uden at blive ødelagt.


Matrikeltyv
Matrikeltyv
Hjælp en holdkammerat med at bygge en bygning.


Domineret På Heden
Domineret På Heden
Dræb 10 fjender uden for en normal Sentrys rækkevidde ved hjælp af Wranglers udvidede rækkevidde.


Dødsmetal
Dødsmetal
Saml 10.000 stykker metalskrot fra rester af ødelagte bygninger.


Søgemaskine
Søgemaskine
Dræb tre usynlige Spies med en Sentry, der kontrolleres af din Wrangler.


Feltlazaret
Feltlazaret
Reparer en sentry under beskydning, mens du heles af en Medic.


Ingenmandsland
Ingenmandsland
Brug en sentry til at dræbe 25 fjendtlige spillere, der er ved at erobre et punkt.


Slagtekvæg
Slagtekvæg
Teleporter 100 teammedlemmer ind i kamp.


Doc Holiday
Doc Holiday
Få en dispenser til at hele 3 holdkammerater på samme tid.

Leaderboard class medic.png Medic

Medicinsk Gennembrud
Medicinsk Gennembrud
Hjælp med at ødelægge 5 fjendtlige Engineer-bygninger med en enkelt ÜberLadning på en Demomand.


Jordemoderkrise
Jordemoderkrise
Helbred en Engineer, mens han reparerer sin sentry, når den er under fjendtlig beskydning.


Leaderboard class sniper.png Sniper

Sentry-værn
Sentry-værn
Ødelæg 3 Engineer-Sentry Guns.


Leaderboard class spy.png Spy

Gode Miner Til Slet Spil
Gode Miner Til Slet Spil
Ødelæg 1000 Engineer-bygninger med sappere.


Minesnyder
Minesnyder
Sap en fjendtlig bygning, og stik derefter den Engineer, der har bygget den, i ryggen inden for 5 sekunder.


Fælles Operation
Fælles Operation
Placer en sapper på en fjendtlig sentry inden for 3 sekunder, efter at en holdkammerat har sappet en anden
Ingen Ro Til Arbejdet
Ingen Ro Til Arbejdet
Dræb en Engineer, mens han arbejder på en sentry.


Manden Med De Defekte Pistoler
Manden Med De Defekte Pistoler
Stik en Engineer i ryggen, og sap 3 af hans bygninger i løbet af 10 sekunder.

Opdateringshistorik

20. september 2007-opdateringen
 • Fixed Sentry muzzleflashes not drawing unless sentry was near the map origin.

26. september 2007-opdateringen

 • Fixed bug with placement of Teleporters that could result in players being unable to move.

5. oktober 2007-opdateringen

9. oktober 2007-opdateringen

 • Demomen grenades now collide with players and Engineer buildings after the first bounce, but still won't explode on contact

25. oktober 2007-opdateringen

 • Engineer buildings now explode when the Engineer dies during sudden death.
 • Fixed scoring problem where destroying a buildable added a phantom point, not attributed to any scoring bucket but still included in total score
 • Fixed some edge cases where grenades could go through player or buildings
 • The Engineer's "build X" commands will now behave properly when bound directly to keys

7. november 2007-opdateringen

 • Fixed a bug in scoring Engineer building destruction.
 • Engineers no longer earn points for using their own Teleporters
 • Fixed exploit that allowed players to teleport with the intelligence

21. november 2007-opdateringen

 • Fixed building bone merge cache from dormant entities. Fixes weapons in SourceTV attached to wrong bones

20. december 2007-opdateringen

 • Sapped buildings now take slightly less damage from the Spy who sapped them.
 • Fixed the teleporter's player shaped particles not drawing.

14. februar 2008-opdateringen

 • Added server log entry for buildings destroyed by their owner
 • Fixed Sentry Gun shadows being clipped

28. februar 2008-opdateringen

 • Changed Engineer buildings to detonate when a player disconnects instead of blinking out.
 • Fixed Engineer being able to detonate buildings that are being sapped.
 • Fixed potential client crash for players being healed by a Medic or Dispenser

29. april 2008-opdateringen (Gold Rush-opdateringen)

 • Teleporter effect no longer shows up on invisible or disguised Spies.
 • Fixed "times used" entry in Teleporters maxing out at 32.
 • Mapmakers can now place Engineer buildings directly into a map, with an option for them to be invulnerable

11. december 2008-opdateringen

 • Teleporters can now be upgraded to level three. It will recharge faster the higher level it is.
 • The Engineer's Dispensers can now be upgraded to level three. It will give out metal and heal faster as it is upgraded

15. december 2008-opdateringen

 • Added teleporter sounds for level 2 and 3 Teleporters.

28. januar 2009-opdateringen

 • Fixed teleporter entrance/exit effects being drawn when they don't have a matching teleporter entrance/exit.

24. februar 2009-opdateringen (Scout-opdateringen)

 • Tilføjede nye lyde til opgraderede Teleportere.

21. maj 2009-opdateringen (Sniper mod Spy-opdateringen)

 • Spies kan nu bruge Teleportere.

29. maj 2009-opdateringen

 • Fixed Spies not being telefragged when standing on an enemy teleporter exit with the Dead Ringer enabled.

23. juni 2009-opdateringen

 • Fixed Teleporters not being buildable in some places where they should be (such as within the pit at the end of Badwater Basin).

13. august 2009-opdateringen (Klasseløse opdatering)

 • Fixed Sentry Guns firing at a fully cloaked Spy if they're still the closest target.
 • Engineers wrenching a teleporter will repair the other pdend as well, and remove Sappers from both if they exist.

31. august 2009-opdateringen

 • Fixed being able to burn buildings that are in the water while standing outside the water.
 • Fixed teleporting Spies getting stuck in enemy players standing on the exit.
 • Fixed server log not listing telefrag kills as weapon "telefrag".

28. april 2010-opdateringen

 • Killing yourself with your own Sentry Gun no longer increments the Sentry Gun's kill counter.

29. april 2010-opdateringen (119. opdatering)

 • Fixed Teleporters not reverting to level 1 when their other side is destroyed.
 • Fixed Teleporter exit using the wrong particle effect.

30. april 2010-opdateringen

 • Fixed the Engineer being able to build more than 1 of each type of building.

8. juli 2010-opdateringen (Engineer-opdateringen)

 • Engineers can now pickup & move their buildings.
 • Fixed a server crash related to carrying buildings.
 • 'Wrenching' a Sentry Gun now upgrades, repairs and restores ammunition all at once per Wrench hit, prioritizing repairs and upgrading if not in possession of enough metal.

9. juli 2010-opdateringen

 • Fixed an exploit that allowed Engineers to build level 2/3 mini Sentry Guns.
 • Fixed a bug that allowed sapped buildings to be picked up by the Engineer
 • Fixed a bug where Wrangled level 3 Sentry Guns would still fire rockets when they were out of ammo.
 • Fixed a bug where players would go into reference poses when switching classes while carrying a building.
 • Engineers can no longer pick up buildings while stunned or in loser state.
 • Fixed an issue where Wrangled sentrygun effects wouldn't be attached to the sentrygun.
 • Fixed a server crash in the player death code, related to building carrying.

13. juli 2010-opdateringen

 • Fixed a server crash related to carrying buildings at round start.
 • Fixed players picking up buildings before a round has started.
 • Fixed an exploit where Engineers could create level 3 Mini-Sentry Guns.

19. juli 2010-opdateringen

 • Fixed a problem with not being able to pick-up buildings in Arena mode.
 • Fixed an exploit that allowed team kills with Wrangled Sentry Guns.
 • Fixed a bug where Teleporters could be given more than their normal amount of health.

18. oktober 2010-opdateringen

 • Fixed a Sentry Gun exploit that let Engineers build multiple Sentry Guns.
 • Fixed Engineers being able to build level 3 mini-Sentry Guns using the Wrangler.

19. oktober 2010-opdateringen

 • Fixed another Sentry Gun exploit that let Engineers build multiple Sentry Guns.
 • Fixed Engineers being able to build level 3 Mini-Sentry Guns using the Wrangler for real this time.

2. december 2010-opdateringen

 • Fixed Engineers being able to destroy sapped buildings by issuing the command directly in the console.

10. januar 2011-opdateringen

 • Added the mini-sentry kill icon.

22. februar 2011-opdateringen

 • [Udokumenteret] Several particle effects, including critical rockets, pipes, and stickies, were altered to appear brighter. These changes do not apply to ATi graphics card users and some others.

10. marts 2011-opdateringen

 • Fixed the Best Little Slaughterhouse in Texas achievement not counting Wrangler and Mini-Sentry kills.

17. april 2012-opdateringen

 • Fixed being able to place buildings in nobuild zones

10. maj 2012-opdateringen

 • Fixed a bug that allowed buildings to be built in nobuild/respawn volumes

Fejl

 • En genopført niveau 2 eller 3 Sentry Gun vil prøve at angribe fjentlige fjeder i det korte tidsrum mellem at nå et niveau og begynde opgraderingsanimationen.
 • Engineers, som håner foran bygningen og hurtigt samler den op vil være i stand til at gå rundt med en usynlig værktøjskasse. Når det gør det, er de i stand til at angribe med deres nuværende nærkampsvåben.

Trivia

Galleri

Ico camera.png Related images: