Rakennukset

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
...minun suunnittelemani, minun rakentamani, ja sinun on paras toivoa....etteivät ne ole suunnattuna sinuun.
Engineer

Rakennukset ovat laitteita, jotka vain Engineer voi rakentaa käyttämällä rakennustyökaluaan. Viisi mahdollista rakennusta ovat:

 • Vartiotykki
 • Taistelu Mini-Vartiotykki
 • Apulaite
 • Teleportin sisäänkäynti
 • Teleportin ulostulo

Rakennukset

Engineerit tarvivat metallia rakennuksien rakentamiseen, päivittämiseen ja korjaukseen

Kuten pelaajilla, myös rakennuksilla on terveys. Ja ne tuhoutuvat kun niiden terveys laskee nollaan (katso Destruction alhaalta). Kriittiset osumat eivät aiheuta lisää vahinkoa rakennuksiin. Aseiden vahingot eivät putoa, vaikka rakennuksia ammutaan kuinka pitkän matkan päästä, joka osuma tekee saman verran vahinkoa (poislukien räjähdykset). Kevyesti vahingoituneet rakennukset kipinöivät ja savuavat. Vakavasti vahingoittuneet rakennukset ovat tulessa. Spy pystyy sammuttamaan ja hitaasti imemään rakennusten energian pois Electro Sappereillään . Tuhoamistyökalulla ei voi tuhota rakennuksia, jotka on sammutettu.

Rakennukset alkavat rakentumaan heti kun ne asetetaan maahan, mutta niiden rakennusnopeuden voi kaksinkertaistaa lyömällä niitä Engineerin jakoavaimella. Jos useampi Engineer hakkaa rakennusta samanaikaisesti sen rakennusnopeus kasvaa entisestään. Omia rakennuksia voi tuhota käyttämällä tuhoamistyökalua. Tämä on hyödyllistä, jos tarvitsee metallia, sillä rakennukset hajoaavat romuksi, jonka voi kerätä, josta saa metallia.

Kaikkien oman Engineerin rakennusten läpi Engineerin tiimikaverit voivat kävellä, mutta, Engineer itse ei voi kävellä niiden läpi, tämä antaa hänelle kyvyn seistä omien rakennustensa päällä. Rakennukset toimivat näin myös vastustajia kohtaan (esim. Spy). Vedessä rakennukset toimivat normaalisti, mutta, Vartiotykki, joka on kokonaan veden alla ei voi ampua vihollisia jotka ovat kuivalla maalla ja päinvastoin.

Määrittelyt

Building type Cost in metal Health points Scrap Metal
when destroyed
Build Upgrade Level 1 Level 2 Level 3
Vartiotykki Stock 130 200 150 (441) 180 (212) (529) 216 (270) (635) 15 x 4 (60)
Minivartiotykki 100 100 (294) 0 x 4 (0)
Apulaite 100 200 150 180 216 10 x 5 (50)
Teleportit 50 200 150 180 216 6.25 x 4 (25) Entry
6.25 x 4 (25) Exit


Building type Build time (seconds)
Initial construction Initial construction + boosted by
WrenchGunslingerSouthern Hospitality
Initial construction + boosted by
Jag
Initial construction + boosted by
Eureka Effect
Redeployed Redeployed + boosted by
WrenchGunslingerSouthern Hospitality
Redeployed + boosted by
Jag
Redeployed + boosted by
Eureka Effect
Upgrade
Vartiotykki Stock 10.5 4.2 3.75 6.0 3.5 2.333 2.1875 2.8 1.6
Minivartiotykki 4.2 2.625 2.442 3.231 2.333 1.75 1.667 2.0
Apulaite 21.0 8.4 7.5 12.0 5.25 3.818 3.621 4.421 1.6
Teleportit 21.0 8.4 7.5 12.0 5.25 3.818 3.621 4.421 1.6

Building construction speed = Default construction speed / (1 + sum of all boosts)

 • Default construction speed (Sentry Guns): 10.5
 • Default construction speed (Dispensers and Teleporters): Sentry Gun speed x 2 = 21.0
 • Redeployment boost (Sentry Guns): 2.0
 • Redeployment boost (Dispensers and Teleporters): 3.0
 • Mini-Sentry boost: 1.5
 • Stock wrench boost: 1.5
 • Jag boost: 1.5 + 0.3 = 1.8
 • Eureka Effect boost: 1.5 / 2 = 0.75
 • The first and second hits on a stock sentry gun will save 1.5 seconds, while all others will save 1 second. On dispensers, the first hit will save 2 seconds and all others will save 1 second.

Times assume wrench boosting is in constant effect. As the builder cannot swing their wrench until their weapon switch delay wears off, these values will be slightly slower in practice. Each additional Engineer adds their own personal wrench boost to the formula.


HUD

Rakennusruutu on ruudun vasemmassa yläreunassa.
Pääartikkeli: Heads-up Display

Rakennusruutu kertoo rakennusten tilan ja onko niissä Sapper vai ei. Eri rakennusten pikkukuvat ovat erilaisia.

Icon Description
Building icon Kills.png Numero joka kertoo kunka monta tappoa Vartiotykki on saavuttanut. Numeron perässä avustukset (Vain Vartiotykeissä).
Building icon Ammo.png Mittari joka kertoo kuinka paljon metallia Apulaiteessa on.
Building icon Metal.png Mittari joka kertoo kuinka pitkällä rakennuksen päivitys on (Vain tasoilla 1 ja 2).
Building icon Rockets.png Mittari joka kertoo kuinka paljon raketteja on jäljellä (Vain tason 3 Vartiotykissä).
Building icon Teleports.png Numero joka kertoo kuinka monta pelaajaa on ottanut teleporttisi. Muuttuu uudelleenlataus mittariksi teleportin jälkeen.

Rakennusten liikuttaminen

Engineer kantamassa rakennusta.

Kesäkuun 8. päivänä 2010 päivityksessä tuli Engineerille päivtys, joka antaa Engineereille kyvyn kantaa rakennuksiaan paikasta toiseen. Engineerin tulee katsoa rakennusta kohti, seisoa sen vieressä ja painaa oikeaa hiirennäppäintä. Toiminto tapahtuu heti ja Engineer näyttää kantavan työkalupakkiaan olallan, vaikka 1. persoonasta katsottuna hän kantaa rakennusta kuin normaalia. Vahingoittuneet rakennukset voi nostaa, mutta niitä joissa on tyhjentäjä, ei voi.

On mahdollista kantaa vain yhtä rakennusta kerrallaan ja se hidastaa Engineerin nopeuden 75%:iin, hieman hitaammaksi kuin Heavyn. Nopeuteen ei vaikuta rakennuksen taso. Lisäksi Engineer ei voi vaihtaa asetta rakennusta kantaessaan. On silti mahdollista käyttää omaa teleporttiaan (paitsi jos kantaa oman teleporttinsa lähtöä tai loppua). Hän voi myös käyttää toisten Engineerien teleportteja.

Jos Engineer kuolee kantaessaan rakennusta, hänen rakennuksensa tuhoutuu hänen kanssaan. Erikois tappomerkki, jossa näkyy työkalupakki, ilmestyy Engineerin tapon jälkeen sen alle. Rakennusten uudelleenasettaminen ei muuta rakennuksen kulkua, paitsi se rakentuu tuplasti nopeammin, kuin normaalisti ja Engineer voi vieläkin nopeuttaa rakennusta. Suurempi tasoisten rakennusten tulee käydä päivitysanimaatiot uudestaan läpi ja niitä ei voi nostaa sillä aikaa. Vahingoittuneet rakennukset säilyttävät terveystasonsa, kun ne nostetaan ja niitä ei voi korjata ennen kuin ne ovat taas toiminnassa.

Kaikki kolme vaihetta pakkaus, kanto ja uudelleenasetus kantavat kaikki omia äänitiedostojaan. responses.

Tämä avustaa Engineeriä, koska hänen ei tarvitse rakentaa rakennuksia täysin alusta asti. Tämä säästää metallia ja aikaa. Ja se säästää kaikki tapot, assistit tai teleportit jotka laite on saavuttanut.

Tuhoaminen

Rakennus voi tuhoutua omistajansa tuhoamistyökalulla tai vihollisen aseesta, mukaanlukien Sapper. Rakennuksen tuhoamisesta tienaa yhden pisteen ja se lisätään pelaajan pisteisiin, pistetaululle. Tuhoamista ei voi avustaa, paitsi jos rakennuksessa on Spyn Sapper; tällöin Spy saa avustuspisteen.

Engineerit jotka tuhoavat oman rakennuksensa, eivät saa pisteitä. Lisäksi tuhoamispisteitä ei sa rakennuksista, jotka ovat vasta rakentumassa. Silti rakennuksen tuhoaminen näkyy pelissä ja kaikki siihen liittyvät tapahtumat, kuten Eturintama Oikeuden Kosto Kriittiset osumat tapahtuvat normaalisti.

Kun rakennus tuhoutuu, Engineer vastaa yhdellä kolmesta vastauksesta tapahtuneesseen responses, varoittaen lähellä olevia joukkuetovereitaan.

Demonstraatio

Nippelitietoa

 • Rakennuksen edessä ivailu ja heti sen jälkeen rakennusta nostettaessa antoi Engineerille kyvyn kävellä ympäriinsä näkynmätön työkalupakki olallaan, joka näytti samanlaiselta kuin "Spyrapu", kuten nähdään tästä: http://www.youtube.com/watch?v=nt9qcoE-Ylo.
  • Tämän glitchin aikana psytyi lyömään millä tahansa melee-aseella joka oli melee-paikassa.
   • Tämä antoi Engineereille kyvyn rakentaa useita Vartiotykkejä, käyttämälä konsolikomentoa "build 2 0".
   • Tämä antoi myös kyvyn rakentaa tason 2 ja 3 Mini-Tykkejä. Tämän sai aikaan vaihtamalla asetustaan, kun oli glitch-tilassa.
    • Nämä kaksi glitchiä oli Lokakuun 18. päivänä 2010 olleessa päivtyksessä, jotka myöhemmin korjattiin.
 • Uudelleenasetettu tason 2 ja 3 Vartiotykki yrittää tähdätä lähistöllä olevia vihollisia tasojen vaihtumisen välillä.

Galleria

Ico camera.png Related images:


Katso myös