Cactus Canyon

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Cactus Canyon
Cactus Canyon.jpg
Alap információk
Pálya típusa Robbanótöltet
Fájl neve: pl_cactuscanyon
Verzió: Beta 10
Fejlesztő(k): Valve
Pálya információk
Pálya részletek száma: 2
Környezet: Sivatag
Díszlet: Nappal (napnyugta), Napos
Mélyvíz: Nincs
Veszélyek: Vonat, Szakadék
Pályatárgyak
Healthico.png Orvosi csomagok: Smallhealth.png ×<13   •   Mediumhealth.png ×<13   •   Largehealth.png ×2
Ammoico.png Lőszercsomag: Smallammo.png ×<11   •   Mediumammo.png ×<15   •   Largeammo.png ×<8
Pálya képek
Menu photos pl cactuscanyon.png

A Cactus canyon egy két szakaszból álló béta Robbanótöltetes pálya.

Akárcsak a többi a Robbanótöltet pályán, itt is a BLU csapatnak át kell kísérnie a kocsit (robbanótöltetet), a RED csapat célja, hogy megakadályozza ezt. Mivel a pálya még fejlesztési fázisban van, ezért néhol problémák merülhetnek fel, nem teljes a barikád a pálya körül, van ahol a pálya alá be lehet jutni, néhány terület nem kiegyensúlyozott a csapatoknak, és néhány épületnek nincsen textúrája.

Szakaszok

 • Első szakasz – A kocsi egy kisebb medencéből indul, némi távolságra a BLU spawn ajtajaitól. Keresztülmegy egy épületen, fel egy hegyre (jobbra fönt a képen ez a hegy látható). Ezután átmegy az első ponton. Itt kisegítő lehetőségek válnak elérhetővé: van egy kis épület, amelyet mindkét csapat használhat, hogy elérje az első szakasz utolsó pontját. A kocsi áthalad egy éles kanyaron. Itt van egy szakadék, ahonnan a léglöketet használva ki lehet lökni játékosokat a pályáról. Az utolsó pont területe széles és nyitott, ide érdemes őrtornyokat rakni. Egy másik kis épület ablakai az utolsó pontra néznek, ez egy jó hely Katonáknak, Mesterlövészeknek és Robbantósoknak. Ha a BLU spawntól egyből jobbra haladunk, akkor a sínpárral párhuzamosan elmehetünk, nagy eséllyel elkerülve az első pontot védő őrtornyok tüzét. Érdekesség: Ha a BLU spawn ablakán kinézünk, akkor láthatjuk az "auto-soap" táblát, ami része volt az MvM-rejtélynek.
 • Második (volt harmadik) szakasz – Ez a szakasz a legkülönlegesebb. Akrácsak a Goldrush és Thunder Mountain utolsó szakasza ez is három irányító pontot tartalmaz. Itt viszont nincs felkészülési idő, ami megnehezíti a védők dolgát. A kocsi indulópontjától balra van egy vonat. De ez nem olyan, mint ami a Well, vagy Freight pályákon van, mert ez húz maga után vasúti kocsikat. Ettől függetlenül csak a vonat eleje okoz sebzést, a kocsik nem. A pálya közepén van egy kapu, amin csak a vonat mehet át. Amikor a kocsi eléri az utolsó előtti pontot, akkor bemegy egy fakunyhóba, itt egy ideig önállóan mozog, majd eléri az utolsó sínpárt. Itt a vonat sínére kell rátolni a kocsit, és ez az utolsó pont. De itt még nem ér véget a játék. Mint minden Robbanótöltet pályán a kocsinak itt is fel kell robbannia. A pálya különlegessége, hogy itt a kocsit a vonat robbantja fel, ha átmegy rajta. A vonatnak látszólag semmi baja nem lesz a robbanástól, mivel sértetlenül továbbhalad. Ha BLU spawntól balfelé haladunk, egyenesen, gyorsabban, és nagy eséllyel akadálymentesen elérhetjük a RED spawnt. Visszafelé ez csak különleges ugrásokat végrehajtani képes (Felderítő, üdítő ürítővel, Piró Detonátorral, Katona vagy Robbantós) osztályok képesek végigcsinálni.

Mielőtt eltávolították volna a 2014. Augusztus 27-i Javítás-ben, volt egy másik rész az Első szakasz és a Második szakasz között.

 • Törölt Második szakasz – Ez a szakasz egy kisebb, mélyvizű medence mellől indul, ahol felmegy egy hegyre. Az emelkedő végénél lévő párkány egy kiváló hely őrtornyoknak. A hegy legtetején van a szakasz első pontja. A pontal szemben lévő épület végén beleesheünk egy nagyobb, sekélyvizű medencébe. A pont után a kocsi elfordul balra és lemegy a hegyről. A kocsi itt magától is legurulhat egy ideig. Aztán egy jobb kanyar, áthalad egy (nem a fentebb említett) sekélyvizű medencén, ezután ráfordul ezen szakasz utolsó pontjára. Az utolsó pont előtt még van egy emelkedő. Ez a hely hasonló az első szakasz utolsó pontjának környékéhez. Itt több példát is láthatunk a beta pályák hiányosságaira. Az utolsó ponttal szemben van egy lebegő platform. Ez egy ház teteje, de a falai nem látszanak. Ismét az utolsó pont mögött van egy épület textúra nélkül. Ez a szakasz utólag visszavonásra került, így az eredeti harmadik szakasz lett az új második.

Stratégia

Lásd itt: Community Cactus Canyon strategy

Hibák

 • Ha egy RED csapatban lévő játékos a kocsi mellett áll a második szakasz utolsó pontjánál hosszabbításkor, a játék úgy számolja, hogy tolják a kocsit, és nem engedi befejezni a játékot, amíg nem megy el mindenki a kocsitól a szokásos 5 másodpercre.
 • Ha tapadóbombákat lövünk fel a hídra a pálya közepén, amin csak a vonat mehet át, a tapadóbombák fent maradnak a levegőben. Nem robbannak fel, ha a kapu kinyílik, vagy ha a vonat átmegy rajta.
 • A pálya első szakaszán 3 hely van, amikhez hozzáférhetnek a játékosok, és még mindig lőhetnek az ellenségre, akik föléjük sétálnak, de ők lefele nem lőhetnek.
 • A pálya második szakaszában néha a 2 ellenőrzőpont nem jelenik meg, de a Red és Blu hologram igen.

Apróságok

 • Minden frissítésben egy újabb kaktusz került be. A 2014. Szeptember 15-i Javítás óta 9 kaktusz van.
  • Hat kaktusz van különböző méretekben a dupla köveken a pálya jobb oldalán, a BLU spawn mellett az első szakaszon. Ezekből öt látható a szakadék faláról, míg a hatodik egy nagyobb kaktusz mögé van rejtve.
  • A 2014. Augusztus 21-i Javítás frissítésben hozzá lett adva egy kaktusz, ami viseli a Tejesembert és a Dangeresque, Too?-t, a kő és az épület közé, a kerítés mögé az első ponton.
  • A 2014. Szeptember 10-i Javítás frissítésben hozzá lett adva egy kaktusz az első vonat oldalához, ami megy a második szakaszon.
  • A 2014. Szeptember 15-i Javítás frissítésben hozzá lett adva egy kaktusz az ellátmányszekrény aljára a RED spawn szobában az első szakaszon.

Galéria

Külső linkek