Caliginous Caper (mission)

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Caliginous Caper
Grundlæggende Information
Navn: Caliginous Caper
Filnavn: mvm_ghost_town
Udvikler(e): Valve
Bane: Coaltown Event
Missiontype: Ukendt
Runder: 1 runde, 8 underrunder
Sværhedsgrad: Mareridt
Penge til start: 5000
Tur: Ukendt

Caliginous Caper er en mareridt udholdenheds-mission tilgængelig på banen Coaltown Event. Denne mission har kun én utrolig lang runde, Runde 666, som består af 911 fjender (uden at inkludere fjender, som kun er Support) og 9 Tanks uden nogen checkpoints overhovedet. Alle robotter i denne mission, med undtagelse af Sentry-busters, har et andet design, som får dem til at ligne zombier, dette er dog kun kosmetisk.

Som en udholdenheds-mission, har Caliginous Caper en timer, som vil fremkomme over bomben, når den ikke bliver båret, analogt til timeren, der fremkommer over efterretningsmappen i Erobre Flaget eller Special Delivery. Når timeren løber ud, er bomben nulstillet tilbage til robotternes spawne-område.

Runder

Sub-bølge Klasse Antal Ventetid Kredit
Bølge 666
1
Scout bonk
Svær Pictogram plus.png 100% kritisk chance
10 10 30 0 0 300
Pyro
Let Skyder uafbrudt 8 8 32 3 7 200
Demoknight
Ekspert Pictogram plus.png 100% kritisk chance
4 4 12 5 5 200
2
Soldier crit
Normal 4 20 20 5 2 400
Medic uber

Über Medic
Normal Pictogram comment.png Spawner med fuld über
Pictogram plus.png +400% übercharge-rate
Pictogram minus.png -90% hele-rate
Pictogram minus.png -3 sekunders über-varighed
3
Soldier
Let 5 10 40 8 2 300
Heavy
Let 5 10 40 8 2 300
Soldier infinite
Ekspert 1 2 5 8 30 200
Heavy
Ekspert 1 2 5 8 30 200
4
Scout
Let Pictogram plus.png 100% kritisk chance
5 10 80 10 8 600
Tank
35,000 1 3 0 50 600
5
Demoman

Type 2
Ekspert 5 10 40 10 10 500
Demoknight
Svær Pictogram plus.png 100% kritisk chance
5 5 40 30 8 500
Tank
40,000 1 55 0 600
6A
Soldier
Ekspert Direct HitBuff Banner
Pictogram comment.png Spawner med fuld raseri
Pictogram plus.png +800% buff varighed
Pictogram plus.png +100% skade gjort
10 20 40 15 2 300
6B
Heavy deflector
Ekspert Pictogram plus.png 100% kritisk chance
2 8 8 0 30 400
Medic
Ekspert
7
Tank
42,000 1 4 10 30 1100
Spy
Ekspert 8 16 96 40 5 200
8A
Sniper bow
Ekspert Pictogram plus.png 100% kritisk chance

Pictogram plus.png +50% skade gjort
Pictogram plus.png +80% hurtigere genladsningsrate
5 20 75 10 1 300
8B
Soldier
Ekspert Pictogram plus.png 100% kritisk chance

Pictogram plus.png +100% skade gjort
Pictogram plus.png +180% hurtigere genladsningsrate
Pictogram plus.png +40% affyringsbonus
5 20 75 10 1 300
8C
Demoman
Ekspert Pictogram plus.png 100% kritisk chance

Pictogram plus.png +100% skade gjort
Pictogram plus.png +180% hurtigere genladsningsrate
Pictogram plus.png +100% projektilhastighed
5 20 75 5 1 200
8D
Pyro
Ekspert Pictogram plus.png 100% kritisk chance

Pictogram plus.png +100% skade gjort
Pictogram plus.png +50% bevægelseshastighed
5 20 75 10 1 200
8E
Scout
Ekspert Pictogram plus.png 100% kritisk chance
5 20 75 5 1 200
8F
Heavy
Ekspert Pictogram plus.png 100% kritisk chance

Pictogram plus.png +50% skade gjort
4 22 48 5 1 200
Medic uber

Über Medic
Normal Pictogram comment.png Spawner med fuld über
Pictogram plus.png +400% übercharge-rate
Pictogram minus.png -90% hele-rate
Pictogram minus.png -3 sekunders über-varighed
8G
Tank
60,000 1 20 0 0
Opbakning
Sniper
Svær Synsrækkevidde 3000 2 120 210
Spy
Ekspert 2 180 180

Generel Strategi

I modsætning til hvad mange tror, er Caliginous Caper faktisk ikke så svær en mission. "Mareridt"-titlen er mere til underbygning af Halloween-temaet, end det er en aktuel repræsentering af sværhedsgraden. Dog er denne mission meget anderledes i forhold til de andre, og en god strategi kan derfor hjælpe en del.

 • Dit hold kræver en masse stor-skadere for at destruere Tanksene og de Store Robotter hurtigt nok. Soldiers, Demos, Pyros og Snipers er alle gode valg som de primære skadekilder. At have to support-klasser, som Scout, Engineer eller Spy, er tilrådet.
  • En Leaderboard class scout.png Scout er fremragende at have her. Selvom Spillere starter runden med en masse penge, vil opsamlingen af alt det, der bliver droppet i løbet af runden, hjælpe holdet med at købe så mange feltflasker de lyster, imens det bibeholder Scouten med utrolig meget liv. Hans Manisk Mælk er en god assistance, der forlænger overlevelsen af hvilken som helst Soldier, Pyro, Heavy, eller Granatridder på hans hold. At dødsmarkere Robotterne skader heller ikke, og mængden af penge i denne mission tillader en Scout at opgradere sin Haglspreder, som får den til at gøre massiv skade, især mod Tanks. At gøre skade mod Tanks, i forhold til Soldiers og Pyros, er nemmere for Scouts, da de nemt kan hoppe op på Tanken og skyde, uden at frygte rygstik.
  • Leaderboard class soldier.png Soldier giver en kombination af høj eksplosionsskade og holdsupport og kan anses som den bedste klasse til denne mission. Tiggerens Bazooka er klart det bedste primære våben at vælge her. Ved at affyre en raket ad gangen, med maksmial Genladningshastighed, Ammunitionskapacitet og skade, vil Soldieren destruere alle Tanks, Store Robotter og robotgrupper, der kommer hans vej. Hans Buff-banneret giver ham, og hans allierede, forhøjet skade med ingen distancepåvirket skadenedsættende effekt, som forhøjer deres overlevelsesevne ved at kombinere det godt med manisk Mælk og Hel-på-Drab opgraderinger. Kong-kylien er også et godt sekundær-våben valg for overlevelse. Siden Two Cities-opdateringen, kan Soldieren opgradere sin Raket-specialist evne, som tillader hans raketter at lamme Store Robotter for en stund, såvel som at forhøje raketternes eksplosionsradius, der tillader ham at gøre massiv skade til større grupper af små robotter.
  • Leaderboard class pyro.png Pyro er en brugbar klasse, som kan gøre høj skade, dræbe Spies og nustille bomben. At skubbe bombebæreren ned i hullerne med lufttrykstød kan være hjælpsomt, hvis bomben når for langt, som forhindrer en ensom Scout at snige sig forbi og aflevere bomben, før nogen kan reagere. Dog vil bomben nulstille sig selv periodisk, så nulstillingen har ikke så meget nytte, som på andre baner. At opgradere Skade og Hel-på-Drab på Flammekaster, koplet med Bevægelseshastighed og resistans, kan gøre Pyroen næsten udødelig. Overvej at bruge Bagbrænderen eller Phlogistinatoren for at maksimere skade gjort mod Store Robotter og tanks, respektivt. Lad robotter fokusere på dine holdkammerater først, så du kan komme dem i baghold for maksimal skade.
  • Leaderboard class demoman.png Demoman er en anden klasse, som kan høste fordelende af splash-skade her.Selvom hans rene DPS måske ikke er ligeså høj mod Tanks som Soldiers, kan Demomanen bruge sin Klæbebombekaster til at gøre endelig skade til horder af robotter. Evnen til at eliminere de irriterende Über-Medics før de kan gøre noget er brugbart, men ikke essentielt, siden Soldiers burde have nok opgraderinger til at gøre det samme. At bruge Angrebsskjoldet og opgradere resistanser for at tanke masser af skade og bruge Granatkasteren, eller endda nærkampsvåben, som din primære skadekilde er også en mulighed her.
  • Leaderboard class heavy.png Heavy er ikke så brugbar en klasse her, som i de fleste andre missioner. Hans relative håbløshed mod Tanks og mængden af penge spillere begynder med gør ham mere arbitrær end normalt i forhold til de fleste andre klasser, men hans evne til at dræbe Store Robotter kan stadig være brugbar. Det er ikke tilrådet for begyndere at spille Heavy uden support fra en Medic, eller en Scout der bruger manisk Mælk. det er essentielt for en Heavy at have Penetrering, Projektildestruering og Hel-på-Drab opgraderinger.
  • Leaderboard class engineer.png Engineer er praktisk talt en vigtig del af de fleste missioner. Ikke den her. Her, er mere en anvendelig klasse. Den massive mængde af opgraderinger spillere starter missionen med og nemheden du kan skubbe tilbage til fronten med, hvis du mister den, gør Engineeren mindre brugbar end normalt. Dog kan Teleportere for hurtig transport, en Dispenser for ammunition og en Sentry til at forhindre Scout-robotter fra at nå igennem, altid bruges. Engineeren burde være ansvarlig for at ordne de tilbageværende og forsvare bomben.
  • Leaderboard class medic.png Medic er ikke tilrådet klasse for denne mission. Han giver ikke meget direkte våbenskade selv og hans support-muligheder er relativt ubruglige i denne mission. På grund af den massive mængde af penge tilgængelig fra start, burde spillere være i stand til at holde dem selv helet og sjældent dø til andet end Spies. Når de dør, kan de sagtens købe sig tilbage, så at dedikere en hel klasse til at hele, genoplive, forskanse og give den lejlighedsvise skade-forstærkning er ikke særlig effektivt. Medic er sikkert den mest brugbare imod de krit-forstærket Soldiers nær afslutningen af runden.
  • Leaderboard class sniper.png Sniper excellerer mod Store Robotter og Heavys, som der er mange af i denne mission. Med Eksplosive Hovedskud og Projektilpenetrering, kan Sniperen hovedskyde to Store Robotter på én gang og gøre meget skade til de omkringstående zombier. Resultatet er analogt med at spamme Beggar's Bazooka raketter ind i store grupperet mål. Hans opgraderet Jarate giver support til hans hold og gør hans skud endnu nemmere. Sniperen kan gøre acceptabel skade mod Tanks, ved at noscope dem med maksimal Genladningshastighed (det kan være smart at stå ovenpå Tanken for at undgå Spies). Derudover, ved at bære Løvbaskeren med maksimal slåhastighed, koplet med Soldiers Buff-banneret, kan Sniperen gøre konstant kritisk nærkampsskade. Snigmoderens Sagslutter kan være meget effektiv imod Store Robotter, da dets 'fokus' tilstand tillader en hurtig hovedskuds-rate, som er gjort endnu stærkere gennem Skade, Projektilpenetrering og Eksplosive Hovedskud opgraderingerne. Vær sikker på at du skyder efter den langsommeste robot i gruppen.
  • Leaderboard class spy.png Spy er en usædvanlig klasse her. På grund af det store antal af Tanks og endnu større antal af ikke-store robotter, vil Spy have det svært med at bidrage med sin "del" af skaden. Hans evne til at dræbe Store Robotter er dog ret formidabel, og hans evne til at påtage sig robotternes opmærksomhed, kan være brugbar. Han kan være nyttig, som den primære penge-opsamler, eller som en sjov klasse at have på en server, hvor de andre spillere ikke har noget imod at gøre lidt ekstra arbejde. På grund af den store mængde penge tilgængelig, kan Spy endda opgradere sin Pistol og spamme krit-feltflasker for at hjælpe en smule til med Tanken.
 • Hver eneste underrunde på Caliginous Caper, kan blive splittet op i tre kategorier: Store Robotter (Underrunder 1-3, 5, 6B), Tanks (Underunder 4, 5, 7, 8G), og Kritisk (Underrunder 6A, 8A-G). Hver del kræver forskellige strategier.
  • Underrunder med Store Robotter: Jo tættere du lader dem komme på spawn, desto lavere er jeres chance for at vinde. Til den tid, vil de Store Robotter spawn-campe jer, som forhindrer jer i at komme i en god position, hvor I kan dræbe dem. Brug mini-kritiske værktøjer eller Manisk Mælk, når det er muligt. Brug krit-forstærket Feltflasker, hvis I har brug for at udradere dem hurtigt, eller en Übercharge feltflaske, hvis du er fanget i et hjørne eller vil tanke deres skade.
   • I Underrunde 6B (Stor Afleder Heavy og Stor Medic), så destruer den Store Medic først, siden den heler, praktisk set, med en uendelig høj rate. Det er bedst at destruere Store medics med meget skade på én gang.
  • Underrunder med Tanks: Dine Tank-ødelæggere (Soldiers, Demomans og Pyros) burde fokusere på at gøre nok skade, før de igen går tilbage til zombierne. Vær sikker på at holde øje med bomben imens I dræber tanken. krit-forstærket feltflasker kan være nyttig i disse runder.
   • I Underrunde 7 (Spies & Tanks) undgå at bliv rygstikket imens du dræber tankene. Konstant bevægelse mens du angriber, hyppige tjek bag ryggen og skydningen af alt der bevæger sig, burde være nok til at holde dig i live. Klasser, som ikke gør eksplosiv skade, burde overveje at stå ovenpå Tanken for sikkerhedens skyld.
  • Underrunder med krit-forstærket robotter: Med få eller ingen resistanser opgraderet, kan de dræbe dig med ét skud. Her burde du investere nogle penge i at opgradere resistans. At maksimere krit-resistans, vil lade de fleste klasser overleve mindst én træffer. Übercharge-feltflasker kan hjælpe.
   • Hvis de krit-forstærkede zombier er for meget, som Pyro eller Heavy, kan du forskanse dig bag en væg på hvilken som helst side af banen mellem bygningen, der står i midten og sidebygningerne og konstant skyde til siden, for at skabe en "dødsvæg". Dette giver zombierne mindre tid til at reagere, afhængig af, hvor hurtigt du dræber dem.
   • De krit-forstærkede Soldier zombier, kan være de mest frustrende fjender under hele runden, da deres konstante væg af super-kraftfulde raketter kan ødelægge dit sigte.
   • Som en Soldier, vær forsigtig imod zombie Pyroerne. De er gode til at reflektere raketter og en reflekteret raket, kan ende med at dræbe en af dine allierede.
   • Den sidste del (sidste Tank & Heavy-Medic komboer): Split din gruppe op mellem Tanken og Heavy-Medic komboerne. Spillerne der tager sig af Heavy og Medics skal distrahere dem længe nok, til at holde Tank-ødelæggerne væk fra dem. Hvis du ikke har en god måde at få Medicsene hurtigt ud af billedet på, er den bedste handling at lade dem bruger deres ÜberCharges tidligt, så du kan eliminere dem før de når for langt fremad.
 • Feltflasker kan være nyttige for spillere, som har det svært. Mange penge er tilgængelig til at købe dem, men vær sikker på du også får opgraderinger!
 • Selvom du starter runden med en masse penge, så glem ikke at samle penge op, når det er muligt. Du kan bruge alle penge du kan få fingrene i til opgraderinger, respawn og feltflasker.
 • En simpel klassebalance for begyndere, for at slå denne mission, er 4 Soldiers med Buff-banneret og Beggar's Bazooka, med en Engineer og Scout som support.

Se også