Erövra Flaggan

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Bron i centrum utav 2Fort.
Bron över sprickan på Double Cross.
Wave goodbye to ya secret crap, dumbass!
Spanaren

I Erövra Flaggan har både RED och BLU deras egna Intelligensportföljer (känd som flaggan). Målet för båda lagen är att erövra fiendens Intelligens kontinuerligt tills de har nått spelets erövringsgräns (standardgränsen är 3) och även hindra motståndarlaget från att göra detsamma. Om inget lag fulländar erövringsgränsen innan tiden tar slut kommer matchen att gå in i ett dödläge och Sudden death (om inte Intelligensen har tagits och fortfarande är i spel, då matchen går in på Övertid tills båda lagens Intelligens är säkrad).

Kartor

Huvudartikel: List of maps

Erövra Flaggan kartor är markerade med ctf_ prefix; gemenskapskartor identifieras med kursiv font.

Name Picture File name
2Fort Ctf 2fort bridge ss.png ctf_2fort
Double Cross CTF DoubleCross RedBase.png ctf_doublecross
Sawmill
(Capture the Flag)
CTF Sawmill Center.png ctf_sawmill
Turbine CTF Turbine Center.png ctf_turbine
Well
(Capture the Flag)
Ctfwell04.png ctf_well

Intelligens

En Spanare som bär på Intelligensen.

Intelligensen, också känd som "intel," "flaggan," eller "portföljen," är den eponyma flaggan och målet i speltypen Erövra Flaggan. Den ser ut som en lagfärgad portfölj med ett komplicerat nummerlås framtill och papper som sticker ut från kanterna. När den har plockats upp förlorar den dess färg delvis och kommer att släppa ett spår av papperspartiklar efter sig och ett långt lagfärgat spår i färgerna av de laget som portföljen tillhör.

Roll

Under en Erövra Flaggan runda kommer båda lagen att ges deras egen Intelligens, som finns inom deras sektor utav kartan. Den måste hämtas från dess plats och bli buren tillbaka till en utvald plats av motståndarlaget, vilket vanligtvis är deras 'erövringszon' där deras egna Intelligens finns.

Intelligensen kan plockas upp av alla spelare som går upp till den. Den kommer sedan att visas på deras rygg och Annonsören kommer att notifiera till båda lagen att Intelligensen har blivit tagen. Intelligensindikatorn som finns på HUD kommer därefter peka mot det hållet som bäraren, som måste ta sig ut ut fiendens bas och tillbaka till sitt eget, befinner sig.

Medan man bär på Intelligensen blir spelaren mer sårbar. Spelaren kan till exempel inte använda Teleportörer. En Sjukvårdares ÜberLaddning kan inte aktiveras på en Intelligensbärare och man kan heller inte plocka upp Intelligensen under dess effekt. Spanare har inte möjligheten att dricka Bonk!Atomic Punch medan de bär på Intelligensen och kan inte plocka upp den under dess effekt. Spioner kan inte plocka upp Intelligensen medan de är dolda, men kan plocka upp den om de är förklädda, dock kommer förklädnaden automatiska försvinna. Dessutom kan Spioner inte förklä eller dölja sig medan de bär på Intelligensen och kommer automatiskt att släppa den om de gör. Tillslut, Intelligensen släpps automatiskt om spelaren som bär på den dör eller går in i ett förvaringsområde.

När Intelligensen erövrats och blivit tagen till erövringszonen kommer laget att få en poäng, vilket visas på Intelligensindikatorn, och tio sekunders Kritisk boost.

Intelligensen kan släppas manuellt om spelares som bär den trycker på släpp-föremål knappen. När den väl släppts kommer en klock-liknande timer visas över den. När 60 sekunder, enligt standard, har gått utan att en allierad har plockat upp den, kommer den automatiskt att återvända till dess ursprungliga plats i det andra lagets bas. Om en allierad plockar upp den och sedan släpper den igen, så kommer timern att återställas. Lagen är tvungna att försvara den tappade Intelligensen under denna period annars finns det en risk att den förloras. Skulle den som bär på Intelligensen råka ut för en miljöorsakad död på en plats där den tappade Intelligensen inte kan nås, som i de bottenlösa gravarna på Double Cross, kommer den att bli tvingad tillbaka till dess ursprungliga plats. Denna funktion är inhemsk till kartans kod och inte till Intelligensen själv och måste därför läggas till utav kartskaparen själv. Så medan Valves officiella kartor alla delar denna funktion för specifika bottenlösa faror, så använder inte alla egenskapade kartor denna funktion.

Buggar

 • Sedan April 15, 2011 Patch, visas inte längre Intelligensen på ryggen på spelare som bär på den.

Strategi

Huvudartikel: Community Capture the Flag strategy

Galleri

Flaggor

Noteringar

 1. Den Neutrala Intelligensportföljen är en vitfärgad version av standardportföljen som finns i spelfilerna. Den är oanvända i Valves officiella kartor, men har inkluderat dem för användning till gemenskapens utvecklare som gör egna speltyper (till exempel "Erövra Flaggan Singel (Single Flag CTF)", FortWars, och "Framstegs Servers").
 2. Som en platshållare under tidiga stadier, använde Valve modifierade versioner av Team Fortress Classic's oanvända flaggor, som fortfarande kan ses i spelfilerna och har TF2s utvecklarteams ansikten på dem. Ansiktet som finns på den röda flaggan är Robin Walkers, delad skapare av Team Fortress serien.

Relaterade Framsteg

Leaderboard class scout.png Scout

Förringad Förrädare
Förringad Förrädare
Döda en motståndare som har din information medan du håller hans.


Tur-och-retur
Tur-och-retur
Erövra fiendens information 25 gånger.
Frislag
Frislag
Stjäl och erövra sedan fiendens information utan att avlossa ett skott.


Trippelstöld
Trippelstöld
Erövra fiendens information 3 gånger i en enda Erövra Flaggan-omgång.

Leaderboard class pyro.png Pyro

Bokbål
Bokbål
Tänd eld på 5 fiender som bär på din information.


Leaderboard class heavy.png Heavy

Brott Och Straff
Brott Och Straff
Döda 10 fiender som bär på din information.


Leaderboard class engineer.png Engineer

Affärshemligheter
Affärshemligheter
Döda 20 spelare som bär på informationen.


Leaderboard class sniper.png Sniper

Ha En Plan
Ha En Plan
Erövra flaggan i Erövra Flaggan.
Levande Piltavla
Levande Piltavla
Skjut ner en informationsbärare med en enda pil.

Uppdateringshistorik

Oktober 8, 2007 Patch

 • Sudden Death i Erövra Flaggan startar endast om båda flaggorna är hemma

November 7, 2007 Patch

 • Fixade en exploatering som tillät spelare att teleportera sig med Intelligensen

November 20, 2007 Patch

 • Uppdaterade serverlogg insättningar för flaggerövringar till att detaljera antalet erövringar och tf_flag_caps_per_round valören.

Mars 20, 2008 Patch

 • Uppdaterade Erövra Flaggan att komma ihåg vilken spelare som stal Intelligensen från fiendens bas och belöna denne med en poäng om flaggan erövras av någon annan (utifall han skulle tappa den eller dö).

Februari 24, 2009 Patch (Spanar Uppdateringen)

 • Fixade en underlig bugg där åskådare kunde bära flaggan.

Oktober 6, 2010 Patch

 • Din Eviga Belöning förklär inte längre Spioner om de bär på flaggan.

Januari 19, 2011 Patch

 • Lade till ett sken till lagets Intelligens då den inte blir buren.

April 15, 2011 Patch

 • [Odokumenterad] Intelligensen visas inte längre på ryggen på spelare som bär på den.

Maj 5, 2011 Patch (Replay Uppdateringen)

 • Fixade att portföljen inte ritades på spelare när den blir buren på Erövra Flaggan kartor.

Kuriosa

 • När Intelligensen blir buren på en spelares rygg, kommer den bokstavligt lämna ett 'pappersspår'.
 • Med den Klasslösa Uppdateringen, blev den visuella effekten på Intelligensen, då den blir buren av en spelare, förbättrad för att underlätta att hitta bäraren.
 • Det finns ett alternativ som tillåter servrar att specificera längden på Kritisk-boost vid en lyckad erövring eller att stänga av det helt. (tf_ctf_bonus_time).
 • Olikt Erövra Flaggan i andra spel, så kan man en erövring göras även om fienden bär på ditt lags Intelligens.
 • Att plocka upp Intelligensen från dess standardposition gav förut Kritisk-boost. Detta togs senare bort.

Se även