Csalók Siralma

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Warning: Display title "Csalók Siralma" overrides earlier display title "Cheater's Lament".
Szívmelengető.
Spy

A Csalók Siralma egy minden kaszt által elérhető fejfedő. Ez egy arany színű, világító kör, 2 dróttal a viselője fejéhez csatlakoztatva, mintegy szemmel láthatólag hamis glóriának tervezték. 2009. szeptember 2-án kapták meg azok, akik nem használtak egy külső idling-programot sem, de legalább egyszer játszottak az item-system (tárgyak, fegyverek és sapkák rendszere) bevezetése óta. Ezt a fejfedőt nem találhatod meg véletlenszerűen illetve nem craftolhatod ki.

Érdekességek

 • Az ajándékozás okából kifolyólag a Cheater's Lament-et "A megvesztegethetetlenség aurájá"-val fémjeleztek a táskában.
 • Miután megkapod ezt a sapkát először nyitod ki a táskád, kapsz egy üzenetet, ami azt írja, hogy: "Gratulálunk! A becsületességesedet egy új sapkával jutalmazzuk! (Pár másik játékos kevésbé volt lelkiismeretes és szerencsés)", de később a 2. felét lehagyták az üzenetről.
  • Ez az üzenet jött ki, amikor megnézted a táskádat, miután megkaptad a sapkát. Ezt egy 100-as szintű Csalás Keresőnek jelezték.
 • Mindegyik kaszt, amelyiknek az alap sapkájától nem lehetne feltenni ezt a sapkát, pl. a Scout, a Soldier, a Sniper, és az Engineer, és felveszik a Csalók Siralmát, lecserélődik az eredeti sapkája (bár a Scout csak a baseball sapkáját veszíti el, a fülhallgatója és a mikrofon a helyén marad). Idáig csak úgy lehet hivatalosan megnézni a Soldier eredeti fejét, ha ezt a sapkát viseli.
 • A Valve számításai szerint, mivel törölték az összes olyan tárgyat, amit külső idle program segítségével szereztek az emberek, ez a játékosok 4.5%-át érintette, vagyis a játékosoknak kb 95.5%-a kapott egy-egy Cheater's Lament-et; ez a szám azóta nyilván lecsökkent, mivel akik azóta vették meg a játékot, nem kaphattak ilyen sapkát.
 • A Cheater's Lament megjelenése eleinte egy kisebb szakadékot okozott a játékosok között. Mivel a sapka viselése azt jelenti, hogy az adott játékos sosem használt idle programot (vagyis nem csaló), más játékosok gyakran esnek griefing taktikák áldozatául attól függően, hogy viselik-e a Cheater's Lament-et; bizonyos szerverek odáig mentek, hogy a sapka viselőit véglegesen bannolták. Ez a jelenség a sapka megjelenése után nem sokkal némiképp háttérbe szorult.
 • Egy ideig a sapka kiadása után a glória világítása még a láthatatlan kémeken is látszódott, így az ellenségek könnyen megtalálhatták őket. Ezt később kijavították, a "kevésbé szemfüles Sniperek és Heavyk" nagy bánatára.
 • Drunken F00l-t, a leghíresebb idle program készítőjét, egy Közösségi Fegyverrel jutalmazták meg a TF2Items oldalon végzett munkájáért, nem pedig idle programjáért.
 • Ezt a sapkát nem lehet összecraftolni egy másikkal, hogy kapj egy újat, ellentétben a legtöbb minden kaszt által használható misc. tárggyal.
 • Annak ellenére, hogy Cheater's Lament-nek nevezik ezt a sapkát, a VAC által bannolt játékosok mégis meg tudták szerezni.

Galéria