Civil

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Civilen
Civilian
Basfakta
Ikon: N/A
Typ: N/A
Hälsa: 50 /Medic emblem RED.png75
Fart: 100%
Stop the courier!
Administratören

Civilen är en oanvänd klass i Team Fortress 2. Han är en ofärdig motsvarighet till Civilklassen från Team Fortress Classic.

Information

Civilklassen

Via standard använder Civilen Spanarens modell, men detta kan ändras till andra klassers modeller. Han har mycket lite hälsa, den lägsta av alla klasser, och är samma som Team Fortress Classic-Civilen. Han har inget vapen eller attack, saknar både röstkommandon och hån, och använder de generiska talfilerna då han såras eller dödas. Civiler har inga animationer andra än trasdockan eller sprängningseffekt då de dör och ser ut att glida över marken i referensposen då de rör sig.

Civilen skulle ursprungligen kunna väljas genom att skriva join_class civilian i konsolen då man gick med i ett spel.

Existensen av Civilklassen verkar indikera att en uppdaterad version av VIP eskort-spelläget från Team Fortress Classic skulle tilläggas. Alternativt kan klassen ha inkluderats i spelfilerna så att oberoende kartskapare och moddare kunde lägga till denna funktion. Administratören har en ljudfil i GCF där hon beordrar laget att "Stoppa budbäraren!", vilket föreslår att ett officiellt Hunted-spelläge utvecklades vid en tidpunkt.

Referensposen

Referensposen är ofta refererad som "Civilen". Den placerar spelaren i en "referens"-pose utan några animationer eller användning av deras vapen. Däremot ändrar den inte spelaren hälsa eller rörelsehastighet, och som en Spanare kan spelaren fortfarande dubbelhoppa.

Gå in i Referensposen

 • Det finns glitchar som tillåter spelare att gå in i referensposen, vilket ger dem ett liknande utseende till den ursprungliga Civilplatshållarens modell.
  • Som alla klasser, gå ut ur återskapningsrummet och byt utrustning. Gå in i återskapningsrummet och byt tillbaka till vapnet som du hade ersatt. Håna med detta vapen medan du springer in i ett återställningsskåp. Du behöver inte gå ut ur återställningrummet om du "Återskapas automatiskt vid ändringar i utrustningen i återskapningszoner" under Avancerat - Flera Spelare - Advancerat inte är vald.
  • Medan sv_cheats är satt till 1, kommer kommandot addcond 0 tvinga in spelaren i referensposen.
  • Som alla klasser ett vapen som spelaren inte kan ta fram, så som Krypskytten med Razorback, utrusta ett annat föremål i vapenplatsen; i detta fall Jarate. Gå ut ur återskapningsområdet medan du håller i vapnet, utrusta sedan Razorback igen och dö. Du borde nu vara i "Referensposen". Glöm inte att markera "Kom ihåg senaste vapen" i inställningar innan du börjar.

Uppdateringshistorik

December 20, 2007 Patch

 • Hindrade spelare från att spela Civilklassen.

Juli 22, 2011 Patch

 • [Odokumenterad] Fixade att spelare gick in i referensposen genom att byta deras tillfälligt hållna vapen samtidigt som de hånar nära ett återställningsskåp. Spelare kan fortfarande gå in i referensposen på samma sätt.

Kuriosa

 • Krypskytten har ett bobble-huvud av den ursprungliga Team Fortress Classic civilen i hans RV. Denna fick en cameo i i förjan av Möt Krypskytten.
 • Den ursprungliga "Spanar"-civilen hade helt unika dödsskrik. Dess ljud kan fortfarande hittas i spelfilerna under crit_death1-5.wav i spelarmappen. Dessa var även alla dödsskrik för alla klasser innan de gavs unik röstskådespelning. Ett Två Tre Fyra Fem

Galleri

Se även

External links