Kosmetikgenstande

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Kosmetikgenstande
Hat magazine.png
Hattemagasinet som kom frem ved slutningen af Sniper vs. Spy-opdateringen, som annoncerede de første hatte.
"Gennem tiderne, har mænd båret hatte for at vise hvor meget bedre de er end andre mænd. “Jeg køber hatte,“ som mænd med hatte plejer at sige “Jeg er bedre end dig!“ I krigsførelse, var hatte en brugbar metode til at vise hvilken rang man havde, og for at sikre at tilskadekomne kun var i de lavere rækker (deraf kommer den berømte kommando “Skyd ikke før i ser toppen af deres hoveder” ved Kampen for Bunker bakken af William Prescott, en general berømt for kun at skyde fjender som var fattige). I tider med fred, var hatte et instrument, brugt af mænd, til at vise de ikke hattebærende hvem der havde hatten på."

Kosmetikgenstande (tideligere kendt som hatte og beklædningsgenstande) er genstande som kan tages på, i hvert ét af de tre kosmetikpladser i udstyrsskærmen. Valve/da introducerede de første 9 hatte i Sniper mod Spy opdateringen. De første ni hatte der blev tilføjet var Slåerens Hjelm til Scout, Soldiers Lager til Soldier, Pyros Propelkasket til Pyro, Demomans Afro til Demoman, Football-hjelm til Heavy, Minelampe til Engineer, Preussisk Pikkelhjelm til Medic, Trofæbæltet til Sniper og Fancy Fedora til Spy. Flere store opdateringer har siden tilføjet flere hatte, inklusiv hatte designet af medlemmer fra Team Fortress 2-fællesskabet, enten igennem Steam-Værkstedet eller den tidligere bidragelsesside på TF2s officielle hjemmeside.

Der er hidtil 1820 kosmetikgenstande i alt. 109 genstande kan fås i Retro kvalitet, 294 genstande kan fås i Sær kvalitet, 299 kan opnås i Ægte kvalitet (se genstandskvaliteter), 365 kan blive fås i Samlers kvalitet og 1255 af kosmetikgenstande kan males i 29 forskellige farver ved brug af malingsdåser.

Selvom de fleste kosmetikgenstande kan opnås igennem smedearbejde, dropsystemet eller købt igennem Mann Co.-Butikken, så er nogle kosmetikgestande er kun tilgængelig for spillere under særlige forhold. Adskillige genstande kan kun opnås ved at klare præstationer i spillet. Andre kosmetikgenstande er blevet tilføjet i forbindelse med kampagner for andre Steam-spil, begivenheder i Steam-Butikken, tredjepartshjemmesider og fysiske varer. Selvom det er muligt at opnå de fleste af disse kosmetikgenstande ved hjælp af byttehandler med andre spillere, så er der ingen mulighed for at købe disse genstande fra Mann Co.-Butikken (med undtagelse af dem udgivet med Total War: SHOGUN 2, Deus Ex: Human Revolution og QUAKECON-Bundtet). Kun spillere med en premium konto kan modtage kosmetikgenstande igennem genstandsdrop systemet.

Ved udgivelsen af Mann-Conomy-opdateringen, kan man nu finde bestemte kosmetikgenstande med "usædvanlige" kvalitet, som har en 1% chance for at blive "pakket ud" når spilleren åbner en Mann Co.-forsyningskasse. Disse kosmetikgenstande virker præcist som Unikke kosmetikgenstande, bortset fra at de vil have 1 af de 86 usædvanlige partikeleffekter tilfældigt tilføjet fra et særligt udvalg (nogle effekter kan kun fås under specielle begivenheder) når man får kosmetikgenstanden.

Kosmetikgenstande har ingen effekt på hvordan man spiller, kun hvordan man bliver set i spillet. Med udgivelsen af 10. juli 2013-opdateringen, giver genstandssæt fra Polycount bundet (med undtagelsen af Spionen fra Sahara sættet, som tilføjer en særlig partikeleffekt når man håner) giver nu kun en visuel gravmarkør når man dræber fjender. Dog, så hvis man har Hesteløse Hovedløse Hestemanns Hoved eller Saxton Hale-maske på, er man immun overfor Hesteløse Hovedløse Hestemanns Bøh-hån. Særlige genstande som: Støvletiden, Klokkebæltet, Klokkeklar Julehue, Klinisk Vatnisse, Feltnisse, Sæsonarbejder, Hætteklædt Hyggespreder, Juleprydet Partisan og Reindooni-hue laver en bjældelydeffekt, som kan afsløre hvor man er og gør dem nemmere at bemærke.

Nogle genstande har højttids- eller begivenhedsbegrænsninger, hvilket betyder at de kosmetikgenstande ikke kan ses (ud over i udstyringsmenuen) når det ikke er højtid eller en begivenhed. Udover det, kan Pyroland-genstande også kun ses af én selv og andre spillere som bruger en genstand der giver dem Pyrovision eller er tilskuer med "Når du ser på, kan du se verden fra en Pyros øjne" slået til i Avancerede Indstillinger.

Den 10. januar 2013, blev der udgivet et blogindlæg, der annoncerede at efter den 24. Januar 2013, vil de originale ni hatte, tilføjet under Sniper vs. Spy-opdateringen ville blive pensioneret, så de ikke længere kunne opnåes igennem smedearbejde, gesntandsdrop, i en Mann Co.-forsyningskasse (kun som Usædvanlig kvalitet) eller i Mann Co.-Butikken efter d. 24. januar. Den eneste måde som ikke blev nævnt for hvordan man kunne opnå dem, var ved at åbne allerede eksisterende Mann Co.-forsyningskasser med muligheden for at få de omtalte hatte.

D. 20. december 2013, blev "Hoved" og "Diverse" pladserne i udstyringsmenuen, kombineret til at alle hedde "Kosmetiske" udstyringspladser. Alle genstande som tidligere var kategoriseret som Hoved- eller Diverse-plads-specificeret kunne nu tages på i enhver Kosmetik-plads.

Liste over kosmetikgenstande

Smedearbejde

Se Hovedudstyrs-byggetegninger i smedearbejde.

Maling

Hovedartikel: Genstandstidslinje

Opdateringhistorik

Se også: Genstandstidslinje
21. maj 2009-opdateringen (Sniper vs. Spy-opdateringen)
 • De 9 første hatte var introduceret i spillet og var annonceret ved slutningen af opdateringen som en bonus. Klasse modellerne var ikke ændret, så hatte for Scouten, Soldieren, Engineeren, og Sniperen var sat oven på deres normale hovedudstyr.

13. august 2009-opdateringen (Den klasseløse opdatering)

 • De næste hatte var lagt ind i spillet, hvilket includerede 18 nye hatte (med et meget højere polygon antal end første generation hattene). Brugerne af disse hatte var ofte nød til at fjerne deres normale hat, hvilket ændrede modellerne og lavede 3 "hatteløse" hatte i processen. En fjerde hatteløs model for soldieren kan findes i spil filerne, men kan ikke bruges som hat i spillet.

2. september 2009-opdateringen

 • Valve bestemte sig for at lave en regel mod alt brug af eksterne idling applikationer; alle våben og hatte der var fundet ved hjælp af disse metoder var fjernet fra brugernes rygsække. Spillere der ikke brugte disse applikationer var givet den første specielle alle-klasser hat, Snyderens klagesang

29. oktober 2009-opdateringen (Haunted Hallowe'en Special)

 • Ved Halloween opdaterigen, var der udgivet to nye specielle alle-klasser hatte: Gyselige Tophat, og den Lettere Foruroligende Halloween-Maske. Den Gyselige Tophat var først annonceret på den officielle TF2 blog og var givet til de første 10319 brugere der fik adgang til en hemmelig web-side. Hatten var efterfølgende gjort tilgængelig, sammen med halloween masken, ved at opnå en speciel Halloween præsentation. Den Gyselige Tophat kan stadig blive båret af spillere idag, men halloween masken kan kun bruges under halloween.

2. november 2009-opdateringen

 • Bills Hat, en anden speciel alle-klasser hat, var givet til alle spillere som forudbestilte valve spillet Left 4 Dead.

27. januar 2010-opdateringen

18. marts 2010-opdateringen

 • De første fællesskabs hatte, fra Valve's Contribute! side, var tilføjet til spillet.

15. april 2010-opdateringen

20. maj 2010-opdateringen (Den anden fællesskabsbidragelse-opdatering)

 • Det andet sæt fællesskabs hatte, fra Valve's Contribute! side, var tilføjet til spillet.

19. juli 2010-opdateringen

 • Gratis spillet Alien Swarm var udgivet af Valve, sammen med en ny hat der kunne bæres af alle classer, Alien Swarm Parasiten. Den kan opnås ved at åbne op for en præsentation, kaldet 'Hat Trick' i Alien Swarm, hvilket gør denne hat til den første som kan opnås ved at åbne op for en præsentation i et andet spil end Team Fortress 2.

24. august 2010-opdateringen

25. august 2010-opdateringen

 • Alle spillere som købte eller forudbestilte Worms: Reloaded før den anden september 2010, var tildelt en speciel hat for Soldieren, Lumbricus Låg.

30. september 2010-opdateringen (Mann-Conomy-opdateringen)

6. oktober 2010-opdateringen

 • Alle spillere som ejer en kopi af Left 4 Dead 2 før 16:00 Pacific Standard Time, torsdag den 7 Oktobor, var tildelt en alle-klasse hat, Ellis' Kasket. Kløgtig Kaptajn Hat var også tilføjet.

27. oktober 2010-opdateringen (Scream Fortress-opdateringen)

3. november 2010-opdateringen

2. december 2010-opdateringen

7. december 2010-opdateringen

13. december 2010-opdateringen

17. december 2010-opdateringen (Australsk jul)

21. december 2010-opdateringen

 • De følgende hatte kan nu males, og deres udseende mens de er malede er blevet gjort bedre: Pyromanens Maske, Detektiv Noir, Frøken Dixie, Buckaroo'ens Hat, Tysk Gonzila, Vendt Trilby, Tragisk Toupé
 • Rettede en stavefejl på "Pyromanens Maske"
 • Gjorde "Le Fest Fantom" til diverse genstand.

22. december 2010-opdateringen

 • Rettede en malings fejl på flere af Australsk Jul hattene
 • "Skab Klassespecifikt Hovedudstyr" smede planan har ikke længere en chance for at lave en alle-klasser hat.
 • Gjorde "Befængt Næb" til en diverse genstand.

24. januar 2011-opdateringen

 • Promotional genstande er annonceret for dem som køber Monday Night Combat før den 1 februar 2011.

28. februar 2011-opdateringen

10. marts 2011-opdateringen (Shogun-pakken)

11. marts 2011-opdateringen

 • Rettede af de nye Shogun hatte ikke blev nedtonet når maling var i gang med at blive benyttet.

23. marts 2011-opdateringen (Japan-velgørenhedsbundtet)

5. april 2011-opdateringen

7. april 2011-opdateringen (Den tredje fællesskabsbidragelse-opdatering)

14. april 2011-opdateringen

 • Rettede en bug der gjorde at Direct X8 brugere ikke kunne se malede genstande.
 • Tilføjede stile til den Gyseligere Tophat, Hat Af Ubestridelig Rigdom Og Respekt, og Google Gazer.

15. april 2011-opdateringen

18. april 2011-opdateringen

20. april 2011-opdateringen

28. april 2011-opdateringen

5. maj 2011-opdateringen (Gengivelses-opdateringen)

12. maj 2011-opdateringen

31. maj 2011-opdateringen

3. juni 2011-opdateringen

10. juni 2011-opdateringen

23. juni 2011-opdateringen (Über-opdateringen)

1. juli 2011-opdateringen (Sommerlejr-udsalg)

20. juli 2011-opdateringen

29. juli 2011-opdateringen

2. august 2011-opdateringen

3. august 2011-opdateringen

9. august 2011-opdateringen

 • Ændrede navnet på Tamrielic Relic til Dragefødt Hjelm.

18. august 2011-opdateringen

23. august 2011-opdateringen

30. august 2011-opdateringen

15. september 2011-opdateringen

13. oktober 2011-opdateringen (Manniversary-opdatering & udsalg)

27. oktober 2011-opdateringen (Very Scary Halloween Special)

10. november 2011-opdateringen

16. november 2011-opdateringen

22. november 2011-opdateringen

23. november 2011-opdateringen

29. november 2011-opdateringen

 • [Udokumenteret] Fiksede at nogle hatte til alle klasser ikke blev vist før man rørte et resupply-skab.

1. december 2011-opdateringen

15. december 2011-opdateringen (Australsk jul 2011)

21. december 2011-opdateringen

23. december 2011-opdateringen

 • [Udokumenteret] Tilføjede "briller" udstyringsregionen til Hjernespand.
 • [Udokumenteret] Fjernede Scouts headset når han har Brune Bombefly på.

11. januar 2012-opdateringen

17. januar 2012-opdateringen

26. januar 2012-opdateringen

2. februar 2012-opdateringen

9. februar 2012-opdateringen

14. februar 2012-opdateringen

23. februar 2012-opdateringen

1. marts 2012-opdateringen

8. marts 2012-opdateringen

22. marts 2012-opdateringen

28. marts 2012-opdateringen

17. april 2012-opdateringen

18. april 2012-opdateringen

 • Tilføjede LOD'er for Gyselig Tophat til alle klasser.

3. maj 2012-opdateringen

10. maj 2012-opdateringen

17. maj 2012-opdateringen

31. maj 2012-opdateringen

11. juni 2012-opdateringen

27. juni 2012-opdateringen (Pyromania-opdateringen)

28. juni 2012-opdateringen

 • Teddy Roosebælte kan nu virke som en assistent.
 • Fiksede at hatteløse hatte ikke viste ordentligt.

2. juli 2012-opdateringen

 • Teddy Roosebælte kan nu for assisterende drab med Pyrovision.

10. juli 2012-opdateringen

20. juli 2012-opdateringen

 • [Udokumenteret] Opdaterede verdensmodellen til Skotsk Kyse.

2. august 2012-opdateringen (Triade-pakken)

10. august 2012-opdateringen

11. august 2012-opdateringen

15. august 2012-opdateringen (Mann vs. Machine-opdateringen)

17. august 2012-opdateringen

21. august 2012-opdateringen

4. september 2012-opdateringen

6. september 2012-opdateringen

21. september 2012-opdateringen

27. september 2012-opdateringen

9. oktober 2012-opdateringen

17. oktober 2012-opdateringen

 • [Udokumenteret] Vagtsomme Knappenål kan nu byttes, gives som gave og bruges i smedearbejde.

26. oktober 2012-opdateringen (Spectral Halloween Special)

16. november 2012-opdateringen

29. november 2012-opdateringen

20. december 2012-opdateringen (Mecha-opdateringen)

8. januar 2013-opdateringen

16. januar 2013-opdateringen

 • Plyset Præmie kan nu assistere med Pyrovision.

24. januar 2013-opdateringen

 • Opdaterede udstyringsregionen på Støvletiden.

14. februar 2013-opdateringen

15. februar 2013-opdateringen

18. februar 2013-opdateringen

22. februar 2013-opdateringen

4. marts 2013-opdateringen

12. marts 2013-opdateringen

19. marts 2013-opdateringen

 • [Udokumenteret] Tilføjede TF2VRH.

3. april 2013-opdateringen

13. maj 2013-opdateringen

17. maj 2013-opdateringen (Robotic Boogaloo)

3. juni 2013-opdateringen

6. juni 2013-opdateringen

10. juni 2013-opdateringen

13. juni 2013-opdateringen

10. juli 2013-opdateringen

2. oktober 2013-opdateringen

10. oktober 2013-opdateringen

29. oktober 2013-opdateringen (Scream Fortress 2013)

30. oktober 2013-opdateringen

 • Opdaterede Kylling Kiev så den ikke kan tages på sammen med Koldkrigs-luchador eller Stor Luchadore.

6. november 2013-opdateringen

 • Opdaterede udstyringsregionen for Ivan den Uspiselige så den passer til de andre Uhyggelig Ledsager-genstande.

11. november 2013-opdateringen

 • Stormesteren vil nu opdatere dens model baseret på bærerens aktuelle drabsrække.
 • Opdaterede Jupiter-hopperne så de kan tages på med Mandetræderne og Blysålerne.

22. november 2013-opdateringen

 • Fiksede en fejl som ville få robotters "gate hatte"-genstande til at kunne bruges i smedearbejde. Erstattede alle gate hatte med en Kaput Kredsløbsplade.

26. november 2013-opdateringen

18. december 2013-opdateringen

20. december 2013-opdateringen (Smissmas 2013)

7. februar 2014-opdateringen (Fragtkasse-pakken)

11. februar 2014-opdateringen

 • Opdaterede adskillige kosmetikgenstande som manglede item_type beskrivelser.
 • Opdaterede adskillige kosmetikgenstande til at tælle som medhjælpere med Pyrovision.
 • Opdaterede Medi-maske til at bruge udstyringsregionen "skæg" i stedet for "ansigt".

19. februar 2014-opdateringen

5. marts 2014-opdateringen

 • Ændrede navnene på hhv. Baronial Bouncer til Gilded Guard (Engelsk), Cutthroat's Cloak til Criminal Cloak (Engelsk) og Garrett Badge til Baronial Badge (Engelsk).

1. april 2014-opdateringen

18. april 2014-opdateringen

24. april 2014-opdateringen

15. maj 2014-opdateringen

11. juni 2014-opdateringen

18. juni 2014-opdateringen (Love & War-opdateringen)

8. juli 2014-opdateringen

 • Tilføjede turneringsmedaljer til UGC og Tumblr vs Reddit deltagerer.

13. august 2014-opdateringen

27. august 2014-opdateringen

10. september 2014-opdateringen

 • Tilføjede turneringsmedaljer for ETF2L og RETF2 EE22.

17. september 2014-opdateringen

25. september 2014-opdateringen

29. oktober 2014-opdateringen (Scream Fortress 2014)

30. oktober 2014-opdateringen

26. november 2014-opdateringen

 • Tilføjede Gamers Assembly 2013 og 2014 turneringsmedaljer.
 • Tilføjede Tanken der Tæller.

3. december 2014-opdateringen

8. december 2014-opdateringen (End of the Line-opdateringen)

10. december 2014-opdateringen

 • Opdaterede equip_region og bodygroup-indstillinger for nogle af de nye kosmetikgenstande.
 • [Udokumenteret] Opdaterede typen af adskillige nye kosmetikgenstande.

12. december 2014-opdateringen

17. december 2014-opdateringen

22. december 2014-opdateringen (Smissmas 2014)

23. december 2014-opdateringen #2

15. januar 2015-opdateringen

27. januar 2015-opdateringen

18. februar 2015-opdateringen

 • Fiksede at kosmetikgenstande kastede skygger på det forkerte tidspunkt.
 • Tilføjede OWL 12 6vs6 turneringsmedaljer.

12. marts 2015-opdateringen

12. marts 2015-opdateringen

 • Tilføjede UGC turneringsmedaljer: Highlander (Sæsons 13 og 14), 6v6 (Sæsoner 15 og 16) og 4v4 (Seasoner 2 og 3).

31. marts 2015-opdateringen

 • Tilføjede Gamers Assembly 2015 turneringsmedaljer.

29. april 2015-opdateringen

 • Tilføjede Stilfuld Knappenål 2015.
 • Tilføjede ETF2L turneringsmedaljer: Highlander (Sæson 9), 6v6 (Sæson 20) og Ultiduo (Sæson 5).

18. august 2015-opdateringen

27. august 2015-opdateringen (Gun Mettle-opdateringen)

6. oktober 2015-opdateringen (Invasion-fællesskabsopdateringen)

28. oktober 2015-opdateringen (Scream Fortress 2015)

13. november 2015-opdateringen

 • Fiksede tilfældige client-crashes som ramte spillere med kosmetikgenstande.

25. november 2015-opdateringen

4. december 2015-opdateringen

17. december 2015-opdateringen (Tough Break-opdateringen)

7. januar 2016-opdateringen

25. april 2016-opdateringen

 • Tilføjede turneringsmedaljer for AsiaFortress Cup Sæson 9, ozfortress Sæson 15 og ozfortress Summer Cup 2016, ETF2L 6v6 Sæson 22 og Sæson 23 og ETF2L Highlander Sæson 9 og Sæson 10.

11. maj 2016-opdateringen (Mayflower-pakken)

7. juli 2016-opdateringen (Meet Your Match-opdateringen)

28. juli 2016-opdateringen

29. august 2016-opdateringen

21. oktober 2016-opdateringen (Scream Fortress 2016)

2. november 2016-opdateringen

21. december 2016-opdateringen

16. januar 2017-opdateringen

14. februar 2017-opdateringen

20. april 2017-opdateringen

4. maj 2017-opdateringen

 • Tilføjede Kærligt Knus fællesskabsmedaljen fra hugs.tf velgørenhedsbegivenheden.

15. maj 2017-opdateringen (Regnfuld Dag-Pakken)

2. juni 2017-opdateringen

16. juni 2017-opdateringen

2. august 2017-opdateringen

20. oktober 2017-opdateringen (Jungle Inferno-opdateringen)

28. marts 2018-opdateringen (Blå Måne-pakken)

19. oktober 2018-opdateringen (Scream Fortress 2018)

25. oktober 2018-opdateringen

 • Ændrede navnet på Mister Sentry Gun til Aim Assistant (Sidesigtet).

19. december 2018-opdateringen (Smissmas 2018)

20. december 2018-opdateringen

 • Opdaterede nogle kosmetikgenstande i Vinter 2018-kosmetiksamlingen for at fikse nogle manglende stile.

25. juli 2019-opdateringen (Sommer 2019-pakken)

23. september 2019-opdateringen

 • Opdaterede Kampagneklar Kasket og Kamerakrybet kosmetikgenstandene for tilføje stile som ikke blev tilføjet originalt.

10. oktober 2019-opdateringen (Scream Fortress 2019)

21. august 2020-opdateringen (Sommer 2020-pakken)

1. oktober 2020-opdateringen (Scream Fortress 2020)

3. december 2020-opdateringen (Smissmas 2020)

22. juni 2021-opdateringen (Sommer 2021-pakken)

5. oktober 2021-opdateringen (Scream Fortress 2021)

2. december 2021-opdateringen (Smissmas 2021)

29. juli 2022-opdateringen (Sommer 2022-pakken)

5. oktober 2022-opdateringen (Scream Fortress 2022)

Fejl

En BLU Spy iført kosmetikgenstande tilegnet Heavy.
 • Når man skifter klasse, kan den tidligere klasses kosmetikgenstande forblive på visuelt og tage prioritet over dem på klassen man har skiftet til.
 • Pga. en fejl angående høj latenstid, gør spillere i stand til at tage flere kosmetikgenstande på samtidig som ikke normalt kan tages på sammen.
  • Dette kan også gøres ved at lade kosmetikpladserne stå tomme, frakoble fra internet (hvis muligt), gå tilbage og vælge de kosmetikgenstand man vil kombinere og genforbind, spilleren vil nu have deres kombination af kosmetikgenstande. Dog, så hvis spilleren dør eller rør et resupply-skab, vil deres udseende gå tilbage til normalt. Dette sker fordi at genstandsserveren først mister forbindelse efter 10 sekunder, så spilleren kan snyde den til at vælge kosmetikgenstande som normalt ville overlappe.
 • Når en anden spiller dør, er der en chance for at deres hat vil falde igennem loftet eller gulvet.
 • Nogle hatte kan sidde forkert på Sniper når han håner med sit nærkampsvåben.

Paratviden

Ubrugt indhold

 • En ubrugt smedearbejde byggeplan til at smede tre Diverse genstande til et stykke Skrotmetal, findes i spilfilerne. Denne byggeplan var tilgængelig at bruge dengang Kameraskæg var den eneste Diverse genstand, som man kunne finde lige så ofte som normale våben. Byggeplanen er ikke tilgængelig i spillet pt.
 • En ubrugt kosmetikgenstand Scout ved navn Bonk'n'Flash, som skulle være udgivet med Mann-Conomy-opdateringen men blev skrottet pga. frygt for at være i strid med ophavsret.
 • En ubrugt kosmetikgenstand til Scout ved navn Bullseyes Hoved (Som var Bullseyes hoved fra Monday Night Combat) den blev skrottet fordi den var for stor og visuelt forstyrrende.
 • En ubrugt kosmetikgenstand til Soldier ved navn Legionærens Låg som blev tilføjet til spilfilerne under Mann-Conomy-opdateringen, men dukkede aldrig op i spillet.
 • En ubrugt kosmetikgenstand til Pyro ved navn Mummy Eyes blev tilføjet til spilfilerne under Scream Fortress 2013 og kunne ses bundtikonet før den blev fjernet.

Referencer

 1. "A Release Date. Poker Night Has One", Telltale Games, November 16, 2010, retrieved December 5, 2010.
 2. "Mac-opdateringen!" (Engelsk), teamfortress.com (Engelsk), 10. juni 2010.

Se også

Externe Links