Voltreffer

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Dere ain't enough Crits in the world ta kill me!
The Scout
Engineer die een voltreffer op zich krijgt.

Voltreffers zijn aanvallen die extra schade doen en deze hebben een apart geluid zowel tijdens het afvuren als bij het raken van een doelwit. Als je een speler met zo'n aanval raakt verschijnt de zin "Critical hit!!!" boven zijn hoofd in groene letters (zie het plaatje), samen met een hard "ding" geluid. Voltreffers gedaan met een hand wapen hebben meestal een unieke slag animatie (bijvoorbeeld de Fles heeft een bovenhandse zwaai). Explosieve projectielen (zoals raketten en kleefbommen) hebben een team gekleurde gloed, een gloei effect en kogels hebben een team gekleurd spoor. Voltreffer explosies doen bij zelf schade hun gewone schade toen, maar het voltreffer geluids effect is nog steeds te horen.

Voltreffers doen meestal 300% van hun normale schade en negeren zowel de afstand regel, als de willekeurige schade regel die van toepassing zijn bij normale wapens. Het is wel zo dat de voltreffers van explosieve wapens nog steeds in schade verminderen door de afstand van het doelwit vanaf de explosie.

Als een speler gedood wordt door een voltreffer, dan zal de klasse een luide gil geven die anders is dan de normale dood (behalve als de klasse vermoord werd door een voltreffer explosie) en het wapen icoon van de moord is omringd door een rode gloed.

Voltreffer kans

Zie ook: Damage
Voltreffer kans gebaseerd op schade.

Normale wapens hebben 2% kans op een voltreffer, maar handwapens hebben 15% kans.[1] Een extra bonus percentage is afhankelijk van de totale aantal schade gedaan door de persoon in de afgelopen 20 seconden die gaat van 0% bij 0 schade tot 10% bij 800 schade.[1] Bijvoorbeeld: als je 200 schade doet in de laatste 20 seconden, is je bonus percentage 2.5%.

Tussen de wapens die willekeurig afgaan, worden voltreffers anders berekend afhankelijk van het soort wapen. Enkel-schot wapens, zoals de Shotgun, de Revolver en de Raketwerper, berekenen de kans om een voltreffer te krijgen per schot. Dus, elk schot van de Shotgun heeft 2% kans om een voltreffer te krijgen, als je er van uit gaat dat er nog geen schade is gedaan. Snel-vurende wapens, daar in tegen, zoals de Minigun, het Injectiepistool en de Vlammenwerper berekenen de kans voor een voltreffer elke seconde. Met wapens zoals deze, zal een voltreffer zorgen voor dat alle schoten die de komende twee seconden worden afgevuurd voltreffers zijn.

Aparte gevallen

Een Engineer met de Grensgerechtigheid met Wraak Voltreffers.

Voltrefferversterking

Voltrefferversterking is een staat waarin de wapens van de speler gegarandeerd een voltreffer kan geven. Voltrefferversterking kun je zien door een team-gekleurde gloed, samen met vonken van elektriciteit.

 • Tijdens de Vernedering zal elk schot afgevuurd door de winnende kant altijd een voltreffer zijn, zelfs lichaams schoten gemaakt door het Snipergeweer en de Jachtman.
 • Een voltrefferversterking van 5 seconden word gegeven bij het behalen van een Eerste bloed in Arena. Als je nu wapens wisselt tijdens deze 5 seconden zal de elektriciteit rond je wapen verdwijnen, maar je zult dan nog steeds voltreffers afvuren.
 • De vlag veroveren in een Capture the Flag speltype geeft het gehele team gedurende 10 seconden een voltrefferversterking.
 • Een voltrefferversterking is de enige manier dat het Mes voltreffers kan doen zonder een rugsteek. Wanneer dit gebeurd doet het Mes 120 schade (3 keer de basisschade, maar minder dan een normale voltreffer). De Bijlblusser speelt voltrefferanimaties af wanneer voltrefferversterkt en zal voltrefferschade doen na de 50% schademodificator als het slachtoffer niet in brand staat. De Zuiderse Gastvrijhei, Krachtkrik en Ooglander wapens doen normale voltrefferschade, maar kunnen niet voltreffers krijgen zonder een voltrefferversterking.
 • In het geval van Harvest Event en Mann Manor gedurende Halloween, laten gedode spelers willekeurig snoepgevulde Halloween pompoenen vallen. Wanneer de speler deze oppakt krijgt de speler rond de 3-4 seconden voltrefferversterking.

Eerste bloed

 • De Eerste bloed voltreffer versterking krijgt de speler welke als eerste een vijand doodmaakt in een Arena wedstrijd. De speler krijgt 5 seconden gegarandeerde voltreffers. Je wapen zal kraken met een elektrisch effect, net zoals dat gebeurd bij de Moordende Bokshandschoenen, de Kritzkrieg of de voltreffer ronde.
 • Schade doen op een Spy met zijn Doodse Gelijkenis zal ook zorgen voor de eerste bloed versterking.
 • De Eerste Bloed buff telt als een Überlading voor de Heavy prestatie "Opperste Sovjet".

Minivoltreffers

Een Demoman word bekogeld door mini voltrffers

Minivoltreffers voegen een extra 35% schade toe aan basisschade (om precies te zijn, ze doen tenminste 135% van de basisschade). Net als normale voltreffers negeren ze variatie aan schade en afname, maar niet zoals normale voltreffers krijgen ze nog steeds toename op korte afstand. Volledige voltreffers gaan boven minivoltreffers. Net zoals volle voltreffers, hebben minivoltreffers een gloeiende rode rand om hun doodsicoon.

Op het moment zijn er maar 10 manieren om een minivoltreffer te krijgen::

 • Met Jarate bedekte vijanden krijgen minivoltreffers.
 • Slagwapen stoot tijdens een Stormende Schild lading.
 • Het beschieten van een brandende vijand met het Lichtpistool of de Ontsteker op een medium afstand of dichterbij.
 • Een vijand aanvallen terwijl je onder het effect bent van een vriendelijke Soldier zijn Versterkende Banier.
 • Het raken van een vijand in de lucht die in de lucht werd geschoten door de explosie van een Directe Inslag.
 • Een vijand aanvallen als Scout terwijl je onder de effecten bent van een Crit-a-Cola.
 • Het aanvallen van een vijandelijke Scout die onder de effecten is van een Crit-a-Cola.
 • Niet-kleefbom projectielen gereflecteerd door een Pyro zijn compressiestoot doen altijd minivoltreffer schade.
 • Het aanvallen van een vijand als Heavy terwijl je onder de effecten bent van een Buffelbiefstuksandvich.
 • Het aanvallen van een vijandelijke Heavy die onder de effecten is van een Buffelbiefstuksandvich.

Voormalige manieren om een minivoltreffer te behalen:

 • Vroeg kon je minivoltreffers krijgen door vijanden in het hoofd te schieten met de Ambassadeur. Nu geeft dat volledige voltreffers.
 • De Pyro zijn compressiestoot was vroeger in staat om vijandelijke Kleefbommen in minivoltreffers om te zetten door ze terug te stoten. Nu geeft het geen minivoltrefferversterking meer.
 • De Directe Inslag gaf vroeger minivoltreffers tegen elke vijand in de lucht. Het wapen geeft nu alleen minivoltreffer schade aan vijanden in de lucht die in de lucht zijn geschoten door een explosie.

Minivoltrefferversterking

Een minivoltrefferversterking is een toestand waarin alle schade die je toebrengt word omgezet in minivoltrefferschade. Op het moment is dit berijkbaar als je onder de effecten van een Crit-a-Cola bent, een actieve Versterkende Banier, of een Buffelbiefstuksandvich. Terwijl je minivoltrefferversterking hebt, geeft het actieve wapen van de speler een lichtgele gloed af (als ze in team RED zitten) of een lichtblauw-groene (als ze in team BLU zitten) en heeft dezelfde kleur effect als deeltjes die wervelen rond hun voeten.

Alle schadebronnen (inclusief nabranding en Sentry Gun's) doen alleen minivoltrefferschade als de speler die de schade toegebracht is versterkt is. Bijvoorbeeld als de speler de versterking verlaat (voor welke reden dan ook) na het vuren van een projectiel en terwijl het projectiel nog rondvliegt, dan verliest het zijn status als minivoltreffer. Omgekeerd, nadat de Pyro enkele spelers in brand zet en dan een minivoltrefferversterking krijgt zet alle nabrandschade om in minivoltreffer status. Sentry Gun's zullen alleen minivoltreffers geven als de Engineer minivoltrefferversterking heeft.

Bijbehorende Prestaties

Leaderboard class scout.png Scout

First Blood
First Blood
Dood als eerste iemand tijdens een Arena- of competitief spel.
First Blood, deel 2
First Blood, deel 2
Dood 5 vijanden tijdens de First Blood crit buff.


Leaderboard class soldier.png Soldier

Twee op een rij
Twee op een rij
Vuur twee niet-gebooste kritieke raketten achter elkaar af.
Driedubbele schade
Driedubbele schade
Dood 3 vijanden met één voltreffer van een raket.


Leaderboard class pyro.png Pyro

Hete adem
Hete adem
Dood een Soldier met een voltreffer van een teruggekaatste raket.


Leaderboard class demoman.png Demoman

Een venijnig sneetje
Een venijnig sneetje
Dood 5 vijandelijke spelers met een voltreffer van je Eyelander.


Leaderboard class heavy.png Heavy

Communistische klappen
Communistische klappen
Dood een vijand met een dodelijke vuistslag.
Raketten blokkeren
Raketten blokkeren
Overleef een directe voltreffer van een raket.


Leaderboard class engineer.png Engineer

Wraakbouwkunde
Wraakbouwkunde
Gebruik een revenge crit om de tegenstander die jouw sentry heeft vernield af te maken.
Rancuneus
Rancuneus
Dood 3 vijanden met revenge crits zonder dood te gaan.


Leaderboard class medic.png Medic

Triage
Triage
Voorzie een teamgenoot van een überlading binnen één seconde voordat deze door een dodelijke explosie wordt getroffen.


Controlpoint.png Foundry-prestaties

In de val
In de val
Dood een vijand, die een controlepost aan het veroveren is, met een voltreffer.


Mvm navicon.png Mann vs. Machinestaties

Kritische Fout
Kritische Fout
Gebruik een veldfles met de lading 'Voltreffers' om een reuzenrobot te vernietigen.

Trivia

 • Meerdere minivoltreffers worden geen normale voltreffer. Bijvoorbeeld, een Scout die Crit-a-Cola heeft gedronken en tegen een vijand met Jarate vecht zal geen voltreffers krijgen. Meerder voltreffers worden ook geen betere voltreffer.

Verwijzingen