Lovituri Critice

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Nu sunt destule Crit-uri în lume să mă omoare!
Cercetașul
Inginerul fiind lovit de Crit-uri.

Loviturile Critice sau Crit-uri sunt atacuri ce fac extra daune și au sunete specifice atât când tragi si când lovești inamicul. Când lovești un jucator cu una, cuvintele "Critical hit!!!" apar deasupra capului inamicului cu litere verzi (vezi imaginea) însoțite de un sunet puternic "ding". Deobicei loviturile Critice cu arme melee au animații unice (de exemplu Sticla are o lovitură de deasupra). Proiectilele explozive (ca rachetele sau bombele lipicoase) au o culoare strălucitoare specifică echipei.

Loviturile Critice deobicei fac 300% din daunele de bază al armei, și ignoră modificările distanței și modificările daunelor întâmplătoare. Criturile armelor explozibile tot suferă de modificările daunelor Splash în funcție de distanță.

Când un jucător este omorât de de o lovitură Critică, clasa respectivă va scoate un țipăt ce diferă de uciderile normale (exceptând dacă acea clasă a fost omorât de o lovitură Critică explozivă) și pictograma uciderii va fii înconjurată de o strălucire roșie.

Șanse de lovituri Critice

Vezi și: Daune
Șansele loviturii Critice bazate pe daune.

Armele standard au 2% șanse de bază pentru o lovitură Critică, în timp ce armele melee au șanse de 15%. Un bonus procentual adițional este adăugat, bazându-se pe daunele totale ale jucătorului in ultimele 20 de secunde, pe o scară de 0% la 0 daune, 10% la 800 daune. De exemplu: făcând 200 daune în ultimele 20 de secunde, bonusul procentual adițional este de 2.5%.

Printre aceste arme care declanșează aleatoriu, șansele loviturilor Critice sunt diferite bazate pe tipul armelor. Armele cu un foc, de exemplu Puștile, Revolverul și Lansatorul de rachete, fiecare foc are șanse diferite pentru a primii lovituri Critice. Astfel, fiecare foc al Puștii va avea 2% șanse de a lansa o rafală de alice critice, presupunând că nu s-au făcut daune anterioare. Armele cu foc rapid, ca Minigun, Arma cu seringi și Aruncătorul de flăcări li se verifică șansele de lovituri Critice o data pe secundă. Cu arme ca acestea, loviturile lor Critice rezultă în 2 secunde devin lovituri Critice.

Cazuri speciale

Un Inginer ținând în mână Justițiarul Frontierei cu Crit-uri de revanșă.
 • Cuțitul și Recompensa Ta Eternă lovesc critic doar printr-o înjunghiere sau în timpul loviturilor critice bonus (umilință, inteligență capturată, Kritzkrieg).
 • Înjunghierile ucid inamicul instant cauzând daune de 6 ori mai mari decât viața lor curentă. Când este forțat să lovească critic, Cuțitul face animația înjunghierii, cauzând 120 daune.
 • Pușca cu lunetă, Ambasadorul și Vânătorul de Oameni nu primesc lovituri Critice aleatorii, dar automat headshot-urile facute cu succes devin lovituri Critice. Pușca cu lunetă poate face Crit-uri headshot numai în timp ce folosește luneta și Ambasadorul numai când are acuratețea completă; ambele vor lovii critic sub efectul Kritzkrieg-ului.
 • Extinctoporul lovește critic doar când victima este în flărări, altfel cauzează doar jumătate din daune. Acesta poate efectua aleatoriu animația loviturii Critice, dar nu va cauza daune critice, doar dacă inamicul este în flăcări. Când este forțat să lovească critic, va folosii animația loviturii Critice, dar va cauza daune normale (jumătate).
 • Arzătorul de Spate va lovii critic din spatele inamicilor garantat.
 • K.G.B-urile vor primii lovituri Critice ca orice altă armă standard de tip melee. Cu toate acestea, după uciderea unui inamic, va acorda 5 secunde de lovituri Critice pentru toate armele lui Heavy.
 • Ochiolanderul nu va primii lovituri Critice aleatorii, dar va lovii critic sub efectul Kritzkrieg-ului, umilirii, sau când folosește Scutul Şarjator încărcat complet. Scutul Şarjator poate fii folosit pentru a primii lovituri Critice pentru Sticlă, Trenul Durerii, Călăul Scoțianului, Tigaie sau Tăietorul de capete al Călărețului fără cap fără cal.
 • Șușu și Laptele Furios poate apărea ca și cum ar primii lovituri Critice, deși acest lucru este doar un efect cosmetic.
 • Unele obiecte nu funcționează ca arme convenționale și nu vor lovii critic sub nicio formă. Acestea includ Bonk! Energizant Atomic, Crit-a-Cola, Sandvich-ul, PDA-urile, Echipamentul de deghizare, Razorback, Ceas pentru invizibilitate, Pelerina și Pumnalul, Ceasul Morții, Sabotor-ul, și Controlorul. De asemenea Atacurile prin batjocură nu pot lovii critic, totuși omorând un jucător sub efectul de Șușu prin batjocură va rezulta un Mini-Crit.
 • La distanță medie sau mare, Pistolul de Semnalizare va lovii critic dacă va lovii un jucător în flăcări.
 • Justițiarul Frontierei nu va primii lovituri Critice aleatorii. În schimb va primii Crit-uri de revanșă pentru fiecare jucător omorât sau asistența Santinelei Inginerului până ce aceasta este distrusă. Pentru fiecare jucător omorât Justițiarul Frontierei primeste 2 lovituri Critice garantate, și 1 lovitură Critică garantată pentru fiecare asistență.
 • Pistolarul va primii lovitură Critică lovind un inamic sau aliat de trei ori la rând, a treia fiind lovitură Critică, dar nu va primii lovituri Critice aleatorii.
 • Folosind un Atac prin batjocură primind bonusul Stegulețului sau Crit-a-Cola sau când inamicul este sub efectul Șușu va rezulta într-un Omor prin Batjocură Mini-Crit. [1]
 • Nici Powerjack-ul sau Ospitalitate din Sud nu va primii lovituri Critice aleatorii.
 • Bushwacka va lovii critic în loc de Mini-Crit, cum ar fi: împotriva unui inamic Scout sub efectul Crit-a-Cola, un inamic sub efectul de Șușu, sau dacă Sniper-ul este sub efectul Steguleț al unui aliat. Poate lovii critic aleatoriu de asemenea.
 • Sângerarea nu poate cauza Crit, dar cauzează Mini-Crit dacă jucătorii sunt acoperiți de Șușu.

Bonus Crit

Crit-urile bonus sunt o situație în care armele jucătorilui vor lovi critic garantat. Bonusul de Crit-uri este afișat când arma strălucește având culoarea echipei specifice, însoțită de scântei și electricitate.

 • În timpul Umilinței fiecare foc tras de echipa câștigătoare sunt lovituri Critice garantate, chiar și loviturile îm corp cu Pușca cu Lunetă și Vânătorul de Oameni.
 • Toate loviturile sunt critice în timp ce ești ÜberChargeÎncărcat cu Kritzkrieg. Acest lucru afectează Vânătorul de Oameni și Pușca cu Lunetă.
 • Se acordă 5 secunde de lovituri Critice bonus când obții Prima Ucidere pe o hartă de tip Arena. Dacă schimbi arma în timpul acestei perioade, efectul de electricitate din jurul armei va dispărea, dar vei putea lovi critic până ce bonusul de Crit-uri se va termina.
 • Capturând steagul într-un joc de tip Capturează Steagul va da întregii echipe ce a capturat steagul un bonus de lovituri Critice pentru 10 secunde (această opțiune se poate modifica sau scoate în consola host-ului printr-o comandă).
 • Un bonus de Crit este singura metodă ca Cuțitul să lovească critic fără a Înjunghia. Când va lovi critic, da cauza 120 daune (de trei ori mai mult decât daunele de bază, dar mai puțin decât o lovitură Critică normală). Extinctoporul va folosi animația loviturii Critice în timpul bonusului de Crit-uri, dar nu va cauza daune adiționale decât dacă inamicul este în flăcări. Armele Ospitalitatea din Sud, Powerjack și Ochilander vor lovi critic normal, dar nu vor lovi critic în timpul bonusului de Crit-uri.
 • În versiunea pentru eveniment a hărților Harvest și Mann Manor în timpul Halloween-ului, din jucătorii omorâți va cade aleator Dovleci de Halloween umpluți cu bomboane. Când sunt ridicați, jucătorul va primi pentru aproximativ 3-4 secunde un bonus de lovituri Critice.

Prima Ucidere

 • Bonusul de Crit-uri pentru Prima Ucidere este acordat când vei fi primul ce omoară un oponent într-un meci de Arena. Cu bonusul activ al Primei Ucideri, toate focurile tale vor fi lovituri Critice pentru 5 secunde. Arma ta va avea un efect de electricitate ca și bonusul de Crit-uri al K.G.B.-ului și al Kritzkrieg-ului.
 • Cauzând daune unui Spion cu Ceasul Morții activat, tot va da atacatorului bonusul pentru Prima Ucidere. Bonusul pentru Prima Ucidere se va considera și ca un ÜberChargeÎncărcătură pentru Realizările lui Heavy "Soviet Suprem"
 • Înainte de Patch-ul 18 Octombrie, 2010, lovind un oponent cu Macroul Sfânt va acorda Cercetașului Bonusul pentru Prima Ucidere, chiar dacă nu și-a omorât inamicul.

Mini-Crit

Un Demoman fiind lovit de Mini-Crit-uri

Mini-Crit-urile adaugă 35% daune suplimentare daunelor de bază ale unei arme (mai precis, acestea asigură că o armă va face cel puțin 135% din daunele sale de bază). Ca și Crit-urile complete, Mini-Crit-urile vor avea un contur roșu strălucitor în pictogramele de ucidere.

În prezent sunt opt moduri să obții Mini-Crit-uri:

Moduri anterioare de a obține Mini-Crit-uri:

 • Anterior ai putea cauza Mini-Crit-uri dând headshot-uri inamicilor cu Ambasadorul. În prezent cauzează Crit-uri complete.
 • Aruncătorul de Flăcări al Pyro-ului era anterior capabil să schimbe bombele lipicioase ale inamicilor în Mini-Crit-uri, reflectându-le. Acum nu i se mai acordă bonusul Mini-Crit.
 • Lovitura Directă cauza anterior Mini-Crit-uri țintelor în aer. Acest lucru a fost schimbat ca țintele în aer ce au fost propulsate de orice explozie să fie lovite Mini-Crit.

Bonusul Mini-Crit

Bonusul Mini-Crit este o situație în care toate daunele cauzate sunt schimbate în daune Mini-Crit. În prezent acesta se obține sub efectul de Crit-a-Cola sau al unui Steguleț activ. În timp ce primești bonusul de Mini-Crit-uri, armele active ale jucătorului vor strălucii galben slab (dacă sunt în echipa RED sau albastru-verzui slab (dacă sunt în echipa BLU) și au același efect de particule rotindu-se în jurul picioarelor lor.

Toate sursele de daune (incluzând Arderea și Santinelele) doar cauzează daune Mini-Crit când i se acordă bonusul jucătorului. i.e. Dacă jucătorul părăsește bonusul (pentru oricare motiv) după ce trage un proiectil și în timp ce proiectilul este în aer, își va pierde statutul de lovitură Mini-Critică. În schimb, după ce Pyro-ul pune în flăcări câțiva jucători, întorcându-se la bonusul Mini-Crit, imediat va transforma daunele Arderii în statutul de Mini-Crit. Santinele vor cauza doar Mini-Crit-uri în timp ce Inginerul primește bonusul de Mini-Crit-uri.

Legat de Realizări

Leaderboard class scout.png Scout

Prima Ucidere
Prima Ucidere
Fii primul care omoară într-un meci de tip Arena.
Prima Ucidere, Part 2
Prima Ucidere, Part 2
Omoară 5 inamici cu buff-ul de Prima Ucidere.

Leaderboard class soldier.png Soldier

Crachetele sunt aşa de O.P.
Crachetele sunt aşa de O.P.
Trage două rachete criticale consecutive fără a folosi Kritzkrieg-ul.
Daune Triple
Daune Triple
Omoară 3 inamici cu o singură rachetă criticală.

Leaderboard class pyro.png Pyro

Şmecher
Şmecher
Omoară un Soldier cu o rachetă criticală reflectată.


Leaderboard class demoman.png Demoman

Bate-mă, Scotty
Bate-mă, Scotty
Folosește o lovitură critică încărcată complet cu Ochiolander-ul să omori 5 jucători inamici.


Leaderboard class heavy.png Heavy

Communist Mani-Fisto
Communist Mani-Fisto
Omoară un adversar cu un pumn critical.
Blocul Crachetei
Blocul Crachetei
Supraviețuiește unei lovituri directe cu o rachetă criticală.

Leaderboard class engineer.png Engineer

Răzbungineria
Răzbungineria
Omoară jucătorul inamic care ți-a distrus santinela, cu ajutorul unui critical de revanșă.
De Neiertat
De Neiertat
Ucide 3 inamici cu criticale de revanșă, fără a muri.

Leaderboard class medic.png Medic

Acordarea Primului Ajutor
Acordarea Primului Ajutor
Activează un ÜberCharge în cel mult o secundă de când acesta a suferit o lovitură explozivă criticală.


Trivia

 • Mini-Crit-urile nu se depozitează pentru a creea un Crit. De exemplu, un Cercetaș sub efectul de Crit-a-Cola acoperit de Șușu în timp ce este lovit în aer cu Lovitura Directă de un Soldat având bonusul Mini-Crit al Stegulețului va primi doar 35% daune adiționale.

References