Hantera föremål

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Huvudartikel: Huvudmeny
Hantera föremål-menyn

Hantera föremål-menyn är en sektion i huvudmenyns användargränssnitt i Team Fortress 2 som ger tillgång till utrustning, ryggsäcken, tillverkning, Mann Co.-katalogen och Bytes-menyerna. Menyn visar även spelarens personliga statistik och högsta poäng på Statistiksidan. Hantera föremåls-menyn kan nås via "Föremål"-knappen på huvudmenyn, och standardtangenten m (eller kommandot open_charinfo_direct) kommer att ladda menyn direkt då man är ansluten till en server.

Funktioner

Genom att klicka på någon av de nio klassporträtten kommer spelaren tas direkt till utrustningen för respektive klass. De fyra ikonerna längst botten – ryggsäcken, tillverkning, Mann Co.-katalogen, och byte – kommer ta spelaren till motsvarande delmenyer.

Utrustning

Ett exempel på utrustningsskärmen.
Gamla Utrustningen

Utrustningsmenyn låter spelaren utrusta föremål för de nio klasserna.

Den vänstra sidan av skärmen ger valmöjlighet för spelarens primär-, sekundär-, och närstridsvapen. Spionens meny har en PDA-plats (för Döljningsklockor) istället för sekundärplatsen. De fyra platserna på höger sida är för en hatt, två diverseföremål, och ett åtgärdsföremål.

Om man lägger muspekaren över någon utav platserna där ett vapen är utrustat, kommer det att visa statistik och beskrivning för föremålet, likt som i ryggsäcken. Denna information (och mer) kan även ses när som helst i Mann Co.-katalogen utan att behöva äga föremålet. I botten av menyn visas en översikt av spelarens attribut från deras utrustade föremål.

När en spelare ändrar sin klassutrustning i spelet, kommer ändringarna bara att infalla direkt om spelaren befinner sig i återskapningsområdet. Annars, kommer det inte att ändras fören spelaren antingen återskapas eller rör vid ett återställningsskåp.

Ryggsäck

Backpack case.png
Huvudartikel: Ryggsäck

Ryggsäcken är spelarens personliga förråd, vilket tillåter förvaring för alla föremål i spelet. Föremål förvaras på individuella platser och kan ses, flyttas, anpassas eller tas bort inom ryggsäckens gränssnitt. Ryggsäcken är indelad i sidor, varav varje visar 50 föremål. Föremål kan automatiskt sorteras efter kvalitet, typ, klass eller utrustningsplats.

Tillverkning

Crafting anvil.png
Huvudartikel: Tillverkning

Tillverkning är processen som tillåter spelare att kombinera föremål som de har i deras ryggsäck för att skapa nya föremål. Genom att använda specifika tillverkningsritningar, kan mer önskvärda resultat fås, så som att tillverka ett specifikt vapen med dess tillhörande ritning. Det bör noteras att alla föremål inte kan användas i tillverkning, och inte heller alla föremål kan införskaffas på detta sätt.

Mann Co.-katalogen

Catalog book.png
Huvudartikel: Mann Co.-katalogen

Mann Co.-katalogen innehåller en lista över (nästan) alla föremål i spelet, vilket låter spelare snabbt kolla upp deras utseende, statistik och beskrivning. Den kommer även visa en knapp som leder till det listade föremålet i Mann Co. Butiken (om det är tillgängligt), samt en länk till föremålets sida på Team Fortress 2 Wiki.

Byte

Trading parcel.png
Huvudartikel: Byte

Delmenyn Byte låter spelare byta föremål med andra spelare direkt via Steamvänner, den aktuella servern, eller ett Steam Gemenskap URL. Denna funktion är delvis otillgänglig för spelare som har gratis-att-spela versionen av spelet; de kan få föremål i ett byte som inleds av en annan spelare, men de kan inte byta bort några föremål.

Statistik

Ett exempel på statistikskärmen.

Statistikfliken öppnar rekordlistan och speltider för spelare. Statistiken som sparas inkluderar:

Rullådor kommer låta dig titta på statistik för en specifik klass visat i ett horisontellt diagram. Ett slumpvalt tips kommer också att visas på denna skärm och en ny kan visas genom att klicka på "Nästa Tips"-knappen. Denna statistik kan återställas till höger (om man gör detta kommer alla ouppnådda framsteg att återställas, men de framsteg som redan uppnåtts kommer behållas).

Uppdateringshistorik

Januari 25, 2008 Patch
 • Tog bort "Återställ Statistik"-knappen från Spelarstatistik-skärmen.

Mars 20, 2008 Patch

 • Uppdaterade Statistikskärmen att komma ihåg dina tidigare val varje gång du öppnade menyn under nivåbyte.

April 29, 2008 Patch (Gold Rush Uppdateringen)

 • Lade till Karaktärsinformation och Utrustning till huvudmenyn.
 • Ryggsäcken introducerades.

December 17, 2009 Patch (WAR!-Uppdateringen)

 • Lade till föremålstillverkning.

April 28, 2010 Patch

 • Ryggsäcksändringar
  • Flyttade Tillverkningsknappen ut från valpanelen för klass/ryggsäck.

Juni 10, 2010 Patch (Macuppdateringen)

Juli 8, 2010 Patch (Teknikeruppdateringen)

 • [Odokumenterad] Lade till en andra diverseplats i utrustningen.

September 30, 2010 Patch (Mann-Konomi Uppdateringen)

 • Lade till Mann-Konomin.
 • Lade till Mann Co. Butiken & Katalogen.
 • Lade till Byte.
 • Lade till Föremålsanpassning.
 • [Odokumenterad] Utrustningsattribut lades till i utrustningen.

April 14, 2011 Patch (Hattlösa Uppdateringen)

 • [Odokumenterad] Lade till alternativet att gömma dubbletter på utrusningsskärmen.
 • [Odokumenterad] Klassmodeller som visas på utrustningsmenyn är nu stillastående och spelar inte upp inaktivitetsanimationer.

Maj 5, 2011 Patch (Reprisuppdateringen)

 • Fixade att Gorbatjovs Rushande Uppercut inte använde korrekta skins på karaktärens utrustningsskärm.
 • Fixade att Kritzkrieg inte ritade rätt modell på karaktärens utrustningsskärm.
 • [Odokumenterad] Inaktivitetsanimationerna återinfördes på utrustningsskärmen.

Oktober 13, 2011 Patch (Manniversary Uppdateringen & Rea)

 • När man väljer ett föremål från utrustningen kommer alla vapen med olika dödsranker att visas.

Oktober 17, 2011 Patch

 • Fixade en klientkrasch som kunde ske om man öppnade utrustningsmenyn.

Buggar

En Soldat utrustad med två Legosoldat-märken samtidigt.
 • Demoman håller Halv-Zatoichin felaktigt på Demomans utrustningsskärm.
 • Vissa föremål kommer att bli delvis transparenta eller belysta inkorrekt när de visas på utrustningsskärmen.
 • Det är möjligt att ha sönder "Anpassa föremål menyn" genom att klicka på vänster musknapp på vilket menyobjekt som helst medan man rör pekaren åt vilket håll som helst och fortsätter hålla in musknappen. Detta kommer få menyn att frysa.
 • Om en spelare utrustar samma diverseföremål på olika platser för varje sparad utrustning, kommer byte mellan dessa sparade utrustningar göra så att föremålet tas bort från utrustningen.
 • Om 'Huvudbonad'-platsen är tom och du har flera sidor med hattar, kommer den att visa den första hatten på sidan som 'Utrustad', fastän att den inte är det.
 • När en spelare är med i BLU, kommer den valda klassen ibland visas som BLU på utrustningsskärmen.

Demonstration

Se även