Skade

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Wehhhhhh!
Smerte er svaghed, som forlader kroppen!
Soldier

Skade i Team Fortress 2 er alle begivenheder, som reducerer, hvor meget liv en spiller, eller et væsen har. Skade kan blive forårsaget af våben, ild, eksplosioner, fald, blødning, nogle hån,eller af omgivelserne, som tog, vand, savklinger, den Hesteløse Hovedløse Hestemand, MONOCULUS, Merasmus og Underverdenen.

Våbenskade

Våbenskade er udregnet på følgende måde:

(Normalskade) × (Distance- og Tilfældigheds-Modifikation) × (Resistans/Sårbarheds-Modifikation) × (Splash-Modifikation)

Kritiske slag er udregnet som:

(Normalskade) × (Splash-Modifikation) × [(Normal Resistans/Sårbarheds-Modifikation) + (Positive Distance-Modifikation + 2) × (Kritisk resistans/sårbarheds-Modifikation)]

Mini-kritiske er udregnet som:

(Normalskade) × (Splash-Modifikation ) × [(Normal Resistans/Sårbarheds-Modifikation ) + (Positive Distance-Modifier + 0.35) × (Kritisk resistans/sårbarheds-Modifikation)]

Normalskade

Normalskade for våben er et konstant tal, som er tilknyttet dét bestemte våben. Skade er ikke' baseret på, hvor angrebet rammer målet, med undtagelse af våben der laver Kritiske slag på bestemte regioner af målet. (For eksempel Sniperens Snigskytteriffel).

Distance- og Tilfældigheds-Modifikation

Hvordan skade er påvirket af distance.

Distance-modifikation er et tal mellem 1,5 og 0,5 som sænker, når distancen mellem angriberen og målet stiger, ved brug af sinusoider. Bølgedalen er ved 1024 enheder og alle distancer længere væk end 1024, er behandlet som 1024 til behandling af skadeudregning. I formlen, er der en tilfældig variation i distancen på ±102,5 enheder (vist i grafen omkring 512 enheder, som et eksempel). Dette betyder, at du måske bliver behandlet som om du er 102,5 enheder tættere på eller længere væk, end du egentlig er, til formål for formlen. Dette er den 15% variation mange spillere har hørt om; det er ikke en simpel 85–115% ganger på den udførte skade.

Distance-modifikationen er anderledes for Raketkaster, Klæbebombekaster (når de er detoneret inden for 5 sekunder) og Injektionssprøjtepistol. Når distancen brugt i formlen er mindre end 512 enheder, stagnerer skaderampen. Dette betyder, at den maximale skade for de våben er 125% for Raketstyret og 120% for Klæbebombekasteren og Sprøjtepistoler (indikeret i grafen af den afvigende "Modificeret rampe"). Kort fortalt, har disse tre våben mindre skade på tæt hold fra disse modificeringer, men lider stadig samme skade-nedsætning, når der skydes langt væk, som det er med de fleste våben.

Omvendt har distance-modifikationen for Scouts primære våben (Håndbremsen ekskluderet) en forhøjet skaderampe ved tætte skudhold, med en maximering ved 175% normalskade på klods hold, men med samme normale skaderampe for 512, eller over.

Klæbebomber skudt for mere end 5 sekunder siden, Nærkampsvåben, Signalpistolen, Granatkaster (Løs Kanon ekskluderet, da den har skadenedsættelse ved længere distancer), Snigskytteriffelr, buer og Den Flyvende Guillotine er alle behandlet, som om de er ved 512 enheder i formlen. Flammekaster, Pomson 6000 og Den Retskafne Bison, har deres egen separat, kalkuleret modifikation baseret på projektil levetid. Våben, som skyder projektiler, som Raketkasteret og Fuldtræfferen, tilsætter distance-modifikationen til skade baseret på distancen mellem angriberen og målet så snart projektilet rammer det. Det betyder, at stedet, hvorfra projektilet var affyret er irrelevant, når man vil udregne skade gjort af projektilet; kun den endelig position af angriberen og målet har betydning.

Noter
 1. Den endelig distance brugt i formlen kan ikke gå over 1024, eller under 0.
 2. På servere, hvor tilfældig variation er deaktiveret (ved brug af server cvar "tf_damage_disablespread"), er den effektive distance brugt 102,5 enheder mindre, end "den længst mulige tilfældige distance (altså, efter den er stoppet ved 1024 enheder). Dette betyder at, når man rt længrtr væk end 921,5 enheder bliver man behandlet som om man er 921,5 enheder væk; normalt er det 1024, med 102,5 mindre er det 921,5.
 3. Distance-modifikationen er altid 1.0, hvis målet er en Bygning.
  • Dog er en level 3 Sentry Guns raketter påvirket af distance-modifikationen baseret på distancen fra målet til ejeren af Sentry Gunnen.

Splash-modifikationen

Splash-modifikationen er et tal brugt for eksplosive våben, som ikke forbindes direkte med målet. Valve har ikke offentliggjort de officielle tal for splash-skade nedsætning endnu

Selvskade reduktion

Eksplosive våben kan gøre mindre skade på brugeren, end på fjenden, baseret på situationen. Se de individuelle våbensider for mere information.

Kritisk-modifikationen

Hovedartikel: Kritiske Slag

Kritiske slag og mini-kritiske slag har to effekter hver.

Et kritisk slag tilføjer skade lige med 2 gange normalskaden, mens en mini-kritisk multiplicerer den endelig skade med 1.35, ligegyldigt om distancen er maximeret eller ej.

Både kritiske slag og mini-kritiske checker, om den endelig distance er større end 512: Hvis den er, så er alt den manglede skade udlignet med en ækvivalent forøgning i skade. I sidste ende resulterer det i at våbnet ikke mister skade pga distance-modifikationen, når spilleren er mere end 512 enheder væk; hvis angrebet ikke var en Kritisk, eller mini-kritisk, ville skade fortsat formindskes op til 1024 enheder.

Den ekstra skade tilføjet på et kritisk slag og mini-kritisk - det fra forhøjning eller frafaldene distancenedsættelse inkluderet - er af den "kritiske" type i stedet for våbnets normale type (e.g patroner eller eksplosive). Dette afficerer udregningen af skade-resistans.

Note: et Rygstik skader 2 gange offerets nuværende liv, men, under normale omstændigheder, tæller det også altid som et kritisk slag, som forøger skaden til 6 gange offerets nuværende liv.

Når den er aktiv, beskytter Forsvarsfanen holdkammerater fra kritiske- og mini-kritiske slag, og tæller dem som normalskade i stedet. Vaccinators beskyttende skjold blokerer 100% af den kritiske skade fra angreb af den valgte type.

Skadetype

Hvert eneste våben har en associeret type af skade, som den gør. Nogle våben kan bruge mere end en skadetype på én gang, som Kokvæster 5000s ladet skud.

 • Patron-skade er typisk associeret med hitscan-våben, selvom skaden forårsaget af de fleste projektiler også er behandlet således (som nåle og pile, eksempelvis).
 • Eksplosiv-skade er normalt forårsaget af eksplosive projektiler. Spillere dræbt via eksplosiv skade vil ofte gib/da.
 • Ild-skade er lavet af både flammevåben og skaden efterbrænd forårsager.
 • Ikkerubriceret-skade er forårsaget af Den Retskafne Bison og Pomson 6000.
 • Bløde-skade er tilknyttet til spillere som bløder.
 • Nærkamps-skade er forårsaget af nærkampsvåben. Nærkampsskade kan destruere klæbebomber og få spillere til at råbe højlydt ved drab.
 • Kritisk skade er forårsaget af kritiske - og mini-kritiske slag, som spiller distinktive lydeffekter og producerer højere drabsskrig.
 • Fald-skade er påsat til spillere, som rammer jorden efter et for højt, eller et for hurtigt, fald.
 • Knuse-skade er resultatet fra, at spillere bliver klemt mellem to objekter (som imellem en lukkende dør og jorden). Drab forårsaget af knuseskade får skærmen til at blinke rød.

Skadesårbarhed, -resistans og -blokering

En spiller kan tage en modificeret mængde skade på grund af visse genstande. Disse effekter overlapper multiplicerende. "X% skadesårbarhed" multiplicerer den slags skade med 100% og adderer så X%, og "Y% skaderesistans" multiplicerer den slags skade med 100% og subtraherer så Y%; for Angrebsskjoldet, eksempelvis, giver 30% eksplosiv skaderesistans, som betyder at alt indkommende eksplosiv skade er multipliceret med 70%.

Fordi effekter overlapper multiplicerende, kan kombinationer af effekter resultere i en mindre ,eller større, værdi end forventet; en Soldier med Torturtoget(10% patronsårbarhed) og en aktiv Forsvarsfanen (50% sentry-resistans) har en kombineret resistans på 45% mod Sentry-patroner - modsat de 40% som ville resultere fra, at effekterne bare blev adderet.

Nogle våben indeholder en effekt, som enten forhøjer, eller formindsker skaden modtaget fra visse typer af våben. Disse effekter kan enten være "for bæreren" (bare det, at man har våbnet ekviperet), eller "i brug" (som er, når man faktisk holder våbnet).


liste over våben med skadesårbarhed- og resistans.
Sekundære Bonk! Atomic Punch Pictogram info.png  Under effekten, er alt skade modtaget forøget med 10%.
Bonk!-Atompunch
Nærkamp Candy Cane Pictogram minus.png  +25% skade-sårbarhed over for eksplosioner for bæreren.
Slikstokken
Sun-on-a-Stick Pictogram plus.png  +25% fire damage resistance when active
Solen-på-en-Pind
Sekundære Battalion's Backup Pictogram info.png  Ved brug, giver den en defensiv buff til nærstående spillere, som blokere 35% af alt kommende skade, 50% af Sentry gun skade og annullerer Kritiske slag.
Forsvarsfanen
Nærkamp Pain Train Pictogram minus.png  10% skade-sårbarhed over for kugler for bæreren.
Torturtoget
Primære Phlogistinator Pictogram info.png  Mens den aktiverer Mmmph-buffen, er du udødelig inden for hånens varighed.
Phlogistinatoren
Sekundære Detonator Pictogram minus.png  +50% explosion self-damage vulnerability on wearer
Detonatoren
Nærkamp Powerjack Pictogram minus.png  +20% skadesårbarhed fra alle kilder, når den er i brug.
Donhammeren
Sekundære Chargin' Targe Pictogram plus.png  50% skade-resistans over for ild for bæreren.
Pictogram plus.png  30% skade-resistans over for eksplosioner for bæreren.
Angrebsskjoldet
Splendid Screen Pictogram plus.png  20% skade-resistans over for ild for bæreren.
Pictogram plus.png  20% skade-resistans over for eksplosioner for bæreren.
Den Pragtige Skærm
Tide Turner Pictogram plus.png  15% skade-resistans over for ild for bæreren.
Pictogram plus.png  15% skade-resistans over for eksplosioner for bæreren.
Tidevandsvenderen
Nærkamp Pain Train Pictogram minus.png  10% skade-sårbarhed over for kugler for bæreren.
Torturtoget
Claidheamh Mòr Pictogram minus.png  +15% skadesårbarhed fra alle kilder, når den er i brug.
Claidheamh Mòr-sværdet
Primære Natascha Pictogram plus.png  20% skade-resistans, når man er under 50% helbredspoint mens den er spundet op.
Natascha
Brass Beast Pictogram plus.png  20% skade-resistans, når man er under 50% helbredspoint mens den er spundet op.
Messingbæstet
Sekundære Buffalo Steak Sandvich Pictogram minus.png  Under påvirkelse af effekten, er alt skade modtaget forhøjet med 20%
Bøffelbøf-sandvichen
Nærkamp Warrior's Spirit Pictogram minus.png  +30% damage vulnerability from all sources when active.
Krigerens Ånd
Fists of Steel Pictogram plus.png  40% skade-resistans over for skydevåben, når de er i brug.
Pictogram minus.png  100% skade-sårbarhed over for nærkampsvåben, når de er i brug.
Næver af Stål
Nærkamp Southern Hospitality Pictogram minus.png  20% skade-sårbarhed over for ild for bæreren.
Sydens Velkomst
Sekundære Vaccinator Pictogram info.png  Mens den heler, giver den heleren og helemålet en konstant 10% resistans mod den valgte skadetype.
Pictogram info.png  Übercharge giver en 75% resistans og fuld Crit-resistans mod en valgt skadetype.
Vaccinator
Sekundære Darwin's Danger Shield Pictogram plus.png  15% skade-resistans over for kugler for bæreren.
Pictogram plus.png  20% skade-sårbarhed over for eksplosioner på bæreren.
Darwins Fareskjold
Nærkamp Bushwacka Pictogram minus.png  20% skade-sårbarhed fra alle kilder for bæreren, når den er i brug.
Løvbaskeren
Nærkamp Spy-cicle Pictogram plus.png  Når man bliver ramt af ild: Brandsikret i 1 sekund og efterbrændingsimmunitet i 10 sekunder.
Den Kolde Skulder
PDA-2 Invis Watch Enthusiast's Timepiece Pictogram info.png  20% skade-resistans, mens man er usynlig.
Usynlighedsur Entusiastens Tidsmåler
Quäckenbirdt
Quäckenbirdt
Cloak and Dagger Pictogram info.png  20% skade-resistans, mens man er usynlig.
Stikkerens Lommeur
Dead Ringer Pictogram info.png  Når man bliver skadet, blokere den 75% af skaden og giver efterbrændingsimmunitet i 3 sekunder.
Pictogram info.png  efter Gengangeren aktiveres, giver den 65% skade-resistans på bæreren i 3 sekunder, hvorefter det falder til 20%
Gengangeren


Opdateringshistorik

28. september 2007-opdateringen

17. december 2010-opdateringen

 • [Udokumenteret] Nærkampsvåben gør ikke længere patronskade.

14. februar 2011-opdateringen

 • [Udokumenteret] Nærkampsvåben tæller ikke længere som patronvåben, når man taler om skadesårbarheder.

Se også