Dode Maatje

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Ik haat geesten zo erg. Wees toch solide, stomme geesten!
De Scout

Het Dode Maatje is een door de community gemaakt overig voorwerp voor alle klassen. Het is een geest met gele ogen die glimlacht en waar kettingen aanhangen, die achter de speler aanzweeft. De mond is dichtgeritst wanneer de Pyro hem draagt en het linkeroog is dichtgeritst wanneer de Demoman hem draagt

Dit voorwerp kan enkel rond Halloween of tijdens een volle maan gedragen worden; tijdens de rest van het jaar is het niet zichtbaar bij het spelen, tenzij de server Halloween-modus aan heeft staan. Het kan daarentegen wel altijd aangedaan en bekeken worden in het uitrustingsscherm, ook al is het in het spel niet zichtbaar.

Wanneer spelers, uitgerust met dit voorwerp, een tegenstander dood zonder geholpen te worden door een andere speler, dan toont de killfeed iedereen in Pyro-land dat het voorwerp een dodelijke assist krijgt, met zijn aangepaste naam als hij er één heeft.

Het Dode Maatje werd bijgedragen aan de Steam Workshop onder de naam "The Ghost of Updates Past".

Updateverleden

26 oktober 2012-patch (Spectrale Halloween Special)

  • Het Dode Maatje is aan het spel toegevoegd.

16 november 2012-patch

  • [Onbeschreven] Het voorwerptype van het Dode Maatje is veranderd van "Insigne" naar "Geest".

Trivia

  • De oorspronkelijke naam van dit voorwerp is een verwijzing naar Ghost of Christmas Past, een personage in A Christmas Carol.
  • Dit voorwerp werd oorspronkelijk ingezonden met gezichtsflexes, zodat het altijd de tegengestelde gezichtsuitdrukking zou hebben van de speler. Valve heeft dit echter geschrapt.

Galerij