Ceasul Morţii

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Până ca adversarul tău sa fugă la 'cadavrul' tău pentru a te jefui de bani și a-ți scoata plombele de aur din gură, vei fi deja in spatele său, gata de lovitura de grație.
— Reclama pentru Ceasul Morţii

Ceasul Morții este un obiect PDA deblocabil pentru Spion. E un ceas de buzunar placat cu aur și imaginea unei păsări colibri îngravată pe exteriorul acestuia.

Abilitatea principală a acestei arme este să ofere pelerină utilizatorului timp de 6.5 secunde după ce a fost rănit, lăsând în urmă un corp de Spy fals pentru a distrage și păcăli adversarii. Dacă jucătorul este deghizat ca o clasă prietenoasă, activarea scapă un corp ragdoll al acelei clase. Pentru a folosi pelerina, Spy trebuie să țină ceasul în mână apăsând butonul de foc secundar înainte de a lua pagubele. Pelerina este generata instantaneu, și va putea genera informații pe care jocul le va oferi indicând că Spy este mort.

În timpul Pelerinei, Ceasul Morții va bloca 90% dintre pagubele loviturii declanșatoare. Acest fapt permite jucătorilor să reziste la Headshot-uri încărcate la maxim de la Sniper sau la alte înjunghieri de la jucătorii Spy inamici, cât timp jucătorul are destulă Viață înainte ca atacul să fie făcut. De când înjunghierile au pagubele de bază de 6 ori viața victimei, lovitura inițială ce activează Ceasul Morții va avea doar 10% pagube, înjunghierile având 6/10 din viața actuală a lui Spy. În plus, ceasul previne vederea Pelerinei când ești lovit de către inamici sau dacă iei pagube.

Sunetul de ieșire din pelerină a Ceasului Morții este foarte distinct și zgomotos. Sunetul este foarte tare de aproape, dar scade din intensitate rapid cu distanța. Ieșirea pelerinei a Ceasului Morții înainte să fie folosită complet va reduce cu cel puțin 60% din ce a mai rămas din ea. Precum Ceasul de Invizibilitate, reaprovizionarea, Distributoarele, armele ridicate, și muniție poate fi folosită pentru a mări nivelul de Pelerină. O cutie mare și medie de muniție vor oferi 35% respectiv 25% din nivel. Dacă un Spy este sub pelerină pentru mai mult de 6.5 secunde folosind Ceasul Morții, prin colectarea muniției sau alte surse, aceasta va deveni o pelerină normală, pierzând reducerea pagubelor de 90% și va pelerina va deveni translucidă dacă jucătorul intră într-un adversar, sau dacă este rănit.

Activarea Ceasului Morții când ești în flăcări îl va stinge. Jucătorul trebuie să folosească acțiuni evazive însă, deoarece poți fi aprins din nou în timpul pelerinei. Pelerina Ceasului Morții va fi activată și atunci când Spy-ul a fost acoperit înainte de către Şușu (pagubele mărite vor mai avea efect însă), dar se va scurtcircuita dacă e lovit cu Jarate în timp ce Pelerina este activă. Cuțitul Nativului, Ospitalitatea din Sud sau Boston Basher îl pot face pe Spy să sângereze, permițându-i să fie urmărit de către adversarii cu putere de observație.

Morțile prefăcute au o anumită trăsătură care le permit să afecteze jocul. Acestea apar la anunțurile despre ucideri, dominări, realizări, capetele pentru Ochiolander și Horseless Headless Horsemann's Headtaker,si bonusul Prima Ucidere din Arena. Acestea nu va ajuta în declanșarea abilității Mănușilor Mortale de Box, abilitatea lui Powerjack de a reda 75 viață, un mesaj cu succes pentru uciderea cu Holy Mackerel, Critice de Revanșă de la Justițiarul Frontierei, efectul de deghizare după înjunghiere al Recompensei Tale Eterne, scorul la dueluri, numărul de jucători în Arena și pachetul cu viață de la uciderea cu Bastonul de Zahăr. Armele scăpate de către cadavrul fals nu vor aduce muniție suplimentară când sunt ridicate.

Ceasul Morții este oferit automat jucătorilor ce au completat 17 Realizări ale Spy-lui.

Function times

Timp de funcționare
Efect 90% damage reduction
Durata maximă a pelerinei 6.5 s
Durata intrării sub pelerină Instant
Durata ieșirii de sub pelerină
Player:
2.2 s
World:
1.8 s
Durata de reîncărcare 16 s
Timp de activare Instant
Valorile sunt aproximate și determinate prin testarea de către comunitate.

Demonstraţie

Fabricare

Mai Vezi: Fabricare

Ca Ingredient de Fabricare

Dead Ringer Huntsman Tribalman's Shiv
Item icon Dead Ringer.png + Item icon Huntsman.png = Item icon Tribalman's Shiv.png


Dead Ringer Reclaimed Metal L'Etranger
Item icon Dead Ringer.png + Item icon Reclaimed Metal.png = Item icon L'Etranger.png

Realizări

Leaderboard class pyro.png Pyro

Combustie Spontană
Combustie Spontană
Aprinde 10 Spioni invizibili.

Leaderboard class demoman.png Demoman

Shorn Connery
Shorn Connery
Decapitează un Spion invizibil.

Leaderboard class heavy.png Heavy

Materialism Spional
Materialism Spional
Omoară sau asistă în omorârea a 10 Spioni invizibili.

Leaderboard class engineer.png Inginer

Motor de Căutare
Motor de Căutare
Ucide 3 Spioni invizibili cu o Santinelă aflată sub comanda Controlorului tău.

Leaderboard class sniper.png Sniper

Tranziție Neplăcută
Tranziție Neplăcută
Folosește Şușu pentru a descoperi un Spion invizibil.
Bătaie de Vânt
Bătaie de Vânt
Omoară un Spion complet invizibil dintr-o singură lovitură.

Leaderboard class spy.png Spion

Risc de arsuri
Risc de arsuri
Supravieţuieşte 30 de secunde după ce ai fost incendiat în timp ce erai invizibil.


Agent latent
Agent latent
Omoară un inamic ce ți-a declanșat moartea falsă în ultimele 20 de secunde.
Spionu ca noi
Spionu ca noi
În timp ce ești invizibil, lovește-te de un Spion inamic invizibil.

Istoria actualizărilor

Patch-ul din 22 mai 2009

 • S-a reparat moartea prefăcută a lui Spy care nu era arătată pe tabelul de marcaj.

Patch-ul din 26 mai 2009

 • Ceasul Morții acum folosește toată Pelerina, chiar dacă Spy iese de sub pelerină devreme.

Patch-ul din 29 mai 2009

 • S-a reparat problema unde Spy nu era ucis când stătea pe teleportorul advers când folosea Ceasul Morții.

Patch-ul din 8 iunie 2009

 • Ceasul Morții poate fi activat în timp ce cari steagul.

Patch-ul din 23 iunie 2009

 • Rata de consumare al Ceasului Morții a fost reducă puțin, oferind aproximativ o secundă de Pelerină în plus când e pelerina plină.
 • Ieșitul de sub Pelerina Ceasului Morții epuizează 40% din Pelerină în loc de 100%. Acest lucru are loc dacă Pelerina este cel puțin 60% plină.
 • Pelerina Ceasului Morții poate fi regenerată folosind sursele de muniție.
 • Abilitățioi Pelerinii "în plus" ale Ceasului Morții (reducerea pagubelor și pelerina care nu apare după atingere) nu poate fi extinsă colectând muniție.
 • Dacă ești atacat în timp ce batjocurește cu Ceasul Morții nu mai declanșează Pelerina lui Spy, dar în schimb păstrează reducerea pagubelor pentru tot restul batjocurii.

Patch-ul din 14 iulie 2009

 • Timpul de reîncărcare al Ceasului Morții a fost redus de la 18.5 secunde la 16.5 secunde.

Patch-ul din 6 ianuarie 2010

 • Ceasul Morții reduce pelerina acum cu 40% când iese de sub ea mai devreme.
 • S-a adăugat o limită de căștig a Pelerinei de la o cutie.
 • Are acum un sunet de ieșite se sub Pelerină mai încet.

Patch-ul din 13 ianuarie 2010

 • Prefacerea morții poate avea animațiile personalizate pentru morți, ca o morțile normale (pierderea capului, împușcătura lui Sniper, înjunghiere pe la spate, etc).
 • Prefacerea morții datorată pagubelor explozive are acum o șansă de a mărunți, ca o moarte normală.
 • Corpurile de la o moarte prefăcută au același comportament cu obiectele (pălăriile rămân sau nu, depinde de ele).
 • Armele scăpate de la o moarte prefăcută folosesc coliziunile și proprietățile asemănătoare tipului lor.
 • S-a reparat abilitatea de a lăsa un ragdoll fals în urmă ce poartă o mască la Spy care atunci când se prefăcea moartea în timp ce era deghizat ca un Spy advers deghizat.
 • S-au reparat căteva probleme cu proprietățile corpurilor ragdoll create de morți prefăcute.

Bug-uri

 • Măsurătorul Pelerinei de pe ceas nu corespunde cu cantitatea de Pelerină rămasă.
 • Reîncărcarea Revolverului sau scoaterea unui Sabotor în timp ce se ține Ceasul Morții îl va face pe Spy să pară că are trei mâini.
 • Dacă un Spy ia orice pagubă (cu excepția batjocorilor care năucest inamicul precum Pistolarul) în timp ce batjocurește cu Ceasul Morții activat, Spy nu va preface moartea și un ceas fals va fi creat. Pe ecranul jucătorului, Spy poate fi văzut că folosește Ceasul Morții, dar mai pot folosi armele. Însă doar prima lovitură va avea pagubele reduse. Fiecare lovitură de după va avea pagubele normale. Jucătorul poate da click dreapta din nou pentru a activa Ceasul Morții.
 • Spy ce preface moartea lovit de o armă melee va scoate un țipăt pentru moarte normal, spre deosebite de țipătul datorat unei arme melee.
 • Pe unele servere ale comunității când auto-balansarea este pe cale de a fi inițiată, activarea Ceasului Morții poate rezulta în schimbarea echipei. În unele cazuri doar activarea Ceasului Morții cauzeată o reapariție instantă.
 • Dacă un Spy este deghizat ca un adversar, are Ceasul Morții scos și primește pagube explozive, măruntaiele vor fi de clasa lui Spy în care acesta era deghizat. (ex. dacă un Spy BLU s-a deghizat ca un Medic RED și preface moartea printr-o Rachetă a adversarului, Măruntaiele vor părea să fie de parcă erau de la un Medic BLU.).

Trivia

 • Chiar dacă e posibil să folosești Ceasul Morții pentru a supraviețui momentar unei loivitură de tren, trenul îl va lovi din nou pe Spy și îl va ucide dacă nu se mișcă rapid din calea sa. Acest lucru este adevărat și pentru alte morți datorate mediului din joc, precum înecul.
 • Când ping-ul cu rețeaua nu este o problemă, un Spy poate scoate Ceasul Morții și să fie protejat într-o 1/100 de secundă. În jocul online normal acest timp este mai mare, dar are rolul de a prezenta faptul că Ceasul Morții a fost făcut fără a avea un timp de activare adevărat.
 • Abilitatea de a preface moartea era prezent în Team Fortress Classic, și funcționarea Ceasului Morții e probabil inspirată de acea abilitate. În Team Fortress Classic însă, prefacerea era limitată la a fi imobil și speranța că un adversar ar trece spre opusul de a deveni invizibil.
 • Simbolul păsării colibri a fost pus pentru a însemna, pe lângă alte lucruri, priceperea la arme și război.
 • Pe pagina Razorback a Actualizarea Sniper vs. Spy, Ceasul Morții poate fi văzut în mâna Spy-ului 'mort', deși nu era anunțat oficial decât în ziua următoare.[1]

Galerie

Mai vezi

Referințe