Decorated/fi

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Item icon Warhawk Rocket Launcher.png
Warhawk Raketinheitin
Valioluokan Rocket Launcher (Suoraan tehtaalta)
Tämä on ase millä jumala voisi ampua jonkun.
Soldier avattuaan laatikosta koristellun harvinaisen aseen.

Koristeltu on esinelaatu aseille, ainutlaatuisella tasoluokituksella, maalipinnalla ja mahdollisella kummallisella laskimella ja/tai erikoisella efektillä. Tällä hetkellä, ainoat menetelmät saada koristeltu esine on saada satunnaisista esinelöydöistä sopimuksia tehdessä ja avatessaan tietynlaisia aselaatikoita. Koristellut aseet jotka avataan laatikosta, voivat olla mahdollisesti myös kummallisia, ja harvinaisemmassa tapauksessa erikoisia, ja erittäin harvinaisessa tapauksessa molempia. Kummallisilla versioilla on laskuri aseen sivussa, joka laskee tappoja (tai lääkintäaseen kohdalla ylilatauksia).

Kun on koristeltu ase varustettuna, pelaaja voi pelata näppäintä (Oletus: F), jolloin tulee animaatio joka tutkii asetta eri kulmista. Koristellut aseet ovat täysin kosmeettisia, eikä ne vaikuta pelaamiseen.

Tämä laatu sisältää myös 6 harvinaisuutta, joihin viitataan nimellä harvinaisuusluokka. Nämä tasot, yleisestä harvinaisempaan, ovat:

 • Siviilin
 • Keikkatyöläisen
 • Palkkasoturin
 • Kommandon
 • Salamurhaajan
 • Valioluokan

Koristelluilla aseilla on myös viisi eri tasoista maalipintaa. Ne ovat:

 • Suoraan tehtaalta
 • Uudenveroinen
 • Kenttäkokeiltu
 • Sisäänajettu
 • Reissussa rähjääntynyt

Maalipinnan laatu huononee Suoraan tehtaasta, Reissussa rähjääntyneeseen, ensimmäistä maalipintaa pidetään vähiten kuluneena ja viimeisintä eniten kuluneena. Kun maalipinnan laatu huononee tasottain, naarmut ja veriläikät alkavat näkyvästi lisääntymään. Nämä piirteet, kuten kuviointikaava, maalipinnan laatu, kuvioinnin sijainti, ovat täysin satunnaisia, peli valitsee satunnaisesti nämä piirteet esineen annon jälkeen. Kun peli tekee varustelastin aseen ikonista samanlaisen, minkä pelaaja omistaa, Yhteisön kauppapaikalla käytetään samoja ikoneja jokaiselle aseelle joka vastaa aseen maalipinnan laatua.

Kun siirtää hiiren Koristellun aseen päälle varustelastissa, yksityiskohtaisessa ikkunassa näkyy pyörivä esineen mallinnos. Ikkuna myös näyttää aseen tietynlaisen harvinaisuusluokan ja maalipinnan laadun, kuten myös kyseisen aseen kokoelman kokonaisuuden (aseet joita pelaaja jo omistaa kokoelmasta, merkitään valintamerkillä listassa). Valitsemalla "Tarkastele", avautuu isompi ikkuna aseen mallinnoksesta jota voi manuaalisesti tarkastella.

Koristeltujen aseiden kuviot ja maalipinnan laadut eivät näy pelin ajaessa dxlevel -80 tai dxlevel -81. Koristelujen sijasta, aseet näkyvät vain tavallisina perusaseina. Kun ajaa peliä näissä DirectX -tasoissa, koristeltujen aseiden kuvauksissa lisäksi lukee: "Olet DirectX 8 -versiossa, koristellut aseet ovat yhteensopimattomia ja näkyvät tavallisina aseina.". Mann Co. kaupan kassassa, Gun Mettlen kampanjapassin ollessa ostoskärryssä, pelissä ilmoitetaan varoitus pelaajalle, että koristellut aseet eivät ole yhteensopivia DirectX 8 -versioissa.

Pelissä, koristellut aseet käyttävät harvinaisuusluokan värin.

Steamin tavaraluettelossa, vaihtaessa ja Yhteisön kauppapaikassa, harvinaisuusluokasta huolimatta, heksadesimaalinen värikoodi koristelluille aseille on #FAFAFA.

Gun Mettle -kokoelma

Alapuolella oleva galleria esittää mahdolliset koristellut aseet, tämä on tarkoitettu vertailuksi

Tuufort-kokoelma

Aseet jotka kuuluvat Tuufort-kokoelmaan

Tuufort-kokoelma on ensimmäinen kahdesta asekokoelmista jota voi saada suorittamalla Gun Mettle -sopimuksia. Se on kokoelma pinnotteita jotka pohjautuvat 2fortista löydettäviin tekstuureihin, kuten puulautoihin, metallilevyihin ja törkyiseen maahan.

Käsityöläisen kokoelma

Aseet jotka kuuluvat Käsityöläisen kokoelmaan

Käsityöläisen kokoelma on toinen kahdesta asekokoelmista jota voi saada suorittamalla Gun Mettle -sopimuksia. Se on kokoelma pinnotteita jotka keskittyvät tee-se-itse-tyyliseen, joissa monet aseet ovat maalattu muistuttamaan taloustarvikkeista ja/tai kankaista tehtyjä aseita. Tiimiväriset versiot näkyvät ruutukuvioillisissa materiaaleissa.

Salamurhaajan kokoelma

Aseet jotka kuuluvat Salamurhaajan kokoelmaan

Salamurhaajan kokoelma on ensimmäinen kahdesta asekokoelmasta jotka ovat saatavilla vain avaamalla aselaatikoita Gun Mettle -kampanjan aikana. Saadakseen aseen kyseisillä pinnotteilla, pelaajien täytyy avata Salamurhaajan aselaatikko. Tämä kokoelma keskittyy eri värisiin, sotilaallisiin naamiointikuvioihin.

Powerhouse -kokoelma

Aseet jotka kuuluvat Powerhouse -kokoelmaan

Powerhouse -kokoelma on toinen kahdesta asekokoelmasta jotka ovat saatavilla vain avaamalla aselaatikoita Gun Mettle -kampanjan aikana. Saadakseen aseen kyseisillä pinnotteilla, pelaajien täytyy avata Powerhouse -aselaatikko. Kokoelma keskittyy pääasiassa kirkkaisiin, sähköisiin kuviointeihin ja Powerhouse -kartan voimaloiden logoihin.

Tough Break -kokoelmat

Alapuolella oleva galleria esittää mahdolliset koristellut aseet, tämä on tarkoitettu vertailuksi

Sadonkorjuu-kokoelma

Sadonkorjuu-kokoelma on yksi kahdesta asekokoelmista jota voi saada suorittamalla Tough Break -sopimuksia. Puolet kokoelman pinnoitteista keskittyy syksyn väreihin ja kuvioihin, kuten lehtiin, kurpitsoihin ja puihin. Loput taas keskittyvät karmaiseviin tai halloween-tyylisiin.

Herrasmiesten kokoelma

Herrasmiesten kokoelma on toinen kahdesta asekokoelmista jota voi saada suorittamalla Tough Break -sopimuksia. Kokoelman pinnoitteet keskittyy hienoihin, koristeellisiin tai kalliin näköiseen lähestymistapaan. "High Roller's" -setti keskittyy tarkemmin kasino tai uhkapeliteemaan.

Pyromaa-kokoelma

Pyromaa-kokoelma on ensimmäinen kahdesta asekokoelmista jota voi saada avaamalla aselaatikoita. Saadakseen aseen kyseisillä pinnotteilla, pelaajien täytyy avata Pyromaa-asesalkku Tough Break -avaimella. Aseet tässä kokoelmassa keskittyy kuvioihin ja muotoiluun jota löytyy Pyromaasta.

Sotalintu-kokoelma

Sotalintu-kokoelma on toinen kahdesta asekokoelmista jota voi saada avaamalla aselaatikoita. Saadakseen aseen kyseisillä pinnotteilla, pelaajien täytyy avata Sotalintu-asesalkku Tough Break -avaimella. Näiden aseiden pinnotteissa pääinspiraationa ovat ilmavoimat jotka taistelivat toisessa maailmansodassa, mukaanlukien Yhdysvaltain ilmavoimat ja Luftwaffe.


Harvinaisuusluokka

Pääartikkeli: Harvinaisuusluokka

Koristeltuja aseita on kuusi eri luokkaista. Harvinaisuusluokka on tietyn koristellun aseen harvinaisuuden määrittelijä. Siksi, ei ole mahdollista saada Valioluokan Tallituholaista eikä myöskään Keikkatyöläisen Hiekkakanuunaa.

Väri Nimi Example
#B0C3D9 Siviilin Haulinsylkijä
#5E98D9 Keikkatyöläisen Tahmapomminheitin
#4B69FF Palkkasoturin Konekivääri
#8847FF Kommandon Liekinheitin
#D32CE6 Salamurhaajan Tarkkuuskivääri
#EB4B4B Valioluokan Raketinheitin

Kuitenkin huomattavaa on se että kaikki maalipinnan laadut ovat mahdollisia harvinaisuusluokasta huolimatta, joten voi olla mahdollista saada Reissussa rähjääntyneen Valioluokan aseen tai Suoraan tehtaalta Siviilin aseen.

Juhlallistaja

22. joulukuuta 2015 -päivitys, pelaajat pystyvät juhlallistamaan Koristeltuja aseitaan Gun Mettlen ja Tough Breakin juhlallistajalla. Kun se on lisätty aseeseen, aseessa on samanlaiset juhlavalot kuten Juhlallisilla aseilla, kuten myös Juhlava aseen etuliitteessä ja Juhlallistettu esineen ominaisuuksissa.

Erikoiset efektit

Erikoisissa koristelluissa aseissa on efekti asetettuna aseen piipussa. Jotkut erikoisista efekteistä yltää koko piippuosan.

Bugit

 • Tiimiväriset koristellut aseet näkyvät aina RED-tiimisinä luokkavalinnassa.
 • Tiimiväriset koristellut aseet jotka ovat vastatiimiläisen maasta otettuja, eivät vaihda vastatiimin väriin.
 • Erikoiset efektit voivat välillä tukkia näytön.
 • Korjattu bugi missä kun tutkii asetta tavaraluettelossa, tuplapainannannus hiirellä tarkentaa sinut aseen sisään, tämä johtui Valven käyttämästä ohjelmasta.

Päivityshistoria

2. heinäkuuta 2015 -päivitys #1 (Gun Mettle -päivitys)
 • [Dokumentoimaton] Lisätty Koristeltu ase-laatu.

2. heinäkuuta 2015 -päivitys

 • Korjattu pinnoitetut aseet niiden näkyessä eri tavalla vaihdon tai yhteisökaupan listauksen jälkeen. Kyseisesti toimineet esineet ovat palautettu niiden alkuperäisiin (pysyviin) ulkomuotoihin.

6. heinäkuuta 2015 -päivitys

8. heinäkuuta 2015 -päivitys #1

15. heinäkuuta 2015 -päivitys #1

 • Korjattu ongelma jossa erikoisissa revolvereissa, erikoinen efekti katoaa Spyn teeskennellessä kuolemaa, naamioitua, verhoutua, jne.
 • Korjattu ongelma jossa pinnoitetut aseet eivät renderöi oikein Shader 2.0 laitteiston mallissa.

23. heinäkuuta 2015 -päivitys #1

 • Korjattu aseiden laskimet jotka eivät verhoudu Spyn verhoutuessa.

24. syyskuuta 2015 -päivitys

 • Korjattu aseiden laskimet jotka leijuvat ilmassa kun pelaaja pilkkaa.

17. joulukuuta 2015 -päivitys (Tough Break -päivitys)

 • Lisätti 4 uutta asekokoelmaa.

22. joulukuuta 2015 -päivitys

 • Korjattu koristeltujen aseiden krittiboosti-materiaalin puuttuminen.