Disguise/nl

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Een Pyro, echt waar.
Hij kan in deze kamer zijn! Hij kan jou zijn! Hij kan mij zijn! Hij kan zelfs-
De BLU Spy over de RED Spy voordat hij zijn hoofd eraf geschoten word door de Soldier

De Spy heeft de unieke mogelijkheid om als andere klassen te vermommen op zijn eigen team en het vijandelijke team. Samen met de mogelijkheid om te verhullen, kan de Spy ongemerkt bewegen door andere spelers. Terwijl je vermomt bent, dan ziet de Spy eruit als de vermomde klas vanuit het perspectief van het andere team. En als een vriendelijke Spy die een masker draagt die zijn huidige vermomming weergeeft.

Een vermomming aandoen

Het masker dat de vermomde Spy draagt als zijn teamgenoten hem zien. Het masker sluit aan bij de vermomming.

Op de console versie, een vermomming kan worden aangedaan door de Vermommingskit te openen en dan de gewenste klas spelen, daarna op de bevestigingsknop klikken. (Standaard: Xbox Button A.png- Xbox 360) Op de PC, een vermomming word geselecteerd door op het nummer van de bijbehorende klasse te klikken. Bijvoorbeeld als de speler op de 5 knop klikt, dan zal de speler als een vijandelijke Heavy vermommen.

Een PC speler kan ook een 'Simpel Vermommenu' selecteren vanuit de gevorderde PC opties. Wanneer het Simpel Vermommenu gebruikt word, moet een speler eerst de 1, 2, of 3 knop indrukken om een categorie te kiezen (Aanvalsklassen, Verdedigingsklassen, of Ondersteuningsklassen) en daarna 1, 2, of 3 weer indrukken om een klasse van die groep te kiezen. Bijvoorbeeld een speler kan 1 indrukken om een Aanvalsklasse te kiezen en daarna 3 indrukken om als een Pyro te vermommen.

De speler zal standaard als een vijandelijke teamgenoot, maar kan ook kiezen om te vermommen als één van zijn teamgenoten door de 'wissel teamvermomming' knop te klikken (standaard: - op PC Xbox Button Bumper Right.png op Xbox 360) terwijl het vermommenu open is. Een vermomming kan dan normaal worden gekozen. Door de knop opnieuw in te drukken zal het vermommingsteam terugwisselen. Op PC kan de speler tijd besparen door op de 'laatste vermomming' te klikken (standaard: B) en zal je automatisch vermommen als de laatst gekozen klasse en team.

De Vermommingskit vermomd je niet onmiddelijk. Nadat een vermomming is geselecteerd zal de Spy gloeiende deeltjes van zijn eigen team's kleur maken en een korte rookwolk, die niet door verhullen te verbegen is, voor ongeveer 2 seconden. Hierna zal hij deze deeltjes stoppen en volledig vermomd zijn als de geselecteerde klasse en team. Dit kan worden vermeden door verhuld te worden voordat je een vermomming kiest. In beide gevallen maakt vermommen een klein beetje geluid, het hangt af van welk verhullingshorloge is gebruikt. Deze geluiden kunnen de locatie van de Spy weggeven.

Wanneer de speler Je Eeuwige Beloning aan heeft in zijn uitrusting, dan zal vermommen de hele verhullingslading kosten. Je kunt niet vermommen zonder een volledige lading en de Spy's enige andere manier van vermommen is om een ruggesteek op een vijandelijke teamlid te krijgen. Niet-ruggesteken mesmoorden en moorden met een ander wapen zullen deze automatische vermomming niet veroorzaken. Wanneer een successvolle ruggesteek is verricht, zal de vijandelijke speler onmiddelijk doodgaan en de Spy zal onmiddelijk een vermomming aannemen van het slachtoffer.

Een vermomming annuleren

Om een vermomming uit het 'vermommingsmenu' te annuleren zal de speler de standaardknop (q) voor het laatst vastgehouden voorwerp ('lastinv') in te drukken.

Om een vermomming te laten vallen (als je bijvoorbeeld een Controlepost wilt veroveren) dan is er geen standaardknop ingesteld, maar die kan zelf worden ingesteld door een knop te verbinden die je automatisch naar een Spy van hetzelfde team/kleur vermomd. bind "x" "disguise 8 -2" Voor gevorderde Spy scripten zie Spy scripten.

Gameplay terwijl vermomd

HUD weergave die een huidige vermomming, valse naam, valse gezondheid en wapen laat zien.

Terwijl je vermomd ben, zal de Spy's team hem een papieren uitgeknipt masker met het gezicht van zijn huidige vermomming op zien dragen. Wanneer zij op hem richten zal zijn gezondsheidindicator het team en de huidige vermomde klasse zien weergegeven onder zijn naam (Bijvoorbeeld "Vermomd als vijandelijke Demoman" of "Vermomd als vriendelijke Sniper"). Vijanden zullen hem zien als de klasse als wie hij vermomd is. Wanneer zij op hem richten zal hij lijken alsof hij de identiteit heeft van een vriendelijke of vijandelijke speler met zijn vermomming. Als het vermommingsteam op z'n minst één van de gekozen klasse heeft, zal de Spy willekeurig de identiteit van één van de spelers aannemen. Als het geselecteerde vermommingsteam de geselecteerde klasse niet heeft, zal de Spy willekeurig de identiteit van één van de spelers overnemen, los van de klasse die de speler heeft. Wanneer een Spy een speler's identiteit kopieërt zal hij de naam, gezondheid, wapen uitrusting overnemen. Als het gekozen vermommingsteam de klasse niet heeft, dan word de standaard uitrusting gekozen. Als de gekozen vermommingsklasse slomer is dan de Spy, zal de Spy ook slomer zijn. De Spy zal weer normaal lopen wanneer verhuld. Uitrustingseffecten die de snelheid van de klasse verminderen, zoals de Schotse Schedelhouwer, zal de snelheid niet nog lager worden. De Spy kan geen hogere snelheid krijgen.

Wanneer vermomd als een vijand, Spy's zullen niet bloeden van vijandelijk vuur en zullen geen terugslag krijgen. De Pyro's compressiestoot en de Scout's Kracht-der-Natuur zijn uitzonderingen. Wapens met een "Bij Treffer" effect (zoals de Blutsauger) zullen niet werken op de Spy. Verbranden, Jarate en Maffe Melk zullen normaal werken bij vermomde Spy's. Wapens met positieven effecten op teamgenoten zoals de Disciplinaire Actie en de Kruisvaarderskruisboog zullen geen bonussen geven en zullen de normale schade toebrengen.

Wanneer vermomd, een Spy kan gezondheidskit oppakken om de 'gezondheid' van zijn vermomming en zichzelf te verbeteren, als de speler als wie hij vermomd is onder volledige gezondheid is. Deze valse gezondheidsverbetering zal nog steeds werken, ookal is de Spy's echte gezondheid vol is. Andersom, als de Spy gewond is maar de vermomming's gezondheid is vol of is overgeneest, dan kan de Spy nog steeds de gezondheidskit oppakken. Het kruis icoontje die over hem verschijnt zal zijn team's kleur zijn en niet de kleur van zijn vermomming's team.

Als een Spy vermomd is als een vijand kunnen vijandelijke Medics de Spy genezen met elke medigun. De Spy's echte gezondheid en neppe gezondheid worden genezen en overgenezen zoals verwacht. Als de Spy zijn vermomming eraf haalt zal het genezen onmiddelijk afgebroken worden. Als een Medic een vermomde Spy aan het genezen is, dan is de "munitie geladen" teller een willekeurig nummer gebaseerd op de vermomming's vastgehouden wapen van 1 tot het wapen's maximale. Van vermomming veranderen zal het nummer opnieuw willekeurig kiezen naar het nieuwe wapen, als er constant van vermomming word gewisselt dan zal de teller constant veranderen voor wapens zoals miniguns en vlammenwerpers. Dit zal verdacht zijn voor oplettende Medics. Net zoals echte vriendelijke spelers, vermommen als een Medic of Spy zal de munitieteller veranderen naar "Überlading: 0%" en "Vermomd als X".

Constructies reageren op een Spy's vermomming. Vijandelijke Sentry Gun's zullen niet op een Spy die vermomd is als de Engineer's team doelen, terwijl de Dispenser zal alleen hulpmiddelen geven aan de Spy als zijn vermomming overeenkomt met zijn team. Teleporters zullen altijd werken los van de Spy's vermomming.

Terwijl een Spy is vermomd als een vijand kan hij niet controleposten veroveren of springladingkarren duwen en kan vijanden ook niet blokkeren. Als een Spy vermomd als een teamgenoot dan kan hij alles doen als normaal.

Acties terwijl je vermomd bent

Er zijn meerdere acties die je kan doen die speciaal ontworpen zijn om je vermomming geloofwaardiger kan maken naar de vijand:

 • Van vermommingswapen veranderen - Naar het primaire, secundaire, of slagwapen veranderen en dan de 'laatst gebruikte vermomming' knop in te drukken (standaard: B) om je wapenslot te veranderen naar dat van de Spy. (Bijvoorbeeld als je je slagwapen vasthoud als Spy en vermomd bent als Scout dan pak je de Knuppel). Als je vermommingspersoon een vrijspeelbaar wapen heeft in het gekozen vak, dan zal je vermomming dat wapen pakken.
 • Herladen - Als je vermommingswapen herlaadbaar is (Bijvoorbeeld Shotgun, Raketwerper, Scattergun, Machinepistool, etc.) en je herlaad je Revolver (standaard: R) zal je vermommingswapen ook herladen. Dit werkt niet bij wapens zoals de Lichtpistool of Snipergeweer omdat ze geen magazijn hebben. Je kan geen herlaad neppen met een volle Revolver, of als je vermomming een onherlaadbaar wapen heeft (zoals de Minigun). Herladen zal de Revolver geluidsclip afspelen, onafhankelijk van je vermommingswapen. Je neppe "munitie geladen" teller zal niet veranderen.
 • Stemcommandos - Elke stemcommando terwijl vermomd zal als Spy worden uitgesproken (ongeacht de vermomming) naar jouw team en als je vermomming naar het vijandelijke team. Je kan een vijandelijke Medic vragen om je te genezen op deze manier. Dit kan je vermommingspersoon alerten dat je als hen vermomd bent, omdat het vijandelijke team in chat je vermommingspersoon's naam zien staan.

Vermomming verwijderen

Een Spy zal automatisch zijn vermomming verliezen als hij doodgaat, de vijandelijke inlichtingen oppakt, of als hij aanvalt met elk wapen behalve de Sapper. Een Spy kan ook handmatig zijn vermomming verwijderen door als een Spy van zijn eigen team te vermommen.

Als een Spy's Doodse Gelijkenis word geactiveerd zal hij niet zijn vermomming verliezen. Als de Spy vermomd is als een vijand, dan zal er een Spy lijk vallen. Als de Spy vermomd is als een teamgenoot dan zal de Spy die klasse's lichaam achterlaten, zodat het vijandelijke team denkt dat die teamgenoot dood is.

Demonstratie

Notities

Vermomming veranderen hitboxen niet. Je kan dit gebruiken om het gevaar van een hoofdschot te verminderen.
Een Spy vermomd als een Sniper die uitgerust is met een onmogelijke uitrusting voor een Sniper.
 • Vermomming veranderen de hitboxen grootte, vorm, of positie niet. Gebruik bepaalde vermommingen om het gevaar van een hoofdschot te verminderen.
 • Als je een gezondheidskit oppakt of word genezen, zal je vermomming ook lijken te genezen. Hierdoor kan je gezondheidskitten oppakken zelfs als je gezondheid vol is, zo lang je vermomming's gezondheid maar niet vol is.
 • Je kan niet bespotten terwijl je vermomd bent.
 • Je word terugslagimmuun als je vermomd bent, onafhankelijk van je vermommingskleur, maar met sommige uitzonderingen (zoals de Pyro's compressiestoot).
 • Vermommen veranderd niet dat je door teamgenoten kan lopen maar niet door vijanden.
 • De Sapper zal niet de vermomming verwijderen wanneer gebruikt.
 • Bepaalde klassen die wapens hebben die niet bruikbaar zijn, maar in plaats daarvan gedragen worden (zoals de Scheermesrug, Darwins Gevaarschild, of de Kanonneerboten) kunnen een vermomde Spy eruit laten zien alsof hij het standaard wapen en het draagbare voorwerp tegelijk aan heeft. Hierdoor krijg je een onmogelijke uitrusting en kan mogelijk de Spy's vermomming weggeven aan oplettende spelers. Bijvoorbeeld, in de foto hiernaast is een Spy vermomd als Sniper en houd de Machinepistool vast terwijl hij de Darwins Gevaarschild aan heeft, dit zijn allebei secundaire wapens.
 • Terwijl je vermomd bent als een Pyro, dan zal een primaire wapen (Bijvoorbeeld de Ontvetter) een zacht geluid afgeven, zelfs als je verhuld bent. Ervaren spelers kunnen dit opmerken en kunnen uitvogelen dat er een Spy dichtbij is als er geen Pyrospelers dichtbij zijn, of als er meerdere Vlammenwerper geluiden kunnen worden gehoord.
 • Vermommen als een vijandelijke Spy zal je altijd een masker geven, gezien vanuit het vijandelijke team's persectief. Je hebt geen controle over welk masker en het is onmogelijk om zonder een masker rond te lopen. Naar je eigen team zal je alsnog als een vriendelijke Spy worden gezien die een Spy masker draagt.


Op de PC, de vermommingsfuncties zijn direct toegankelijk door de Developer's Console door de 'disguise X Y' commandos te gebruiken met de volgende parameters:

Klasse X Waarde Team Y Waarde
Leaderboard class scout.png Scout 1 Vijandelijk -1
Leaderboard class soldier.png Soldier 3 Vriendelijk -2
Leaderboard class pyro.png Pyro 7 BLU 1
Leaderboard class demoman.png Demoman 4 RED 2
Leaderboard class heavy.png Heavy 6
Leaderboard class engineer.png Engineer 9
Leaderboard class medic.png Medic 5
Leaderboard class sniper.png Sniper 2
Leaderboard class spy.png Spy 8

Problemen

 • Een Spy die vermomd is als een speler met een wapen die passieve effecten geeft (zoals de Schotse Schedelhouwer) zal deze effecten niet hebben.
 • Vermommen als een klasse die het vijandelijke team niet heeft kan tot een onmogelijk gezondheidsnummer leiden. Bijvoorbeeld, als het vijandelijke team geen Scouten heeft en de Scoutvermomming besluit een Heavyspeler's naam te gebruiken, kan de gezondheid van de Scoutvermomming de gezondheid van een Heavy (300) hebben wat onmogelijk is voor een Scout (buiten Mann vs. Machine).
  • Gezondsheidkitten oppakken zal dit nummer resetten naar een geldig nummer.
 • Een Spy die vermomd is als een vijandelijke speler kan misschien incorrect zijn echte naam weergeven aan zijn tegenstanders wanneer er op hem gericht word of door het gebruiken van stemcommandos.
 • Als een Spy vermomd als een vijandelijke Soldier die de Gevechtskapsel aan heeft met de "Zonder Helm" stijl, dan zal de vermomming de hoed alsnog hebben.
 • Als een Spy zich vermomd als een vijandelijke Engineer die de Laskap aan heeft, dan zal de vermomming's Laskap omlaag over zijn gezicht gaan wanneer er naar een Sapper word gewisseld.
 • ALs een Spy vermomd terwijl hij een Gespecialiseerde Killstreak of een Professionele Killstreak wapen heeft, zal het vijandelijke team de glans op zijn vermomming's wapen zien.

Gerelateerde prestaties

Achieved.png Algemeen

Meester der vermommingen
Meester der vermommingen
Misleid een Medic van de tegenpartij zodat die je geneest.


Pumpkin.png Schrikprestaties

Verkleedpartijtje
Verkleedpartijtje
Dood een Spy die vermomd is als iemand van jouw huidige klasse.


Leaderboard class pyro.png Pyro

Het fikt en het gilt...
Het fikt en het gilt...
Steek 10 vermomde Spy's in de brand.


Leaderboard class engineer.png Engineer

Moersleutel Verbinding
Moersleutel Verbinding
Dood een vermomde spy met je moersleutel.


Leaderboard class medic.png Medic

Hallo, ik ben dokter.
Hallo, ik ben dokter.
Dood met je bot zaag een Spy die om een Medic roept.


Hypokritiek
Hypokritiek
Dood een vijandelijke Spy die je zelf hebt genezen.


Leaderboard class spy.png Spy

Spionage in het kwadraat
Spionage in het kwadraat
Steek een vermomde Spy in de rug.


Hallo, ik ben een Spy
Hallo, ik ben een Spy
Steek een Medic in de rug die jou in de afgelopen 5 seconden heeft genezen.
Identiteitsdief
Identiteitsdief
Steek de vijand als wie jij je momenteel hebt vermomd in de rug.


Verzekeringsfraude
Verzekeringsfraude
Dood een vijand terwijl je door een vijandelijke Medic wordt genezen.

Updateverleden

31 oktober 2007-patch
 • De Medigun geneest geen vijandelijke Spy's meer als hij zijn vermomming verliest.

7 november 2007-patch

 • Een Spy exploit die ervoor zorgde dat je kon aanvallen terwijl je vermomd bent zonder de vermomming te verliezen is gefixt.

21 december 2007-patch

 • Vermomde/verhulde/vermommende Spy's zijn gefixt zodat ze niet meer prestaties aan iedereen vermelden.

28 februari 2008-patch

 • [Onbeschreven] Een "wissel teamvermomming" bindknop is toegevoegd in opties > toetsenbord om het vermommingsteam van de Spy's PDA te veranderen.
 • [Onbeschreven] PDA menus zijn veranderd zodat ze nu knoppen accepteren die verbonden zijn aan "slot1" tot en met "slot10" annuleren.
 • [Onbeschreven] "lastdisguise" commando is gefixt zodat het onthoud welk vermommingsteam je was.

29 april 2008-patch (Gold Rush Update)

 • Teleporteereffecten zullen niet meer verschijnen op onzichtbare of vermomde Spy's.
 • Spy's die vermomd zijn als hun eigen team kunnen nu controleposten veroveren.

21 mei 2008-patch

 • Spy's snelheidsveranderingenvoorspelling is verbeterd tijdens het vermommen.

15 december 2008-patch

 • Overgenezingdeeltjes zijn gefixt zodat ze niet incorrect op vermomde en verhulde Spy's weergegeven worden.

24 februari 2009-patch (Scout Update)

 • Spy's vermomd als vijanden kunnen nu speler IDs zijn van vijanden.

5 maart 2009-patch

 • Wanneer vermomd, Spy's zullen nu altijd starten met het primaire wapen weer te geven en kan handmatig wisselen naar een ander wapen met de laatst gebruikte vermomming knop.

13 maart 2009-patch

 • Een client crash gerelateerd aan het kiezen van een vermommingswapen voor Spy is gefixt.

29 mei 2009-patch

 • Spy's vermomd als hun eigen team zijn gefixt zodat ze weer bloedeffecten tonen.

23 juni 2009-patch

 • Vermomde Spy's zijn gefixt zodat ze niet meer leken alsof ze soms onsterfelijk waren, in plaats van het nep-Spymasker.
 • Vermomde Spy's zullen niet langer meer hun vermommingswapen verliezen wanneer ze met een wapenkast omgaan.
 • Kracht-der-Natuur en Vlammenwerper compressiestoot terugstoot effecten werken niet meer op vermomde Spy's.

25 juni 2009-patch

 • Kracht-der-Natuur en compressiestoot terugslag verandering op vermomde Spy's is teruggekeerd, zodat ze weer teruggeslagen kunnen worden.

13 augustus 2009-patch

 • Vermomde Spy's kunnen niet meer "Bij Treffer:" effecten veroorzaken (zoals de Blutsauger's genezingseffect).

14 oktober 2009-patch

 • Vermomde Spy's zijn gefixt zodat ze weer munitie kunnen krijgen van vijandelijke Dispensers.

7 december 2009-patch

 • Spy's zijn gefixt zodat ze niet meer kunnen vermommen tijdens het bespotten.

17 december 2009-patch (OORLOG! Update)

 • De Spy doet nu alsof hij de wapens en draagbaren van zijn vermommingsdoelwit draagt.
 • Alternatief Spy vermommingsmenu toegevoegd, het laat je vermommingen kiezen met alleen de 1-3 knoppen.
 • Spelers zien niet meer de draagbaren die deel zijn van een vriendelijke Spy's vermomming, meerdere grafische problemen zijn gefixt.

13 januari 2010-patch

 • Vermommingwapens die speciale animatiebenodigheden hebben (Zwaard, KdN) zien er nu correct uit.

28 april 2010-patch

 • Spy's vermomd als Medics zijn gefixt zodat ze niet meer de autoroeper geluiden horen.
 • Voorwerpen die door alle klassen konden gedragen worden kunnen gebruiken niet meer het verkeerde model wanneer het bij een vermomde Spy gedragen word.
 • Een bug is gefixt zodat vermomde Spy's niet meer soms hun eigen naam zagen in de vermommingsstatus HUD.

30 september 2010-patch (Mann-Conomie Update)

 • Spy vermommingsdoelwitten zijn geüpdatet hoe ze een vermommingsdoelwit kiezen zodat ze meer willekeurig zijn.

6 oktober 2010-patch

 • Je Eeuwige Beloning vermomd de Spy niet meer als het slachtoffer de ruggesteek overleeft (vanwege Überlading, de Scheermesrug, etc.)
 • Je Eeuwige Beloning vermomd de Spy niet meer als hij de vlag vastheeft.
 • De Heilige Makreel geeft niet meer het "FISH HIT" bericht wanneer de aanvaller een Spy aanvalt die vermomd is als izjn team.

17 december 2010-patch (Australisch Kerstfeest)

 • Spy's kunnen nu hun vermomming veranderen via 'lastdisguise' wanneer de Je Eeuwige Beloning gebruikt word.
 • Vermomde Je Eeuwige Beloning Spy's zullen niet meer worden geforceerd om hun slagwapen te presenteren wanneer ze een moord plegen.

14 april 2011-patch (Hoedloze Update)

 • TFBot reacties naar verhulde en/of vermomde vijandelijke Spy's zijn verbeterd.

17 juni 2011-patch

 • Een server crash veroorzaakt door vermomende Spy's is gefixt.

3 augustus 2011-patch

 • Vermomde Spy's uitrusting gloeit nu wanneer het vijandelijke team een voltrefferversterking krijgt.

6 september 2011-patch

 • Voorwerpen die niet goed op vermomde Spy's tonen zijn gefixt.

13 oktober 2011-patch (Ceremannie Update & Uitverkoop)

 • Reacties gerelateerd aan springladingvoortgang speeln nu niet meer af wanneer vermomd.
 • Deeltjeseffecten zijn gefixt zodat ze niet meer op een Spy's vermommingsvoorwerpen getoont worden.
 • Spy's zijn gefixt zodat ze Authentieke, community, of zelfgemaakte voorwerpen nu wel als vermommingswapen gebruiken.

10 oktober 2013-patch

 • BLU team Spy's zijn gefixt zodat ze nu blauwe gezondheidsdeeltjes over hun hoofden tonen wanneer vermomd als het RED team.

2 juli 2015-patch #1 (Gun Mettle Update)

 • Naar een nieuwe vermomming veranderen terwijl je al vermomd bent duurt nu 0.5 seconden in plaats van de normale vermommingstijd van 2 seconden.
 • In het vermommingsmenu kan je nu de 'herlaad' knop indrukken om tussen vermommingsteam te schakelen.

15 juli 2015-patch #1

Een probleem met Bijzondere Revolvers is gefixt waarbij het bijzondere effect soms niet zou verdwijnen wanneer je je dood vervalst, vermomt, verhuld, enzovoort.

Bugs

 • Wanneer je een vermomde Spy aan het toeschouwen bent, dan zal de "X draagt op dit moment" doos de wapens en voorwerpen van de vermomming tonen, in plaats van de Spy's voorwerpen.
 • Als een Spy zich vermomd als een vijandelijke teamgenoot en stemcommandos gebruikt, dan ziet de vijand soms deze commandos in chat als vijandelijke stemcommandos.
  • Dit gebeurt ook voor toeschouwers, zelfs als ze niemand toeschouwen.

Zie ook