Ladestasjon

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Engineeren med en fullt oppgradert ladestasjon
Need a dispensah here!
Scouten

En Ladestasjon er en bygning som kan være konstruert av en Engineer, som gir helse, ammunisjon og metall til nære lagkamerater. Engineeren er veldig avhengig av metall fra sin ladestasjon for å bygge og vedlikeholde deres Sensorvåpen og andre bygninger. Enhver spiller kan fylle opp sine forsyninger ved å stå ved siden av ladestajonen. Å hente ammunisjon fra ladestasjoner påvirker ikke tilgangen på metall.

Ladestasjoner kan vise seg å være uvurderlig i å støtte et lag når de brukes effektivt. Samt å gi en jevn helse økning for lagkameratene, fungerer ladestasjoner som en bærbar ammunisjons kilde, og kan gi ytterligere metall som andre Engineerer kan bruke. Ladestasjoner vil også tiltrekke mange lagkamerater til et område som kan bidra til å bedre frem et angrep, særlig hvis laget er spredt og ugrupperte.

Ladestasjoner koster 100 metall å plassere, og 200 metall for å oppgradere til nivå 2, og ytterligere 200 for å oppgradere til nivå tre. Hver oppgradering øker ladestasjonens helse, ammunisjon og metall. Mens den blir bygd, vil en ladestasjonens helse øke til den når 150 ved ferdigstillelse. En nybygd ladestasjon inneholder 25 metall og deretter genererer den 40 metall hvert 5. sekund med mindre den er oppgradert. Den kan inneholde opptil 400 metall, som blir representert ved en gauge på forsiden av ladestasjonen. En ladestasjon kan roteres manuelt for å stå i en annen retning før du bygger den: når blåkopien vises, brukes den alternativ angreps knappen (standard knapp: MOUSE2) til å rotere skissene 90 grader med klokken. En ødelagt ladestasjon forlater 50 metall på bakken, som også kan plukkes opp av andre klasser som ammo.

Demonstrasjon

Nivåer

Nivå Helse Koster Generasjon
Helse Ammunisjon Metall
1

Lvl1dispenser.png

150 100 Metall 10 / sek 20% / sek 40 / 5 sek
2

Lvl2dispenser.png

180 300 Metall 15 / sek 30% / sek 50 / 5 sek
3

Lvl3dispenser.png

216 500 Metall 20 / sek 40% / sek 60 / 5 sek

Relaterte prestasjoner

Leaderboard class pyro.png Pyro

Arsonist
Arsonist
Destroy 50 Engineer buildings.

Leaderboard class demoman.png Demoman

Skotskrutet terror
Skotskrutet terror
Spreng en Engineer, sensorvåpenet og ladestasjonen hans med én enkelt klisterbombedetonasjon.

Leaderboard class heavy.png Heavy

Fabrikkarbeider
Fabrikkarbeider
Drep 20 fiender mens du lader opp på en ladestasjon.

Leaderboard class engineer.png Engineer

(Not So) Lonely Are the Brave
(Not So) Lonely Are the Brave
Keep a Heavy healed with your dispenser while he gains five kills.


The Extinguished Gentleman
The Extinguished Gentleman
Have dispensers you built extinguish 20 burning players.
Drugstore Cowboy
Drugstore Cowboy
Have dispensers you created dispense a combined amount of 100,000 health over your career.


Doc Holiday
Doc Holiday
Have a dispenser heal three teammates at the same time.

Strategi

Hovedartikkel: Engineer Strategi
 • En Pyro som står nær en ladestasjon kan oppføre seg som en mobil brannmur. Ladestasjon er i stand til å gi en Pyro ammunisjon fortere enn han kan skyte, så dette er en bra anti-spion taktikk - Men det gir laget ditt en angriper mindre.
 • En Heavy kan bruke en ladestasjon på samme måte, legge et regn av kuler rundt et stort område. Dette kan brukes som anti-spion eller for å forsvare et området som for eksempel et kontroll punkt. En Heavy som bruker denne taktikken må vite at minigunnen gjør mindre skade på lengre avstand, det kan brukes for å forsvare ganger eller til og med en fiendtlig base (sånn som kloakken i 2Fort) for å holde enten en hallgang eller en plass for en teleporter trygg. Heavyen kan skyte fortsettende, så fortsett å svepe et området for å sende bort klister bomber eller for å sjekkee for Spies.
 • En Sniper kan fortsette å skyte uten å gå fra hans skyte plass for å hente ammo. Også, siden mange spioner ikke kan motstå å sappe en ubevoktet ladestasjon, kan den bli brukt som et tidlig alarm system.
 • Når du kommer inn i en "Sudden Death", er å bygge en ladestasjon først viktig for å gi laget ditt helse, ammunisjon og metall.
 • Ladestasjoner gir ammunisjon til alle lagkammerater i nærheten, inkludert forkledde enemy Spies. Som en Spy, hvis du ser en fiendtlig ladestasjon, tenk på å la den være i fred for å fylle opp Usynlighet og Helse.
 • Når du er i et sentralisert område nær andre Engineerer, tenk på å putte alle ladestasjonene nærme hverande. Liv og ammo dobles og triples med flere ladestasjoner, så å putte dem nærme hverandre vil la lag kameratene fylle opp liv mye raskere enn med en ved siden av en Engineerens Sensorvåpen. Mens risikoen for å miste alle ladestasjonwe er høyere, bonusene kan noen ganger være nok til å holde lag kameratene dine i kamp.
 • En ladestasjon kan effektivt blokkere en trang vei fra fiender, saktne dem ned. Veldig effektiv mot Scouts når det er med et Sensovåpen i nærheten.
 • En ladestasjon kan også brukes til å sjekke for Spies når plassert I en liten gang, fordi Spies kan ikke gå gjennom dine bygninger selv om de er forkledd.
 • Livs og ammo mekkanismen er two seperate funksjoner av ladestasjonen, noen i rekkevide for å få live er ikke nødvendigvis nærme nok til å ta ammo fra en ladestasjon.
 • En ladestasjon kan noen ganger sende ammunisjon og metall gjennom vegger, men kan ikke helbrede gjennom dem.

Trivia

 • En level tre ladestasjon helbreder nesten like raskt som en Medi Gun i kamp (24HP/sek).
 • På level to, front "knapp" panelet i midten av ladestasjonen transformerer seg til en liten kasse fylt med nåler og medisin piller; på level tre, et mekanisk panel med en hjerte-slag måler reiser seg fra toppen av ladestasjonen. At den reiser seg er bare kosmetisk; å stå på en level tre ladestasjon vil ikke la Engineeren gå høyere opp enn på en vanlig ladestasjon.
 • Sensorvåpen skudd og raketter kan bli blokkert av ladestasjoner. I tillegg, Sensorvåpen kan ikke oppdage fiender som står bak vennlige ladestasjoner.
 • Ved å stå innen helbredelses radiusen til ladestasjoner, er det mulig å forbli under vann for evig.
 • I en kort tid etter "The WAR!" oppdateringen var Spioner i stand til å lage ladestasjon gjennom å bruke konsollen, men de kunne ikke oppgradere dem.
 • I Sensorvåpen instruksjons manualen, er ladestasjonen en "Dispense-O-Matic 9000 Provisjons Ladestasjon".
 • En BLU Level 1 ladestasjon gjør en gjeste opptreden som en "Curious Dispenser" i Telltale spillet Sam & Max 304: Beyond the Alley of the Dolls. Står du nær den lager den de vanlige ladestasjon helbreding lydene. Sam kan slå ladestasjonen åtte ganger med en skiftenøkkel (Komplett med genuin lyd effekt), for å åpne den underste skuffen som avslører en "Banang" shake. Sam kan også prøve å ta Banangen, men skuffen lukker seg igjen før han får tak i den. (Max faktisk plugger den ut av irritasjon.)

Se også